Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moim zdaniem bez sensu na betę 😟
Ja wczoraj miałam ciężki dzień. Byłam zła, szybko się denerwowałam..wiem dlaczego. Bo wczoraj już bym wszystko wiedziała, byłam po zabiegu... Boje się co będzie w marcu. Jak będzie dalej wyglądała sytuacja na Ukrainie.
Ja wczoraj robiłam sobie test owu to zaczyna coś się dziać. Aplikacja niby pokazuje mi owu w czwartek ale moim zdaniem może być dzień lub dwa później. -
Starania2021❤️ wrote:Ja dziś wstałam z dobrym humorem bo piąteczek 🥳 na weekend plany sprzątnie i rodzinny obiad 😊 a u ciebie?
A u nas dobrze, owulacja była 2 dni temu (tzn mam nadzieje, ze byla 😅) także działaliśmy intensywnie. W pracy mam dramat, bo jestem odpowiedzialna za rynek Rosyjski, więc doszlo mi 200% nowych obowiązków...dzisiaj wyjezdzamy na weekend do Zakopanego trochę odpocząć.Mari92 lubi tę wiadomość
Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
On: 31 lat.
Staramy się od listopada 2021 -
Cześć Dziewczyny. U mnie @ brak. Tylko jakieś plamienie. Testu nie robiłam oprócz tego we wtorek. Chyba mam za dużo na głowie i jakoś się tym nie przejmuję. My na nasz wyjazd przekładamy na 18 marca. Czekam z utęsknieniem bo ostatnio brakuje mi czasu na prawdziwy odpoczynek...
-
Starania2021❤️ wrote:Hej. Weekend szybko minął ale bardzo przyjemnie.
Kochana, idź zrób progesteron. Lepiej wiedzieć co się dzieje. Ja też musze zrobić, chyba pójdę w piątek. Jesteśmy po to żeby się wspierać 🥰
Przepisałam się na czwartek rano i pójdę.. ale nigdy się tak nie stresowałam żadnymi badaniami jak po rozpoczęciu starań.. ja wogole np nigdy nie mialam objawów owulacji- ani nie obserwowałam większej ilości sluzu, bolu piersi czy podbrzusza..nigdy...nawet 10 lat temu.. I teraz wiecie czeka się na te "objawy", a ich nie ma...Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
Z tego co wiem to nie zawsze są objawy. Mnie od czasu do czasu zakuje podbrzusze ale gdybym się nie starała to nawet bym na to nie zwracała uwagi. Śluzu również brak, bólu piersi też nigdy nie miałam. Dopiero teraz od kiedy biorę duphastonu po owulacji... Więc widzisz mam tak jak ty a owulacja się odbywa.
bridget13, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Starania2021❤️ wrote:Z tego co wiem to nie zawsze są objawy. Mnie od czasu do czasu zakuje podbrzusze ale gdybym się nie starała to nawet bym na to nie zwracała uwagi. Śluzu również brak, bólu piersi też nigdy nie miałam. Dopiero teraz od kiedy biorę duphastonu po owulacji... Więc widzisz mam tak jak ty a owulacja się odbywa.
A jak u Ciebie progesteron? Bo mój lekarz twierdzi, że progesteron odpowiada właśnie za te objawy wszystkie, a dokładniej to jego skok. Dlatego sobie wmawiam, że nie ma objawów=niski progesteronOna: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
Kobietki , dawno nic nie pisałam. U mnie leci do przodu. Za dużo myślę o sytuacji na świecie i modlę się,aby wojna się skończyła.
W badaniu moczu wyszła mi bakteria i dostałam monural i muszę powtórzyć badania. Jutro idę na podanie imuniglobiny, ze względu na minusową grupę krwi. Aby nie mieć konfliktu serologicznego.
Przy pierwszej ciąży dostałam ją dzień po porodzie. Teraz się coś pozmieniało. Pamiętam,że ten zastrzyk nie był przyjemny.
Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam Was kobietki serdecznie 🙂bridget13 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:Kobietki , dawno nic nie pisałam. U mnie leci do przodu. Za dużo myślę o sytuacji na świecie i modlę się,aby wojna się skończyła.
W badaniu moczu wyszła mi bakteria i dostałam monural i muszę powtórzyć badania. Jutro idę na podanie imuniglobiny, ze względu na minusową grupę krwi. Aby nie mieć konfliktu serologicznego.
Przy pierwszej ciąży dostałam ją dzień po porodzie. Teraz się coś pozmieniało. Pamiętam,że ten zastrzyk nie był przyjemny.
Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam Was kobietki serdecznie 🙂
Cześć kochana, jak się czujesz? Ja akurat mam 0rh+ Wiec nie podawali mi nic przy pierwszej ciazy. Trzymam kciuki żeby zrobili zastrzyk szybko i bezboleśnie 😊Mari92 lubi tę wiadomość
Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
Starania2021❤️ wrote:Bridget, i jak robiłaś badania ? Ja dzisiaj byłam zrobiłam progesteron, tsh, ft3 i ft4. Wieczorem będę miała wyniki. Muszę zrobić jeszcze prolaktynę ale to najlepiej robić na początku cyklu 😊
Taaak, niestety progesteron 0.05 (w grudniu mialam 0.2) także kolejny cykl bezowulacyjny. Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Da się "rozkręcić" owulacje? Gina mam dopiero w środę. Daj znać jak będziesz mieć swoje wyniki:)Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
Starania2021❤️ wrote:U mnie problemem braku owulacji była za wysoka prolaktyna.
Robiłam prolaktynę i wszystko w normie..wynik idealnie po środku widełek:(Ona: 31 lat. Poronienie 8t (19 lat), Ciaza CC 42t (23 lata)
Dziewczyny jak wyniki?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅