Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 10 września 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Ja już nie wierze,chyba odpuszczę i to tak na dobre ,widocznie dane mi jest jedno dziecko,wdzięczna jestem Bogu że ja mam , normalnie mam tyle złości aż chce mi się krzyczeć
    A powiedz jak długo starasz się o drugie ?

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 10 września 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Prawie 14 miesięcy. Chciałam mieć trójkę dzieci blisko siebie bo pierwsze w podobnym wieku lepiej się dogadają po drugie mój mąż ma 40 lat i nie ma na co czekać po pierwszej ciąży byłam pewna że gładko pójdzie bo dwa cykla i pyk pozytywny test ale teraz mam już wątpliwości. Może po cc coś mi się przestawiło w każdym razie jak do końca roku nic to w styczniu się zbadam

    Badałaś TSH po porodzie?

  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 920 292

    Wysłany: 10 września 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Ja już nie wierze,chyba odpuszczę i to tak na dobre ,widocznie dane mi jest jedno dziecko,wdzięczna jestem Bogu że ja mam , normalnie mam tyle złości aż chce mi się krzyczeć
    Spokojnie. Ja o pierwsze sie rok staralam. I tez myslalam tak jak ty. Też bylam zla, chcialam konczyc starania a tu w 12mc sie udalo.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 10 września 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Ja już nie wierze,chyba odpuszczę i to tak na dobre ,widocznie dane mi jest jedno dziecko,wdzięczna jestem Bogu że ja mam , normalnie mam tyle złości aż chce mi się krzyczeć
    Becia przykro mi a jakie badania robiliscie w ciagu tych 2 lat?

    Mysza13 lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 10 września 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze ja tylko robiłam i to podstawowe tsh,ft3,ft4,progesteron,prolaktyna,lh,fsh,estriadol,i nie pamiętam czy coś jeszcze,w każdym razie wyniki były ok wiec lekarz nie zalecał nic więcej.

    Teraz mi dziewczyny głupio i przepraszam was bo są tu takie osoby co o te pierwsze się starają już długo,a ja popatrzyłam na moją gwiazdeczkę i oprzytomniałam ,będzie co ma być mam ja i o nią powinnam dbać a starania to przy okazji,będzie drugie to będzie nie to trudno

    Justyna1719, Nona, LaBellePerle lubią tę wiadomość

  • becia1982 Autorytet
    Postów: 288 170

    Wysłany: 10 września 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    A powiedz jak długo starasz się o drugie ?
    Nie długo będzie dwa lata ,ale były też miesiące że olewałam starania

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Ja już nie wierze,chyba odpuszczę i to tak na dobre ,widocznie dane mi jest jedno dziecko,wdzięczna jestem Bogu że ja mam , normalnie mam tyle złości aż chce mi się krzyczeć
    Becia ja juz od 2016 roku sie z mezem staramy o 1 dziecko. Bywalo roznie ale dane jest mi narazie miec psa i nie zapowiada sie na wiecej my juz dawno utracilismy nadzieje staramy sie co cykl ale to z kazdym cyklem idzie obojetniej choc tez bylo zlosc smutek rozczarowania pelny wachlarz emocji. Pomysl ze raz Wam sie udalo uda sie znowu ;)
    Zaluje ze wpadki sie nie zaliczylo tylko najpierw stufia praca slub i tak zlecialo pol zycia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 20:03

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 września 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Dziewczyny dupa z mojej ciąży wynik negatywny <1,2 , kurw..... Strasznie mi smutno i jestem zła 😈
    Przykro mi ☹️ a długo się staracie?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 10 września 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Teraz mi dziewczyny głupio i przepraszam was bo są tu takie osoby co o te pierwsze się starają już długo,a ja popatrzyłam na moją gwiazdeczkę i oprzytomniałam ,będzie co ma być mam ja i o nią powinnam dbać a starania to przy okazji,będzie drugie to będzie nie to trudno[/QUOTE]

    Mam takie same odczucia :) my już jesteśmy szczesciarami, nawet jeśli tak zostanie, to mamy niesamowity dar od życia:)

    Biedronka89, Justyna1719, becia1982, Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 września 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    Szczerze ja tylko robiłam i to podstawowe tsh,ft3,ft4,progesteron,prolaktyna,lh,fsh,estriadol,i nie pamiętam czy coś jeszcze,w każdym razie wyniki były ok wiec lekarz nie zalecał nic więcej.

    Teraz mi dziewczyny głupio i przepraszam was bo są tu takie osoby co o te pierwsze się starają już długo,a ja popatrzyłam na moją gwiazdeczkę i oprzytomniałam ,będzie co ma być mam ja i o nią powinnam dbać a starania to przy okazji,będzie drugie to będzie nie to trudno
    Kochana dobre podejście 😘😘😘a podobno jak się odpuszcza to i głowa lżejsza i się niektórym po takim opuszczeniu udaje zajść 😊 😘 trzymam za Ciebie kciuki ✊✊😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 września 2019, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Becia ja juz od 2016 roku sie z mezem staramy o 1 dziecko. Bywalo roznie ale dane jest mi narazie miec psa i nie zapowiada sie na wiecej my juz dawno utracilismy nadzieje staramy sie co cykl ale to z kazdym cyklem idzie obojetniej choc tez bylo zlosc smutek rozczarowania pelny wachlarz emocji. Pomysl ze raz Wam sie udalo uda sie znowu ;)
    Zaluje ze wpadki sie nie zaliczylo tylko najpierw stufia praca slub i tak zlecialo pol zycia.
    Oj miałam tak samo... Za wcześnie bo studia... Za wcześnie bo chce po ślubie itd itd... No i 30 lat wybiło i się nie doczekałam 😘 też żałuję że nie było wpadki wcześniej... I żałuję tego mojego myślenia i czasami myślę że może to kara za te moje myśli... Ze nie chce być w ciąży..... ☹️

    Nona, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 września 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Teraz mi dziewczyny głupio i przepraszam was bo są tu takie osoby co o te pierwsze się starają już długo,a ja popatrzyłam na moją gwiazdeczkę i oprzytomniałam ,będzie co ma być mam ja i o nią powinnam dbać a starania to przy okazji,będzie drugie to będzie nie to trudno

    Mam takie same odczucia :) my już jesteśmy szczesciarami, nawet jeśli tak zostanie, to mamy niesamowity dar od życia:)[/QUOTE]
    Dokładnie 😘😘😘😘 macie przynajmniej jedno szczęście, ale zycze Wam drugiego i trzeciego... Itd 😊😘

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    Badałaś TSH po porodzie?

    Nic nie badałam po porodzie poza usg blizny żeby wiedzieć czy dobrze się zrosło.
    Podczas pierwszych starań miałam hiperprolaktynemie a mimo to mam moje słoneczko teraz jeszcze dam sobie czas, ale racja żale się a mam moje maleństwo a niekóre z was starają się o pierwsze aż mi głupio czasami w stosunku do was dziewczyny

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 września 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny dajcie już spokój 😊 i my się doczekamy tego pierwszego 😘😘😘😊 a wy pamiętajcie że macie w domu najpiękniejsze skarby, jakie można dostać od losu 😘😘😘😊

    Karolailila, becia1982, Ignissa, BB__Anna, Ma_ho lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Becia ja juz od 2016 roku sie z mezem staramy o 1 dziecko. Bywalo roznie ale dane jest mi narazie miec psa i nie zapowiada sie na wiecej my juz dawno utracilismy nadzieje staramy sie co cykl ale to z kazdym cyklem idzie obojetniej choc tez bylo zlosc smutek rozczarowania pelny wachlarz emocji. Pomysl ze raz Wam sie udalo uda sie znowu ;)
    Zaluje ze wpadki sie nie zaliczylo tylko najpierw stufia praca slub i tak zlecialo pol zycia.

    Ale mi się przykro zrobiło :( Z tą utrata nadziei zwłaszcza. Nawet nie wiecie jak bardzo trzymam kciuki za
    Was wszystkich

    Samosiowa88, Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 10 września 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lau wrote:
    Ale mi się przykro zrobiło :( Z tą utrata nadziei zwłaszcza. Nawet nie wiecie jak bardzo trzymam kciuki za
    Was wszystkich
    Ty dopiero 4 cykl starań??? Uda się na pewno 😘tymbardziej że z tego co widzę już dwa razy Ci się udało 😘 trzymam kciuki za Ciebie ✊✊😘

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2019, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lau wrote:
    Ale mi się przykro zrobiło :( Z tą utrata nadziei zwłaszcza. Nawet nie wiecie jak bardzo trzymam kciuki za
    Was wszystkich
    Nauczylam sie z tym zyc ostatnio mamy z mezem wiele radosci mamy sczczeniaczka jest jak dziecko :p je spi bawi sie i piszczy haha zmienilam prace a najlepsze ze zalozeniem bylo praca na stale zeby miec dziecko dostalam umowe na stale dziecka brak i w tym roku odwrocilam swoje zycie do gory nogami teraz czekam na pierwsza umowe po okresie probnym ;)

    Justyna1719, Nona, Karolllla, Ignissa, SylwiaLu lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:19

  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 10 września 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Nic nie badałam po porodzie poza usg blizny żeby wiedzieć czy dobrze się zrosło.
    Podczas pierwszych starań miałam hiperprolaktynemie a mimo to mam moje słoneczko teraz jeszcze dam sobie czas, ale racja żale się a mam moje maleństwo a niekóre z was starają się o pierwsze aż mi głupio czasami w stosunku do was dziewczyny

    Ja zaszłam ale po porodzie tsh wyskoczyło mi w kosmos- endokrynolog powiedział ze to bardzo częste. Organizm na czas ciąży się wycisza a po porodzie potrafi zgłupieć.... Może warto spróbować?

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • KamilaPD Przyjaciółka
    Postów: 144 33

    Wysłany: 10 września 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Podejrzewa pcos :( zapisał mi Symfolik, mężowi tabletki na poprawę nasienia i w przyszłym miesiącu na monitoring cyklu. Brała którąś z Was symfolik, pomógł?

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego