Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet
    Postów: 5626 10146

    Wysłany: 10 września 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    U mnie jedynym objawem jest bardzo charakterystyczny i obfity śluz, tylko tyle.

    Przy pierwszej ciąży byłam dużo mniej świadoma swojego ciała, wtedy po prostu się udało, nie zaglebialam się w temat. A teraz zaczynam się niepokoić czy po porodzie coś się u mnie nie "popsulo"

    Na pewno się nic nie popsuło! Zobaczysz, wszystkie zobaczymy już niedługo dwie kreski :)

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet
    Postów: 5626 10146

    Wysłany: 10 września 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Też mamy 4 latke. Lipiec 2015 córa. Działamy.
    Nona to działamy! :)

    Nona lubi tę wiadomość

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet
    Postów: 5626 10146

    Wysłany: 10 września 2019, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Moja ma niewiele mniej, jest ze stycznia 2016 i chciałam małą różnię wieku...
    Nasza koniec maja 2015 :) Powodzenia!

    Ignissa, Nona lubią tę wiadomość

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    Tak :) mamy już 4-latkę w domu, i marzy mi się druga córcia. Bardzo dobry plan! My tak robiliśmy przy staraniach o pierwsze ;)

    Męzowi też się podoba haha

    Dziewczyny mam córcię i syna i pamiętajcie - synkowie są totalnie inni, ale też niewiarygodnie cudowni!! :D
    Do około 6 rż dziewczynka jest prostsza w obsłudze. Potem to się zmienia :D :D
    Teraz sama nie wiem co bym chciała bardziej. Może dziewczynkę, ale tylko ze względu na to, że córka chce siostrę i... syn też. Mnie obojętne. Byle zdrowe. Wiem już co to chore dziecko...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 11:04

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 10 września 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Pęcgerzyk na USG był 17x17 i Pregnyl miałam podany na 2 dzień, więc przypuszczalnie miał ok. 19mm. Ja do tej pory byłam bez Pregnylu, teraz dostałam pierwszy raz i jest mocno nie udany. Clo nie biorę wcale, bo u mnie rosną same. Pękają też same, tylko rosną bardzo duże i pękają ok. 25-28mm
    A ok rozumiem.Czyli byc moze po pregnylu mimo wszystko pęknie tak samo jak bez pregnylu.
    Bo dzisiaj wedlug wyliczen ile mialby pecherzyk?
    A moze pęklo tylko temp jeszcze nie pokazuje.Wiem ,ze z tym pregnylem jest porazka.Podany mialaś prawidlowo tu sie nie ma do czego doczepić.I w sumie lekarz tez mądrze pomyslał ,zeby przyspieszyc troche pękniecie.
    Szkoda ,ze to wszystko takie porypane a juz zwłaszcza testowanie po nim
    Mialas 1 zastrzyk czy 2 ?
    Moja gin-franca kaze mi 2 zawsze podawac

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • kic83 Autorytet
    Postów: 5626 10146

    Wysłany: 10 września 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lau wrote:
    Męzowi też się podoba haha

    Dziewczyny mam córcię i syna i pamiętajcie - synkowie są totalnie inni, ale też niewiarygodnie cudowni!! :D
    Do około 6 rż dziewczynka jest prostsza w obsłudze. Potem to się zmienia :D :D
    Teraz sama nie wiem co bym chciała bardziej. Może dziewczynkę, ale tylko ze względu na to, że córka chce siostrę i... syn też. Mnie obojętne. Byle zdrowe. Wiem już co to chore dziecko...
    Lau, tak najważniejsze żeby było zdrowe! Można oczywiście mieć swoje preferencje własne co do płci, ale zdrowie to podstawa! A Twoje dziecko ma problemy zdrowotne jeśli mogę zapytać?

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    U mnie jedynym objawem jest bardzo charakterystyczny i obfity śluz, tylko tyle.

    Przy pierwszej ciąży byłam dużo mniej świadoma swojego ciała, wtedy po prostu się udało, nie zaglebialam się w temat. A teraz zaczynam się niepokoić czy po porodzie coś się u mnie nie "popsulo"

    Może to właśnie głowa, nie ciało, zawodzi? Tyle dziewczyn pisało, że odpusciły i nagle pojawiły się kreseczki... Oczywiście łatwo sobie powiedzieć, trudniej zrobić :/

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 września 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    A tu test z dziś 29 dc
    12a893065a16.jpg
    Cudny widok 😊 gratulacje 😊😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lau wrote:
    Może to właśnie głowa, nie ciało, zawodzi? Tyle dziewczyn pisało, że odpusciły i nagle pojawiły się kreseczki... Oczywiście łatwo sobie powiedzieć, trudniej zrobić :/

    Ja się pomału zaczynam zastanawiać czy coś się nie zapsuło. Pierwszy maluch praktycznie od razu z marszu a tu od kwietnia nic. Niby to nie długo ale cały czas porównuje się do pierwszych starań i zastanawiam się czy coś się nie przestawiło.

  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 10 września 2019, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lau wrote:
    Może to właśnie głowa, nie ciało, zawodzi? Tyle dziewczyn pisało, że odpusciły i nagle pojawiły się kreseczki... Oczywiście łatwo sobie powiedzieć, trudniej zrobić :/

    To fakt, to jest trudne ... zawsze nakrecam się bardzo pozytywnie, pełna euforia, przekonanie że na bank się udało. Dlatego trochę boli "spotkanie z podłoga " .... i pewnie inaczej już nie potrafię

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 10 września 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja się pomału zaczynam zastanawiać czy coś się nie zapsuło. Pierwszy maluch praktycznie od razu z marszu a tu od kwietnia nic. Niby to nie długo ale cały czas porównuje się do pierwszych starań i zastanawiam się czy coś się nie przestawiło.


    Możemy przybyć piątkę! W jakim wieku masz dziecko ?

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 września 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    A ok rozumiem.Czyli byc moze po pregnylu mimo wszystko pęknie tak samo jak bez pregnylu.
    Bo dzisiaj wedlug wyliczen ile mialby pecherzyk?
    A moze pęklo tylko temp jeszcze nie pokazuje.Wiem ,ze z tym pregnylem jest porazka.Podany mialaś prawidlowo tu sie nie ma do czego doczepić.I w sumie lekarz tez mądrze pomyslał ,zeby przyspieszyc troche pękniecie.
    Szkoda ,ze to wszystko takie porypane a juz zwłaszcza testowanie po nim
    Mialas 1 zastrzyk czy 2 ?
    Moja gin-franca kaze mi 2 zawsze podawac
    Dzisiaj miałby 27 mm z tym, że u mnie już skończył się śluz płodny i wszelskie symptomy owulacji. Możliwe, że nie pękł albo poprostu tempka sie powaliła.
    Miałam jeden zastrzyk, może za mało... No nic, zbadam tego proga i pogadam z gin, czy jest sens dawać dwa zastrzyki, czy jednak czekać aż samo pęknie. Lepszy wielki pęcherz niż brak owulacji... Szkoda mi tego cyklu zwłaszcza, że jestem prosto po HSG i teoretycznie mam teraz większe szanse.

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 września 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny jak pamiętacie wczoraj ginekolog robił mi usg.. Jakby było przed owulka to pewnie by powiedział że jest jeszcze przed... Tempke przestałam mierzyc, zupełnie odpuściłam już... Ale mnie jajnik jakoś kłuje dziś... Możliwe jest że owulacja później??? Ale lekarz chyba by zauważył to wczoraj, ale nic nie mówił... Powiedział tylko że mam przodozgiecie i że endo 8mm, o pęcherzykach nic nie mówił... A ja glupia z tego wszystkiego zapomniałam zapytać..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Takmala Autorytet
    Postów: 870 463

    Wysłany: 10 września 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobiłam test. Czysta biel ale to 7 dzień po owu wiec nic dziwnego. Moja pierwsza ciąża była z cyklu rozpoczętego 21 w tym miesiącu wypadło dokładnie tak samo i podkusiło mnie żeby zrobić 10 bo wtedy 10 już był pozytywny. Chociaż wydaje mi się ze owu miałam dzień dwa później niż wtedy. No ale nie robię sobie nadziei bo nie czuje się jakoś ciążowo. Tylko bóle brzucha od początku owu i praca jajnika z którego było owu. Ale to równie dobrze może być przygotowanie na @
    A jak wy się czujecie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 12:35

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • miscelle Autorytet
    Postów: 454 561

    Wysłany: 10 września 2019, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    Wszystko jest możliwe, chociaż jeśli organizm dawał znać, że owulacja jest, i testu owu to potwierdziły to myślę, że była. A masz jakieś inne objawy owulacji? Ja np. po 1 ciąży dokładnie wiem kiedy jest ten dzień bo bardzo bolą mnie jajniki. My mamy 4-latkę, i chciałabym drugiego dzidziusia.


    Też mam córkę z maja 2015 i staram się o drugie :)

    kic83, Nona lubią tę wiadomość

    👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • kic83 Autorytet
    Postów: 5626 10146

    Wysłany: 10 września 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    Też mam córkę z maja 2015 i staram się o drugie :)
    A czy Ty miscelle czasem tu na ovufriend nie byłaś 5 lat temu? :) bo coś nick mi się kojarzy.
    Widzę, że wykres Twój wygląda obiecująco! Trzymam mocno kciuki!

    Nona lubi tę wiadomość

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    Lau, tak najważniejsze żeby było zdrowe! Można oczywiście mieć swoje preferencje własne co do płci, ale zdrowie to podstawa! A Twoje dziecko ma problemy zdrowotne jeśli mogę zapytać?

    Tak, moja córcia ma kilka wrodzonych wad serduszka

  • kic83 Autorytet
    Postów: 5626 10146

    Wysłany: 10 września 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lau wrote:
    Tak, moja córcia ma kilka wrodzonych wad serduszka
    Dużo zdrówka dla Niej!

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 10 września 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O LaBellePerle co u Ciebie kochana??? Jak się czujecie❤️???

    Czujemy się dobrze, ale wielkimi krokami zbliża się dziej ciąży w którym poronilam... Cisgle sprawdzam, czy nie ma plamien. Jak idę do łazienki, dokładnie oglądam papier toaletowy.. Wcześniej parę dni bolał mnie brzuch i już byłam pewna, że to koniec, ale to chyba były jelita, bo miałam zatwardzenia... Oby tylko przeżyć tydzień..

    Murzynek lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 września 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ej dziewczyny jak pamiętacie wczoraj ginekolog robił mi usg.. Jakby było przed owulka to pewnie by powiedział że jest jeszcze przed... Tempke przestałam mierzyc, zupełnie odpuściłam już... Ale mnie jajnik jakoś kłuje dziś... Możliwe jest że owulacja później??? Ale lekarz chyba by zauważył to wczoraj, ale nic nie mówił... Powiedział tylko że mam przodozgiecie i że endo 8mm, o pęcherzykach nic nie mówił... A ja glupia z tego wszystkiego zapomniałam zapytać..
    A masz opis i zdjęcia z USG?

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego