Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywnemyslenie wrote:
    Dziewczyny dałyście nadzieję że może uda się go przekonac 😉 jak narazie raz mieliśmy rozmowę na ten temat przed wakacjami to mi powiedzial cytuje "ze nie bedzie sie spuszczal do jakiegos kubka" ale na czas wakacji odpuściłam i powiedzialam że wrocimy do tematu we wrzesniu jak sie nie uda do tej pory zobaczyc ⏸️ wydaje mi się ze on boi się że mogłoby wyjść coś nie tak i nie chce sie do tego przyznać
    Dla facetów to trudne ,bo u nich zawsze wszystko ok. Ale skąd to wiedza nie badając się ?
    Myślę ,że uda Ci się go namówić. Nawet jak wyniki wyjadą słabe , to się jakieś leczenie wdroży i to znowu krok w przód będzie 😊. Powodzenia 🙂

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dla facetów to trudne ,bo u nich zawsze wszystko ok. Ale skąd to wiedza nie badając się ?
    Myślę ,że uda Ci się go namówić. Nawet jak wyniki wyjadą słabe , to się jakieś leczenie wdroży i to znowu krok w przód będzie 😊. Powodzenia 🙂

Patrząc na to forum, u większości mężczyzn coś jest nie tak zamiast "wszystko okej". Szczęście w nieszczęściu - u nich często wystarczy łykać witaminy i suplementy, zmienić trochę styl życia i wszystko się poprawia, nie to co u nas - zabiegi, leki, kłucie, szczepienia.

To tylko kilka minut a bardzo dużo daje w diagnostyce.

Mari92, Ulula lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Sylza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widzę ze dołączyło pare nowych :)
    Ja ostatnio byłam na tyle zajęta ze raz na dwa dni wchodziłam na forum sprawdzić czy u kogoś się już nie pojawiły dwie kreski 😄

Byłam dziś u gina na kontrole i torbiel jaka miałam (5dc) prawdopodobnie był to przerośnięty pęcherzyk który nie pękł w poprzednik cyklu ale nie wiemy bo już olałam mierzenie temp i owulacyjne testy bo wychodziły negatywne cały czas nawet w dni przewidywanej owu.
    Duphaston faktycznie mógł mi rozregulował cykl przynajmniej w tym poprzednim wiec mam czekać ci teraz się wydarzy.

I polecił mi z własnego doświadczenia fertistim. Mówił ze sami brali z żona bo nawet u nich nie zaskoczyło od razu przy wszystkich możliwych badaniach w normie i nie wykluczone ze ten preparat się do tego przyczynił :) zalecił mi i mojemu brać codziennie bez przerwy i zobaczyć efekty tak wiec przynajmniej ja zacznę bo mojemu musiałabym wciskać siłą ale moze co pare dni się uda 😄
    No i z zaleceń jeszcze relaks i „pracować intensywnie” 😄

Która z Was bierze ten suplement ??? Albo jakiś inny z inozytolem? Mimo braku pcos

Mari92 lubi tę wiadomość

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Ja ostatnio byłam na tyle zajęta ze raz na dwa dni wchodziłam na forum sprawdzić czy u kogoś się już nie pojawiły dwie kreski 😄

Byłam dziś u gina na kontrole i torbiel jaka miałam (5dc) prawdopodobnie był to przerośnięty pęcherzyk który nie pękł w poprzednik cyklu ale nie wiemy bo już olałam mierzenie temp i owulacyjne testy bo wychodziły negatywne cały czas nawet w dni przewidywanej owu.
    Duphaston faktycznie mógł mi rozregulował cykl przynajmniej w tym poprzednim wiec mam czekać ci teraz się wydarzy.

I polecił mi z własnego doświadczenia fertistim. Mówił ze sami brali z żona bo nawet u nich nie zaskoczyło od razu przy wszystkich możliwych badaniach w normie i nie wykluczone ze ten preparat się do tego przyczynił :) zalecił mi i mojemu brać codziennie bez przerwy i zobaczyć efekty tak wiec przynajmniej ja zacznę bo mojemu musiałabym wciskać siłą ale moze co pare dni się uda 😄

Która z Was bierze ten suplement ??? Albo jakiś inny z inozytolem? Mimo braku pcos

Sylza mi też to polecił lekarz i dziś zaczęliśmy. Niestety tutaj w aptekach nie ma i zamawiam na allegro. Kobiety piją 2x dziennie , mężczyźni 1

Fakt męska strona nie często się bada i nie chętnie. Ja swojego namówiłam po dłuuugim czasie i dobrze bo okazało się że bez witaminek czyli fertistim może być ciężko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 21:33

Mari92 lubi tę wiadomość

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem nowa :) podoba mi się ten wątek! Wsparcie dużo daje i sukcesy innych uskrzydlają!
    Obecnie starymy się dopiero jednem cykl, teraz jest drugi :)
    Poproszę o wpisanie testowania na 16.09
    Mam nadzieję, że wrzesień będzie dla nas wszystkich owocny.

Marti1984, Mari92 lubią tę wiadomość

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:

Ja piję 2x dziennie, ale chyba przestanę i będę łykać sama astaksantyne, która jest w składzie. Nie mam PCOS i nie zauważyłam jakichś spektakularnych efektów.

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • Sylza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie słyszałam ze to inozytol odgrywa ta główna role a nie akstantyna… ale nie znam się 😄

Celina a powtarzalnością badanie nasienia? U mojego ok oprócz morfologii 2% i będziemy powtarzać jakoś niebawem

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • Sayena Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się, ale nie wiem kiedy będę testować, pewnie jakoś pod koniec. Na konkretną datę zapiszę się, jak będę wiedziała kiedy owu 🙂

Mari92 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2020 - 06.2024 - jestem mamą 🥹
    👰‍♀️ M. - 29 lat, 🤵‍♂️ P. - 32 lata

2022 i 2023
    6 stymulacji (Aromek) - 5 x nic, 1 x cb 💔

🍀In vitro to HiT🍀
    07.23 - start IVF, krótki protokół 🍍
    Mamy ❄️❄️ 4AB i 3BB z piątej doby
    09.23 - FET, 4AB 🍍
    06.06.25, 5:03 - 3290 g cudownego Henia 😍

age.png

A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    A ja właśnie słyszałam ze to inozytol odgrywa ta główna role a nie akstantyna… ale nie znam się 😄

Celina a powtarzalnością badanie nasienia? U mojego ok oprócz morfologii 2% i będziemy powtarzać jakoś niebawem

Każde z nich odgrywa inną rolę tak naprawdę, mi wystarczy astaksantyna. Wiele osób bardzo chwali inozytol, mi nic nie daje po prostu a wręcz mam wrażenie, że wydłuża cykl.

Powtarzać wypada po całym "cyklu tworzenia", więc po 72-74 dniach. Wcześniej można wydać kasę a nie widzieć efektów jeszcze (o ile się pojawia). My dokończymy wszystkie suple i będziemy robić drugi raz, już z rozszerzonymi badaniami 😉

Mari92 lubi tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • Vaiana Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jutro idzie na ponowne badanie nasienia. Liczę na to, że wyniki będą lepsze. Ostatnio zrezygnowaliśmy z gotowych suplementów, bo kupiliśmy je osobno tylko w większych dawkach- wszystko zatwierdzone przez naszego lekarza prowadzącego plus androloga. Łyka ich chyba z 11 🤦‍♀️ Do tego pije pyłek pszczeli, olej z czarnuszki i zakwas z buraków. Dieta też od dłuższego czasu inna- więcej ryb, owoców morza, warzyw, owoców. Mam nadzieję, że będzie lepiej 🙏

Dziewczyny nie jestem fatalistką, ale rzadko mam dobre przeczucia i tak jak zazwyczaj po owulacji już wiedziałam, że i tak nic z tego nie będzie, tak teraz czuję, że będzie dobrze! Wrzesień będzie dla nas szczęśliwy, w końcu każda z nas się doczeka! 😘

Różowa_90, Mari92, Olenkaa lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷
  • kropeleczka Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was brała Ovarin?

Mari92, monika16332 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Kobietki widzę ,że chcecie kalendarz kto kiedy testuje

No widzę, że chciały 😂😂😂😂😂

MałaMi*, Ancalime, Iskra444, Kate1811, Zagadka919, Mari92 lubią tę wiadomość

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeleczka wrote:

Ja brałam jedno opakowanie, ale u mnie sie nie sprawdził może dlatego że tylko jedno opakowanie zjadłam, miałam po nim plamienia ciągle albo i nie po nim bo mam pcos , czort go wie

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Izi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Ja brałam jedno opakowanie, ale u mnie sie nie sprawdził może dlatego że tylko jedno opakowanie zjadłam, miałam po nim plamienia ciągle albo i nie po nim bo mam pcos , czort go wie

Suplementy należy stosować przynajmniej 3 miesiące po tym czasie mogą być jakieś efekty.
    Ja stosowałam Ovarin z polecenia mojej gin.

Mari92 lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Suplementy należy stosować przynajmniej 3 miesiące po tym czasie mogą być jakieś efekty.
    Ja stosowałam Ovarin z polecenia mojej gin.
    Pomogło?? Czułaś różnicę w cyklach?

preg.png

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Ja biorę 3 miesiąc. I wydaje mi się ,że przez Ovarin zrobiły mi się skąpe miesiączki. Nie wiem czy to możliwe ,że to jest powodem ale takie mam wrażenie. I nie wiem co robić, brać dalej czy zrobić sobie przerwę... 😐

preg.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeleczka wrote:
    Pomogło?? Czułaś różnicę w cyklach?

Moje cykle zawsze były nieregularne, ale miałam trzy pod rząd podobne w tym czasie (brałam 7 miesięcy) więc super. Ładne pęcherzyki były i endometrium ale nie wiem jakie przed były, więcej śluzu przy owulacji mi się wydaje ale brałam też olej z wiesiołka i wróciło do mnie libido :)
    No i miesiączka bolesna bo zawsze cierpiałam ale udawało mi się ostatnio na nospie wytrwać lub nawet bez co u mnie jest cudem bo zwykle nimesil pomagał tylko na kilka godzin.

Suplement dobry, ale trzeba pamiętać, że nie załatwi wszystkiego za nas i trzeba włączyć zdrowe jedzenie i ruch.

Jak masz jakieś wątpliwości najlepiej porozmawiać z ginekologiem. Nie wiem czy coś w składzie mogłoby tak zadziałać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 13:53

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeleczka wrote:
    Ja brałam jakieś 7 miesięcy z zalecenia gina jak staraliśmy się o pierwsze dziecko. Różnicy w cyklach nie zauważyłam. Zawsze miałam regularne jak w zegarku. Przed ciążą miała cykle krótkie 25-26 dni, a teraz 29-31.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeleczka wrote:

Ja właśnie jestem w trakcie pierwszego opakowania, staramy się o drugie dziecko i to jest nasz pierwszy miesiąc starań. O pierwszą ciążę staraliśmy się 7 miesięcy bez efektu a przy cyklu z ovarinem i żelem conceciv plus załapało odrazu. Dlatego teraz też zdecydowałam się na ten zestaw oby szczęśliwy i tym razem 😁

Mari92 lubi tę wiadomość

Monika
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza ja nie mam PCOS, jak staraliśmy się pod koniec zeszłego roku to brałam inofem, nie zdążyłam wybrać całego opakowania i zaszłam, ale nie wiem czy to dzięki temu :) teraz nie biorę zobaczymy co będzie 😀

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ