Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 12 września 2019, 06:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja jak byłam u lekarza teraz to dostałam na razie skierowanie na fsh... I żeby nasienie maz zbadał.. No i na monitoring mam się umówić.. Na razie tyle.. Nona wpisała któregoś dnia badania które warto zrobić, ale było ich aż tyle że aż się przerazilam.. No dostałam tylko na jedno badanie 😐
    A nie wysłałaś o klinice leczenia niepłodności? Albo poczekać na NFZ albo zrobić prywatnie? Pewnie musiałabyś jeździć do Warszawy ale widzę, że Ci lekarze u was to jacyś nie wydarzeni (Nie to żeby u mnie wszyscy byli super)

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 12 września 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Też używam tej maści, lepszej nie ma..
    Jest, Pimafucort jest dużo lepszy, tylko na receptę. Clotrimazolum z porządną intencją sobie nie poradzi

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 365 273

    Wysłany: 12 września 2019, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę zła od rana. Dzis 27 dc przy około 30 dniowych cyklach. Temperatura spadła do 36.5 czyli pewnie trzeba się szykować na @... Ehh. Znów powtórka z rozrywki. Mam dość.

  • Madlene28 Autorytet
    Postów: 377 636

    Wysłany: 12 września 2019, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła z rana, tak jak się spodziewałam. Pozostałym testującym życzę samych 2 kreseczek ❤

    Córeczka - 25.12.2017r.
    2 wczesne poronienia
    17.12.2019r - 2 kreseczki!
    23.12.2019r. - bhcg 792,1 mlU/ml
    27.12.2019r. - bhcg 3370,9 mlU/ml
    30.12.2019r. - bhcg 12631,9 mlU/ml - czekamy na ❤
    02.01.2020r- jest ❤!

    3jgx9jcgmfvfenqk.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 12 września 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    A nie wysłałaś o klinice leczenia niepłodności? Albo poczekać na NFZ albo zrobić prywatnie? Pewnie musiałabyś jeździć do Warszawy ale widzę, że Ci lekarze u was to jacyś nie wydarzeni (Nie to żeby u mnie wszyscy byli super)
    No do Warszawy mam ponad 150 km a to raczej nie realne żeby na monitoring tam jeździć... Więc bliżej muszę... To tego lekarza mam około 30 km...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 12 września 2019, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie biel wizira, jestem w labo, chce zrobić progesteron i betę. Objawów żadnych ani na @ ani na ciążę. Jedynie piersi są pełniejsze i twardsze. 30 dc....

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • kic83 Autorytet
    Postów: 5637 10172

    Wysłany: 12 września 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na miły początek dnia :) - Mąż mój wczoraj wraca z pracy i jak Corcia poszla spać to mówi: "mam coś dla Ciebie..." A tam trzy piękne seksowne komplety bielizny. Dzis rano sprawdzałam czy rozmiar ok, patrzę na siebie w lustro i mówię do siebie "tak wyglądając to sama miałabym na sochotę" ;) Miłego!

    Ignissa, SylwiaLu, Nona lubią tę wiadomość

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 12 września 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No do Warszawy mam ponad 150 km a to raczej nie realne żeby na monitoring tam jeździć... Więc bliżej muszę... To tego lekarza mam około 30 km...
    Ale może na sam monit jeździj do niego a do kliniki i tak się zapisz, tylko na wizyty i badania? Bo będziesz się bidulko bujała niepotrzebnie a im ciężko nawet głupie skierowanie wypisać :(

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3955 1685

    Wysłany: 12 września 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ale może na sam monit jeździj do niego a do kliniki i tak się zapisz, tylko na wizyty i badania? Bo będziesz się bidulko bujała niepotrzebnie a im ciężko nawet głupie skierowanie wypisać :(
    No mi się wydaje ze dał mi to badanie, bo na monit już mam się prywatnie umówić do niego... Więc może prywatnie coś zacznie działać..

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 12 września 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was i miłego dnia życzę:) i II kreseczek

    Ignissa lubi tę wiadomość

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • anulla91 Przyjaciółka
    Postów: 178 39

    Wysłany: 12 września 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Byłam wczoraj u lekarza mam skierowanie na badania hormonów: testosteron, progesteron, FSH , itd. oraz badanie nasienia.
    Słyszałyście może o teście DIAGO-MAN do badania koncentracji stężenia plemników?
    Z racji tego że ciężko mi będzie namówić męża na badania to szukam czegoś domowego w necie?
    Może macie coś do polecenia.

    Anulaa
    Wiek 28 lat
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3586 489

    Wysłany: 12 września 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    U mnie narazie biel wizira, jestem w labo, chce zrobić progesteron i betę. Objawów żadnych ani na @ ani na ciążę. Jedynie piersi są pełniejsze i twardsze. 30 dc....
    Ja też w pierwszej ciąży nie miałam objawów poza brakiem @ :). Daj znać jak wyniki

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3586 489

    Wysłany: 12 września 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do infekcji to polecam iść do Ginekologa bo sama maść nie wyleczy.... Ja tak się sama leczylam przez 2 miesiące i straciłam 2 cykle :/.

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 12 września 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane co tam sie u was? U mnie noc nie przespana bo corcia zle sie czula ja nie wyspana do pracy a tu telefon ze szkoly... Mysle sobie no pieknie cholera... Dzwonie do meza nie odbiera, do firmy cisza i sama musialam leciec na leb na szyje... A to nie takie pilne mysle sobie no debile w tej szkole pracuja corka mowi ze nic jej nie jest a oni mi ja kazali do domu wziasc masakra 😠😠😠😠

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 12 września 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ja też w pierwszej ciąży nie miałam objawów poza brakiem @ :). Daj znać jak wyniki

    Ja w pierwszej ciąży też zero objawów. Także zobaczymy po 15 maja być wyniki. ✊✊✊

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • Takmala Autorytet
    Postów: 870 463

    Wysłany: 12 września 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a robiła któraś z was test ciążowy AMIL strumieniowy? Bo ja dzisiaj zrobiłam i pod światło jak się mega przypatrzeć to widać blada kreskę ale bardzo blada. Ale No to tak na zasadzie dopatrzenia pod światło i rożnym nachyleniem mówiąc szczerze. I teraz się zastanawiam czy może on jest tak zbudowany że gdzieś tam w jakiś sposób to miejsce paska musi być wyznaczone i właśnie to zaznaczenie zauważyłam.

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 12 września 2019, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Dziewczyny a robiła któraś z was test ciążowy AMIL strumieniowy? Bo ja dzisiaj zrobiłam i pod światło jak się mega przypatrzeć to widać blada kreskę ale bardzo blada. Ale No to tak na zasadzie dopatrzenia pod światło i rożnym nachyleniem mówiąc szczerze. I teraz się zastanawiam czy może on jest tak zbudowany że gdzieś tam w jakiś sposób to miejsce paska musi być wyznaczone i właśnie to zaznaczenie zauważyłam.
    Pokaż test, ja też pod światło w różnym nachyleniu ale nic nie było.

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • kic83 Autorytet
    Postów: 5637 10172

    Wysłany: 12 września 2019, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Dziewczyny a robiła któraś z was test ciążowy AMIL strumieniowy? Bo ja dzisiaj zrobiłam i pod światło jak się mega przypatrzeć to widać blada kreskę ale bardzo blada. Ale No to tak na zasadzie dopatrzenia pod światło i rożnym nachyleniem mówiąc szczerze. I teraz się zastanawiam czy może on jest tak zbudowany że gdzieś tam w jakiś sposób to miejsce paska musi być wyznaczone i właśnie to zaznaczenie zauważyłam.
    wrzuć zdjęcie testu

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 2650 g hipotrofia
    Synek💙10.2020 (5cs)
    BETA 18dpo - 1 450,0 // 21dpo - 4 865,0
    1.04 - Nifty pro//8.04 USG genet.+pappa
    1.06 - USG II trymestru, 20t0d - 340g
    10.08 - USG III trymestru, 30t0d - 1370g
    31.08 - USG 33t0d - 1880g
    14.09 - USG 35t0d - 2500g
    28.09 - USG 37t0d -
    5.10 - USG 38t0d -
    p19udqk3d2zf4elj.png
    💊Letrox 50/75, Acard 150 do 35tc, Symvital mama
    Od 36tc Wiesiołek + herbata z liści malin
    autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Takmala Autorytet
    Postów: 870 463

    Wysłany: 12 września 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to jest tak słabo widoczne że na zdjęciu nie mogłam złapać dlatego rozwaliłam test 🤦🏽‍♀️🙈 ale i tak mało co widać...
    a na zdjęciach chyba jeszcze słabiej

    https://zapodaj.net/65521a0beb76e.jpg.html

    https://zapodaj.net/683d242257b31.jpg.html


    Ale biorę pod uwagę że tak bardzo chce zobaczyć że aż widzę 😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 12:56

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Elajna Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 12 września 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, że zakładacie tematy w zalezności od miesięcy :)

    Zacznę tu częściej wchodzić bo po swoich ponad dwóch latach starań, muszę gdzieś się "wyładować". A mężowi nie chcę już narzekać, bo przed każdą miesiączką i tak cierpliwie wytrzymuje moje płacze....
    Ja niestety jestem w trakcie zmiany pracy. Czyli muszę sobie teraz odpuścić starania o dziecko, na jakieś dwa miesiące. Ja wiem, że nie powinnam, ale w sumie przy moich ponad dwóch latach, te dwa miesiące nie zrobią różnicy. A zaczynamy budowe, więc niestety kasa się przyda.

    Ale u mnie lekarz, no w sumie dwóch, powiedziało mi, żebym się zapisała do kliniki leczenia niepłodności.

    Pomimo leczenia - i finalnie dobrych wyników- nie udaje nam się zajść.

    Mąż po badaniach i wyszło, że u niego wszystko jest dobrze.

    Powiew Wam, że czasami wątpię juz, czy kiedykolwiek będę mogła mieć dzieci....

    Nona, boo123 lubią tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego