Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze te ciągnięcia w brzuchu i piersi dały do myślenia. Teraz dochodzą zawroty głowy i ból.
    Wcześniej miałam też bóle ale bardziej na owulke.
    2 dni temu w nocy miałam ogromny ból brzucha jak na @ myślałam ze dostane z rana no okropny ból. Tylko to było jakby skurcze bolało przestawało na minutę i znów rwało. Przetrwałam przed pracą bóle przeszły i do teraz same kłucia i czuje jak macice by mi ktoś naciągał, dosłownie ciąganie najbardziej na boku jak w łóżku leżę

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robisz jutro rano test, żeby zobaczyć czy ładnie ciemnieje?

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Podpytałam Kobietek z wątku testowanie i beta faktycznie mogła jeszcze nic nie wykazać. Mam taki mętlik w głowie. Najchętniej bym się czegoś napiła. 😔
    No tak beta jeszcze może nic nie wykazać. Zostaw na luz ja oddałam Bogu i czemu teraz dowierzam z dnia na dzień ze jestem w ciąży.
    Myślę ze 2 dni temu było zagnieżdżenie.
    W moich ciążach z tego co pamiętam nisko miałam betę ale wszystko było bardzo dobrze.

Mari92 lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Robisz jutro rano test, żeby zobaczyć czy ładnie ciemnieje?
    Zrobie test napewno. Ale jeśli będzie jak w ostatnich ciążach to tydzień po terminie się wszystko dopiero u mnie zaczęło, beta wzrasta u mnie długo, potem wymioty itd.
    Szczerze ciągle nie dowierzam dopóki nie będzie gruba krecha. Ale te piersi i ciągnięcia oznaczają naprawdę ciąże. Poza tym @nie widać nie słychać. Mocz smierdzi mi

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem strasznie rozgoryczona. Przyszedł wynik progesteronu niecałe 8. Niby owulacja była, a tu takie coś. 😒

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika przykro mi 😥 Stefania u ciebie nadal nadzieja 🥰

• olcik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika a betę robilas? Byłam w piekarni po pieczywo i kupiłam prosecco😂 Mam takie mieszane uczucia, mam ochotę już jechać po test…

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Dominika a betę robilas? Byłam w piekarni po pieczywo i kupiłam prosecco😂 Mam takie mieszane uczucia, mam ochotę już jechać po test…
    Robiłam, ujemna 😒

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie delikatnie plamienie, ale dosłownie odrobinkę i ćmienie w podbrzuszu, bo w sumie ciężko to nazwać bólem póki co a więc @ witaj! Testowanie jutrzejsze absolutnie wybite z głowy, zeszłam na ziemię. W sobotę mamy masaż, szkoda że akurat w takim momencie @. Raczej odwołam, nie chce czuć dyskomfortu... Poza tym są też moje urodziny...

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcik tyle 🥰 u mnie też temperatura spadła, więc miesiączka dziś albo jutro. Jak wiem, że nic z tego to wolę, żeby to było dziś 😒

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 9 grudnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny... 🙁 Cholerny smutek. Ja z niecierpliwością czekam na nowy rok. Niby w tym 2021 ślub i powinnam go wspinać cudownie ale było też dużo smutku. Mam dość, jestem zmęczona tym wszystkim. Teraz niby dni płodne a ja mam ochotę płakać i mam to gdzieś bo wiem że za kilka dni i tak @ wystąpi. Nie poddaje się ale jak cholerny kryzys 😭

• olcik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dzisiaj pękłam. Wczoraj mieliśmy mały zgrzyt z mężem i nie gadaliśmy. Wyszłam wcześniej z pracy, wróciłam do domu i się położyłam. Chwile po mnie wrócił również mąż. Jakieś głupotki na przeprosiny, ale spojrzałam mu w oczy i powiedziałam że jestem strasznie sfrustrowana tymi staraniami. Minęło 1,5 roku i ciagle nic. Rozpłakałam się.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko my mamy kryzys. Też najchętniej bym płakała. Po tej stymulacji pokładałam duże nadzieję, że się uda, jednak dzisiaj rano czar prysł 36,33. Mam ochotę na jedno: opić się.
    Stefania a jak Twój test? Masz dobre wieści?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się. A zgrzyty się zdarzają. Życzę,aby było dobrze wszystko 😉. Pozdrawiam serdecznie 🙂

Dominika96 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • olcik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Widzę, że nie tylko my mamy kryzys. Też najchętniej bym płakała. Po tej stymulacji pokładałam duże nadzieję, że się uda, jednak dzisiaj rano czar prysł 36,33. Mam ochotę na jedno: opić się.
    Stefania a jak Twój test? Masz dobre wieści?

Trzeba było tak zrobić! Ja sobie nie żałowałam i lampkę wina przechyliłam przed snem, lepiej się spało☺️ Wczoraj tez rozmawialiśmy z mężem jakie dalsze kroki podjąć… On twierdzi ze jest coraz starszy i nie chce ciagle czekac na cud. Twierdzi ze każde pół roku, bo może się uda zaraz przerodzi się w lata i myśle ze ma racje. Chciałabym spróbować stymulacji, 2-3cykle aby zwiększyć szanse. Jeśli się nie uda (ale zakładam ze się uda 🙂) to albo szersza diagnostyka, albo invitro? Tylko czy to nie jest droga na skróty?

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Trzeba było tak zrobić! Ja sobie nie żałowałam i lampkę wina przechyliłam przed snem, lepiej się spało☺️ Wczoraj tez rozmawialiśmy z mężem jakie dalsze kroki podjąć… On twierdzi ze jest coraz starszy i nie chce ciagle czekac na cud. Twierdzi ze każde pół roku, bo może się uda zaraz przerodzi się w lata i myśle ze ma racje. Chciałabym spróbować stymulacji, 2-3cykle aby zwiększyć szanse. Jeśli się nie uda (ale zakładam ze się uda 🙂) to albo szersza diagnostyka, albo invitro? Tylko czy to nie jest droga na skróty?
    Obaliłam piwko 🙈 temperatura spadła, gdzie jest ta cholerna miesiączka?
    Ola to nie jest droga na skróty. Jeżeli nie widzicie innej opcji i chcecie jak najszybciej mieć powodzenie to działajcie. Śledzę na Tik Toku kobietę, która podchodzi pod in vitro i szczerze jestem w szoku, że to jest tak długa procedura. Najważniejsze, żeby się udało. 😘

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę :P i słusznie! ;)
    Jestem niecierpliwa i to mnie doprowadza do szału. Czas nie jest sprzymierzeńcem. Ciągle ucieka, zegar tyka... Tylko jak zacząć? Od czego? Zmienić lekarza? Zgłosić się do kliniki? Muszę mieć jakiś plan i grube zaplecze finansowe...

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    O proszę :P i słusznie! ;)
    Jestem niecierpliwa i to mnie doprowadza do szału. Czas nie jest sprzymierzeńcem. Ciągle ucieka, zegar tyka... Tylko jak zacząć? Od czego? Zmienić lekarza? Zgłosić się do kliniki? Muszę mieć jakiś plan i grube zaplecze finansowe...
    Ja bym zaczęła od wizyty w klinice niepłodności. A może lekarz wpadnie na coś, co ten przeoczył? Warto próbować ☺️

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 10 grudnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj rano ból podbrzusza a po południu dużo śluzu płodnego. Zapomniałam zrobić wczoraj test owu, dzisiaj zrobiłam pół godzinie temu i pierwszy raz wyszedł mi pozytywny test :)

Dominika96, Mari92, olcik lubią tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Ja bym zaczęła od wizyty w klinice niepłodności. A może lekarz wpadnie na coś, co ten przeoczył? Warto próbować ☺️

Byliśmy w Novum i aktualnie przeszłam na prywatne wizyty do tego lekarza, który cały czas tam pracuje. Dziś robiłam mały przegląd klinik i w sumie pokusiłabym się nawet o jakąś oddaloną od stolicy...

Mari92 lubi tę wiadomość

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ