Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • olcik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poronieniem nazwałabym ciąże która jest potwierdzona, pęcherzyk ciążowy w macicy… W lipcu tego roku, byliśmy na wakacjach w Meksyku i w dzień wylotu mialabyc @ ale lot trwał 11h. Myślałam ze mi to wszystko pokręciło w cyklu. 1 dzień minął, 2 i następny i żadnych objawow miesiączki brak. Przed wylotem kupiłam test i wyszły 2 kreski. Dziewczyny ja byłam tak przerażona, ja nie chciałam wracać bo myślałam ze lot wszystko zepsuje. Bolał mnie brzuch, od razu lekarz. Pęcherzyka nie było. Zbadałam betę, dwa dni później również. Wynik ten sam. 152 nie pamietam jednostek. Za chwile @. Biochem. Czy nazwałabym to poronieniem? Nie, w macicy nic się nie pojawiło.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg pokazuje gdy beta jest powyżej 1000. Ja tych moich letnich kresek nawet jako biochemy nie liczę tylko fałszywe testy.

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania przykro mi.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Poronieniem nazwałabym ciąże która jest potwierdzona, pęcherzyk ciążowy w macicy… W lipcu tego roku, byliśmy na wakacjach w Meksyku i w dzień wylotu mialabyc @ ale lot trwał 11h. Myślałam ze mi to wszystko pokręciło w cyklu. 1 dzień minął, 2 i następny i żadnych objawow miesiączki brak. Przed wylotem kupiłam test i wyszły 2 kreski. Dziewczyny ja byłam tak przerażona, ja nie chciałam wracać bo myślałam ze lot wszystko zepsuje. Bolał mnie brzuch, od razu lekarz. Pęcherzyka nie było. Zbadałam betę, dwa dni później również. Wynik ten sam. 152 nie pamietam jednostek. Za chwile @. Biochem. Czy nazwałabym to poronieniem? Nie, w macicy nic się nie pojawiło.
    Sprawdzone przez, lekarzy dostałam przez to infekcje i wylądowałam w szpitalu z bólami byłam w ciąży 😭

• Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania 😥😥

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania a jaka jest dalsza diagnostyka?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 14 grudnia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamten piątek lub w sobotę powinnam mieć owu. A wczoraj wieczorem bardzo bolało mnie podbrzusze i prawa strona. Nawet zrobiłam sobie termofor do łóżka.
    Zastanawiam się czy owu się przesunęła czy to w ogóle coś innego 🤨🤔🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 21:22

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia idziesz na monitoring?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia moze jakieś bóle poowulacyjne o ile takie są? Dzisiaj rozmyślałam o tym swoim krwawieniu i może to jakaś torbiel sie oczyscila? Świruje już, dzisiaj trochę mnie ciągnął ten jajnik na którym teoretycznie był pęcherzyk.
    Dziewczyny zastanawiam sie czy iść na usg przed sama wigilia, bo 23/24.12 wypadnie mi owu. Miałam sobie odpuścić bo przecież nie sprawdzę czy pęcherzyk pękł no chyba ze po nowym roku. Może poprosiłabym o zastrzyk na pęknięcie dla pewności i rozpisanie stymulacji od kolejnego cyklu w styczniu? Czy nie brać aż tak wiele na siebie do głowy na wyjazd i totalnie wyluzować i odpocząć?

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcik może wrzuć na luz , może potrzebujesz o tym nie myśleć chwilę. Daj się ponieść magii świąt 🎄

olcik lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Asia moze jakieś bóle poowulacyjne o ile takie są? Dzisiaj rozmyślałam o tym swoim krwawieniu i może to jakaś torbiel sie oczyscila? Świruje już, dzisiaj trochę mnie ciągnął ten jajnik na którym teoretycznie był pęcherzyk.
    Dziewczyny zastanawiam sie czy iść na usg przed sama wigilia, bo 23/24.12 wypadnie mi owu. Miałam sobie odpuścić bo przecież nie sprawdzę czy pęcherzyk pękł no chyba ze po nowym roku. Może poprosiłabym o zastrzyk na pęknięcie dla pewności i rozpisanie stymulacji od kolejnego cyklu w styczniu? Czy nie brać aż tak wiele na siebie do głowy na wyjazd i totalnie wyluzować i odpocząć?
    Co prawda ja mam stymulowaną owulacje, ale też umówiłam się na monitoring na czwartek przed świętami. Może warto zobaczyć, albo daj spokój sobie w grudniu i zacznij od stycznia, bo później i tak wyjedziesz to zbyt wiele się nie dowiesz.

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 15 grudnia 2021, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam tydzień temu w 11 DC cyklu na monitoringu. Powiedział tylko ze jest pęcherzyk dominujący i pewnie będzie wszystko ok i tyle. Nie mówiła że mam przyjść, zobaczyć po. Tylko zrobić progesteron.
    Wydaje mi się że moje bóle i lekkie krwawienie to po prostu powrót do normy? Bo przecież przez kilka miesięcy nie miałam owulacji. Może teraz organizm musi powrócić do normalności i stąd te niespodzianki? Jak tak to sobie tłumacze.
    Olcik, twoja decyzja. Jeśli pójdziesz będziesz wiedziała co się dzieje a jeśli nie pójdziesz czy będziesz mogła spokojnie o tym myśleć czy będziesz się zastanawiać?

Z dobrych wiadomości to wczoraj kupiliśmy projekt domu i wiosna ruszamy z budową 🎉

Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie niech się dzieje magia świąt🎄
    Do końca roku wrzucamy na luz, odpoczywamy i cieszymy się chwilą. Postanowione 🙂
    Asiu podziwiam za odwagę w obecnej sytuacji. My mamy mieszkanie, bardzo chcielibyśmy dom ale przeraza nas to co się teraz dzieje. Moglibyśmy zacząć budowę ale obawiamy się ze nie wybudujemy domu, nie wykończymy go i staniemy gdzieś w połowie i co dalej?
    Wybraliście parterowy czy piętrowy? Duży mały? Nowy etap przed Wami. 🥳

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie wizyt przy monitoringu cyklu? Ja mam zazwyczaj 3. Teraz mam za tydzień we czwartek i muszę jakoś wyjść z pracy, nie dało rady na wieczór umówić wizyty 😔jadłyście kiedyś orzechy brazylijskie i morele suszoną? ☺️

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko 2. A czemu aż 3? Jadłam, ale tak dla przyjemności a nie pod starania :P Nie wiem jakie i czy w ogóle mają zastosowanie.

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkania też są cholernie drogie. Wybraliśmy piętrowy, 125m.
    Mam nadzieję że będziemy mogli tam mieszkać w większym gronie niż my sami.
    Ja miesiąc temu też miałam 3 wizyty. Dwie jak rośnie pęcherzyk a jedna już po :)

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam 2 jak rośnie i 1 po owulacji.
    125m2 to dość spory domek ☺️ oby wraz z budową przybył nowy mieszkaniec ❤️

Mari92, Starania2021❤️ lubią tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super , oby plany i budowa domu poszły sprawnie. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia 😀

Starania2021❤️ lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • olcik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę u mnie zawsze 2 wizyty, tylko że ja już tych monitoringów w rocznej karierze starań zaliczyłam z 6 cykli.
    Ja wychowałam się w domu, jak się przeniosłam 4 lata temu do mieszkania to myślałam że zwariuję. Nie mogłam się przyzwyczaić a teraz nie kiedy mi się nie chce ogarnąć nawet 50m2 :P Mimo to brakuje mi więcej przestrzeni i nie przepadam za okolicą w której mieszkam, więc mam nadzieję że na przestrzeni max 2 lat uda nam się to zmienić.
    Wczoraj kupiliśmy małą choinkę, dzisiaj kończę sprzątanie i dekoruję aby chociaż trochę nacieszyć oko :)

Starania2021❤️, Mari92 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 grudnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wychowałam się w domu. Od 6 lat mieszkam w mieszkaniu i przyzwyczaiłam się już do mniejszej powierzchni.
    Z mężem myśleliśmy o domu lub szeregowcu. Tylko w mieście którym teraz mieszkamy ceny są z kosmosu.. a że miałam działkę budowlaną za darmo zdecydowaliśmy się na budowę. Obliczyliśmy że koszty budowy będą prawie takie same jak kupno dużego mieszkania lub szeregowca. Tylko wracamy do mojego rodzinnego miasta. Boje się troszkę o pracę ale jak to mówią praca jest tylko trzeba jej poszukać 🙂

Mari92 lubi tę wiadomość

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ