Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A mierzysz temperature caly cykl? Takie objawy mogą zwiastować ciążę lub nie... ciężko stwierdzić na tak wczesnym etapie. Mnie piersi nie bolały przed ciążą, tylko się delikatnie powiększały i robiły takie nabrzmiałe. Każdy inny normalny cykl bolały tuż przed miesiączką, więc to raczej nie wyznacznik bo każda z nas jest inna ale trzymam mocno kciuki za Ciebie!!!!
-
Oczywiście, każda z nas jest inna, zdaje sobie z tego sprawę. Mierze cały cykl temp. I podwyższyła się o 0,2 i wiem też że to jest normalne do @. Jednak te piersi i ta konsystencja jest inna niż kiedykolwiek... No cóż, pozostaje mi czekać 😱 za 9 dni powinnam mieć okres, okaże się. Dziekuje😘
olcik lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ile dni po badalyscie progesteron?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Ja badałam w 8 dpo, bo 7dpo wypadał w niedzielę. Najlepiej nadać w 7-8 dniu
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Nie do końca wiem kiedy była owulacja, jeżeli w ogóle była, ale zrobię badania we czwartek☺️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Nie do końca wiem kiedy była owulacja, jeżeli w ogóle była, ale zrobię badania we czwartek☺️<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
olcik wrote:Ja przy pierwszej ciąży w dzień spodziewanej miesiączki miałam lekkie różowe plamienie i myślałam że nic z tego a jednak były II kreski
Niestety małpa się rozwinęła. Dzisiaj podjęliśmy z mężem decyzje i zadzwoniliśmy umówić się na wizytę do kliniki leczenia niepłodności. Nam łzy w oczach bo nigdy bym nie pomyślała, ze coś takiego Nam się trafi…😓 myślałam, ze tylko w ,,filmach” są takie problemy.., człowiek nigdy nie przypuszcza, ze akurat mi się to przytrafi.
Tak jakby mi trochę wyrosły skrzydła, dostałam trochę wiatru w żagle. Teraz aby dotrwać 3 tygodnie ♥️💔 -
Jowi tule i trzymam ✊
Jestem załamana dzisiejszą temperaturą. To chyba nie jest ok, że w 21 dniu cyklu wynosi ona 36.02 😒👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Jowi28 wrote:Niestety małpa się rozwinęła. Dzisiaj podjęliśmy z mężem decyzje i zadzwoniliśmy umówić się na wizytę do kliniki leczenia niepłodności. Nam łzy w oczach bo nigdy bym nie pomyślała, ze coś takiego Nam się trafi…😓 myślałam, ze tylko w ,,filmach” są takie problemy.., człowiek nigdy nie przypuszcza, ze akurat mi się to przytrafi.
Tak jakby mi trochę wyrosły skrzydła, dostałam trochę wiatru w żagle. Teraz aby dotrwać 3 tygodnie ♥️💔
Jeszcze do niedawna też się zastanawiałam dlaczego to my a nie ktoś inny, ale teraz myślę odwrotnie... Czemu ktoś inny a nie my? Głowa do góry! Wspólnie podjęliście kroki, to jest mega ważne żeby być w tym razem i się wspierać. Udało Ci się zapisać mniej więcej w środku cyklu przed owu? -
Dominika96 wrote:Jowi tule i trzymam ✊
Jestem załamana dzisiejszą temperaturą. To chyba nie jest ok, że w 21 dniu cyklu wynosi ona 36.02 😒
Dominika podziwiam za to mierzenie temperatury. Ja sobie kupiłam specjalny termometr i nawet jednego cyklu nie wytrzymałam do końca Totalnie się nie tym nie znam, z wygody wybieram się na monit i ewentualnie przed robię testy owulacyjne ale wiem że one nie są potwierdzeniem dokonania się owulacji. Teraz w sumie totalnie daliśmy na luz po tej ostatniej wizycie i chyba tak już zostanie do końca roku... -
Też mam ten owulacyjny i dopiero drugi cykl mierzę, nie powiem czasami rano mi się strasznie nie chce ale chęć wiedzy wygrywa ☺️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
W pochwie ☺️
Mari92 lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dziekuje dziewczyny za wsparcie ♥️♥️♥️ Jesteście kochane! Niestety pierwsza najbliższa wizyta jest 6 dni po owulacji. Nie chcemy dłużej czekać, może to tez nie takie złe bo lekarz sprawdzi progesteron? Nie znam się za bardzo a badaniach w trakcie cyklu 🙈 W każdym razie myśle, ze na pewno będzie wiedział jak ma wszystko wyglądać w tym dniu cyklu😃 Pierwsza wizyta podobno trwa nawet 3 godziny, mogą skierować na badania krwi i po krótkim czasie będą wyniki. Wezmę wszystko co mam, mam nadzieje, ze będą przydatne
Mari92 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, w tym cyklu od 16 dnia biorę duphaston. Dziś 22 dzień cyklu a mnie od kilku dni boli podbrzusze, temp utrzymuje się przy 37. Wieczorem mam biały śluz. Mam opuchnięte całe ciało a najbardziej ręce. Nawet widzę bardziej swoje żyły. Dziś promieniuje mi całą prawa strona zab i ucho.
Nie wiem co o tym myśleć. Myślicie że duphaston tak na mnie wpłynął ? -
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy. Chcę zrobić progesteron, tsh i nie wiem w końcu w jaki dzień. Piku na teście owulacyjnym nie wyłapałam, a temperatura też jest dziwna. Myślę nad środą lub czwartkiem a Wy co sądzicie? ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 21:41
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy. Chcę zrobić progesteron, tsh i nie wiem w końcu w jaki dzień. Piku na teście owulacyjnym nie wyłapałam, a temperatura też jest dziwna. Myślę nad środą lub czwartkiem a Wy co sądzicie? ☺️Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Gwiazdeczka 93 wrote:Progesteron najlepiej zrobić 7dpo, żeby sprawdzić czy owualcja. TSH podobno obojętnie w którym dniu cyklu ☺️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Właśnie wiem, że 7 dni po owulacji tylko tak naprawdę nie wiem kiedy to było, a w analizie wykresu jestem zielona. 😟
Moim zdaniem czwartek, ale ja tez jestem początkująca, wiec zaczekaj może na opinie kogoś bardziej doświadczonego -
Hej! Jestem tutaj nowa więc bardzo bym się ucieszyła gdybyście mnie przyjęły ❤ Ogólnie rzecz biorąc dzisiaj jest 45 dzień cyklu więc jutro rano testuje ale zastanawiam się bo w poprzednim tygodniu miałam przez około 3 dni plamienie brązowe (w skąpych ilościach) zakończone jednorazowo małą ilością krwi. Zastanawiam się czy to mogła być implantacja. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych oznak więc nie wiem kiedy powinna się pojawić - czy to nie za późno żeby te plemienia powiązać z implantacją? A jeśli to ona to test wyjdzie już pozytywny? Mam tylko jakiś z dr. Max więc też nie wiem jak z jego wiarygodnością.
W domu mam już 13to miesięczną córeczkę ❤Mari92 lubi tę wiadomość