Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak niski progesteron był przez prolaktynę. Okazało się że jest za wysoka. Teraz co tydzień biorę jedna tabletkę dostinexu i owulacja wróciła.
    Z luteina nie miałam doczynienia ale czytałam że trzeba długo czekać na efekty.

• olcik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam luteinę przez jeden ostatni cykl i jedyne co się zmieniło to obfitość okresu. A kiedy powinno się zbadać prolaktynę, bo ja w zasadzie nigdy nie badałam?

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyne można badać w każdym dniu cyklu. Ja np badałam wczoraj a to był 24 dzień.

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Pewnie,że możesz dołączyć. Może owulację była prędzej i dlatego kreska już jest. Życzę powodzenia w staraniach.
    Hej Mari, pytanie czy bolą cię piersi po bokach? Mnie tak od pach bolą, chyba się znów nakręcam

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Hej Mari, pytanie czy bolą cię piersi po bokach? Mnie tak od pach bolą, chyba się znów nakręcam
    Mnie ogólnie bolą prawie od początku , więc może jest coś na rzeczy,czego Ci życzę z całego serca 😉

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 4 stycznia 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktynę niby w całym cyklu można sprawdzać chodź mi gin zawsze mówiła że 2-5 DC najbardziej wiarygodny wynik ☺️

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie miałyście największe wyniki progesteronu bez ciąży?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Prolaktynę niby w całym cyklu można sprawdzać chodź mi gin zawsze mówiła że 2-5 DC najbardziej wiarygodny wynik ☺️

Tez tak slyszalam, że robi się na samym początku. No nic, kolejny cykl- kolejna szansa 😁. A zdarzały się Wam takie pojedyncze cykle bezowulacyjne? Bo oczywiście mam progesteron badać co miesiąc teraz przez 3 kolejne cykle i się zastanawiam, czy jest szansa, że to był jednorazowy przypadek😪

Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)

On: 31 lat.

Staramy się od listopada 2021
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Mnie ogólnie bolą prawie od początku , więc może jest coś na rzeczy,czego Ci życzę z całego serca 😉
    Dziękuję kochana a jeszcze, jedno pytanie czy miałaś bardzo dużo sluzu wodnusyego na początku bo mnie aż cieknie dziwne

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ja progesteron miałam ponad 18 i bez ciąży.
    Bridget, ja też muszę iść w następnym cyklu na badania prolaktyny. Na pytanie o owulacji ci nie odpowiem bo ja prawie cały tamten rok nie miałam owu. Dopiero od listopada mam. Potwierdzone u ginekologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 09:50

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to moje ponad 11 nic nie znaczy. Sama nie wiem który jestem dzień po. 😔 Muszę grzecznie czekać do niedzieli wtedy może sikne. A jak sytuacja u Was? ☺️

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Dziękuję kochana a jeszcze, jedno pytanie czy miałaś bardzo dużo sluzu wodnusyego na początku bo mnie aż cieknie dziwne
    U mnie było dużo, ale kremowego.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    U mnie było dużo, ale kremowego.
    No mam taki jak mleko czasem kremowy kolor ale chodzi mi czy leci jak woda czy jest rozciągliwy? Bo u mnie normalnie co chwilę myślę że okres dostanę a tu tylko mokro do okresu 2 dni jeszcze, ból głowy i temperatura cały czas podwyższona, no i te cyce bolą czuję jakby mi ktoś od środka targał je jakbym wszystkie kanaliki i węzły bolały nie wiem jak to opisać

Wysłany: 6 stycznia 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od niedzieli robię testy owu. Dwa dni pod rząd lekka kreska a wtorek i środa już była ciemna kreska. Ciemniejsza od kontrolnej i mam kłucia po lewej stronie 😊

Dominika96 lubi tę wiadomość

• bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Ja od niedzieli robię testy owu. Dwa dni pod rząd lekka kreska a wtorek i środa już była ciemna kreska. Ciemniejsza od kontrolnej i mam kłucia po lewej stronie 😊

Ja się bardzo zawiodlam na testach owulacyjnych, bo chociażby w tym cyklu również był ładny wzrost i pik w 14dc, a potem kreska jaśniała, więc książkowo, a owulacji wogole nie było co potwierdził niski progesteron:( nie wiem jakich dokładnie testów używasz, ja miałam paski z apteki i mimo rosnącego lh, który właśnie te testy wykrywają, nie doszło do owulacji.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bridget13 wrote:
    Ja się bardzo zawiodlam na testach owulacyjnych, bo chociażby w tym cyklu również był ładny wzrost i pik w 14dc, a potem kreska jaśniała, więc książkowo, a owulacji wogole nie było co potwierdził niski progesteron:( nie wiem jakich dokładnie testów używasz, ja miałam paski z apteki i mimo rosnącego lh, który właśnie te testy wykrywają, nie doszło do owulacji.
    Też tak miałam. Najlepiej udać się na monitoring cyklu do ginekologa, to daje 100 procent pewność 😏

bridget13 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no i @ przyszła czyli okropny ból piersi i dużo sluzu zwiastowały u mnie @
    Dziwi mnie gorączka i katar. Ahh trudno

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania to może nawet lepiej. U nas ginekolodzy zawsze każą czekać ten jeden cykl po stracie. Następny miejmy nadzieję będzie Wasz 💗

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania, kolejny cykl przed Nami wiec się nie poddajemy! U mnie @ ma być za 4 dni.

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kobitki za wsparcie 😘 czekamy na nowy cykl.
    A na imię mam naprawdę Ewelina 😋
    Bridget życzę tobie aby nie zawitała ta wredna @ i abyś ujrzała 2 upragnione kreseczki ⏸️❤️

Dominika może tak ma być. Czekam na następny cykl z nadzieją ze może a tym razem...

bridget13, Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ