X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    I ja dzisiaj wizytuję o 18, żeby sprawdzić czy są jakieś pęcherzyki i ustalić plan działania na przyszły cykl. Trzymajcie kciuki proszę!
    ✊✊✊

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    I ja dzisiaj wizytuję o 18, żeby sprawdzić czy są jakieś pęcherzyki i ustalić plan działania na przyszły cykl. Trzymajcie kciuki proszę!
    Oczywiście że trzymamy ✊❣️

Ja jutro albo w sobotę jak nie dostaje miesiączki to testuje. Niby dzisiaj dwa tygodnie od owulacji i powinnam dziś dostać. Ogólnie czuje się dobrze. Tylko te piersi bardzo bolą.

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Oczywiście że trzymamy ✊❣️

Ja jutro albo w sobotę jak nie dostaje miesiączki to testuje. Niby dzisiaj dwa tygodnie od owulacji i powinnam dziś dostać. Ogólnie czuje się dobrze. Tylko te piersi bardzo bolą.
    Asia sikaj jutro ✊😘

Starania2021❤️ lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za wizytę i za owocne siusianie:)

Dominika96, Starania2021❤️, Mari92 lubią tę wiadomość

Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)

On: 31 lat.

Staramy się od listopada 2021
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jutro mam wizytę i proszę o kciuki jak nigdy wcześniej chyba. 🙏🙏

Starania2021❤️, Mari92, bridget13 lubią tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki kciuki 😊
    A tak przy okazji byłam dzisiaj na badaniu prenatalnym i wiem już kto tam się schował 😀. Będzie córeczka 🙂. A tak to wszystko książkowo i niech tak zostanie 😊. Miłego wieczoru 😉

Dominika96, Starania2021❤️, bridget13, olcik lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Kobietki kciuki 😊
    A tak przy okazji byłam dzisiaj na badaniu prenatalnym i wiem już kto tam się schował 😀. Będzie córeczka 🙂. A tak to wszystko książkowo i niech tak zostanie 😊. Miłego wieczoru 😉
    Cuuuudowne wieści, żeby jutro były też tylko takie! Macie już jakieś imiona na oku? ☺️

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Kobietki kciuki 😊
    Super 🥰🥰🥰

Mari92 lubi tę wiadomość

• bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Kobietki kciuki 😊

Będzie mała księżniczka 😍

• olcik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie,
    Na lewym jajniku pęcherzyk 20mm, o dziwo po dwóch cyklach się w końcu pokazał (jajnik). Za tydzień sprawdzamy dla pewności czy pękł, bo inaczej nie dostanę stymulacji na następny cykl. Acard, luteina za Ok 4/5dni, dostałam znowu receptę na clexane bo ostatnio nie wykupiłam. Dostałam ostatnie opakowanie w aptece. Generalnie dajemy czas na 3 cykle max, później startujemy z invitro ☺️ Czuje taki wewnętrzny spokój, jakby w mojej głowie coś się poukładało i mi lżej ze jest plan na przyszłość…

Wysłany: 20 stycznia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Moje Drogie,
    Na lewym jajniku pęcherzyk 20mm, o dziwo po dwóch cyklach się w końcu pokazał (jajnik). Za tydzień sprawdzamy dla pewności czy pękł, bo inaczej nie dostanę stymulacji na następny cykl. Acard, luteina za Ok 4/5dni, dostałam znowu receptę na clexane bo ostatnio nie wykupiłam. Dostałam ostatnie opakowanie w aptece. Generalnie dajemy czas na 3 cykle max, później startujemy z invitro ☺️ Czuje taki wewnętrzny spokój, jakby w mojej głowie coś się poukładało i mi lżej ze jest plan na przyszłość…
    To bardzo dobra wiadomość i super że jest " plan " ♥️ a nie... Trzeba czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 21:32

olcik, Mari92 lubią tę wiadomość

• bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Moje Drogie,

Trzymam mocno kciuki żeby było już tylko z górki ❤ najwazniejsze, że jesteś spokojna. Zadam głupie pytanie- Acard? To mi się kojarzy z lekiem na serce

olcik lubi tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosuje się go w chorobach, które grożą powstaniem zakrzepów i zatorów w naczyniach krwionośnych.
    Dodatkowo po pozytywnym teście mam dorzucić heparynę. Oczywiście przed tym mam największego stracha, ale czego sie nie robi dla spełnienia marzeń 🥳

Wysłany: 21 stycznia 2022, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, do 2 w nocy jakoś spałam a później to już w ogóle. Kręciłam się. Tak nie lubię tej nocy przed testem. No więc powiem wam że zrobiłam, na teście napisane jest 5min zetknęłam negatywny. A jakoś dwie minuty później pod światło zobaczyłam cieniutka droga kreskę. Ale to chyba fabryczna bo nie dość że widoczna pod światło to jeszcze po upływie czasu. No i na teście jest napisane że wykrywa ciążę już po 10 dniach a u mnie niby od owulacji minęły dwa tygodnie także jakby coś było na rzeczy to powinnam mieć dwie grube krechy.
    Wiadomo jak w weekend nic się nie pojawi to test powtórzę ale szanse są niewielkie 😞😓

Ps: mam jeszcze pytanie. Bo test powinno się robić rano bo jest największe stężenie a czy siusiu w nocy ma znaczenie? Wczoraj wieczorem dużo piłam i jakoś po 2 byłam w toalecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 06:39

• olcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, przy pierwszej ciąży zrobiłam test w południe w dzień spodziewanej miesiączki i wyszły normalnie dwie kreski więc wydaje mi się że jak jest ciąża to test jest pozytywny niezależnie od pory dnia.
    Nie denerwuj się, zatestuj jutro😘

Wysłany: 21 stycznia 2022, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem 😞 trudno, czekamy na @
    Jak zrobiłam test to może szybciej się pojawi 😅

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    No właśnie wiem 😞 trudno, czekamy na @
    Jak zrobiłam test to może szybciej się pojawi 😅
    Ja przy pierwszej ciąży miałam kreskę ledwo widoczną, więc różnie może być 🙂. Trzymam kciuki

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Cuuuudowne wieści, żeby jutro były też tylko takie! Macie już jakieś imiona na oku? ☺️
    Podobają mi się trzy i myślę,że z tego cos wybierzemy. Więc tak. Może Marta, może Malwina lub Marcelina 😍.

Dominika96 lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia czekamy na dalszy rozwój sytuacji ✊
    Wszystkie trzy mi się podobają 💗 tak sobie myślę, że pewnie ciężko jest wybrać to JEDNO imię? 🙈

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo podoba imię Marta ale mam takie dwa imiona w rodzinie i to bliskie więc odpada 😅
    Ostatnio polubiłam Laura 😊

Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ