X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Mi się bardzo podoba imię Marta ale mam takie dwa imiona w rodzinie i to bliskie więc odpada 😅
    Ostatnio polubiłam Laura 😊
    Laura, Laurka też ładnie ☺️

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Asia czekamy na dalszy rozwój sytuacji ✊
    Wszystkie trzy mi się podobają 💗 tak sobie myślę, że pewnie ciężko jest wybrać to JEDNO imię? 🙈
    Żebyś wiedziała ,że nie jest łatwo , wkońcu to decyzja na całe zycie 🙂

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • olcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mimo planu na następny miesiąc/miesiące raczej muszę zniknąć. Niestety nie udało nam się wykorzystać dzisiejszego dnia, a jestem pewna że to dziś owu. Mój mąż się jakoś zblokował, stwierdził że go obwiniam za niedyspozycje i on rezygnuje ze starań bo w takiej atmosferze się nie da począć dziecka. Nawet nie wiem czy mi kurwa przykro, czy to jakiś żart i śmieje się na przemian z płaczem. Jutro mamy wyjście/imprezę rodzinną z bliskimi znajomymi. Wyszedł do pracy, nie wiem o której wróci jutro. Nie wiem już nic. Spokojnej nocy dla Was. Ściskam.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Dziewczyny, ja mimo planu na następny miesiąc/miesiące raczej muszę zniknąć. Niestety nie udało nam się wykorzystać dzisiejszego dnia, a jestem pewna że to dziś owu. Mój mąż się jakoś zblokował, stwierdził że go obwiniam za niedyspozycje i on rezygnuje ze starań bo w takiej atmosferze się nie da począć dziecka. Nawet nie wiem czy mi kurwa przykro, czy to jakiś żart i śmieje się na przemian z płaczem. Jutro mamy wyjście/imprezę rodzinną z bliskimi znajomymi. Wyszedł do pracy, nie wiem o której wróci jutro. Nie wiem już nic. Spokojnej nocy dla Was. Ściskam.
    Olu może daj mu czas? Też jeszcze kilka miesięcy temu nawet gdy miałam jelitowke a wyszedł PIK na teście owulacyjnym to do Seby "dawaj delikatnie, musimy to zrobić", a teraz kochany się jak mamy na to ochotę. Powoli wrzucam na luz. Dzisiaj okazało się, że nie mam żadnego pęcherzyka dominującego, mam przyjść jeszcze w poniedziałek, chociaż na cud nie liczę. Mamy przemyśleć temat hsg.

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Nie musisz znikać , zostań. Zawsze możesz się wyżalić. Może poprostu trzba wrzucić na luz, dać sobie czas. Mam nadzieję,że wszystko się u Was ułoży 🙂. Trzymaj się

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:

Kochana, głowa do góry! U nas niestety było podobnie, chodziłam za moim chłopem z kalendarzykiem i wyliczałam wszystko, bo tak cholernie mi zależało. Oczywiście on też chciał i chce dziecka, ale zadziałało to odwrotnie- miał problemy ze wzwodem i w końcu wogole nie chciał się kochać, bo czuł się przez to niemęsko. Daj mu trochę czasu. Niech odetchnie i przewietrzy głowę. Porozmawiajcie na spokojnie i na pewno w końcu wrócicie na właściwe tory. Ale niestety do tego potrzeba psychicznego luzu, bo inaczej można oszaleć. Zostań tu z Nami- zawsze chociaż możemy sobie pogadać i dodać otuchy:)

Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)

On: 31 lat.

Staramy się od listopada 2021
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę miłego tygodnia kobietki 🥰

Marek💙
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po monitoringu, mamy pęcherzyk 15mm w LEWYM jajniku. Zawsze owulacje były z prawego. Następną wizytę mam we czwartek na 17.30, powoli przygotowywujemy się do hsg.

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    W sobotę powtórzyłam rano test i znów wyszła ledwo widoczna jasna kreska.
    Wieczorem jeszcze raz zrobiłam test ale już był negatywny. A dwie godziny później dostałam @
    Jutro idę na badania krwi.
    Rozmawiałam z siostrą i ona mnie namawia na wizytę u jej profesora, który prowadził jej ciążę. Tylko to ponad 200 km.
    Narazie nie wiem co o tym myśleć. Zastanawiam się co mamy robić.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Hej dziewczyny.
    W sobotę powtórzyłam rano test i znów wyszła ledwo widoczna jasna kreska.
    Wieczorem jeszcze raz zrobiłam test ale już był negatywny. A dwie godziny później dostałam @
    Jutro idę na badania krwi.
    Rozmawiałam z siostrą i ona mnie namawia na wizytę u jej profesora, który prowadził jej ciążę. Tylko to ponad 200 km.
    Narazie nie wiem co o tym myśleć. Zastanawiam się co mamy robić.
    Asia może faktycznie warto kogoś "świeżego" chociaż na jedną wizytę czy potwierdzi to co mówi Twój ginekolog?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 24 stycznia 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze luty dajemy sobie spokój. Postanowiliśmy że odstawiamy całkiem alkohol, mąż idzie na siłownię, a ja będę robić koktajle ( postaramy się lepiej jeść ) może w marcu bym się wybrała do tego lekarza.

Mari92, Dominika96 lubią tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj pęcherzyk 15 mm a dziś kłucie w tym jajniku. To chyba jeszcze nie owulacja?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 26 stycznia 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, trochę za szybko na owulację. Ale może " tam coś się dzieje " ja kilka dni przed też coś od czasu do czasu poczuje.
    Myślę że to dobre znaki 🙂

Wysłany: 26 stycznia 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam progesteron, prolaktynę, lh, testosteron. Wszystkie badania poprawne. Prolaktynę mam 0,9 a widełki są 3,9-17.
    Może to trochę za niskie ale w poniedziałki biorę jedna tabletkę dostinexu. Może to wpłynęło na taki wynik.
    Ale pamiętam jak moja gin mówiła że lepiej wyniki na niski niż za wysoki 😊

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działaliśmy trochę ze Sebkiem 🙈 dzisiai chyba zrobimy dzień przerwy 🙈 a jutro wizyta u ginekologa.
    A jak reszta wyników?

Starania2021❤️, Mari92 lubią tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że lepiej działać 😁 my zawsze działamy od dnia po okresie do jednego, dwóch dni po owulacji. Słyszałam że później niby lepiej nic nie robić 🤔 ciekawe co jutro się dowiesz na wizycie 😊
    A reszta wyników to tak :
    progesteron 0,63ng
    Lh 7,0mlU
    Testosteron 0,40ng

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Wiadomo że lepiej działać 😁 my zawsze działamy od dnia po okresie do jednego, dwóch dni po owulacji. Słyszałam że później niby lepiej nic nie robić 🤔 ciekawe co jutro się dowiesz na wizycie 😊
    A reszta wyników to tak :
    progesteron 0,63ng
    Lh 7,0mlU
    Testosteron 0,40ng
    Temperatura poszła lekko w górę.
    Jesteś na początku cyklu?
    A próbowałaś skonsultować ten wynik prolaktyny z ginekologiem albo endokrynologiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 11:09

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobry znak z temperaturą!
    Dzisiaj 4dc. Nie, z nimi nie konsultowałam wyników.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    To dobry znak z temperaturą!
    Dzisiaj 4dc. Nie, z nimi nie konsultowałam wyników.
    Może napisz do ginekologa?

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Lecicie jak burza- u Was juz kolejny cykl a u mnie poprzedni wciąż w trakcie, obecnie 47 dc i @ brak. Na usg tydzień temu był plyn widoczny, ale @ sie nie pojawiła czyli za mało endometrium. Dostałam właśnie duphaston i mam brać przez 10 dni i później się powinna pojawić.

Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)

On: 31 lat.

Staramy się od listopada 2021
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ