Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej kobietki mnie też chwilę nie było 😉
    W sobotę zaczęłam krwawić, to szpital. W szpitalu decyzja o przyjęciu na oddział. Na oddziale podłączyli mnie pod ktg, na którym pisały się skurcze, których nie czułam. Potem badanie, tam małe rozwarcie. Potem zrobili mi USG , a tam wyszedl duży brzuszek od małej i dużą waga i lekarz zadecydował o cesarce.
    I tak oto 4.06.22 r.o godz. 11 przyszła na świat Marta. 54 cm i 3870 g.
    7bdbccd8ee35.jpg
    Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa ❤️

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    W sobotę zaczęłam krwawić, to szpital. W szpitalu decyzja o przyjęciu na oddział. Na oddziale podłączyli mnie pod ktg, na którym pisały się skurcze, których nie czułam. Potem badanie, tam małe rozwarcie. Potem zrobili mi USG , a tam wyszedl duży brzuszek od małej i dużą waga i lekarz zadecydował o cesarce.
    7bdbccd8ee35.jpg
    Gratulacje ♥️🍾
    Zdrówka dla was dziewczyny. Mała ma piękne włoski 😍

Mari92 lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam kobietki dziękujęmy ❤️❤️
    A dla Was wszystkiego dobrego i oby marzenia się spełniały.
    🙂

Dominika96, Starania2021❤️, zzstefania83 lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    7bdbccd8ee35.jpg
    Woow cudownie, Śliczne Włoski. Gratuluję i pizdrawiam❤️💝🎊

Mari92 lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej okresu nie mam i jutro zatestuje, choć nie staramy się specjalnie coś dziwnie się czuję, bo piersi bolą mnie okropnie. Może spóźniona @sie zbliża. Niech szybko przyjdzie i będzie po.
    Dziś 5 dni spóźnienia. Ahhh

Dominika96 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Ja dalej okresu nie mam i jutro zatestuje, choć nie staramy się specjalnie coś dziwnie się czuję, bo piersi bolą mnie okropnie. Może spóźniona @sie zbliża. Niech szybko przyjdzie i będzie po.
    Dziś 5 dni spóźnienia. Ahhh
    Często z takich cykli bez myślenia są dzieciaczki 😊 powodzenia i daj znać jutro ☺️

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Często z takich cykli bez myślenia są dzieciaczki 😊 powodzenia i daj znać jutro ☺️
    Hejka jutro dam znać. Okresu dalej nie widać nie słychać. Wcześniej to chociaż brzuch bolał teraz nic.
    A co u ciebie?

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stoimy w miejscu. Myślę nad awansem, który miałam zaproponowany x czasu temu, ale wtedy starania pójdą całkiem na bok. Nie wiem co robic, trochę nas zabija ten rok.

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    My stoimy w miejscu. Myślę nad awansem, który miałam zaproponowany x czasu temu, ale wtedy starania pójdą całkiem na bok. Nie wiem co robic, trochę nas zabija ten rok.
    Hejka zajęta trochę byłam test nie zrobiłam z rana ale zrobiłam po pracy negatyw. Kłucia w jajnikach, ból głowy i cycki.

Nie wiem o co kaman.

Szczerze ci powiem ze najlepiej odłożyć starania wtedy przyjdzie dzidzi niespodziewanie.

Ja też się nie będę starać choć mój mąż tak bardzo chce aż szkoda mi go jak to przeżywa.
    Ahh
    Ja zwolniłam tempo i lepiej mi,... Nie powiem ta teraz, sytuacja mnie zaciekawila nie miałam tak jeszcze w żadnym cyklu.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Hejka zajęta trochę byłam test nie zrobiłam z rana ale zrobiłam po pracy negatyw. Kłucia w jajnikach, ból głowy i cycki.

Nie wiem o co kaman.

Szczerze ci powiem ze najlepiej odłożyć starania wtedy przyjdzie dzidzi niespodziewanie.

Ja też się nie będę starać choć mój mąż tak bardzo chce aż szkoda mi go jak to przeżywa.
    Ahh
    Ja zwolniłam tempo i lepiej mi,... Nie powiem ta teraz, sytuacja mnie zaciekawila nie miałam tak jeszcze w żadnym cyklu.
    Robiłaś dziś z rana jeszcze? Zwolnione tempo mamy od lutego, bo nie ma starań przez io. Chociaż ten rok jest ciężki, na pociesznie Seba wiosną kupił nam działkę i wszystkie złe emocje zostawiłam w ogrodzie 🥴 Wraz z pierwszymi dniami czerwca dołączyłam do grona 26-latek. Zostały się cztery lata do 30-stki, moim marzeniem było mieć trójkę dzieci do tego wieku. Teraz modlę się o jedną zdrową ciąże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 10:08

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Robiłaś dziś z rana jeszcze? Zwolnione tempo mamy od lutego, bo nie ma starań przez io. Chociaż ten rok jest ciężki, na pociesznie Seba wiosną kupił nam działkę i wszystkie złe emocje zostawiłam w ogrodzie 🥴 Wraz z pierwszymi dniami czerwca dołączyłam do grona 26-latek. Zostały się cztery lata do 30-stki, moim marzeniem było mieć trójkę dzieci do tego wieku. Teraz modlę się o jedną zdrową ciąże.
    Hejka, wiesz zrobiłam z rana negatyw brak okresu. Na siłę się przyglądaj cis tam jest ale nie.

Nie chce wmawiać. Mąż ciągle mi mówi że jestem w ciąży. Śmiać mi się chce bo teraz on dostał chyba jobla. Hehe więcej o tym mówi niż ja.

Nie nakręcam się bo jak będzie to będzie super jak nie też będzie dobrze, bo jedziemy na wakacje w dodatku autem.

Kochana napisze ci tak jeśli modląc się modlimy się i wierzymy zarazem ufamy ze Bóg da nam w odpowiednim czasie to ufajmy mu. Bo jeśli nam nie wychodzi to mamy pretensje o to do Boga. A Bóg chce żebyśmy mieli dzieci. Diabeł oszukuje nas. Trzeba ufać i oddać Bogu to.

Bardzo dużo ludzi wątpi a wciąż się modli, po co jeśli i tak obwiniamy Boga i nie wierzymy
    Wierzymy mu i dziękujemy jak coś dostaniemy albo się stanie a powinniśmy dziękować nawet kiedy tego nie dostajemy. Bo Jedyny Bóg zna powód dlaczego tak jest i chce naszego dobra.

Wierzę i ufam ze Bóg da wam ciąże bliźniaczy juz nie długo. Wtedy kiedy się nie spodziewacie.
    Uwierz mi zaufaj mu. Choć ciężko jest warto by oddać Bogu.
    Życie mnie doświadczyło wiele, ale kiedy umarłam ponad 4 lata temu, Bóg potem zaczął działać w moim życiu. I tak naprawdę patrząc teraz z góry na to jeśli bym wcześniej miała dziecko jak pragnęłam nie wydarzyło by się wiele wspaniałych rzeczy w moim życiu.
    Pozdrawiam cię.
    Odezwę się dziś wieczorkiem powtórzę test

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatyw dalej 😋

Jutro rano powtórzę i to by było na tyle z testów rannych, dopiero w poniedziałek powtórzę jeszcze bo to nie ma sensu.
    Okresu nie ma dalej

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki zrobiłam test i coś tam widać ale dla mnie dalej negatyw na teście w poniedziałek powtórzę.
    Okresu brak... Ciągnięcie w brzuchu i ból piersi od środka taki przeszywający przeważnie wieczorem.

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła @

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Przyszła @
    Może to cykl bezowulacyjny? Zawsze mam je troszkę dłuższe od normalnych.,

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Może to cykl bezowulacyjny? Zawsze mam je troszkę dłuższe od normalnych.,
    Hm.. Możliwe a tam mąż mówi następnym razem hehe ja się starać nie chce bo zawsze sobie robię nadzieję, nawet sobie powiedziałam że już testów nie będę robić jedynie jsk mnie wymioty wezmą i okres cały miesiąc nie będzie inaczej nie robie.
    Bo objawy już zawsze wszystkie mam nawet cienie są.
    Więc będę czekać teraz.
    Wakacje za 6 tygodni więc będę korzystać ze słonka. Pozdrawiam

Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość

• Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki... Wczoraj robiłam badanie progesteronu - 23ng. Owulacja była. Dziś mój mąż zrobił badania nasienia i jesteśmy w szoku. Pierwsze badania miał robione w sierpniu i nie wyszły tak źle. A dziś wyszło że ma tylko 2% plemników o prawidłowej budowie. A w sierpniu było ich 17%. Jesteśmy w szoku. Myśleliśmy że witaminy pomogły a tutaj jest odwrotnie. Za tydzień mąż ma wizytę u urologa.
    Moją ginekolog skomentowała że u mnie narazie wszystko ok, teraz musimy zająć się mężem....

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki pozdrawiamy serdecznie 🙂, mam ostatnio mniej czasu,ale czytam co się u Was dzieje i życzę spełniania marzeń.
    Aby wasze plany się zrealizowały 🥰

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari jak Maleństwo? Dziewczyny co u Was?

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Mari jak Maleństwo? Dziewczyny co u Was?
    Dziękuję Dominika,że pytasz. Teraz już dobrze ,mamy swój rytm dnia. Marta jest spokojna ,tylko jak jest głodna to daje głos 😉. A co u Ciebie i u innych kobietek ? Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru

Marek💙
    Marta 💓
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ