Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari92 wrote:Olcik no ciekawe co się dzieje , może rzeczywiście zagnieżdżenie miało miejsce,czego Ci życzę 😀. Daj znać jak się sytuacja rozwinie.
Stefania życzę powodzenia 😊. Życzę wszystkiego dobrego 😉Mari92 lubi tę wiadomość
-
Ja Wam życzę, aby przyszły rok był lepszy, spokojnieszy i żeby spełniły się te najskrytsze marzenia 💗
Mari92 lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Jestem chwilowo bo mam ogromny problem z internetem. Zapomniałam wyłączyć pierwszego dnia danych komórkowych i naliczyło mnie na 400zl… wifi jest mega kiepskie😑 Poza tym jest super ciepełko i zabawa! Każdemu humor dopisuje aż zal będzie wracać za 2dni. Niestety nie wiem czy była owulacja, ale przytulanki były chyba raz czy dwa tylko w okolicy dni płodnych bo jakoś sobie odpuściliśmy😜 zaczęłam plamić od tego momentu w którym mnie tak bolał brzuch… Spełnienia wszystkich marzeń w Nowym Roku🥂😘
Mari92, Dominika96 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja Wam również życzę wszystkiego dobrego 😉 i spełnienia marzeń, tych najbardziej skrytych ❤️
Dominika96 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Stefania jak sytuacja u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś.👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Co tam u was ?
Ja jakoś dziwnie spokojnie weszłam w ten rok. Rozmawialiśmy z mężem że będzie dobrze, że nam się uda. Dzisiaj 9dc i zaczynają się dni płodne.
Od czwartku do niedzieli mamy urlop. Zostajemy w domu bo autko w naprawie i chcemy spędzić ze sobą jak najwięcej czasu 😊😊 -
Dominika96 wrote:Stefania jak sytuacja u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś.
-
Starania2021❤️ wrote:Co tam u was ?
Ja jakoś dziwnie spokojnie weszłam w ten rok. Rozmawialiśmy z mężem że będzie dobrze, że nam się uda. Dzisiaj 9dc i zaczynają się dni płodne.
Od czwartku do niedzieli mamy urlop. Zostajemy w domu bo autko w naprawie i chcemy spędzić ze sobą jak najwięcej czasu 😊😊
Staram się ale cóż.
Moj mąż też ma wolne 2 tygodnie ma swoją firmę na budowie i każdy ma pauze tu w Holandii na 2 tygodnie no i ja miałam tydzień wolnego i miło było niestety za dużo w tym wolnym czasie mydle i czekam na objawy ciąży -
zzstefania83 wrote:Hejka kochana ja jestem jakby 10 dpo i chyba, raczej się nie udało bo zadnych objawów nie mam prócz okropnego bólu piersi najbardziej po bokach. Test negatywny a co u ciebie?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Hej dziewczyny. Czy można dołączyć? jestem tutaj nowa i od calkiem niedawna staramy się z partnerem o maluszka. Mam już prawie 9letniego syna z pierwszego małżeństwa i wtedy było to zupełnie nieplanowane, wiec stawiam dopiero pierwsze kroki w temacie testów owulacyjnych, wyglądu sluzu i bacznej obserwacji swojego ciała. Dzisiaj 24dc, cykle regularne 30/31 dni, owulacja była jakos 14/15dc (pik lh i wizyta u gina w 19dc, który potwierdził ze juz 4-5 dni po owulacji). Dodatkowo do 13dc temperatura byla na poziomie 36.5, w 15dc poszla w górę i do dzisiaj się utrzymuje na poziomie 37. Od 2 msc biorę pregna start i inofem, podstawowe badania krwi ok (tsh również), jutro idę na progesteron i estradiol. Natomiast dzisiaj z ciekawości zrobilam test owulacyjny, bo mam dość dużo wodnisto-białego sluzu i nie wyszedl pozytywny ale druga krecha jest mega wyraźna! Miałyście kiedyś taka sytuację? Błąd testu czy jakimś cudem druga (pierwsza??) owulacja się zbliza. Testowałam owu do 19dc, w którym na teście juz nie było śladu kreski wiec zdziwił mnie dzisiaj ten "skok". Z góry dzięki za odpowiedzi i za (mam nadzieję) przyjęcie mnie do społeczności staraczek:)
Mari92 lubi tę wiadomość
Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
On: 31 lat.
Staramy się od listopada 2021 -
Dominika96 wrote:Lekarze pozwolili zaraz po poronieniu Wam działać? Jutro idę zrobić progesteron, od razu zrobię tsh i prolaktyne.
Nie wiąże nadziei.
Tylko ten ból piersi czemu tak boli bardzo po bokach martwi mnie to -
bridget13 wrote:Hej dziewczyny. Czy można dołączyć? jestem tutaj nowa i od calkiem niedawna staramy się z partnerem o maluszka. Mam już prawie 9letniego syna z pierwszego małżeństwa i wtedy było to zupełnie nieplanowane, wiec stawiam dopiero pierwsze kroki w temacie testów owulacyjnych, wyglądu sluzu i bacznej obserwacji swojego ciała. Dzisiaj 24dc, cykle regularne 30/31 dni, owulacja była jakos 14/15dc (pik lh i wizyta u gina w 19dc, który potwierdził ze juz 4-5 dni po owulacji). Dodatkowo do 13dc temperatura byla na poziomie 36.5, w 15dc poszla w górę i do dzisiaj się utrzymuje na poziomie 37. Od 2 msc biorę pregna start i inofem, podstawowe badania krwi ok (tsh również), jutro idę na progesteron i estradiol. Natomiast dzisiaj z ciekawości zrobilam test owulacyjny, bo mam dość dużo wodnisto-białego sluzu i nie wyszedl pozytywny ale druga krecha jest mega wyraźna! Miałyście kiedyś taka sytuację? Błąd testu czy jakimś cudem druga (pierwsza??) owulacja się zbliza. Testowałam owu do 19dc, w którym na teście juz nie było śladu kreski wiec zdziwił mnie dzisiaj ten "skok". Z góry dzięki za odpowiedzi i za (mam nadzieję) przyjęcie mnie do społeczności staraczek:)<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Dziewczyny robiłam dziś progesteron (24 dzień cyklu) wyniki 11.2 🥰 owualcja była na sto procent a nawet widzę, że łapie się we widełkach na ciążowy 🙈 wiem za dużo sobie wyobrażam
Mari92, Starania2021❤️ lubią tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Dziewczyny robiłam dziś progesteron (24 dzień cyklu) wyniki 11.2 🥰 owualcja była na sto procent a nawet widzę, że łapie się we widełkach na ciążowy 🙈 wiem za dużo sobie wyobrażam
Gratulacje! U mnie niestety progesteron poniżej 0.2, estradiol 86, czyli brak owulacji. Pierwszy raz robilam te badania i jestem złamana, bo nie sądziłam, że brak owulacji będzie mnie kiedykolwiek dotyczyćOna: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
bridget13 wrote:Gratulacje! U mnie niestety progesteron poniżej 0.2, estradiol 86, czyli brak owulacji. Pierwszy raz robilam te badania i jestem złamana, bo nie sądziłam, że brak owulacji będzie mnie kiedykolwiek dotyczyć
Długo się staracie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 18:51
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Spróbuj zrobić progesteron 7 dni po owulacji, ja też robiłam za późno i miałam w okolicach 8.
Długo się staracie?
Niedługo, dopiero co zaczęliśmy w listopadzie, więc aż mi wstyd, że się tak wszystkim stresuje i robię z tego aferę, ale kurde nie przypuszczałam, że kiedyś w życiu będę się "starać" o maleństwo. Po pierwszym dziecku obiecałam sobie, że już nigdy więcej (mega nieudane małżeństwo). Syn coraz większy, ja poznałam nowego partnera i zmiana o 180 stopni. A latka leciały i niestety ciała przybyło i organizm się zmienił. Natomiast naprawdę szacun dziewczyny za wytrwałość i siłę, bo widzę po różnych forach, że pary się latami starają, a ja już jestem na granicy po nieudanym drugim cyklu.. miałam dzisiaj czat z lekarzem i mi zapisal luteinę na kolejny cykl no i kolejny komplet badań, więc zobaczymy jak będzie. A Ty Dominika w którym dc robiłaś progesteron? Mi tak właśnie lekarz zalecił, żeby zrobić dzisiaj. Wg kalendarzyka to już 11 dni po owulacji, no ale aż tak by nie spadło. Po prostu jej nie było.Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
Starania uczą cierpliwości. Wiesz 11 dni po owulacji to już prawie miesiączka, jak na moje oko stanowczo za późno. Wyczytałam, że powinno się progesteron robić 7 dni po owulacji bądź 7 dni przed spodziewana miesiączka. U mnie to radykalnie zmieniło wynik.👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Starania uczą cierpliwości. Wiesz 11 dni po owulacji to już prawie miesiączka, jak na moje oko stanowczo za późno. Wyczytałam, że powinno się progesteron robić 7 dni po owulacji bądź 7 dni przed spodziewana miesiączka. U mnie to radykalnie zmieniło wynik.
Ja mam cykle 31 dni, więc dzisiaj jest dokładnie tydzień do miesiaczki. Odnośnie luteiny, macie jakieś doświadczenia? Rzeczywiście pomaga?Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
Staramy się od listopada 2021