Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Gilgotek Znajoma

Wysłany: 28 września 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_stag wrote:
    Dziewczyny, ja testowałam wczoraj i dziś powtórzyłam i dwa razy ⏸🍀😍 zaraz jadę na betę i będę powtarzać za dwa dni. W ogóle trudno mi uwierzyć ze się udało, to był nasz czwarty cyklu starań. Trzymam mocno kciuki za wszystkie które jeszcze nie testowały i za wszystkie które zaczynają kolejny cykl. Wierze mocno ze każda z Was zobaczy dwie kreski 🍀🍀🍀

Gratulacje!!

Ulula, blue_stag, AniMka lubią tę wiadomość

766a1e4b6a.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_stag wrote:
    Dziewczyny, ja testowałam wczoraj i dziś powtórzyłam i dwa razy ⏸🍀😍 zaraz jadę na betę i będę powtarzać za dwa dni. W ogóle trudno mi uwierzyć ze się udało, to był nasz czwarty cyklu starań. Trzymam mocno kciuki za wszystkie które jeszcze nie testowały i za wszystkie które zaczynają kolejny cykl. Wierze mocno ze każda z Was zobaczy dwie kreski 🍀🍀🍀
    Kochana gratulacje 😄😄😄❤️❤️ cieszę się że tak szybciutko Wam się udało.Widzę że jesteśmy w tym samym wieku i nasi mężowie też 🤭🤭.My się staramy 3.5 roku ponad ale o pierwsze dziecko a od lutego z pomocą kliniki jak narazie ani huhu ale dajesz nadzieję.Wszystkiego dobrego napisz potem jak tam Beta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 10:43

blue_stag lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/4ed89490c6dd.jpg.html

Kobietki , a ja się zdziwiłam. Bo o pierwszą dzidzię starliśmy się 18 miesięcy. A teraz patrzcie po 3 miesiącu 🤭

Gratuluję! Spokojnej ciąży kochana :)

blue_stag, Mari92, Mała87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotek wrote:
    Gratulacje!!

Gratuluję, trzymaj się cieplutko, spokojnej ciąży.

• Tulipan Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Podpowiecie cos?? ostatnio podczas siusiania zauwazylam taka gesta bardzo brazowa wydzieline. Nie sluz ale jak galareta, bez jakiegos zapachu ale mega kleiste. Nigdy czegos takiego nie mialam. Mam sie niepokoic ? Nie chce dzwonic do gin bo jest na urlopie. Dodam ze to 2cylk staran po odstawieniu tabletek. Moj gin nie odbiera :(

Nadzieja umiera ostatnia...<3
  • Angellka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/4ed89490c6dd.jpg.html

Kobietki , a ja się zdziwiłam. Bo o pierwszą dzidzię starliśmy się 18 miesięcy. A teraz patrzcie po 3 miesiącu 🤭
    blue_stag wrote:

Dziewczyny gratulacje 🎉🥳

Ja w sobote zrobilam jeszcze raz badania, chociaż ginekolog kazla mi juz nie powtarzać, żeby się nie stresować. Beta wyszla 1676, progesteron 24,34. Tydzien wczesniej mialam 44,2. Juz tydzien temu gin mi zalecila Duphaston na wypadek jak by spadał.
    Dzisiaj idę na wizyte zobaczymy co będzie, martwię się o to ze mam mięśniaki :(
    Mam też wyjazd zagraniczny samolotem w tym tyg na 3 dni, bardzo chciałabym leciec, ale sama nie wiem co zrobić:(

Dziewczyny na pocztaky ciąży czy pobolewa was brzuch ? Nie mam takich bolow jak na okres, ciagnie mnie tak z boku troche w okolicy jajników, nie jakos mocno ale jest to odczuwalne zwlaszcza popoludniu/wieczorem. No i mam wzdęcia.

blue_stag, Mari92 lubią tę wiadomość

preg.png
    18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
    20.09.21- 15dpo beta 234,9
    25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
    28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
    18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
    19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
    21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
    25.02.22 T27+1- 1100g
    15.03.22 T29+5 -1700g
    01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
    22.04.22 T35+1- 2700g
  • blue_stag Debiutantka

Wysłany: 28 września 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Kochana gratulacje 😄😄😄❤️❤️ cieszę się że tak szybciutko Wam się udało.Widzę że jesteśmy w tym samym wieku i nasi mężowie też 🤭🤭.My się staramy 3.5 roku ponad ale o pierwsze dziecko a od lutego z pomocą kliniki jak narazie ani huhu ale dajesz nadzieję.Wszystkiego dobrego napisz potem jak tam Beta.

Dziękuję ☺️ Właśnie dostałam wynik bety - 34. Norma dla 3. tygodnia 5-50, powtarzam pojutrze.
    Ja sama jakos nie mogę sobie wyobrazić ze jest nas teraz pięcioro 😱 na razie wiem tylko ja i mąż (i Wy oczywiście ☺️). Powiedzieliśmy sobie, ze dopóki nie będzie widocznego brzucha, to nie mówimy nikomu, w pierwszej kolejności powiemy dzieciom.
    Wierze że i Wam się uda. Wyobrażam sobie że to nie było łatwe 3,5 roku, ale determinacja na pewno zaowocuje Waszym szczęściem. Przesyłam oczywiście wiruski 🍀🍀🍀🍀

Mari92, Kimbra lubią tę wiadomość

🦸🏻‍♀️ - 33 lata, żadnych znanych dolegliwości, 🚭🍷- okazjonalnie, 🏃🏻‍♀️- 3/4 razy w tygodniu

🦸🏼‍♂️ - 43 lata, również zdrowy, 🚬 niestety czasami, 🍷 - okazjonalnie, 🏃🏼- brak
    🧝🏻- 9 lat
    🧝🏻- 4 lata
    Staramy się o trzecie szczęście ❤️
  • blue_stag Debiutantka

Wysłany: 28 września 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angellka wrote:
    Dziewczyny gratulacje 🎉🥳

Ja w sobote zrobilam jeszcze raz badania, chociaż ginekolog kazla mi juz nie powtarzać, żeby się nie stresować. Beta wyszla 1676, progesteron 24,34. Tydzien wczesniej mialam 44,2. Juz tydzien temu gin mi zalecila Duphaston na wypadek jak by spadał.
    Mam też wyjazd zagraniczny samolotem w tym tyg na 3 dni, bardzo chciałabym leciec, ale sama nie wiem co zrobić:(

Dziewczyny na pocztaky ciąży czy pobolewa was brzuch ? Nie mam takich bolow jak na okres, ciagnie mnie tak z boku troche w okolicy jajników, nie jakos mocno ale jest to odczuwalne zwlaszcza popoludniu/wieczorem. No i mam wzdęcia.

Lekkie ciągniecie, trochę jak na okres ale dużo delikatniej. W drugiej ciąży tez tak miałam.
    Co do samolotu, to oczywiście nie jest jakaś prawda objawiona, tylko moje osobiste doświadczenia - latałam w obu ciążach, w drugiej bardzo wcześnie, do chyba około 6. tygodnia. Pamietam tylko ze poszłam przed lotem na pierwsze usg, żeby wykluczyć jakieś nieprawidłowości typu ciąża pozamaciczna, które mogłyby być niebezpieczne nawet nie tyle w czasie lotu co już na miejscu, z dała od domu. Mój lekarz (a właściwie dwóch) nie widział żadnych przeciwwskazań przed lataniem w ciąży. Ale tak jak zaznaczyłam, to tylko moje doświadczenia i sama musisz sobie ocenić jak to widzisz. Jeśli ma to być dla Ciebie stres, to nie ma co. Jeśli podchodzisz na luzaku, to leć ☺️

Angellka, Mari92 lubią tę wiadomość

🦸🏻‍♀️ - 33 lata, żadnych znanych dolegliwości, 🚭🍷- okazjonalnie, 🏃🏻‍♀️- 3/4 razy w tygodniu

🦸🏼‍♂️ - 43 lata, również zdrowy, 🚬 niestety czasami, 🍷 - okazjonalnie, 🏃🏼- brak
    🧝🏻- 9 lat
    🧝🏻- 4 lata
    Staramy się o trzecie szczęście ❤️
  • Angellka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_stag wrote:
    Lekkie ciągniecie, trochę jak na okres ale dużo delikatniej. W drugiej ciąży tez tak miałam.
    Co do samolotu, to oczywiście nie jest jakaś prawda objawiona, tylko moje osobiste doświadczenia - latałam w obu ciążach, w drugiej bardzo wcześnie, do chyba około 6. tygodnia. Pamietam tylko ze poszłam przed lotem na pierwsze usg, żeby wykluczyć jakieś nieprawidłowości typu ciąża pozamaciczna, które mogłyby być niebezpieczne nawet nie tyle w czasie lotu co już na miejscu, z dała od domu. Mój lekarz (a właściwie dwóch) nie widział żadnych przeciwwskazań przed lataniem w ciąży. Ale tak jak zaznaczyłam, to tylko moje doświadczenia i sama musisz sobie ocenić jak to widzisz. Jeśli ma to być dla Ciebie stres, to nie ma co. Jeśli podchodzisz na luzaku, to leć ☺️

Dziękuję za odpowiedź 😗
    Lotu się nie boję, latam często. Loty znoszę świetnie, zazwyczaj cale przesypiamy. Duzo moich znajomych latało i nic się nie działo.
    W naukowych publikacjach czytam, ze podroze w zdrowej ciąży sa ok.
    Tylko moja gin mówiła, że ciaza przy miesniakach moze byc podwyższonego ryzyka.
    Nie potrzebnie chyba szukam inf na różnych forach, musze mniej czytać, bo potem spać nie mogę.
    Na 17:40 mam wizyte u gin pewnie jeszcze malo będzie widać bo to 5-6tyg, ale chce chociaz sprawdzic czy na ten moment jest ok.
    Lot mam w czwartek, na razie jestem nastawiona, ze jak będzie ok to lecę.

preg.png
    25.02.22 T27+1- 1100g
    15.03.22 T29+5 -1700g
    22.04.22 T35+1- 2700g
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_stag wrote:
    O to będziemy miec podobny termin porodu 😉. Gratulacje

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angellka wrote:
    Dziewczyny gratulacje 🎉🥳

Mam to samo, też mnie jajniki tak jakby ciągną 😊

Angellka lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja też wysyłam ciążowe wiruski 🙂

Dominika96, blue_stag lubią tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari zostajesz z nami na wątku mam nadzieję ☺️🙈

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Angellka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Mam to samo, też mnie jajniki tak jakby ciągną 😊
    Dzięki, uspokajcie mnie. Gin powiedziala ze puki nie ma plamien i skurczy to normalne.

Bylam na wizycie jest pecherzyk ciążowy w macicy 0.8mm. 🤗
    Na razie nie przy samych mięśniakach.
    Powiedziala ze we wczesnym etapie nie wiadomo jak sie ciaza potoczy. Jak się ma utrzymac to się utrzyma.
    Takze w czwartek lecimy 😁
    Kolejna wizyta 18.10 za 3 tyg.

Mari92, Dominika96 lubią tę wiadomość

preg.png
    25.02.22 T27+1- 1100g
    15.03.22 T29+5 -1700g
    22.04.22 T35+1- 2700g
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Mari zostajesz z nami na wątku mam nadzieję ☺️🙈
    Pewnie 🙂

Dominika96 lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na tą swoją temperature i nie wiem co tu się odpier*ala, bo chyba inaczej tego nazwać się nie da.
    Która teraz testuje? ☺️

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Ola123321 Nowa

Wysłany: 29 września 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mam pytanie ;)

13 lipca miałam oczyszczenie z ciąży biochemicznej normalne 5dni jak każdego cyklu.
    Do dzisiaj nie dostałam kolejnej miesiączki, wczoraj zrobiłam 2 testy wieczorem j wyszły po chwili nie od razu 2 kreski jedna bledsza, dzisiaj z samego rana powtórzyłam też 2 testy i wyszły znów 2 kreski. Czy jest to możliwe aby bez miesiączki była to ciąża ?

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola pewnie, że tak ☺️ idziesz na betę?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_stag wrote:
    Dziękuję ☺️ Właśnie dostałam wynik bety - 34. Norma dla 3. tygodnia 5-50, powtarzam pojutrze.
    Ja sama jakos nie mogę sobie wyobrazić ze jest nas teraz pięcioro 😱 na razie wiem tylko ja i mąż (i Wy oczywiście ☺️). Powiedzieliśmy sobie, ze dopóki nie będzie widocznego brzucha, to nie mówimy nikomu, w pierwszej kolejności powiemy dzieciom.
    Wierze że i Wam się uda. Wyobrażam sobie że to nie było łatwe 3,5 roku, ale determinacja na pewno zaowocuje Waszym szczęściem. Przesyłam oczywiście wiruski 🍀🍀🍀🍀
    Dziękuję 🤗🤗🤗🤗 napędziłaś mnie pozytywną energią i myślami.Trzymam kciuki aby Beta zdrowo rosła i spokojnego lotu ✈️✈️✈️✈️.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulka zbliża się tuż tuż a więc zbieramy się pomału do działania 💓💓😄.Jak będą zapisy na testowanie to wpiszcie mnie na 22.10 na sikańca 🤭🥰.

Mari92 lubi tę wiadomość

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ