Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 11 września 2019, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głowy do gory!!! Jakoś smętnie się tu zrobiło Na poprawę humoru napiszę wam że przy ostatnim przytulanku ,,na szybko'' tak zapierałam się o pralkę, że następnego dnia zalalam cały parter woda z prania 😂😂😂 Jakoś wąż się wysunął z dziury
    Poza tym odpuściłam totalnie Dowiedziałam się o polipie w macicy więc luz totalny

    kic83, Justyna1719, baksia, Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 11 września 2019, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki badan DNA, wynik nieprawidłowy PAI-1 4G układ homozygotyczny. Spotkałyście się z czymś takim? Konaultacje mam dopiero we wtorek.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3958 1685

    Wysłany: 11 września 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Dziewczyny głowy do gory!!! Jakoś smętnie się tu zrobiło Na poprawę humoru napiszę wam że przy ostatnim przytulanku ,,na szybko'' tak zapierałam się o pralkę, że następnego dnia zalalam cały parter woda z prania 😂😂😂 Jakoś wąż się wysunął z dziury
    Poza tym odpuściłam totalnie Dowiedziałam się o polipie w macicy więc luz totalny
    Haha 😀 dobre 😀😀😀

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • baksia Autorytet
    Postów: 850 391

    Wysłany: 11 września 2019, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    takczynie wrote:
    Dziewczyny mam wyniki badan DNA, wynik nieprawidłowy PAI-1 4G układ homozygotyczny. Spotkałyście się z czymś takim? Konaultacje mam dopiero we wtorek.

    Ja mam PAI 1 4G hetero. Biorę acard i dostanę heparyne w następnym cyklu.
    Ja mam lżejsza ,,odmianę,, niż Ty. Ale jestem po dwóch poronieniach.
    Polecam poszukać gina który zna się na tych mutacjach albo iść do immunologa/hematologa.

    Beti82 lubi tę wiadomość

    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane

    MTHFR C667,PAI-1 4G oba hetero
    NK 20%
    ANA dodatnie 1:2560 (tylko : silnie dodatnie dfs70)

    celiakia - ok
    czynniki krzepnięcia krwi - ok
    z.antyfosfolipidowy - brak
    antykoagulant tocznia - brak
    kariotyp (mój i M) - ok
    badanie nasienia - ok

    Pomorskie
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 września 2019, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:19

    kic83 lubi tę wiadomość

  • kic83 Autorytet
    Postów: 5658 10212

    Wysłany: 11 września 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja w listopadzie kończę 36...
    to powodzenia dla nas prawie 36-latek ;)

    Nona lubi tę wiadomość

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2434 2661

    Wysłany: 11 września 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie myślę że może zrobię jakieś badania. Jak myślicie co na początek?


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    22 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2434 2661

    Wysłany: 11 września 2019, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skończone 28 😁😁😁

    Nona lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    22 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • miscelle Autorytet
    Postów: 454 561

    Wysłany: 11 września 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja w listopadzie kończę 36...
    ja też :)

    kic83, Nona lubią tę wiadomość

    👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 września 2019, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że jestem beznadziejna. Hasło na dziś przegląd szafy bo schudłam ostatnio i dużo ciuchów jest za duże. Koniec końców pozbyłam się tylko jednych jeansów bo uwaga może na ciąże się przyda. Nie wiem co ze mną nie tak :)

    kic83, Justyna1719, Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

  • kic83 Autorytet
    Postów: 5658 10212

    Wysłany: 11 września 2019, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za tydzień zaczynamy serduszkowanie, a dostałam opryszczki na ustach i złapałam jakąś infekcję intymną... Ha ha, no cóż ;)

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3958 1685

    Wysłany: 11 września 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Dziewczyny tak sobie myślę że może zrobię jakieś badania. Jak myślicie co na początek?
    Ja jak byłam u lekarza teraz to dostałam na razie skierowanie na fsh... I żeby nasienie maz zbadał.. No i na monitoring mam się umówić.. Na razie tyle.. Nona wpisała któregoś dnia badania które warto zrobić, ale było ich aż tyle że aż się przerazilam.. No dostałam tylko na jedno badanie 😐

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 11 września 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Ja mam PAI 1 4G hetero. Biorę acard i dostanę heparyne w następnym cyklu.
    Ja mam lżejsza ,,odmianę,, niż Ty. Ale jestem po dwóch poronieniach.
    Polecam poszukać gina który zna się na tych mutacjach albo iść do immunologa/hematologa.

    Właśnie znalazłam lekarza, ktory mnie skierował na te badania i zajmuje się rozrodem, jest podobno bardzo dobrym specjalistą. Ja jestem po 1 poronieniu ( w szpitalu stwierdzili, ze to pozamaciczna), ale nikt tego nie mogl stwierdzic na 100% bo beta była zbyt niska.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3958 1685

    Wysłany: 11 września 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Powiem wam że jestem beznadziejna. Hasło na dziś przegląd szafy bo schudłam ostatnio i dużo ciuchów jest za duże. Koniec końców pozbyłam się tylko jednych jeansów bo uwaga może na ciąże się przyda. Nie wiem co ze mną nie tak :)
    Hehe to ja zawsze zostawiam ciuchy na potem bo a może schudne....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3958 1685

    Wysłany: 11 września 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    My za tydzień zaczynamy serduszkowanie, a dostałam opryszczki na ustach i złapałam jakąś infekcję intymną... Ha ha, no cóż ;)
    Też miałam w tym cyklu infekcje intymna... Na początku cyklu... Ale przeszła do dni płodnych 😊

    kic83 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • baksia Autorytet
    Postów: 850 391

    Wysłany: 11 września 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    takczynie wrote:
    Właśnie znalazłam lekarza, ktory mnie skierował na te badania i zajmuje się rozrodem, jest podobno bardzo dobrym specjalistą. Ja jestem po 1 poronieniu ( w szpitalu stwierdzili, ze to pozamaciczna), ale nikt tego nie mogl stwierdzic na 100% bo beta była zbyt niska.

    To dobrze, ze jesteś pod dobra opieka ☺️
    Przy hetero podobno lekarze nic nie chcą dawać : ja biorę sama na własna rękę acard, a heparyne dostanę od gina które szukałam 2 miesiące...bo nikt mi nie chciał przepisać. Ok inne wyniki krzepnięcia mam dobre ale jak heparyna nie zaszkodzi to wole ja brać. Ale prawdopodobnie nie dostanę refundacji na nią...
    A przy homo podobno już każą brać acard i heparyne.

    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane

    MTHFR C667,PAI-1 4G oba hetero
    NK 20%
    ANA dodatnie 1:2560 (tylko : silnie dodatnie dfs70)

    celiakia - ok
    czynniki krzepnięcia krwi - ok
    z.antyfosfolipidowy - brak
    antykoagulant tocznia - brak
    kariotyp (mój i M) - ok
    badanie nasienia - ok

    Pomorskie
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 września 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:19

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3958 1685

    Wysłany: 11 września 2019, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Też miałam. Clotrimazolum I przeszło.
    Też używam tej maści, lepszej nie ma..

    Nona, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • kic83 Autorytet
    Postów: 5658 10212

    Wysłany: 11 września 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Też miałam. Clotrimazolum I przeszło.
    Pierwszy raz o niej słyszę. Widzę, że grosze kosztuje. Po ilu dniach działa?

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 września 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:19

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego