Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    I ja dzisiaj wizytuję o 18, żeby sprawdzić czy są jakieś pęcherzyki i ustalić plan działania na przyszły cykl. Trzymajcie kciuki proszę!
    ✊✊✊

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    I ja dzisiaj wizytuję o 18, żeby sprawdzić czy są jakieś pęcherzyki i ustalić plan działania na przyszły cykl. Trzymajcie kciuki proszę!
    Oczywiście że trzymamy ✊❣️

Ja jutro albo w sobotę jak nie dostaje miesiączki to testuje. Niby dzisiaj dwa tygodnie od owulacji i powinnam dziś dostać. Ogólnie czuje się dobrze. Tylko te piersi bardzo bolą.

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Oczywiście że trzymamy ✊❣️

Ja jutro albo w sobotę jak nie dostaje miesiączki to testuje. Niby dzisiaj dwa tygodnie od owulacji i powinnam dziś dostać. Ogólnie czuje się dobrze. Tylko te piersi bardzo bolą.
    Asia sikaj jutro ✊😘

Starania2021❤️ lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za wizytę i za owocne siusianie:)

Dominika96, Starania2021❤️, Mari92 lubią tę wiadomość

Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)

On: 31 lat.

Staramy się od listopada 2021
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jutro mam wizytę i proszę o kciuki jak nigdy wcześniej chyba. 🙏🙏

Starania2021❤️, Mari92, bridget13 lubią tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki kciuki 😊
    A tak przy okazji byłam dzisiaj na badaniu prenatalnym i wiem już kto tam się schował 😀. Będzie córeczka 🙂. A tak to wszystko książkowo i niech tak zostanie 😊. Miłego wieczoru 😉

Dominika96, Starania2021❤️, bridget13, olcik lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Kobietki kciuki 😊
    A tak przy okazji byłam dzisiaj na badaniu prenatalnym i wiem już kto tam się schował 😀. Będzie córeczka 🙂. A tak to wszystko książkowo i niech tak zostanie 😊. Miłego wieczoru 😉
    Cuuuudowne wieści, żeby jutro były też tylko takie! Macie już jakieś imiona na oku? ☺️

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Kobietki kciuki 😊
    Super 🥰🥰🥰

Mari92 lubi tę wiadomość

• bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Kobietki kciuki 😊

Będzie mała księżniczka 😍

• olcik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie,
    Na lewym jajniku pęcherzyk 20mm, o dziwo po dwóch cyklach się w końcu pokazał (jajnik). Za tydzień sprawdzamy dla pewności czy pękł, bo inaczej nie dostanę stymulacji na następny cykl. Acard, luteina za Ok 4/5dni, dostałam znowu receptę na clexane bo ostatnio nie wykupiłam. Dostałam ostatnie opakowanie w aptece. Generalnie dajemy czas na 3 cykle max, później startujemy z invitro ☺️ Czuje taki wewnętrzny spokój, jakby w mojej głowie coś się poukładało i mi lżej ze jest plan na przyszłość…

Wysłany: 20 stycznia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Moje Drogie,
    Na lewym jajniku pęcherzyk 20mm, o dziwo po dwóch cyklach się w końcu pokazał (jajnik). Za tydzień sprawdzamy dla pewności czy pękł, bo inaczej nie dostanę stymulacji na następny cykl. Acard, luteina za Ok 4/5dni, dostałam znowu receptę na clexane bo ostatnio nie wykupiłam. Dostałam ostatnie opakowanie w aptece. Generalnie dajemy czas na 3 cykle max, później startujemy z invitro ☺️ Czuje taki wewnętrzny spokój, jakby w mojej głowie coś się poukładało i mi lżej ze jest plan na przyszłość…
    To bardzo dobra wiadomość i super że jest " plan " ♥️ a nie... Trzeba czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 21:32

olcik, Mari92 lubią tę wiadomość

• bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Moje Drogie,

Trzymam mocno kciuki żeby było już tylko z górki ❤ najwazniejsze, że jesteś spokojna. Zadam głupie pytanie- Acard? To mi się kojarzy z lekiem na serce

olcik lubi tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosuje się go w chorobach, które grożą powstaniem zakrzepów i zatorów w naczyniach krwionośnych.
    Dodatkowo po pozytywnym teście mam dorzucić heparynę. Oczywiście przed tym mam największego stracha, ale czego sie nie robi dla spełnienia marzeń 🥳

Wysłany: 21 stycznia 2022, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, do 2 w nocy jakoś spałam a później to już w ogóle. Kręciłam się. Tak nie lubię tej nocy przed testem. No więc powiem wam że zrobiłam, na teście napisane jest 5min zetknęłam negatywny. A jakoś dwie minuty później pod światło zobaczyłam cieniutka droga kreskę. Ale to chyba fabryczna bo nie dość że widoczna pod światło to jeszcze po upływie czasu. No i na teście jest napisane że wykrywa ciążę już po 10 dniach a u mnie niby od owulacji minęły dwa tygodnie także jakby coś było na rzeczy to powinnam mieć dwie grube krechy.
    Wiadomo jak w weekend nic się nie pojawi to test powtórzę ale szanse są niewielkie 😞😓

Ps: mam jeszcze pytanie. Bo test powinno się robić rano bo jest największe stężenie a czy siusiu w nocy ma znaczenie? Wczoraj wieczorem dużo piłam i jakoś po 2 byłam w toalecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 06:39

• olcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, przy pierwszej ciąży zrobiłam test w południe w dzień spodziewanej miesiączki i wyszły normalnie dwie kreski więc wydaje mi się że jak jest ciąża to test jest pozytywny niezależnie od pory dnia.
    Nie denerwuj się, zatestuj jutro😘

Wysłany: 21 stycznia 2022, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem 😞 trudno, czekamy na @
    Jak zrobiłam test to może szybciej się pojawi 😅

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    No właśnie wiem 😞 trudno, czekamy na @
    Jak zrobiłam test to może szybciej się pojawi 😅
    Ja przy pierwszej ciąży miałam kreskę ledwo widoczną, więc różnie może być 🙂. Trzymam kciuki

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Cuuuudowne wieści, żeby jutro były też tylko takie! Macie już jakieś imiona na oku? ☺️
    Podobają mi się trzy i myślę,że z tego cos wybierzemy. Więc tak. Może Marta, może Malwina lub Marcelina 😍.

Dominika96 lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia czekamy na dalszy rozwój sytuacji ✊
    Wszystkie trzy mi się podobają 💗 tak sobie myślę, że pewnie ciężko jest wybrać to JEDNO imię? 🙈

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo podoba imię Marta ale mam takie dwa imiona w rodzinie i to bliskie więc odpada 😅
    Ostatnio polubiłam Laura 😊

Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ