Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Poronieniem nazwałabym ciąże która jest potwierdzona, pęcherzyk ciążowy w macicy… W lipcu tego roku, byliśmy na wakacjach w Meksyku i w dzień wylotu mialabyc @ ale lot trwał 11h. Myślałam ze mi to wszystko pokręciło w cyklu. 1 dzień minął, 2 i następny i żadnych objawow miesiączki brak. Przed wylotem kupiłam test i wyszły 2 kreski. Dziewczyny ja byłam tak przerażona, ja nie chciałam wracać bo myślałam ze lot wszystko zepsuje. Bolał mnie brzuch, od razu lekarz. Pęcherzyka nie było. Zbadałam betę, dwa dni później również. Wynik ten sam. 152 nie pamietam jednostek. Za chwile @. Biochem. Czy nazwałabym to poronieniem? Nie, w macicy nic się nie pojawiło.
-
Usg pokazuje gdy beta jest powyżej 1000. Ja tych moich letnich kresek nawet jako biochemy nie liczę tylko fałszywe testy.👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Stefania przykro mi.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
olcik wrote:Poronieniem nazwałabym ciąże która jest potwierdzona, pęcherzyk ciążowy w macicy… W lipcu tego roku, byliśmy na wakacjach w Meksyku i w dzień wylotu mialabyc @ ale lot trwał 11h. Myślałam ze mi to wszystko pokręciło w cyklu. 1 dzień minął, 2 i następny i żadnych objawow miesiączki brak. Przed wylotem kupiłam test i wyszły 2 kreski. Dziewczyny ja byłam tak przerażona, ja nie chciałam wracać bo myślałam ze lot wszystko zepsuje. Bolał mnie brzuch, od razu lekarz. Pęcherzyka nie było. Zbadałam betę, dwa dni później również. Wynik ten sam. 152 nie pamietam jednostek. Za chwile @. Biochem. Czy nazwałabym to poronieniem? Nie, w macicy nic się nie pojawiło.
-
Stefania a jaka jest dalsza diagnostyka?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Ja w tamten piątek lub w sobotę powinnam mieć owu. A wczoraj wieczorem bardzo bolało mnie podbrzusze i prawa strona. Nawet zrobiłam sobie termofor do łóżka.
Zastanawiam się czy owu się przesunęła czy to w ogóle coś innego 🤨🤔🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 21:22
-
Asia idziesz na monitoring?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Asia moze jakieś bóle poowulacyjne o ile takie są? Dzisiaj rozmyślałam o tym swoim krwawieniu i może to jakaś torbiel sie oczyscila? Świruje już, dzisiaj trochę mnie ciągnął ten jajnik na którym teoretycznie był pęcherzyk.
Dziewczyny zastanawiam sie czy iść na usg przed sama wigilia, bo 23/24.12 wypadnie mi owu. Miałam sobie odpuścić bo przecież nie sprawdzę czy pęcherzyk pękł no chyba ze po nowym roku. Może poprosiłabym o zastrzyk na pęknięcie dla pewności i rozpisanie stymulacji od kolejnego cyklu w styczniu? Czy nie brać aż tak wiele na siebie do głowy na wyjazd i totalnie wyluzować i odpocząć?
-
Olcik może wrzuć na luz , może potrzebujesz o tym nie myśleć chwilę. Daj się ponieść magii świąt 🎄
olcik lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
olcik wrote:Asia moze jakieś bóle poowulacyjne o ile takie są? Dzisiaj rozmyślałam o tym swoim krwawieniu i może to jakaś torbiel sie oczyscila? Świruje już, dzisiaj trochę mnie ciągnął ten jajnik na którym teoretycznie był pęcherzyk.
Dziewczyny zastanawiam sie czy iść na usg przed sama wigilia, bo 23/24.12 wypadnie mi owu. Miałam sobie odpuścić bo przecież nie sprawdzę czy pęcherzyk pękł no chyba ze po nowym roku. Może poprosiłabym o zastrzyk na pęknięcie dla pewności i rozpisanie stymulacji od kolejnego cyklu w styczniu? Czy nie brać aż tak wiele na siebie do głowy na wyjazd i totalnie wyluzować i odpocząć?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Ja byłam tydzień temu w 11 DC cyklu na monitoringu. Powiedział tylko ze jest pęcherzyk dominujący i pewnie będzie wszystko ok i tyle. Nie mówiła że mam przyjść, zobaczyć po. Tylko zrobić progesteron.
Wydaje mi się że moje bóle i lekkie krwawienie to po prostu powrót do normy? Bo przecież przez kilka miesięcy nie miałam owulacji. Może teraz organizm musi powrócić do normalności i stąd te niespodzianki? Jak tak to sobie tłumacze.
Olcik, twoja decyzja. Jeśli pójdziesz będziesz wiedziała co się dzieje a jeśli nie pójdziesz czy będziesz mogła spokojnie o tym myśleć czy będziesz się zastanawiać?
Z dobrych wiadomości to wczoraj kupiliśmy projekt domu i wiosna ruszamy z budową 🎉Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Moje Drogie niech się dzieje magia świąt🎄
Do końca roku wrzucamy na luz, odpoczywamy i cieszymy się chwilą. Postanowione 🙂
Asiu podziwiam za odwagę w obecnej sytuacji. My mamy mieszkanie, bardzo chcielibyśmy dom ale przeraza nas to co się teraz dzieje. Moglibyśmy zacząć budowę ale obawiamy się ze nie wybudujemy domu, nie wykończymy go i staniemy gdzieś w połowie i co dalej?
Wybraliście parterowy czy piętrowy? Duży mały? Nowy etap przed Wami. 🥳Mari92 lubi tę wiadomość
-
Ile macie wizyt przy monitoringu cyklu? Ja mam zazwyczaj 3. Teraz mam za tydzień we czwartek i muszę jakoś wyjść z pracy, nie dało rady na wieczór umówić wizyty 😔jadłyście kiedyś orzechy brazylijskie i morele suszoną? ☺️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Też miałam 2 jak rośnie i 1 po owulacji.
125m2 to dość spory domek ☺️ oby wraz z budową przybył nowy mieszkaniec ❤️Mari92, Starania2021❤️ lubią tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Asia super , oby plany i budowa domu poszły sprawnie. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia 😀
Starania2021❤️ lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
Marta 💓 -
Kurczę u mnie zawsze 2 wizyty, tylko że ja już tych monitoringów w rocznej karierze starań zaliczyłam z 6 cykli.
Ja wychowałam się w domu, jak się przeniosłam 4 lata temu do mieszkania to myślałam że zwariuję. Nie mogłam się przyzwyczaić a teraz nie kiedy mi się nie chce ogarnąć nawet 50m2 Mimo to brakuje mi więcej przestrzeni i nie przepadam za okolicą w której mieszkam, więc mam nadzieję że na przestrzeni max 2 lat uda nam się to zmienić.
Wczoraj kupiliśmy małą choinkę, dzisiaj kończę sprzątanie i dekoruję aby chociaż trochę nacieszyć okoStarania2021❤️, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Ja też wychowałam się w domu. Od 6 lat mieszkam w mieszkaniu i przyzwyczaiłam się już do mniejszej powierzchni.
Z mężem myśleliśmy o domu lub szeregowcu. Tylko w mieście którym teraz mieszkamy ceny są z kosmosu.. a że miałam działkę budowlaną za darmo zdecydowaliśmy się na budowę. Obliczyliśmy że koszty budowy będą prawie takie same jak kupno dużego mieszkania lub szeregowca. Tylko wracamy do mojego rodzinnego miasta. Boje się troszkę o pracę ale jak to mówią praca jest tylko trzeba jej poszukać 🙂Mari92 lubi tę wiadomość