Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki kciuki za betę.
    Dawno tu nic nie pisałam, ale kulam się już jak kulka. Mała ma już ponad 3kg. 21 maja mam wizytę i jak mała będzie dobijać do 4 kg to będzie cesarka, a jak nie to mogę naturalnie próbować rodzić. Lekarka jest za zwykłym porodem. Cesarke już miałam i wiem z czym się to wiąże. Żaden poród nie jest lekki. Byle dziecko było zdrowe.
    I co do imienia to raczej zostanie Marta Gabriela.
    Chyba,że jak zobaczymy małą to stwierdzimy,że nie pasuje do niej.
    Pozdrawiam Was serdecznie 🙂 .
    Dam znać jak coś 😊

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • olcik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę badać jutro, ale nie nastawiam się na nic pozytywnego. Zbyt wiele już przeszłam i moja intuicja mi podpowiada, że nic z tego nie będzie... Jak się uda to w piątek pójdę na wizytę.
    Za Ciebie Mari też trzymam kciuki. Oby rozwiązanie było mało bolesne, bo pewnie bez tego się nie obejdzie i dzieciątko zdrowe :) Miłego dnia dziewczyny !

Mari92 lubi tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddałam rano krew i czekam na wyniki!

Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcik będę tu zaglądać z niecierpliwością ✊🙏

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcik i jak ?!?!

• olcik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam będąc w pracy i nie dokończyłam. Wynik z dzisiaj to 66 mlU/ml czyli porównując do poprzednich
    5.05 52,5
    7.05 75
    11.05 66
    Same widzicie, że kiepsko to wygląda 🥹 Nie kontaktowałam się z lekarzem, zrobiłam wszystko co miałam zalecone. Starałam się. Po raz kolejny los z nas zadrwił…

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Ola 😒 Jedyne pocieszenie, że po biochemie dziewczyny często i szybko zachodzą w zdrową ciąże 🙏

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 12 maja 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie :( szczerze to nie wiem co gorsze. Co miesiąc widzieć jedna kreskę czy zrobić sobie nadzieję a ona później zanika 😔

• olcik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to już drugi biochem od lipca ubiegłego roku. Dziewczyny poważnie zastanawiam się nad zawieszeniem starań do lipca i laparoskopii. Ja po prostu się strasznie boję. Chcę wiedzieć co tam w środku się dzieje i dlaczego tak się dzieję. Oczywiście mam już miesiączkę od wczoraj. Strasznie bolesną, w zasadzie jak nigdy do tej pory...

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcik a może jest jakiś problem z progesteronem i zagnieżdżeniem? Rozmawiałaś o tym z ginekologiem?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, od pozytywnego testu miałam brać dodatkowo progesteron ale za każdym razem słyszałam ze zdrowa ciąża sama go podbije na tyle że syntetyczny będzie zbędny. Widocznie kolejna nie była zdrowa. Do tego wszystkiego mam covid… Zrobiłam sobie dzisiaj test. Piątek 13… 🤣🙈

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Tak, od pozytywnego testu miałam brać dodatkowo progesteron ale za każdym razem słyszałam ze zdrowa ciąża sama go podbije na tyle że syntetyczny będzie zbędny. Widocznie kolejna nie była zdrowa. Do tego wszystkiego mam covid… Zrobiłam sobie dzisiaj test. Piątek 13… 🤣🙈
    Ci lekarze z większym stażem (starsi) właśnie nie chcą na siłę podtrzymać ciąży, która od początku nie chce się utrzymać (naturalna sekecja?) ale sama nie wiem czy to dobrze czy źle. Z jednej strony każdy chce mieć zdrowe dziecko, a nie takie utrzymane na siłę. Chociaż dużo kobiet ta problem z zagnieżdżeniem zarodka, te KIRy czy coś. No dobra nie jestem na tyle kumata jeszcze w tym, mimo, że trochę w tym siedzę. Chociaż znam takiego lekarza, że kocha wręcz wszystko rozwiązać garścią leków. Pewna osoba z bliskich całą ciąże mogła chyba nic innego prócz leków nie jeść, bo w takiej ilości miała. Nawet gdy zaczęła się delikatna anemia to od razu garść żelaza zamiast próbować podnieść go produktami z dużą jego ilością, no ale cóż. Najważniejsze, że w lipcu będziesz wiedziała więcej czemu się tak dzieje u Was.

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki napiszę co u mnie.
    Mała na wizycie miała 3500 g, tym razem chce spróbować rodzić naturalnie. Przy pierwszym dziecku miałam CC,ze względu na jego dużą wagę.
    Na razie się na poród nie zapowiada, wszystko pozamykane . Jeśli nie urodzę do terminu to 13 czerwca ( czyli tydzień po terminie) mam się zgłosić do szpitala. Mam nadzieję,że uda się prędzej urodzić. Trzymajcie kciuki 🙂.
    Oczywiście dam znać jak już mała będzie na świecie.
    Wszystkiego dobrego 🍀.

Ps. Chętnie przekaże komuś brzuszek 🙂

olcik, Dominika96 lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 27 maja 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj zostałam przyjęta do szpitala a dziś rano miałam laparoskopię. Jajowody drożne! Nic nie musieli robić. Wtedy na haysocy musiały się skurczyć.
    Teraz mam dojść do siebie i będziemy dalej planować z ginekolog.

Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Hej dziewczyny. Wczoraj zostałam przyjęta do szpitala a dziś rano miałam laparoskopię. Jajowody drożne! Nic nie musieli robić. Wtedy na haysocy musiały się skurczyć.
    Teraz mam dojść do siebie i będziemy dalej planować z ginekolog.
    Bardzo się cieszę 🙂, życzę aby teraz było tylko z górki ❤️

Marek💙
    Marta 💓

Wysłany: 30 maja 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam u was dziewczyny? ☺️

Mari92 lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    A co tam u was dziewczyny? ☺️
    Jakby kto pytał jeszcze nie urodziłam 😉. A termin na sobotę. A jak wyjdzie to zobaczymy. Kciuki miłe widziane.

Marek💙
    Marta 💓
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki dawno mnie nie było co u was słychać?
    Jak starania?
    Ja przestałam z mężem się starać i jak będzie to będzie.
    same biochem i dużo smutku miałam.
    Teraz to tak na luzie.
    Jedziemy na wakacje pod koniec lipca to Turcji i Chorwacji i w sumie lepiej jak jeszcze nie ma ciąży.

Ja czekam na okres wczoraj miał być możliwe że znów spóźniony przyjdzie.

Nie liczę na ciąże choć dziwnie się czuję.
    Wolę zacząć starania po wakacjach.
    Pozdrawiam

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Hej kobitki dawno mnie nie było co u was słychać?
    Jak starania?
    Ja przestałam z mężem się starać i jak będzie to będzie.
    same biochem i dużo smutku miałam.
    Teraz to tak na luzie.
    Jedziemy na wakacje pod koniec lipca to Turcji i Chorwacji i w sumie lepiej jak jeszcze nie ma ciąży.

Ja czekam na okres wczoraj miał być możliwe że znów spóźniony przyjdzie.

Nie liczę na ciąże choć dziwnie się czuję.
    Wolę zacząć starania po wakacjach.
    Pozdrawiam
    Rozumiem, teraz zajmij głowę czym innym. Wakacje to fajna sprawa. Życzę aby były udane , a może jak się uda to owocne.
    Trzymaj się ciepło 🙂

Marek💙
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki mnie też chwilę nie było 😉
    W sobotę zaczęłam krwawić, to szpital. W szpitalu decyzja o przyjęciu na oddział. Na oddziale podłączyli mnie pod ktg, na którym pisały się skurcze, których nie czułam. Potem badanie, tam małe rozwarcie. Potem zrobili mi USG , a tam wyszedl duży brzuszek od małej i dużą waga i lekarz zadecydował o cesarce.
    I tak oto 4.06.22 r.o godz. 11 przyszła na świat Marta. 54 cm i 3870 g.
    7bdbccd8ee35.jpg

Dominika96, Starania2021❤️ lubią tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ