Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, za dwa dni mam przewidziana miesiączkę. Już pare razy czułam dzisiaj mocne kłucie w lewym jajniku. Proszę powiedzcie czy mam zrobić betę? Żeby w razie co skontaktować się z ginekologiem? Może gadam dyrdymały ale już sama nie wiem czego się chwytać
-
Jowi28 wrote:Test najlepiej w dniu sp. Miesiączki prawda?
-
Dziewczyny, ja z mężem staramy się od stycznia. Od marca mam nieregularne miesiączki. Gdy byłam o gin mówiła że mam dwa niewielkie torbiele ale nie są groźne. W czerwcu zrobiłam podstawe badania. Okazało się że tsh mi strasznie skoczyło. W styczniu miałam 0,5 a w czerwcu już prawie 5. Dostałam większą dawkę letroxu i na dzień dzisiejszy tsh mam 1,5.
W sierpniu gin chciała żebym zrobiła prolaktynę i progesteron pod koniec cyklu. Te badania wykazały że nie mam owulacji. Dostałam dostinex. Biorę bo już 5 tydzień. Myślicie że to tylko to czy coś jeszcze może być nie tak ? -
Starania2021❤️ wrote:Tak, najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Możesz spróbować jutro, myślę że powinno już coś wyjść
-
Dzień dobry
Wczoraj zapomniałam napisać żebyście trzymały kciuki bo byłam odebrać wyniki ost badań i przy okazji na konsultacji... Kariotyp prawidłowy, ale nasienie niby kiepskie ale dobre. Nie dostałam wyników do ręki, więc nie jestem w stanie napisać wam co tam wyszło ale widziałam kątem oka aż 3*NIEPRAWIDŁOWY. Lekarz powiedział, żeby się nie przejmować bo skoro doszło 2 razy do ciąży to te wyniki są niemiarodajne. I bądź tu mądry... Dostałam skierowanie na histeroskopie w październiku. Przypomnę, że to wizyty z programu badań prokreacyjnych NFZ mimo wszystko chyba wrócę do swojej doktor ze wszystkim co mi wcześniej zaleciła... Może będzie miała lepszy pomysł niż invitro lub ciąża naturalna z nastawieniem na stratę. Jestem zawiedziona tymi wizytami, lekarzem, jego podejściem względem pierwszej wizyty i mam wrażenie że to tylko strata czasu bo planu na działanie nadal brak. -
Jowi28 wrote:Negatywny 😪
Jowi28 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
olcik wrote:Dzień dobry
Wczoraj zapomniałam napisać żebyście trzymały kciuki bo byłam odebrać wyniki ost badań i przy okazji na konsultacji... Kariotyp prawidłowy, ale nasienie niby kiepskie ale dobre. Nie dostałam wyników do ręki, więc nie jestem w stanie napisać wam co tam wyszło ale widziałam kątem oka aż 3*NIEPRAWIDŁOWY. Lekarz powiedział, żeby się nie przejmować bo skoro doszło 2 razy do ciąży to te wyniki są niemiarodajne. I bądź tu mądry... Dostałam skierowanie na histeroskopie w październiku. Przypomnę, że to wizyty z programu badań prokreacyjnych NFZ mimo wszystko chyba wrócę do swojej doktor ze wszystkim co mi wcześniej zaleciła... Może będzie miała lepszy pomysł niż invitro lub ciąża naturalna z nastawieniem na stratę. Jestem zawiedziona tymi wizytami, lekarzem, jego podejściem względem pierwszej wizyty i mam wrażenie że to tylko strata czasu bo planu na działanie nadal brak.olcik lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari to lekarz z doskoku, ale byłam przekonana że po tylu latach pracy i doświadczeń w tak renomowanym miejscu znajdzie dla nas złoty środek. Na pewno się nie poddam, będę szukać innych możliwości i rozwiązań-oby do skutku!
Mari92 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, śledzę wpisy od paru dni na tym forum i na innych jednak nie znalazłam odpowiedzi. Jestem całkiem nowa, mam 31 lat, ogólnie nie staramy się z mężem o dzidzie bo mamy już 11 latke. Jednak coś w tym miesiącu się zrobiło dziwne. Okres był na początku września, ok 19. 09 miałam owulacje(czuję ją w każdym miesiącu) dzisiaj jest 5dpo, moja temp. 36,8, piesi zaczęły od środka boleć przy każdym ruchu (jak przed okresem ale trochę ineczej) śluz zmienił się jakby w płodny... Ja wiem ze to dużo za wcześnie, ale czy któraś takie rzeczy zaobserwowała i wyszła z tego ciąża? Lekko wariuje i dlatego odważyłam się napisać do Was ❤️