Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 września 2019, 05:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Miałam dietę, monitoring, na tarczyce biorę euthyrox, brałam wiesiolek.... Wszelką stymulacja na mnie nie działa aromek lametta clo nic zero reakcji.... Ziół nie piłam nie brałam.... Polecacie coś??
    Ja sobie zaszkodzilam piciem ziol jestem uczulona na przyklad na pokrzywe i tylko nk mi wzrastaly a mialas hsg robione ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 05:31

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 13 września 2019, 06:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Byłam dziś u lekarza i zobaczyłam bijące serduszko 😭♥️ Mówił, że troszeczkę szybciej mogłoby bić ale mam się nie martwić i nie wkręcać i że daje mi 98% szans, że tym razem się uda. Super lekarz kontaktowy, pogadaliśmy i potwierdził tylko, że kobiety się zapętlają i blokują, biegają na monitoringi, sex pod owulacje typowo, wszystko z zegarkiem w ręku i, że czasem naprawdę trzeba odpuścić.
    Jeśli wszystko jest ok i niepłodność jest typowo idiopatyczna, to tak, wtedy planie często pomaga. Ale jeśli ktoś jest chory albo ma jakieś schorzenie i oleje temat, to nic mu nie pomoże dopóki nie zrobi ze sobą porządku.

    No i oczywiście gratuluję :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 06:27

    Nona, Karolllla lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 13 września 2019, 06:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Miałam dietę, monitoring, na tarczyce biorę euthyrox, brałam wiesiolek.... Wszelką stymulacja na mnie nie działa aromek lametta clo nic zero reakcji.... Ziół nie piłam nie brałam.... Polecacie coś??
    Musisz pogadać z dobrym lekarzem. Żaden domowy sposób nie pomoże stymulować jajników i doprowadzić do owulacji.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 514 404

    Wysłany: 13 września 2019, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie kolejny spadek temperatury i wczorajsze plamienia więc dziś się szykuje @. Szkoda bo miałam duże nadzieje na ten cykl. Trudno, może kolejny okaże się szczęśliwy. Ja próbuję sobie to w głowie poukładać a za wszystkie testujące trzymam kciuki. 😘

    We wtorek mam wizytę u endo-ginekologa, więc ciekawe co powie na zbyt niską prolaktynę po bromergonie. Przypuszczam że obniży dawkę, ale co dalej. Czy da coś jeszcze czy każe czekać? Zobaczymy

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 września 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Dziewczyny u mnie kolejny spadek temperatury i wczorajsze plamienia więc dziś się szykuje @. Szkoda bo miałam duże nadzieje na ten cykl. Trudno, może kolejny okaże się szczęśliwy. Ja próbuję sobie to w głowie poukładać a za wszystkie testujące trzymam kciuki. 😘

    We wtorek mam wizytę u endo-ginekologa, więc ciekawe co powie na zbyt niską prolaktynę po bromergonie. Przypuszczam że obniży dawkę, ale co dalej. Czy da coś jeszcze czy każe czekać? Zobaczymy
    U mnie tez spadek temperatury przytulam

    ma.rysia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 września 2019, 07:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:20

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 13 września 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się rozpisuje cię nie nadążam was nadrabiać. Wszystkim szczęśliwym mama gratuluje. I trzymam kciuki za kolejne II u pozostałych.

    U mnie nerwowa atmosfera zaczynamy remont a do tego mnie złapał straszny ból gardła mdłości wymioty i biegunka ( nie wiem chyba angina)no i ten cykl pewnie znów będzie spisany na straty bo jak znam życie to zaburzy działanie leków i owulację ;(

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • dysiak Ekspertka
    Postów: 271 77

    Wysłany: 13 września 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nikt mi nie odpisał więc ponowię pytanie :)

    od 2 dni mam taki ból owulacyjny ewidentnie tylko nie wiem czy to ból świadczący, że owulacja będzie, czy że jest a może byla? Nie mierzę temp więc nie wiem, ze śluzem też różnie raz jest raz go nie widać. Ale podbrzusze boli. Według kalkulatora w kalendarzu w środę miałam mieć owu, ale dziś tez czuję bół podbrzusza.

    Jak wy zazwyczaj macie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 08:11

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 13 września 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Cześć, nikt mi nie odpisał więc ponowię pytanie :)

    od 2 dni mam taki ból owulacyjny ewidentnie tylko nie wiem czy to ból świadczący, że owulacja będzie, czy że jest a może byla? Nie mierzę temp więc nie wiem, ze śluzem też różnie raz jest raz go nie widać. Ale podbrzusze boli. Według kalkulatora w kalendarzu w środę miałam mieć owu, ale dziś tez czuję bół podbrzusza.

    Jak wy zazwyczaj macie?


    U mnie zazwyczaj jak czuje owulację to przed i podczas ból po prawej albo lewej stronie albo obu jajników. Nie boli mnie podbrzusze tylko jajniki.

    A robiłaś testy owulacyjne? Możesz też obserwować szyjkę jak sam śluz nie daje informacji

    dysiak lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 13 września 2019, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Cześć, nikt mi nie odpisał więc ponowię pytanie :)

    od 2 dni mam taki ból owulacyjny ewidentnie tylko nie wiem czy to ból świadczący, że owulacja będzie, czy że jest a może byla? Nie mierzę temp więc nie wiem, ze śluzem też różnie raz jest raz go nie widać. Ale podbrzusze boli. Według kalkulatora w kalendarzu w środę miałam mieć owu, ale dziś tez czuję bół podbrzusza.

    Jak wy zazwyczaj macie?

    Niestety nie da się stwierdzić czy przed czy w trakcie a może po każda podobno ma inaczej. Ja Np w tym miesiącu czułam lekki ból dzień wcześniej i byłam pewna ze to już to a następnego dnia okazało sie ze bolało jeszcze bardziej i według wykresu po tym dniu dopiero miałam owu ale to tak na 100% to tylko siedząc pod usg cały czas można sprawdzić :) dlatego ❤️ Przed w trakcie i po jest wskazane

    Ignissa, dysiak, Kit lubią tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 13 września 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cień cienia widzę i dzisiaj. Jest trochę lepiej widoczny niż wczoraj ale i test bardziej czuły... możliwe ze wczoraj była implantacja bo miałam spadek temp i dzisiaj wysoka jak jeszcze nigdy w tym cyklu. Trzymajcie kciuki proszę żeby było ok...

    kic83, Karolllla, Natikka123, boo123 lubią tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 13 września 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Dziewczyny cień cienia widzę i dzisiaj. Jest trochę lepiej widoczny niż wczoraj ale i test bardziej czuły... możliwe ze wczoraj była implantacja bo miałam spadek temp i dzisiaj wysoka jak jeszcze nigdy w tym cyklu. Trzymajcie kciuki proszę żeby było ok...
    Pokaz :)

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • kic83 Autorytet
    Postów: 7797 15887

    Wysłany: 13 września 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Dziewczyny cień cienia widzę i dzisiaj. Jest trochę lepiej widoczny niż wczoraj ale i test bardziej czuły... możliwe ze wczoraj była implantacja bo miałam spadek temp i dzisiaj wysoka jak jeszcze nigdy w tym cyklu. Trzymajcie kciuki proszę żeby było ok...
    trzymam kciuki!!!

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
    Po ciąży nadczynność tarczycy + poporodowe zapalenie tarczycy
  • kic83 Autorytet
    Postów: 7797 15887

    Wysłany: 13 września 2019, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja złapałam termin do ginekologa, bo infekcja intymna nie minęła, i kolejna opryszczka na ustach się robi ;/ nie chce mieć zmarnowanego cyklu przez jakieś gówno za przeproszeniem, wezmę jakiś lek na receptę i mam nadzieję, że będę mogła działać w przyszłym tygodniu

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
    Po ciąży nadczynność tarczycy + poporodowe zapalenie tarczycy
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 13 września 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czasie dłuższym niż te 4 minuty z ulotki wyglada już bardzo ładnie ale to po czasie

    https://zapodaj.net/2d8a96e0beef9.jpg.html
    😊

    Karolllla, Natikka123, Beti82, Justyna1719, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Karolllla Autorytet
    Postów: 2628 2373

    Wysłany: 13 września 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Po czasie dłuższym niż te 4 minuty z ulotki wyglada już bardzo ładnie ale to po czasie

    https://zapodaj.net/2d8a96e0beef9.jpg.html
    😊


    Dwie krechy jak nic ☺️

    qdkk2n0a42gt09gc.png
  • kic83 Autorytet
    Postów: 7797 15887

    Wysłany: 13 września 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Po czasie dłuższym niż te 4 minuty z ulotki wyglada już bardzo ładnie ale to po czasie

    https://zapodaj.net/2d8a96e0beef9.jpg.html
    😊
    gratulacje, są dwie kreski!

    Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
    Po ciąży nadczynność tarczycy + poporodowe zapalenie tarczycy
  • Elajna Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 13 września 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Po czasie dłuższym niż te 4 minuty z ulotki wyglada już bardzo ładnie ale to po czasie

    https://zapodaj.net/2d8a96e0beef9.jpg.html
    😊
    No teraz widać!!!!

    Szczerze to na poprzednich zdj nie widziałam nic, a nic.
    A na tym teraz widać :)

    Jasna kreska bo pewnie niskie bHCG jeszcze. Ale wg mnie udało się :)

    Dla pewności zawsze możesz z krwi zrobić wynik :) Wtedy z wiarygodnym dowodem idziesz na wizytę :)

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 13 września 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Po czasie dłuższym niż te 4 minuty z ulotki wyglada już bardzo ładnie ale to po czasie

    https://zapodaj.net/2d8a96e0beef9.jpg.html
    😊
    Ewidentnie coś tam jest ;) Leć na betę, to nie bedziesz się głowić

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 13 września 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Po czasie dłuższym niż te 4 minuty z ulotki wyglada już bardzo ładnie ale to po czasie

    https://zapodaj.net/2d8a96e0beef9.jpg.html
    😊

    Gratulacje kochana wysyłaj wiruski 😘

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego