Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 9 września 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nie wiem czy wszędzie tak jest ale u nas w szpitalu tak właśnie jest niestety... Chyba będę musiała iść prywatnie bo tu to jakaś masakra jest

    Umów się jeszcze dzisiaj- szkoda tracić czas i nerwy... Trzymam kciuki✊🏻✊🏻

  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1700 1103

    Wysłany: 9 września 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszystko prywatnie robię. Lekarka mi daje skierowanie prywatne.
    Jedynie jak nie było wiadomo co mi jest to mnie na oddział przyjęła do swojego szpitala gdzie teraz jest ordynatorka i miałam wszystko na NFZ zrobione.

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 9 września 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ja tak szczerze to nawet nie wiem do kogo mam iść, nie znam tych lekarzy, w necie też różne opinie.. Dziś z mężem pogadam żeby kogoś znaleźć prywatnie... Tylko myślałam że przynajmniej hormony porobię na nfz.....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 654 394

    Wysłany: 9 września 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ale ja tak szczerze to nawet nie wiem do kogo mam iść, nie znam tych lekarzy, w necie też różne opinie.. Dziś z mężem pogadam żeby kogoś znaleźć prywatnie... Tylko myślałam że przynajmniej hormony porobię na nfz.....
    Z hormonami to bym poszła nawet do rodzinnego poprosic,moze da skierowanie

    Mysza13, takczynie lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 września 2019, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:17

    Beti82 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 września 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    15cs I nie trać czasu na NFZ. Jasne że prywatnie ginekolog lub klinika leczenia niepłodności.

    Dokładnie miałam do czynienia i prywatnie i na nfz z lekarzami i jeden wniosek jak nie zapłacisz to mają wszytko gdzieś

    Nona lubi tę wiadomość

  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1700 1103

    Wysłany: 9 września 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chodziłam na fundusz i szkoda było mojego czasu bo i tak mieli pacjenta gdzieś. Jak piszecie mówią tylko że się starać i w dupie maja. A prywatnie zawsze mam kompleksowo co wizytę cytologia usg i usg piersi węzłów itp.
    Dostaje co mam zrobić na następną wizytę wydruk i wskazówki co do cyklu. Ew mogę iść na monitoring za o wiele mniejsza stawkę.

    Nona lubi tę wiadomość

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 9 września 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze w necie są różne opinie- wszystkim nie dogodzisz. Do tych podstawowych badań to nie trzeba profesury. Zanim zaczęłam się starać poszłam do endokrynologa i okazało się ze mam poporodowe zapalenie tarczycy... Jakbym miała się rok starać zanim do tego dojdę to szkoda czasu a to 2 wizyty 2 razy laboratorium i już po temacie...

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 9 września 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam skierowanie na fsh, i żeby zrobić badanie nasienia, a potem umówić się na monitoring cyklu i tyle

    Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 654 394

    Wysłany: 9 września 2019, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dostałam skierowanie na fsh, i żeby zrobić badanie nasienia, a potem umówić się na monitoring cyklu i tyle
    Byle do przodu :* a monitoring już zrób w przyszłym cyklu!

    Nona, Ignissa, Justyna1719 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 września 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:18

    Mysza13, Ignissa, Justyna1719 lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 9 września 2019, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    No to Justyna do boju. Podaj miasto to Ci gina znajdę, nawet zadzwonię Cię umówić a starego na nasienie tak samo. Kamon. Do boju.

    U nas taka dupa z nasieniem ale działam.
    No znajdę już sobie jakoś 😊 aby ruszyć z miejsca 😊 w tym cyklu już monitoringu nie zrobię bo już za późno... Teraz już 18 dc, robił mi usg ale z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy owulacja Była, mówił tylko że endometrium 8 jest.. To nie za mało??? Jak na drugą fazę?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 września 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wśród znajomych, którzy nie wiedzą że się staram, rozmowa jaka to nieodpowiedzialność rodzić dzieci po 35rż. Wszyscy oczywiście mają już rodzinę... I te gadki, że nieodpowiednie środowisko u kobiety, że większa "szansa" na choroby genetyczne etc. Niby jestem już uodporniona na takie gadanie, ale czasem przykro. No i zasiewa ziarnko niepokoju jak się długo słucha takich tekstów ☹️

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 września 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:18

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 września 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:18

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 9 września 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nona, w ogóle dzięki za wasze wsparcie 😊😘😘😘😘

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3952 1685

    Wysłany: 9 września 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kurde że nie zapytałam się o to czy owulacja była...

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 września 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:18

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 654 394

    Wysłany: 9 września 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ale kurde że nie zapytałam się o to czy owulacja była...
    Idź 7 dpo na progesteron :* zawsze człowiek będzie spokojniejszy <3

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Marylove Przyjaciółka
    Postów: 120 124

    Wysłany: 9 września 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki moja beta 7327. To piąty czy szósty tydzień? Dostałam wynik bez tych widelek.

    Nona, Natikka123, Evelle28, Karolllla, SylwiaLu, Takmala, Nadziana, Mildred, Lau, Samosiowa88, Mlodamezatka, Ignissa, BB__Anna, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego