Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 11 września, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilgiana wrote:
    @pp2018 gratulacje, kochana! 😘 Trzymam mocno kciuki 🤞🏼

Dzięki, przesłałam już wyniki do ginekologa, jutro pewnie odpisze, co dalej.

Ja dziś miałam dzień pracy w biurze.. ale się odzwyczaiłam, że tyle osób jest na raz 😂 Z tego wszystkiego nie wiem czy przyjdę jutro do biura 😂

Teraz moczę stópki w soli epsom jako mój wieczorny rytuał, podczas gdy mój mąż poszedł biegać 💪 W sumie teraz pomyślałam, że jak w piątek ma mieć badanie nasienia, to może taki wysiłek fizyczny, to niekoniecznie wskazany.. no ale trudno. Ważne, że mam chwilę w mieszkaniu tylko dla siebie 🤩

Annsze, ćwiczenie cierpliwości to nie lada zadanie.. 💪🤩

Hakorośl, a mierzysz temp? Mam nadzieję, ze uda się wam wstrzelić w dobry czas.

Monka95, czekamy 🥳🌺🌞

Deyansu lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 11 września, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam, że będą po wizycie, więc oficjalnie- możecie się częstować ❤️🥹🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Wewnątrzmaciczna, żywa, pojedyncza ciąża z echem zarodka z rozkręcającym się serduszkiem 🥹

Myślę o Was ciepło i trzymam za wszystkie kciuki. A teraz mam ich 4 😁

Monka95, brilka, DreamBee, Belia, Monk@, Pacynka, Wojcinka, Kłębuszek, Deyansu, Cavarathiel, ellevv, Kasiekkk, pp2018, Nieprzejrzysta, Darrika, Missi, Slava, awokado 🥑, Nava, Lauraa, hakorośl, Fasolowa_zupa, KarolinaJ0702, 3erin, Lasia1234, LokaDesigner, Klaudek11, xSmerfetkax, Kinia92, Majlen, Płotka, grazka0022, Wicher, Galaxis, Ilka96, emilgiana, Revolutionary , conte lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona.
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • Monka95 Koleżanka

Wysłany: 11 września, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Obiecałam, że będą po wizycie, więc oficjalnie- możecie się częstować ❤️🥹🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Wewnątrzmaciczna, żywa, pojedyncza ciąża z echem zarodka z rozkręcającym się serduszkiem 🥹

Cudowna wiadomość !! Gratulacje 🥳 💚💚 rośnijcie zdrowo :3

Lexia lubi tę wiadomość

💃🏼29l
    🕺🏼30l

*04.2024 - początek starań
    *08.2024 - pierwszy cykl z clo + ovi
    *11.09.2024 II 🥹 Hcg 33 mIU/ml😻
    *19.09.2024 - USG, pęcherzyk ciążowy w macicy 🥰
    *04. 10.2024 - kolejna wizyta 🤞🏻❤️
    preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 11 września, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:

Jeszcze raz gratulacje!! 😍🥰🥰

Lexia lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Pacynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia, ale wspaniała wiadomość 🥰 niech maleństwo rośnie zdrowo!

Lexia lubi tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    5cs o pierwsze 👶🏻
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 września, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Melduję, że przyszły mi wyniki :
    Progesteron 27,80
    Estriadol 238
    Stosunek wyszedł 116, przy dolnej granicy (100-500)
    Jest się czym martwić?
    Nie za wysoki ten progesteron? 🙄

Nie ma czegoś takiego jak za wysoki progesteron po owulacji jest ok.👌

Deyansu, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 11 września, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór 😊

Właśnie wróciłam do domu.
    Pan doktor dał Tacie pilne skierowanie do szpitala. Z wyników TK wywnioskował, że Tata ma 2 tętniaki, tego większego aorty brzusznej zlokalizowanego przy tętnicach nerkowych i mniejszego tętnicy biodrowej. Z tego powodu oraz z powodu stanu zdrowia Taty (jest m.in. po operacjach odmy płucnej) uważa, że w szpitalu zrobią Tacie zabieg wstawienia standów, bo operacja byłaby dla niego zbyt ryzykowna. Jutro jedziemy do tego szpitala i zobaczymy kiedy mogą go przyjąć na oddział. W razie co spakowaliśmy mu najpotrzebniejsze rzeczy, jeśli okazałoby się, że odrazu go przyjmą...

pp2018, Lexia, Darrika, ellevv, Kasiekkk, Lauraa, Deyansu, LokaDesigner lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta, bardzo ładne wyniki ❤️

Hakorośl, myślę, że jak Ci się rozjechały cykle, to bardzo dobrze zrobiłaś, że kupiłaś te testy, bo wcale nie musisz mieć teraz owulki w podobnym czasie, co kiedyś. Mam nadzieję, że z testami owu szybko się Wam uda i tulam za 🙈🫂

Lexia, jeszcze raz gratulacje, rośnijcie zdrowo 🥹 Łapię wiruski, 3 dpo się przydadzą 🦠🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 20:26

Lexia, Nieprzejrzysta, Wojcinka, Lauraa lubią tę wiadomość

• Pacynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk, ja też dzisiaj 3dpo, planujesz czekać na przyjście @ czy testujesz wcześniej?

Kasiekkk lubi tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    5cs o pierwsze 👶🏻
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 11 września, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dzień dobry, tak w ogóle. Moja temp w tym cyklu, to kpina. Po jednej wysokiej znowu są ledwo co nad linią podstawową temperatur, żadna nie osiągnęła linii wysokich temperatur, więc w sumie nawet nie wiem, czy ta owu byla... Nie mam pojęcia, jaki wpływ ma moje kp na temperatury, bo córka ząbkuje i w nocy właściwie cały czas śpi z piersią w ustach, więc ja mam mnóstwo krótkich pobudek. Eh, mam doła i zła jestem dzisiaj.
    Myślę że mierzenie temp w takich warunkach może nie miec większego sensu. Jednak taki mocno przerywany sen ma ogromny wpływ na ogólny stan zdrowia więc i na temperaturę.
    Na twoim miejscu w zaufała bym po tpsotu temu pikowi na owu i odpuściła bym mierzenie temp dla spokoju ducha

Kasiekkk, Elena20 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Slava Autorytet

Wysłany: 11 września, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia gratulacje, kradnę trochę wirusków ❤️

DreamBee trzymam kciuki za Twojego tatę, mam nadzieję, że go jak najszybciej przyjmą i założą te standy. Ściskam najmocniej jak potrafię 🫂

DreamBee, Lexia, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 11 września, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas podczytuje ale wrzesień ciężki w pracy mam dwie delegacje w tym miesiącu i jedna wypada w dniu owulacji planowe podziałać przed wyjazdem i po powrocie dobrze że to tylko dwa dni, mam nadzieję że ten cykl nie będzie stracony. Przeraża mnie że jeszcze coś się może poprzesuwać bo to drugi cykl po odstawieniu hormonów a następna delegacja tygodniowa :/

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu po monitoringu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka, będę testować 10dpo, ja raczej z tych niecierpliwych, poza tym lubię robić testy 😅 a Ty?

Wojcinka, tak planuję, chcę jeszcze tylko jutro sprawdzić, czy 4 temperatura utrzyma się powyżej linii podstawowej, żeby można było potwierdzić owu i odpuszczam dalsze mierzenie.

Pacynka, pp2018 lubią tę wiadomość

• Pacynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Pacynka, będę testować 10dpo, ja raczej z tych niecierpliwych, poza tym lubię robić testy 😅 a Ty?

Wojcinka, tak planuję, chcę jeszcze tylko jutro sprawdzić, czy 4 temperatura utrzyma się powyżej linii podstawowej, żeby można było potwierdzić owu i odpuszczam dalsze mierzenie.

Ja przez chwilę myślałam, żeby zaczekać, ale czuję, że jednak jakiś test wleci 🫣 zobaczę jak się będę czuła i pewnie jak się doszukam objawów, to mnie skusi na testowanie 😅 póki co staram się nie nakręcać, ale dobrze wiemy jak to z tym bywa…

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    5cs o pierwsze 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Ja przez chwilę myślałam, żeby zaczekać, ale czuję, że jednak jakiś test wleci 🫣 zobaczę jak się będę czuła i pewnie jak się doszukam objawów, to mnie skusi na testowanie 😅 póki co staram się nie nakręcać, ale dobrze wiemy jak to z tym bywa…
    Dla mnie to zależy co dla kogo jest cięższe. Ja nienawidzę tego czekania, doszukiwania się objawów i przede wszystkim niepewności. Biel na teście mnie tak nie rusza, jak ta niewiedza... Wolę zobaczyć negatywny test i czekać spokojnie na 🙈 i ewentualnie może pozytywnie się później zaskoczyć :) Jeśli boli Cię widok negatywnego testu, to faktycznie, postaraj się poczekać jak najdłużej, żeby wynik był miarodajny, jeśli masz podobnie jak ja - to testuj :) Nawet jeśli tutaj większość stara się czekać do terminu miesiączki ;)

Pacynka, Galaxis, Elena20, Ilka96 lubią tę wiadomość

• Karla24 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka, Kasiekkk ja podobnie 3/4 dpo i narazie mam chaos w życiu więc nawet nie myślę o testowaniu. Może tym razem uda mi się wytrzymać do dnia miesiączki. Napewno przed 10 dpo nie planuję 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 22:31

Pacynka, Elena20, Kasiekkk lubią tę wiadomość

🔸starania od 07.2024
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6dpo, ale ten cykl był dziwny, teoretycznie wyłapałam pik, ale robiłam po raz pierwszy testy owulacyjne i szczerze mówiąc nie znam jeszcze swojego rytmu i nawet nie wiem czy to faktycznie pik.
    Planuje testować ok 20, jeśli wcześniej nie dostanę @.

---‐‐
    7cs
    38👱‍♀️
    38👴
    Starania o 1 dziecko.
    Euthyrox 0,25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 22:39

Pacynka lubi tę wiadomość

• Pacynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dla mnie to zależy co dla kogo jest cięższe. Ja nienawidzę tego czekania, doszukiwania się objawów i przede wszystkim niepewności. Biel na teście mnie tak nie rusza, jak ta niewiedza... Wolę zobaczyć negatywny test i czekać spokojnie na 🙈 i ewentualnie może pozytywnie się później zaskoczyć :) Jeśli boli Cię widok negatywnego testu, to faktycznie, postaraj się poczekać jak najdłużej, żeby wynik był miarodajny, jeśli masz podobnie jak ja - to testuj :) Nawet jeśli tutaj większość stara się czekać do terminu miesiączki ;)

Przy bieli na teście mówię sobie, że jeszcze mam czas, wciąż jest szansa, więc akurat testowanie mi nie przeszkadza 😄 w tamtym cyklu już z wyprzedzeniem miałam kupione testy i pierwszy zrobiłam chyba 8dpo, a w tym miesiącu jakoś się już nie nastawiam. Stresowaniem się wyniku nie zmienię 🤷‍♀️ ale jakoś tak raźniej się poczułam, że jest ktoś, kto dokładnie w tym samym czasie będzie czekał na efekty 😊

Kasiekkk lubi tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    5cs o pierwsze 👶🏻
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 11 września, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Dobry wieczór 😊

Pan doktor dał Tacie pilne skierowanie do szpitala. Z wyników TK wywnioskował, że Tata ma 2 tętniaki, tego większego aorty brzusznej zlokalizowanego przy tętnicach nerkowych i mniejszego tętnicy biodrowej. Z tego powodu oraz z powodu stanu zdrowia Taty (jest m.in. po operacjach odmy płucnej) uważa, że w szpitalu zrobią Tacie zabieg wstawienia standów, bo operacja byłaby dla niego zbyt ryzykowna. Jutro jedziemy do tego szpitala i zobaczymy kiedy mogą go przyjąć na oddział. W razie co spakowaliśmy mu najpotrzebniejsze rzeczy, jeśli okazałoby się, że odrazu go przyjmą...
    Trzymaj się kochana😘

DreamBee lubi tę wiadomość

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Dobry wieczór 😊

Trzymam kciuki za Twojego tatę.
    Stresujący czas u Was, pamiętaj też o sobie na ile to możliwe.
    Oby wszystko poszło dobrze!

DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ