Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
emilgiana wrote:@pp2018 gratulacje, kochana! 😘 Trzymam mocno kciuki 🤞🏼
Dzięki, przesłałam już wyniki do ginekologa, jutro pewnie odpisze, co dalej.
Ja dziś miałam dzień pracy w biurze.. ale się odzwyczaiłam, że tyle osób jest na raz 😂 Z tego wszystkiego nie wiem czy przyjdę jutro do biura 😂
Teraz moczę stópki w soli epsom jako mój wieczorny rytuał, podczas gdy mój mąż poszedł biegać 💪 W sumie teraz pomyślałam, że jak w piątek ma mieć badanie nasienia, to może taki wysiłek fizyczny, to niekoniecznie wskazany.. no ale trudno. Ważne, że mam chwilę w mieszkaniu tylko dla siebie 🤩
Annsze, ćwiczenie cierpliwości to nie lada zadanie.. 💪🤩
Hakorośl, a mierzysz temp? Mam nadzieję, ze uda się wam wstrzelić w dobry czas.
Monka95, czekamy 🥳🌺🌞Deyansu lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Obiecałam, że będą po wizycie, więc oficjalnie- możecie się częstować ❤️🥹🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Wewnątrzmaciczna, żywa, pojedyncza ciąża z echem zarodka z rozkręcającym się serduszkiem 🥹
Myślę o Was ciepło i trzymam za wszystkie kciuki. A teraz mam ich 4 😁Monka95, brilka, DreamBee, Belia, Monk@, Pacynka, Wojcinka, Kłębuszek, Deyansu, Cavarathiel, ellevv, Kasiekkk, pp2018, Nieprzejrzysta, Darrika, Missi, Slava, awokado 🥑, Nava, Lauraa, hakorośl, Fasolowa_zupa, KarolinaJ0702, 3erin, Lasia1234, LokaDesigner, Klaudek11, xSmerfetkax, Kinia92, Majlen, Płotka, grazka0022, Wicher, Galaxis, Ilka96, emilgiana, Revolutionary , conte lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona.
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Lexia wrote:Obiecałam, że będą po wizycie, więc oficjalnie- możecie się częstować ❤️🥹🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Wewnątrzmaciczna, żywa, pojedyncza ciąża z echem zarodka z rozkręcającym się serduszkiem 🥹
Myślę o Was ciepło i trzymam za wszystkie kciuki. A teraz mam ich 4 😁Lexia lubi tę wiadomość
-
Lexia wrote:Obiecałam, że będą po wizycie, więc oficjalnie- możecie się częstować ❤️🥹🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Myślę o Was ciepło i trzymam za wszystkie kciuki. A teraz mam ich 4 😁Lexia lubi tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:Melduję, że przyszły mi wyniki :
Progesteron 27,80
Estriadol 238
Stosunek wyszedł 116, przy dolnej granicy (100-500)
Jest się czym martwić?
Nie za wysoki ten progesteron? 🙄
Nie ma czegoś takiego jak za wysoki progesteron po owulacji jest ok.👌Deyansu, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Dobry wieczór 😊
Właśnie wróciłam do domu.
Pan doktor dał Tacie pilne skierowanie do szpitala. Z wyników TK wywnioskował, że Tata ma 2 tętniaki, tego większego aorty brzusznej zlokalizowanego przy tętnicach nerkowych i mniejszego tętnicy biodrowej. Z tego powodu oraz z powodu stanu zdrowia Taty (jest m.in. po operacjach odmy płucnej) uważa, że w szpitalu zrobią Tacie zabieg wstawienia standów, bo operacja byłaby dla niego zbyt ryzykowna. Jutro jedziemy do tego szpitala i zobaczymy kiedy mogą go przyjąć na oddział. W razie co spakowaliśmy mu najpotrzebniejsze rzeczy, jeśli okazałoby się, że odrazu go przyjmą...
pp2018, Lexia, Darrika, ellevv, Kasiekkk, Lauraa, Deyansu, LokaDesigner lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
nick nieaktualnyNieprzejrzysta, bardzo ładne wyniki ❤️
Hakorośl, myślę, że jak Ci się rozjechały cykle, to bardzo dobrze zrobiłaś, że kupiłaś te testy, bo wcale nie musisz mieć teraz owulki w podobnym czasie, co kiedyś. Mam nadzieję, że z testami owu szybko się Wam uda i tulam za 🙈🫂
Lexia, jeszcze raz gratulacje, rośnijcie zdrowo 🥹 Łapię wiruski, 3 dpo się przydadzą 🦠🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 20:26
Lexia, Nieprzejrzysta, Wojcinka, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Dzień dobry, tak w ogóle. Moja temp w tym cyklu, to kpina. Po jednej wysokiej znowu są ledwo co nad linią podstawową temperatur, żadna nie osiągnęła linii wysokich temperatur, więc w sumie nawet nie wiem, czy ta owu byla... Nie mam pojęcia, jaki wpływ ma moje kp na temperatury, bo córka ząbkuje i w nocy właściwie cały czas śpi z piersią w ustach, więc ja mam mnóstwo krótkich pobudek. Eh, mam doła i zła jestem dzisiaj.
Na twoim miejscu w zaufała bym po tpsotu temu pikowi na owu i odpuściła bym mierzenie temp dla spokoju duchaKasiekkk, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Lexia gratulacje, kradnę trochę wirusków ❤️
DreamBee trzymam kciuki za Twojego tatę, mam nadzieję, że go jak najszybciej przyjmą i założą te standy. Ściskam najmocniej jak potrafię 🫂DreamBee, Lexia, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Ja cały czas podczytuje ale wrzesień ciężki w pracy mam dwie delegacje w tym miesiącu i jedna wypada w dniu owulacji planowe podziałać przed wyjazdem i po powrocie dobrze że to tylko dwa dni, mam nadzieję że ten cykl nie będzie stracony. Przeraża mnie że jeszcze coś się może poprzesuwać bo to drugi cykl po odstawieniu hormonów a następna delegacja tygodniowa👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊duphaston w drugiej fazie cyklu po monitoringu
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
nick nieaktualnyPacynka, będę testować 10dpo, ja raczej z tych niecierpliwych, poza tym lubię robić testy 😅 a Ty?
Wojcinka, tak planuję, chcę jeszcze tylko jutro sprawdzić, czy 4 temperatura utrzyma się powyżej linii podstawowej, żeby można było potwierdzić owu i odpuszczam dalsze mierzenie.Pacynka, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Pacynka, będę testować 10dpo, ja raczej z tych niecierpliwych, poza tym lubię robić testy 😅 a Ty?
Wojcinka, tak planuję, chcę jeszcze tylko jutro sprawdzić, czy 4 temperatura utrzyma się powyżej linii podstawowej, żeby można było potwierdzić owu i odpuszczam dalsze mierzenie.
Ja przez chwilę myślałam, żeby zaczekać, ale czuję, że jednak jakiś test wleci 🫣 zobaczę jak się będę czuła i pewnie jak się doszukam objawów, to mnie skusi na testowanie 😅 póki co staram się nie nakręcać, ale dobrze wiemy jak to z tym bywa…👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
nick nieaktualnyPacynka wrote:Ja przez chwilę myślałam, żeby zaczekać, ale czuję, że jednak jakiś test wleci 🫣 zobaczę jak się będę czuła i pewnie jak się doszukam objawów, to mnie skusi na testowanie 😅 póki co staram się nie nakręcać, ale dobrze wiemy jak to z tym bywa…
Pacynka, Galaxis, Elena20, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Pacynka, Kasiekkk ja podobnie 3/4 dpo i narazie mam chaos w życiu więc nawet nie myślę o testowaniu. Może tym razem uda mi się wytrzymać do dnia miesiączki. Napewno przed 10 dpo nie planuję 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 22:31
Pacynka, Elena20, Kasiekkk lubią tę wiadomość
🔸starania od 07.2024 -
U mnie 6dpo, ale ten cykl był dziwny, teoretycznie wyłapałam pik, ale robiłam po raz pierwszy testy owulacyjne i szczerze mówiąc nie znam jeszcze swojego rytmu i nawet nie wiem czy to faktycznie pik.
Planuje testować ok 20, jeśli wcześniej nie dostanę @.
---‐‐
7cs
38👱♀️
38👴
Starania o 1 dziecko.
Euthyrox 0,25.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 22:39
Pacynka lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Dla mnie to zależy co dla kogo jest cięższe. Ja nienawidzę tego czekania, doszukiwania się objawów i przede wszystkim niepewności. Biel na teście mnie tak nie rusza, jak ta niewiedza... Wolę zobaczyć negatywny test i czekać spokojnie na 🙈 i ewentualnie może pozytywnie się później zaskoczyć Jeśli boli Cię widok negatywnego testu, to faktycznie, postaraj się poczekać jak najdłużej, żeby wynik był miarodajny, jeśli masz podobnie jak ja - to testuj Nawet jeśli tutaj większość stara się czekać do terminu miesiączki
Przy bieli na teście mówię sobie, że jeszcze mam czas, wciąż jest szansa, więc akurat testowanie mi nie przeszkadza 😄 w tamtym cyklu już z wyprzedzeniem miałam kupione testy i pierwszy zrobiłam chyba 8dpo, a w tym miesiącu jakoś się już nie nastawiam. Stresowaniem się wyniku nie zmienię 🤷♀️ ale jakoś tak raźniej się poczułam, że jest ktoś, kto dokładnie w tym samym czasie będzie czekał na efekty 😊Kasiekkk lubi tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
DreamBee wrote:Dobry wieczór 😊
Pan doktor dał Tacie pilne skierowanie do szpitala. Z wyników TK wywnioskował, że Tata ma 2 tętniaki, tego większego aorty brzusznej zlokalizowanego przy tętnicach nerkowych i mniejszego tętnicy biodrowej. Z tego powodu oraz z powodu stanu zdrowia Taty (jest m.in. po operacjach odmy płucnej) uważa, że w szpitalu zrobią Tacie zabieg wstawienia standów, bo operacja byłaby dla niego zbyt ryzykowna. Jutro jedziemy do tego szpitala i zobaczymy kiedy mogą go przyjąć na oddział. W razie co spakowaliśmy mu najpotrzebniejsze rzeczy, jeśli okazałoby się, że odrazu go przyjmą...DreamBee lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
DreamBee wrote:Dobry wieczór 😊
Pan doktor dał Tacie pilne skierowanie do szpitala. Z wyników TK wywnioskował, że Tata ma 2 tętniaki, tego większego aorty brzusznej zlokalizowanego przy tętnicach nerkowych i mniejszego tętnicy biodrowej. Z tego powodu oraz z powodu stanu zdrowia Taty (jest m.in. po operacjach odmy płucnej) uważa, że w szpitalu zrobią Tacie zabieg wstawienia standów, bo operacja byłaby dla niego zbyt ryzykowna. Jutro jedziemy do tego szpitala i zobaczymy kiedy mogą go przyjąć na oddział. W razie co spakowaliśmy mu najpotrzebniejsze rzeczy, jeśli okazałoby się, że odrazu go przyjmą...
Stresujący czas u Was, pamiętaj też o sobie na ile to możliwe.
Oby wszystko poszło dobrze!DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość