Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Jowi28 Znajoma

Wysłany: 22 września 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, za dwa dni mam przewidziana miesiączkę. Już pare razy czułam dzisiaj mocne kłucie w lewym jajniku. Proszę powiedzcie czy mam zrobić betę? Żeby w razie co skontaktować się z ginekologiem? Może gadam dyrdymały ale już sama nie wiem czego się chwytać

• Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowi, ja bym zrobiła najpierw test a później betę :)

Mari92 lubi tę wiadomość

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 22 września 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test najlepiej w dniu sp. Miesiączki prawda?

Mari92 lubi tę wiadomość

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 22 września 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie 😂 najlepiej w tym dniu, wiem wiem, ale pewnie zrobię już jutro rano- ciekawość. Już mam taka deprechę 😔 wszędzie rodzą się dzieci 😔

• Vaiana Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowi28 wrote:
    Test najlepiej w dniu sp. Miesiączki prawda?
    Teoretycznie tak, ale w praktyce to różnie bywa 🤣

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷

Wysłany: 22 września 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Możesz spróbować jutro, myślę że powinno już coś wyjść :)

Wysłany: 22 września 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z mężem staramy się od stycznia. Od marca mam nieregularne miesiączki. Gdy byłam o gin mówiła że mam dwa niewielkie torbiele ale nie są groźne. W czerwcu zrobiłam podstawe badania. Okazało się że tsh mi strasznie skoczyło. W styczniu miałam 0,5 a w czerwcu już prawie 5. Dostałam większą dawkę letroxu i na dzień dzisiejszy tsh mam 1,5.
    W sierpniu gin chciała żebym zrobiła prolaktynę i progesteron pod koniec cyklu. Te badania wykazały że nie mam owulacji. Dostałam dostinex. Biorę bo już 5 tydzień. Myślicie że to tylko to czy coś jeszcze może być nie tak ?

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 22 września 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Tak, najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Możesz spróbować jutro, myślę że powinno już coś wyjść :)
    Zrobię jutro rano przed praca 😁 jakieś mam wahania nastroju przed ta przewidywana miesiączka 😅 w sumie to nic nowego ale nie mogę tego opanować🙈

• Paulina1994 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowi28 wrote:
    Zrobię jutro rano przed praca 😁 jakieś mam wahania nastroju przed ta przewidywana miesiączka 😅 w sumie to nic nowego ale nie mogę tego opanować🙈

Trzymam kciuki !
    Daj znać 💕✊✊

3jgxyx8dp7opu05y.png
  • Jowi28 Znajoma

Wysłany: 22 września 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1994 wrote:
    Trzymam kciuki !
    Daj znać 💕✊✊
    Już kupiony!😍 dam znać rano♥️

Mari92 lubi tę wiadomość

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 23 września 2021, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatywny 😪

Wysłany: 23 września 2021, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie :(

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 23 września 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już na spokojnie poczekam do jutra. Jeśli niestety znowu dostanę @ umawiamy się do kliniki ✊🏼

• olcik Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj zapomniałam napisać żebyście trzymały kciuki bo byłam odebrać wyniki ost badań i przy okazji na konsultacji... Kariotyp prawidłowy, ale nasienie niby kiepskie ale dobre. Nie dostałam wyników do ręki, więc nie jestem w stanie napisać wam co tam wyszło ale widziałam kątem oka aż 3*NIEPRAWIDŁOWY. Lekarz powiedział, żeby się nie przejmować bo skoro doszło 2 razy do ciąży to te wyniki są niemiarodajne. I bądź tu mądry... Dostałam skierowanie na histeroskopie w październiku. Przypomnę, że to wizyty z programu badań prokreacyjnych NFZ mimo wszystko chyba wrócę do swojej doktor ze wszystkim co mi wcześniej zaleciła... Może będzie miała lepszy pomysł niż invitro lub ciąża naturalna z nastawieniem na stratę. Jestem zawiedziona tymi wizytami, lekarzem, jego podejściem względem pierwszej wizyty i mam wrażenie że to tylko strata czasu bo planu na działanie nadal brak.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowi28 wrote:
    Negatywny 😪
    O jej 😭. Pamiętaj nowy cykl, nowa szansa 😊

Jowi28 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Dzień dobry :)
    Wczoraj zapomniałam napisać żebyście trzymały kciuki bo byłam odebrać wyniki ost badań i przy okazji na konsultacji... Kariotyp prawidłowy, ale nasienie niby kiepskie ale dobre. Nie dostałam wyników do ręki, więc nie jestem w stanie napisać wam co tam wyszło ale widziałam kątem oka aż 3*NIEPRAWIDŁOWY. Lekarz powiedział, żeby się nie przejmować bo skoro doszło 2 razy do ciąży to te wyniki są niemiarodajne. I bądź tu mądry... Dostałam skierowanie na histeroskopie w październiku. Przypomnę, że to wizyty z programu badań prokreacyjnych NFZ mimo wszystko chyba wrócę do swojej doktor ze wszystkim co mi wcześniej zaleciła... Może będzie miała lepszy pomysł niż invitro lub ciąża naturalna z nastawieniem na stratę. Jestem zawiedziona tymi wizytami, lekarzem, jego podejściem względem pierwszej wizyty i mam wrażenie że to tylko strata czasu bo planu na działanie nadal brak.
    Jeśli czujesz ,że nie tego u lekarza szukałaś, to zmień go. Na pewno,któryś Was dobrze poprowadzi do upragnionego maleństwa 😉.

olcik lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • olcik Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari to lekarz z doskoku, ale byłam przekonana że po tylu latach pracy i doświadczeń w tak renomowanym miejscu znajdzie dla nas złoty środek. Na pewno się nie poddam, będę szukać innych możliwości i rozwiązań-oby do skutku!

Mari92 lubi tę wiadomość

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 23 września 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu, lekka @ się pojawiła😡

Ikazdyb lubi tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowi28 wrote:
    No i znowu, lekka @ się pojawiła😡

Ja przy pierwszej ciąży w dzień spodziewanej miesiączki miałam lekkie różowe plamienie i myślałam że nic z tego a jednak były II kreski :)

• Dzoana13 Nowa

Wysłany: 24 września 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, śledzę wpisy od paru dni na tym forum i na innych jednak nie znalazłam odpowiedzi. Jestem całkiem nowa, mam 31 lat, ogólnie nie staramy się z mężem o dzidzie bo mamy już 11 latke. Jednak coś w tym miesiącu się zrobiło dziwne. Okres był na początku września, ok 19. 09 miałam owulacje(czuję ją w każdym miesiącu) dzisiaj jest 5dpo, moja temp. 36,8, piesi zaczęły od środka boleć przy każdym ruchu (jak przed okresem ale trochę ineczej) śluz zmienił się jakby w płodny... Ja wiem ze to dużo za wcześnie, ale czy któraś takie rzeczy zaobserwowała i wyszła z tego ciąża? Lekko wariuje i dlatego odważyłam się napisać do Was ❤️

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ