Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 8 września 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi OF wyznaczył już "oficjalnie" owulację trzy dni temu- czyli faktycznie to co poczułam, to było pęknięcie pęcherzyka(ów) ;)
    A od jutra zaczynam nową pracę, więc myślę już tylko o tym i jestem strasznie zestresowana, jak to będzie.

    Karolllla, Ignissa, Nona lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 654 394

    Wysłany: 8 września 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    A mi OF wyznaczył już "oficjalnie" owulację trzy dni temu- czyli faktycznie to co poczułam, to było pęknięcie pęcherzyka(ów) ;)
    A od jutra zaczynam nową pracę, więc myślę już tylko o tym i jestem strasznie zestresowana, jak to będzie.
    Na pewno będzie dobrze :*!
    Przy czym zaczynasz pracować?

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1699 1103

    Wysłany: 8 września 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😊
    Ja dziś 27 dc więc jutro zatestuje bo nie wytrzymam dłużej 😛 a miałam sobie nie wkrecac 🤣
    Marylove
    Gratuluję kochana 😘

    Marylove, Takmala, Nadziana, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • mamaaniolka Znajoma
    Postów: 21 18

    Wysłany: 8 września 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Witajcie 😊
    Ja dziś 27 dc więc jutro zatestuje bo nie wytrzymam dłużej 😛 a miałam sobie nie wkrecac 🤣
    Marylove
    Gratuluję kochana 😘
    Powodzenia ✊
    Sama chciałam jutro testować ale jednak się powstrzymam.
    Nie wiem jak z temp bedz8e bo zygzak mam ale nawet jeśli będzie ok to nie mam testu 😂

    0ab8fe27f6f07262be02a90088189ce1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 września 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Witajcie 😊
    Ja dziś 27 dc więc jutro zatestuje bo nie wytrzymam dłużej 😛 a miałam sobie nie wkrecac 🤣
    Marylove
    Gratuluję kochana 😘

    27dc to i tak dobrze 😊 Oby się pojawiła druga krecha.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 8 września 2019, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Nie jesteście same, ja też po ilu dostaję świra. Choć poprzedni cykl tak dał mi w kość, że nie wiem czy nie jestem za bardzo zniechecona nawet na swirowanie
    Oj uwierz mi ze mi też... Miałam mega nadzieje... Ten żel mi chyba jej tyle narobił.... A tu test negatyw... Potem @.... I byłam tak zniechecona do tych starań że szok.... No i miałam odpuścić dopóki badań nie ogarniemy... A tu o.. znowu temperatura, testy itd... Ale już nie nakręcam się w ten sposób że się udało... Raczej przeciwnie.... Ze na pewno nic z tego nie będzie dopóki nie zaczniemy działać... Badania teraz u mnie są priorytetem... I obym jak najszybciej się z nimi uporala.... W tym cyklu nawet nie zapisuje się na testowanie... Z resztą nawet nie wiem czy o owulacja była... Tempka jakoś dziwnie skacze... Wczoraj test pozytywny ale dziś temperatura niższa.. Pewnie bezowulacyjny, ale nawet tym się jakoś już nie przejmuje...

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 654 394

    Wysłany: 8 września 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Oj uwierz mi ze mi też... Miałam mega nadzieje... Ten żel mi chyba jej tyle narobił.... A tu test negatyw... Potem @.... I byłam tak zniechecona do tych starań że szok.... No i miałam odpuścić dopóki badań nie ogarniemy... A tu o.. znowu temperatura, testy itd... Ale już nie nakręcam się w ten sposób że się udało... Raczej przeciwnie.... Ze na pewno nic z tego nie będzie dopóki nie zaczniemy działać... Badania teraz u mnie są priorytetem... I obym jak najszybciej się z nimi uporala.... W tym cyklu nawet nie zapisuje się na testowanie... Z resztą nawet nie wiem czy o owulacja była... Tempka jakoś dziwnie skacze... Wczoraj test pozytywny ale dziś temperatura niższa.. Pewnie bezowulacyjny, ale nawet tym się jakoś już nie przejmuje...
    Kochana przestań być tak negatywnie nastawiona :* powinnaś chociaż zbadać poziom hormonów w 5dc a potem w 21 chociaż coś byś wiedziała i była spokojniejsza!!! :* uszy do góry i działaj!!!

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 654 394

    Wysłany: 8 września 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Kochana przestań być tak negatywnie nastawiona :* powinnaś chociaż zbadać poziom hormonów w 5dc a potem w 21 chociaż coś byś wiedziała i była spokojniejsza!!! :* uszy do góry i działaj!!!
    Nie wspomnę o monitoringu!! Buziaki

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 8 września 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę już chyba być w ten sposób nastawiona niż myśleć że się udało a potem znowu płacz...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 8 września 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a badalas się, badalas hormony?, Badalas mutacje ? Badalas nasienie męża ? Miałaś hsg ?

    Nona lubi tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 8 września 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Justyna a badalas się, badalas hormony?, Badalas mutacje ? Badalas nasienie męża ? Miałaś hsg ?
    Do roku nic nie chcieli robić w naszym kierunku... Potem dostałam clo niby na owulacje i tyle.. Więc mam nadzieję że teraz coś już zaczną poważnie sprawdzać...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 8 września 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Oj uwierz mi ze mi też... Miałam mega nadzieje... Ten żel mi chyba jej tyle narobił.... A tu test negatyw... Potem @.... I byłam tak zniechecona do tych starań że szok.... No i miałam odpuścić dopóki badań nie ogarniemy... A tu o.. znowu temperatura, testy itd... Ale już nie nakręcam się w ten sposób że się udało... Raczej przeciwnie.... Ze na pewno nic z tego nie będzie dopóki nie zaczniemy działać... Badania teraz u mnie są priorytetem... I obym jak najszybciej się z nimi uporala.... W tym cyklu nawet nie zapisuje się na testowanie... Z resztą nawet nie wiem czy o owulacja była... Tempka jakoś dziwnie skacze... Wczoraj test pozytywny ale dziś temperatura niższa.. Pewnie bezowulacyjny, ale nawet tym się jakoś już nie przejmuje...
    Ja na testowanie się zapisałam ale nie jestem taka podjarana jak w poprzednich miesiącach. Miałam zastrzyk z Pregnylu, więc możliwe że owu byla ale bezprawie, jak nie u mnie. Ja też chętnie bym odpuściła ale w sumie nie po to robiłam to jest, więc dam sobie że 3 cykle i daję spokój. Co ma być, to będzie i powoli się z tym godzę.

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 września 2019, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:17

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 września 2019, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:17

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 września 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:17

  • Takmala Autorytet
    Postów: 870 463

    Wysłany: 8 września 2019, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Niee, u mnie co miesiąc tak jest...

    Kurczeee, przykro mi... ale nie można się poddawać :)
    Chociaż ja z tych naiwnych i jeszcze gdzieś tam cichą nadzieje mam że jednak to ten cykl 😉

    Nona lubi tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Karolllla Autorytet
    Postów: 1746 1658

    Wysłany: 8 września 2019, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Do roku nic nie chcieli robić w naszym kierunku... Potem dostałam clo niby na owulacje i tyle.. Więc mam nadzieję że teraz coś już zaczną poważnie sprawdzać...

    Justyna widzę, że masz 15 cykl starań, pocieszę Cię, że ja miałam 14 i w końcu zaskoczyło. Przez rok zbadałam tylko progesteron, prolaktyne i narzeczony nasienie. Wyniki super. No i miałam iść na drożność dopiero teraz ale zaskoczyłam. Moje koleżanki też się długo starają nawet z drugimi ciążami. U mnie pierwsza.

    Nona, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 9 września 2019, 06:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tempka wróciła do poziomu niskich. Czyli owulacji nie było. No świetnie, bo bez Pregnylu zawsze mam :/ Najgorzej, że nie mam jak iść na monit w tym tygodniu. Może poprostu zrobię proga za tydzień i będę wiedziała na czym stoję.

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1699 1103

    Wysłany: 9 września 2019, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    c343e23e401b.jpg

    28 dc cień cienia.
    Jutro powtarzam 😊
    I będę dzwoniła do gin bo miałam się od razu kontaktować by obejrzeć czy coś jest napewno i by ewentualnie włączyła luteine. Póki nie zobaczę się nie nakręcam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 07:03

    Mlodamezatka, Karolllla, Karolailila, Nera, Lau, Marylove, Justyna1719, Anka13, Nadziana, BB__Anna, Nona, Samosiowa88, baksia, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 9 września 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    c343e23e401b.jpg

    28 dc cień cienia.
    Jutro powtarzam 😊
    I będę dzwoniła do gin bo miałam się od razu kontaktować by obejrzeć czy coś jest napewno i by ewentualnie włączyła luteine. Póki nie zobaczę się nie nakręcam.
    Gratuluję! Widać odrazu!

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego