Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1700 1103

    Wysłany: 9 września 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ogólnie te z Rossmanna oszukały jak się o córkę starałam. Przeniosłam się na Pink.

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 9 września 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Mnie ogólnie te z Rossmanna oszukały jak się o córkę starałam. Przeniosłam się na Pink.
    Ale że była kreseczka a ciąży brak???

  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 920 292

    Wysłany: 9 września 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Dziewczynki kochane proszę o poradę czy testy facelle strumieniowe oszukują,bo ostatnio chyba się to często zdarzało???
    Nic mi sie takiego nie zdarzyło. Nigdy falszywie dodatni mi nie wyszedł żaden test.

    Ignissa lubi tę wiadomość

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 9 września 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Dziewczynki kochane proszę o poradę czy testy facelle strumieniowe oszukują,bo ostatnio chyba się to często zdarzało???
    Becia wysikałas cos ? ;)
    Mnie tylko nordy oszukały ,facelle nigdy

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 358 270

    Wysłany: 9 września 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że człowiek całkiem wariuje starając się o ciąże. U mnie szczególnie objawia się to po owulacji jak czekam czy się udało, czy nie... Mierze temperaturę, wpisuje dane w aplikacje, analizuję wykres i jestem chyba głupsza niż byłam. Ja już sama nie wiem kiedy jest u mnie owulacja... W tym cyklu 13 dnia miała mega płody śluz. Chyba nigdy takiego nie miałam, pewnie dzięki piciu siemienia lnianego. Wtedy też czułam jakieś kłucie więc wieczorem było <3. Ale lady comp wskazał mi dopiero owulację na 16 dc. I czym się kierować? Temperatura faktycznie zaczęła rosnąć 15 dc, no ale objawy były wcześniej... Boję się, że w złym momencie się kochaliśmy i przegapiliśmy znów moment. Niby było <3 w 7,9,11,13,17,23 dc, ale jeśli owulacja była 15-16 dnia to znów będzie lipa pewnie. Ehh, zwariować można. Dziewczyny, który dzień Wy traktujecie jako dzień owulacji?

    Załączam Wam wykres mój wykres, może któraś z Was będzie miała pomysł jak to rozgryźć: https://zapodaj.net/708a93e1f7ac1.jpg.html

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 654 394

    Wysłany: 9 września 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Powiem Wam, że człowiek całkiem wariuje starając się o ciąże. U mnie szczególnie objawia się to po owulacji jak czekam czy się udało, czy nie... Mierze temperaturę, wpisuje dane w aplikacje, analizuję wykres i jestem chyba głupsza niż byłam. Ja już sama nie wiem kiedy jest u mnie owulacja... W tym cyklu 13 dnia miała mega płody śluz. Chyba nigdy takiego nie miałam, pewnie dzięki piciu siemienia lnianego. Wtedy też czułam jakieś kłucie więc wieczorem było <3. Ale lady comp wskazał mi dopiero owulację na 16 dc. I czym się kierować? Temperatura faktycznie zaczęła rosnąć 15 dc, no ale objawy były wcześniej... Boję się, że w złym momencie się kochaliśmy i przegapiliśmy znów moment. Niby było <3 w 7,9,11,13,17,23 dc, ale jeśli owulacja była 15-16 dnia to znów będzie lipa pewnie. Ehh, zwariować można. Dziewczyny, który dzień Wy traktujecie jako dzień owulacji?

    Załączam Wam wykres mój wykres, może któraś z Was będzie miała pomysł jak to rozgryźć: https://zapodaj.net/708a93e1f7ac1.jpg.html
    To tylko komputer, sama znasz swoje cialo najlepiej :*!

    ma.rysia lubi tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 9 września 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi25 wrote:
    Dziewczyny 28 sierpnia mialam podany pregnyl. Korci mnie by jutro lub w srode zatestowac. Doktorka kazala testowac 17.09.
    Proszę mnie sprowadzić na ziemie :D
    Jajniki kluja caly czas + mega tradzik
    Mnie też strasznie sypie po Pregnylu...

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 9 września 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Becia wysikałas cos ? ;)
    Mnie tylko nordy oszukały ,facelle nigdy
    No właśnie Beatko nie wiem już sama zdurniałam wyszla mi kreska taka jak u Natikki na Pinku ,tylko jest ale bo test pierwszy robiłam o 9:30 potem poszłam na pazurki i jeszcze raz do rossmana po test i ten drugi o 13 tej bialy może nie tak całkiem ale raczej biel ,więc nie wiem już ,jutro skocze na bete do tego czasu się wykończe ,jeszcze nocki mam i głowa boli od myślenia ,Boże tak tym chciała by się w końcu udało ,ale nie wiem już bo @byla 5-9 sierpnia skąpa same plamienie potem gin i nic nie widział i potem znowu 16-19 @ tym razem normalna wiec poleciałam w clo ,no a dziś tak dla jaj zrobiłam test a tu zdziwko , sama nie wiem cykle mam rożnie od 28-35 dni ,jutro się okaże

  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 9 września 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym brzuch mnie boli okresowo ale to tak raz na jakis czas nie cały czas

  • Takmala Autorytet
    Postów: 870 463

    Wysłany: 9 września 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Powiem Wam, że człowiek całkiem wariuje starając się o ciąże. U mnie szczególnie objawia się to po owulacji jak czekam czy się udało, czy nie... Mierze temperaturę, wpisuje dane w aplikacje, analizuję wykres i jestem chyba głupsza niż byłam. Ja już sama nie wiem kiedy jest u mnie owulacja... W tym cyklu 13 dnia miała mega płody śluz. Chyba nigdy takiego nie miałam, pewnie dzięki piciu siemienia lnianego. Wtedy też czułam jakieś kłucie więc wieczorem było <3. Ale lady comp wskazał mi dopiero owulację na 16 dc. I czym się kierować? Temperatura faktycznie zaczęła rosnąć 15 dc, no ale objawy były wcześniej... Boję się, że w złym momencie się kochaliśmy i przegapiliśmy znów moment. Niby było <3 w 7,9,11,13,17,23 dc, ale jeśli owulacja była 15-16 dnia to znów będzie lipa pewnie. Ehh, zwariować można. Dziewczyny, który dzień Wy traktujecie jako dzień owulacji?

    Załączam Wam wykres mój wykres, może któraś z Was będzie miała pomysł jak to rozgryźć: https://zapodaj.net/708a93e1f7ac1.jpg.html

    A ty zaokrąglasz temperatury czy masz termometr jeden a nie dwa po przecinku? Generalnie różnice na twoim wykresie są małe wiec mogło się systemowi pomyśli. Ja tez uważam ze miałam dzień szybciej niż mi program wyznaczył

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 358 270

    Wysłany: 9 września 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    A ty zaokrąglasz temperatury czy masz termometr jeden a nie dwa po przecinku? Generalnie różnice na twoim wykresie są małe wiec mogło się systemowi pomyśli. Ja tez uważam ze miałam dzień szybciej niż mi program wyznaczył

    Ja do mierzenia temp używam lady compa i mam 2 miejsca po przecinku, ale tutaj aplikacja tak pokazuje z 1 miejscem. Ja już mam taki mętlik w głowie że nic nie wiem. Zostaje mi czekać jeszcze kilka dni...

  • Karolllla Autorytet
    Postów: 1753 1661

    Wysłany: 9 września 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta po 6 dniach skoczyła prawidłowo do 6566 więc początek ciąży dużo bardziej obiecujący niż rok temu...jest nadzieja ale i tak strach się cieszyć tak na maxa 😏

    Lau, ma.rysia, Mlodamezatka, Tysia150, Turkusowa90, Evelle28, Natikka123, Ignissa, Samosiowa88, Nona, MałaMi90, SylwiaLu, Marylove, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 9 września 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Karolllla 😘😘😘😊 gratuluję tak wysokiej betki 😘😘😘😊

    Karolllla lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 września 2019, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Beta po 6 dniach skoczyła prawidłowo do 6566 więc początek ciąży dużo bardziej obiecujący niż rok temu...jest nadzieja ale i tak strach się cieszyć tak na maxa 😏

    Gratulacje. Piękna beta, będzie dobrze! Choć po wielu cyklach starań i po przejściach zawsze będzie stres, trudno się tego pozbyć.

    Zastanawiam się właśnie czy mnie ten strach nie paraliżuje i dlatego nie mogę zajść. Bo u mnie wyniki są ok (nie wiem co prawda jak mąż) a Maluch się nie pojawia. W pierwszej ciąży byłam taka wyluzowana i beztroska i myślalam że nic nie może pójść nie tak - aż mnie to dziś zdumiewa. W drugiej, poważnie zagrożonej, już inaczej myślałam. Zresztą tyle po drodze się działo, że cud, że córcia jest z nami. Myślę, że ten stres o przebieg ciąży i o pozytywny koniec jest dla mnie ogromnym hamulcem gdzieś w podświadomości.

    Karolllla lubi tę wiadomość

  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1700 1103

    Wysłany: 10 września 2019, 06:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu test z dziś 29 dc
    12a893065a16.jpg

    Ignissa, Samosiowa88, Karolllla, SylwiaLu, Justyna1719, Takmala, Marylove, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1700 1103

    Wysłany: 10 września 2019, 06:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pięknej bety kochana 🤩

    Mnie właśnie oszukał że pokazał ciąże a ciąży nie było.

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 września 2019, 06:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ciemnieje!

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 września 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała cykl luzu i odpoczynku w fl, bo Pregnyl zamiast wywołać wcześniejszą owulację, mnie jej pozbawił. A bez niego zawsze mam, tylko przy większym pecherzyk. Nie jestem zadowolona, więcej tego dziadostwo nie biorę. Chyba zrobię jeszcze proga pod koniec tygodnia albo na początku następnego, żeby mieć pewność i powiedzieć gin, że więcej tego nie chce...

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 10 września 2019, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Gratuluję pięknej bety kochana 🤩

    Mnie właśnie oszukał że pokazał ciąże a ciąży nie było.


    no własnie tego się boję ,mialam się nie nakręcać a ja już wpadlam jak sliwka w kompot ,nawet zastanawiam sie czy robić tą bete ,cykora mam ,w pracy o niczym innym nie myślalam tylko o tej kresce , rok temu mialam tez podobną sytuację tam krecha była mocna ,a ciazy brak po wizycie u gina za dwa dni dostalam okres ,oj ciężko było wtedy ,więc teraz sie tego boję ,w grudniu bedzie dwa lata starań i przez ostatni rok zero cieni kresek evapa nic sama biel

  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 10 września 2019, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    A tu test z dziś 29 dc
    12a893065a16.jpg

    piękna krecha ,maży mi się taka

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego