Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
DreamBee trzymam kciuki za powodzenie całej akcji z Tatą✊🏼
Monka95 gratuluję i również trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji✊🏼
Lexia gratki ogromne, łapię 🦠 i zżera mnie ciekawość jakie będzie imię kolejnego bobaska, gdyż Flawia totalnie podbiło moje serce🙂
pp2018 nie mierzę temperatury, bo jeszcze karmie syna, tylko w nocy w prawdzie, ale czasami często i te noce są różne i z przerwami
Kasiekkk, dziękuję za wsparcie ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 22:53
DreamBee, Deyansu, pp2018 lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Cześć,
Mało się udzielam, ale mam kocioł. Jakoś po prostu nie jestem w formie.
Jestem dzisiaj 12dc, teoretycznie owulacja w sobotę. Temperatura ok, testy owulacyjne powoli ciemnieją,ale bardzo powoli. Jestem pewna, że będzie później w tym miesiącu.
Wczoraj miałam skurcze i dzisiaj miałam mikro plamienie.
Ten cykl jest mega dziwny.
Trzymam kciuki za Was 🌱🤞🤞🤞
Wiem, że spora grupa testuje w piątek.LokaDesigner, Fasolowa_zupa, DreamBee, Darrika, Lauraa, Pacynka, pp2018 lubią tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
12.12. kolejna wizyta 🩺
14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Monka95 wrote:Krewka oddana, odświeżanie czas start 😂😂
LokaDesigner, Elena20, Belia, Lasia1234, Lauraa, Fasolowa_zupa, DreamBee, Klaudek11, Wojcinka, Kasiekkk, Deyansu, Płotka, Darrika, grazka0022, brilka, Pacynka, awokado 🥑, MaAnia, Wicher, ellevv, Galaxis, Cavarathiel, Kłębuszek, Nava, Ilka96, emilgiana, pp2018, hakorośl, Revolutionary , conte lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lasia1234 wrote:Dziewczyny czy któraś z was brała kiedyś macmiror dopochwowo? Lekarz mi przepisał na infekcje intymna, jestem po owu i miałam już taki kryzys że poprosiłam o coś na teleporadzie.
Hej, ja miałam kilka razy przepisywane w ciąży ze względu na częste infekcje.
Monka 95 Gratulacje!! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 01:29
Lasia1234, Monka95 lubią tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb
04.2024 II
05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
11.2023 cb
12.2023 II
01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 następna wizyta
-
Lexia wrote:Obiecałam, że będą po wizycie, więc oficjalnie- możecie się częstować ❤️🥹🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Wewnątrzmaciczna, żywa, pojedyncza ciąża z echem zarodka z rozkręcającym się serduszkiem 🥹
Myślę o Was ciepło i trzymam za wszystkie kciuki. A teraz mam ich 4 😁
Rośnijcie zdrowo !Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Monka95 wrote:Dzień dobry ! ☀️U mnie dziś dzień spodziewanej @,a przynajmniej tak mi się wydaje Ten cykl jest inny ze względu na pierwszą stymulację i nie do końca wiem czego się spodziewać…W poniedziałek testowałam 13 dpo i biel a dziś zobaczyłam tooo:
https://ibb.co/tmSZ5Wd
Dziwne mam odczucia, trochę nie wiem co myśleć 🤔
Wynik bety już był? Czy będzie? 🥰Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Ja właśnie lecę do labu na badania z 3go dnia cyklu , narazie ogrzewam się trochę w aucie..brrr 😬
Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Witam Wszystkich jako pierwsza dziś 😅🤗
DreamBee - 🤞 żeby udało się Tatę szybko przyjąć na oddział i żeby całość leczenia, co by nie było potrzebne, poszła sprawnie i przyniosła zdrowie
Monka95 - super, beta niech rośnie 🤩🥰
Za 4 minuty dzwonię do rejestracji żeby lekarka wypisała mi to... Oświadczenie 🤷 o braku przeciwwskazań 😅Lauraa, DreamBee, Fasolowa_zupa, Wojcinka, pp2018, Monka95, Kinia92 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Hej,
U nas deszczowo. Zaczęło padać w nocy i ma padać do jutra do 15, a potem po parę godzin w sobotę i w niedzielę 😯, ale ja mimo wszystko to lubię taką pogodę. 😄
Ja się czuje poowulacyjnie totalnie, lekki spadek formy, ból cycków i ból pleców ..
Więc pogoda mi odpowiada bo nie mam i tak zbyt dużych chęci by coś robić 🙈Lauraa, DreamBee, Deyansu, Darrika, Elena20, pp2018 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Hejo, mnie od wczoraj atakują skurcze na okres, ale temperatura jeszcze w górze 🧘♀️
@Monka gratki bety, to się dzieje ❤️
@Lexia super wiadomość! Gratulacje 🥳 nieśmiało zgarniam wirusy 🥹
@Belia przytulam za biel, ale jeszcze nic straconego 🤞🏻
@DreamBee dużo siły dla Was 🔋
@Lasia brałam macmiror kilka razy i pomagał, jedynie mnie drażnił jego żółty kolor i bez podpaski się nie obyło 😅
@Deyansu mam nadzieję, że szybko i sprawnie udało się załatwić 🙈
@grazka00 mnie jakoś uspokaja ta pogoda i jakby świat na chwilę przestał pędzić także też na ten moment mi odpowiada 😅
DreamBee, Belia, grazka0022, Darrika, Monka95 lubią tę wiadomość
-
Pisałam parę dni temu o mojej babci chorej na raka, jest już w szpitalu ale zostało jej bardzo niewiele... Dzisiaj mi się przyśniła, to było pożegnanie we śnie. Przytuliłam ja, dałam jej trzy białe róże i powiedziałam że jest super babcia. Ech najbliższy czas będzie bardzo trudny. Mam nadzieję że kiełkuje już we mnie nowe życie, to doda mi sił....a jak nie, to mam córeczkę już i ona mi też dodaje sił ...
Lauraa, DreamBee, Darrika, Deyansu, Ilka96, hakorośl, Pacynka, KarolinaJ0702, Slava, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Pisałam parę dni temu o mojej babci chorej na raka, jest już w szpitalu ale zostało jej bardzo niewiele... Dzisiaj mi się przyśniła, to było pożegnanie we śnie. Przytuliłam ja, dałam jej trzy białe róże i powiedziałam że jest super babcia. Ech najbliższy czas będzie bardzo trudny. Mam nadzieję że kiełkuje już we mnie nowe życie, to doda mi sił....a jak nie, to mam córeczkę już i ona mi też dodaje sił ...
Przytulam Kochana! Wiem jakie to trudne… niesamowity sen w takiej sytuacji. Przesyłam dużo siły 🥲 -
Dzień dobry 😊
Dziękuję Wam Kochane za ogrom wsparcia ❤
Dopijam kawkę ☕ i jadę po rodziców, a potem do szpitala 🥺
U mnie wczoraj w nocy test owulacyjny prawie pozytywny więc pewnie dziś będzie pik, trochę nie mam do tego wszystkiego głowy 😪, ale jak wrócę do domku to mam nadzieję, że podziałamy 🔥
Miłego dnia 😘Lauraa, grazka0022, Fasolowa_zupa, Elena20, Deyansu, pp2018, hakorośl lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Vilka wrote:Pisałam parę dni temu o mojej babci chorej na raka, jest już w szpitalu ale zostało jej bardzo niewiele... Dzisiaj mi się przyśniła, to było pożegnanie we śnie. Przytuliłam ja, dałam jej trzy białe róże i powiedziałam że jest super babcia. Ech najbliższy czas będzie bardzo trudny. Mam nadzieję że kiełkuje już we mnie nowe życie, to doda mi sił....a jak nie, to mam córeczkę już i ona mi też dodaje sił ...
Tule na ten trudny czas.
-
Dzień doberek, u nas słoneczna pogoda się utrzymuje ❤️
Codziennie wieczorami chodzimy z M na spacery i wczoraj poczułam już zapach jesieni w powietrzu.
U mnie od niedzieli dzień w dzień boli mnie brzuch praktycznie non stop. Nie jest to silny ból tylko taki typowo przed okresowy.
Okres powinnam dostać 15go.
Progesteron już odstawiłam.
Pierwszy raz odkąd miesiączkuję tak mam i troszkę mnie to niepokoi.
Zawsze przed @ tak 2-3 czasami pobolewało mnie w dole brzucha i okres się zaczynał.
Nigdy tak długo jak teraz.
No ale cóż czekam na @ i zmieniam nastawienie w głowie na tryp odpoczynek od starań 😊DreamBee, Darrika, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Piękny sen, choć to trudne to takie pożegnanie we śnie uważam, że to piękna sprawa, bardzo emocjonalna, ale może też pomoże to troszkę załagodzi ból straty, kiedy już nadejdzie. Duzi siły Wam życzę w tym trudnym czasie. Masz skąd czerpać siły, trzymam kciuki za kiełkujące nowe życie, czasem tak jest, że jedna osoba w rodzinie odchodzi, a kolejna się pojawia 🫂🤞Lauraa lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
DreamBee trzymam kciuki za tatę i dawaj znać czy go dziś przyjęli.
Monka95 gratulacje! ❤️
Vilka Bardzo trudna sytuacja z babcią. Tulę i wierzę, że dasz radę to przetrwać 🙁
Monka95, DreamBee lubią tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
Dzień dobry i dobrego dnia! U nas też deszczowo i nie zapowiada się poprawa, ale jutro już wylatujemy do ciepełka więc ta pogoda mi tu nie przeszkadza 🤭
Dzisiaj sobie idziemy na termy, później mąż do fryzjera, wpadniemy jeszcze do jego babci na chwilę, a później już trzeba się zabrać za pakowanie, jeszcze akwarium mnie czeka, tipsy muszę sobie nakleić i pazury u nóg hybrydke na szybko jakąś machnąć i można lecieć na wakajki 🤭
Owulka mi się szykuje na końcówkę wyjazdu, zobaczymy jak to wyjdzie czy zmiana klimatu, wypoczynek i relaksik coś w tym cyklu mam pomogą 😁🤞Kasiekkk, Deyansu, Belia, hakorośl, DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina