X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • olcik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem czy testować czy wybrać się na betę od razu. Planowo miesiączka 7.03 ale wydaje mi się, że jak doszło do owu i pęcherzyki pękły to jednak była ona w 12dc a nie w 15 jak zazwyczaj. Chociaż czy ovitrelle może to aż tak przyspieszyć? Dziewczyny jestem w tym totalnie zielona.. Boje się testować, żeby test nie był fałszywie dodatni

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę z innych wątków to owulacja powinna być albo w dobę albo 36 godzin.

• olcik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na moje oko to 24h i pyklo😜 na pewno dam wam znać po jutrzejszej wizycie. A jak się nie udało to rzucam starania i wyjeżdżam w Bieszczady 🤣

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O której wizyta? ☺️

• olcik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 17:20. Może wskoczę wcześniej jak będzie wolna godzinka.

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy tu czekać na info 😘

Starania2021❤️, Mari92, olcik lubią tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że pęcherzyki pękły obydwa. 3/4.03 mam zrobić betę i progesteron. Nie biorę w tym cyklu luteiny. Niech się dzieje dobro 🥳

Starania2021❤️, Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość

• Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość. Trzymam kciuki ✊🥰

olcik, Mari92 lubią tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie dzień dobry Dziewczyny :) Czy już po pączusiu czy jeszcze przed? Ja dzisiaj zaszalałam i przywiozłam 50 szt do pracy, chociaż tyle z osłody dzisiejszego dnia... Wszystkie informacje na temat wojny strasznie mnie przytłaczają. Czuje się przerażona i mało bezpieczna... Czy któraś z was pochodzi ze stron przygranicznych?

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam jednego i wystarczy, jednak trzeba dbać o dietę. Pogoda całkiem przyjemna, dziś biorę Sebka na spacer, póki jeszcze możemy jakoś nornalnie funkcjonować. Rano jak jechałam do pracy słucham radia i jestem przerażona. Boję się, że zaraz będzie coś u nas, albo zabiorą nam mężów.

Wysłany: 24 lutego 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zjadłam już dwa pączki a dzień jeszcze się nie kończy.. 😅 to co się dzieje na świecie jest dla mnie nie do ogarnięcia. Nie rozumiem jak jeden człowiek może zrobić tak dużo złego !? Strach jest... My całe szczęście jesteśmy z drugiej strony Polski.

• bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj 2 pączki i na tym kończę)) co do sytuacji na Ukrainie- jest bardzo ciężko. Mieszkam w Krakowie, ale pracuję w dużej korporacji i 70% moich kolegów z pracy i pracowników to Ukraincy.. mam zlamane serce widząc jak cierpią i jak się boją o życie swoich bliskich, którzy są na Ukrainie i nie mają się jak dostać do Polski. To jest niewyobrażalne co się dzieje w XXI wieku..I do czego jest w stanie doprowadzić jeden szalony człowiek

Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)

On: 31 lat.

Staramy się od listopada 2021
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że nikt nie chce im pomóc tam na miejscu. A jak ten szaleniec zdobędzie Ukrainę to wątpię, że na tym skończy 😒

• olcik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z moim tatą po krótkim namyśle przyjęliśmy dwie rodziny z 7 dzieci dzisiaj w nocy. W domu rodzinnym mieszka tylko babcia, a reszta stała pusta. Nie do opisania jest jak czuja się Ci ludzie, ale jaka maja wdzięczność… Póki co bardzo zmęczeni, chcą odpocząć, chcą spokoju ale strach i niepokój nadal w oczach. Mam nadzieje, ze będzie im dobrze u nas 🙂 Dla mnie emocjonalnie to dużo, przez to całe zamieszanie nie mialam czasu żeby się rozkleic ale jak już później wyszłam i patrzyłam na nich przez okno… same rozumiecie…

bridget13, Mari92 lubią tę wiadomość

• bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    My z moim tatą po krótkim namyśle przyjęliśmy dwie rodziny z 7 dzieci dzisiaj w nocy. W domu rodzinnym mieszka tylko babcia, a reszta stała pusta. Nie do opisania jest jak czuja się Ci ludzie, ale jaka maja wdzięczność… Póki co bardzo zmęczeni, chcą odpocząć, chcą spokoju ale strach i niepokój nadal w oczach. Mam nadzieje, ze będzie im dobrze u nas 🙂 Dla mnie emocjonalnie to dużo, przez to całe zamieszanie nie mialam czasu żeby się rozkleic ale jak już później wyszłam i patrzyłam na nich przez okno… same rozumiecie…

Bardzo dobrzy z Was ludzie! My też pomagamy jak możemy, jest pełno zbiórek w Krakowie, kupujemy lekarstwa, żywność i ubrania . Niestety nie mam warunków żeby wziąć kogoś pod swój dach:(

olcik, Mari92 lubią tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, ze jestem w pędzie od piątku! Nie mam czasu na myślenie o testowaniu. Powinnam w środę lub czwartek ale boje się po tym ovitrell ze coś mi zafałszuje i się rozczaruje🤷🏽‍♀️ U nas się dzieje, dzisiaj zrobiłam z 400km bo od rana krazylam między domami. Ktos cos ciagle przywoził. Jutro segregacja ubrań i będę rozwozić potrzebującym. 💪🏻
    Dziewczyny jak wam minął weekend? My byliśmy na imprezie ze znajomymi z wyjazdu sylwestrowego i jesteśmy umówieni na za tydzień do hotelu niedaleko nas na krótki wypad 2 dniowy. Namawiają nas na Teneryfę w kwietniu ale sami nie wiemy co robić w obecnej sytuacji…

• bridget13 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Powiem wam, ze jestem w pędzie od piątku! Nie mam czasu na myślenie o testowaniu. Powinnam w środę lub czwartek ale boje się po tym ovitrell ze coś mi zafałszuje i się rozczaruje🤷🏽‍♀️ U nas się dzieje, dzisiaj zrobiłam z 400km bo od rana krazylam między domami. Ktos cos ciagle przywoził. Jutro segregacja ubrań i będę rozwozić potrzebującym. 💪🏻
    Dziewczyny jak wam minął weekend? My byliśmy na imprezie ze znajomymi z wyjazdu sylwestrowego i jesteśmy umówieni na za tydzień do hotelu niedaleko nas na krótki wypad 2 dniowy. Namawiają nas na Teneryfę w kwietniu ale sami nie wiemy co robić w obecnej sytuacji…

Ja mialam 9. urodziny synka, więc weekend mega rodzinnie, bajkolandy, pizza i te sprawy:) dopiero teraz łapie oddech oglądając serial na Netflixie. Teraz mam pierwszy cykl po tym bezowulacyjny w grudniu i mam stres czy będzie owu czy nie. Wg kalendarzyka powinna się pojawić za 2 dni. Tydzień przed @ zrobie progesteron i się okaże. Ale działamy 💪

Wysłany: 28 lutego 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Ale macie dobre serduszko ♥️ to piękne że tak pomagacie.
    My byliśmy na tym weekendzie w spa. Odpoczęliśmy, zrelaksowaliśmy się że aż nie chce się wracać do normalności. Pogoda dopisała, było słoneczko i bez deszczu ☀️

olcik lubi tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może polecisz to miejsce w którym byliście? :)

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w puchacz spa w Niechorzu. Warunki w pokoju ok ( nie jakieś luksusy, widać że pokoje mają już trochę lat ) ale jedzenie w restauracji bardzo pyszne, masaże super, basen, jacuzzy wszystko super ☺️ i wielki plus to blisko plaży.

Mari92 lubi tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ