Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 21 września 2019, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Tak tyle to wiem że prywatnie pójdę.. Tylko nie o to pytałam.... Pytałam o to czy poszlybyscie prywatnie do lekarza który na odczep się dał skierowanie tylko na fsh..? A gdzie inne badania??? Tarczyca... Itd??? A potem tak po chamsku wzisnal wizytówkę żeby prywatnie się do niego umówić.. Czy lepiej poszukać kogoś innego prywatnie i się umówić?? Co myślicie o tym???

    Moja siostra dopiero zaczyna starania o malucha a na dzień dobry dostała skierowanie na różne badania... TSH, glukoza, różyczka, toksoplazmoza itd..... I ona poszła do lekarza na NFZ... I nie usłyszała nic typu że nie staracie się jeszcze za długo to można poczekać co się wydarzy....
    Ja zmienialam wiele razy lekarza, aż poczułam że to ten, zabawny, konkretny, ma plan, robi badania, trochę pozartuje, prawdę powie nic nie koloruje. Ty musisz też szukać, tak dlugo, aż poczujesz się przy nim bezpieczna i mu zaufasz :)

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 21 września 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 no właśnie nie wiem czy w 100 % się do niego przekonałam... Nie podobało mi sie to że od razu mi daje wizytówkę do siebie... To było coś na zasadzie jak przyjdziesz i mi zapłacisz to może coś zrobię... A jeśli nie to spadaj.. Zobaczę... Na razie nam plan zrobić to badanie no i się przez ten czas zastanowię..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 21 września 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Tysia150 no właśnie nie wiem czy w 100 % się do niego przekonałam... Nie podobało mi sie to że od razu mi daje wizytówkę do siebie... To było coś na zasadzie jak przyjdziesz i mi zapłacisz to może coś zrobię... A jeśli nie to spadaj.. Zobaczę... Na razie nam plan zrobić to badanie no i się przez ten czas zastanowię..
    To od razu bym poszła do kolejnego :D

    NEXT 😂

  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 539 400

    Wysłany: 22 września 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj lub jutro powinnam mieć @.
    Piersi dalej bolą.
    Zrobiłam dwa testy czułości 10. Ja widzę kreski, ale wydaje mi się, że okres idzie. Czy taka słaba też oznacza ciążę?

    64a531932207.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:14

    Karolllla, Natikka123, SylwiaLu lubią tę wiadomość

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1457 661

    Wysłany: 22 września 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Wczoraj lub jutro powinnam mieć @.
    Piersi dalej bolą.
    Zrobiłam dwa testy czułości 10. Ja widzę kreski, ale wydaje mi się, że okres idzie. Czy taka słaba też oznacza ciążę?

    64a531932207.jpg

    Kochana u mnie takie kreski oznaczały pierwszą ciążę jutro biegnij na betę. A ja po cichu już Ci gratuluje z calego serca. Aż cieszą takie wiadomości z samego rana 😘

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1457 661

    Wysłany: 22 września 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj pobolewanie lewego jajnika takie kłucie pulsacyjne dziś szyjka wysoko mieka otwarta śluz rozciągliwy czy to znaczy że owulacja była w nocy?

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 września 2019, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Wczoraj lub jutro powinnam mieć @.
    Piersi dalej bolą.
    Zrobiłam dwa testy czułości 10. Ja widzę kreski, ale wydaje mi się, że okres idzie. Czy taka słaba też oznacza ciążę?

    64a531932207.jpg
    Ojej jakie wyraźne!!! :) już po terminie @ jesteś??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 września 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś 31 dc.... Cycki bolą jak bolały.... Wczeraj było ❤️ bo często wywołuje mi okres jak nie chce przyjść... I dziś nadal czysto.... 3 - 4 dni się małpisko już spóźnia...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3733 497

    Wysłany: 22 września 2019, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny temperatura dziś 36,8 tylko nie wiem czy to że mam ciepłe spodnie od piżamy, spałam pod kołdrą i mam jeszcze katar nie miały na to wpływu.

    Karolka widać wyraźnie :). Jakiej firmy testy robiłaś? Jutro idź na bete

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:23

    Karolka9, Takmala, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 539 400

    Wysłany: 22 września 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dzastina.
    Cykle mam różne, ostatnio 32, 29. Dzisiaj jest 32dc. Pozytywny test owu wyszedł 15 dni temu.
    Testy robiłam firmy dr max i jakiś jasmine (mąż kupił w Słonecznej ).
    Koło 9 skoczę na betę, bo wcześniej długie kolejki.
    Ale ciągle czuje, że przyjdzie @.

    Justyna1719 oby nam się udało ;) w ogóle ja mam 12 albo 13cs też:)

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1457 661

    Wysłany: 22 września 2019, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja dziś 31 dc.... Cycki bolą jak bolały.... Wczeraj było ❤️ bo często wywołuje mi okres jak nie chce przyjść... I dziś nadal czysto.... 3 - 4 dni się małpisko już spóźnia...

    A testowałam?

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • yvonneSW Autorytet
    Postów: 532 527

    Wysłany: 22 września 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 15:26

    Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • miscelle Autorytet
    Postów: 454 561

    Wysłany: 22 września 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie też miałam dzień przed okresem pięć lat temu. Moja druga kreska ma dzisiaj już prawie 4,5 roku :) gratulacje

    Karolka9 wrote:
    Wczoraj lub jutro powinnam mieć @.
    Piersi dalej bolą.
    Zrobiłam dwa testy czułości 10. Ja widzę kreski, ale wydaje mi się, że okres idzie. Czy taka słaba też oznacza ciążę?

    64a531932207.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:27

    👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 22 września 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Wczoraj lub jutro powinnam mieć @.
    Piersi dalej bolą.
    Zrobiłam dwa testy czułości 10. Ja widzę kreski, ale wydaje mi się, że okres idzie. Czy taka słaba też oznacza ciążę?

    64a531932207.jpg

    Ładnie widać 😊☺️ A bol jak na okres jest normalny ja tez taki miałam :) daj znać jaka beta ;)

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2360 2484

    Wysłany: 22 września 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka kreski bardzo ladnie widac! Ja juz po cichu gratuluje.

    A testy Jasmine ze Slonecznej uwazam, ze sa wiarygodne. Nigdy nie zafalszowaly mi wyniku :)

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    11.2019 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - prawy jajowód drożny; cb 💔
    02-11.2020 stymulacja clo➡️ lametta➡️ Gonal
    11.2020 - histeroskopia: przewlekłe zapalenie endometrium, liczne mikropolipy

    11.2020 start klinika Parens

    👩🏻 24 lata
    LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4 w porządku ✅
    Wit. B12, D w normie ✅
    Homocysteina 4,90 µmol/l ✅
    Kwas foliowy w końcu w normie ✅ ➡️ metyle
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌➡️ dieta o niskim IG, staram sie 🤷🏻‍♀️
    MTHFR hetero i PAI homo ❌➡️ acard
    AMH - 3,14 ✅

    🧔🏻30 lat
    Badania 04.2020 ➡️ Morfologia 2%, całkowita liczba 119 mln, koncentracja 85 mln/ml, ruch postępowy 31%, plemniki żywe 71%
    Powtórka 11.2020 ➡️ Morfologia 2%, całkowita liczba 106 mln, koncentracja 106 mln/ml, ruch postępowy 32%, plemniki żywe 72%, test HBA 96%, fragmentacja DNA 21%, stres oksydacyjny ok
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2360 2484

    Wysłany: 22 września 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was ogarnia nieco wyniki hormonow jakie powinny byc?

    Wczoraj zrobilam badania - w 3 dc i niby wszystko jest w normie ale stosunek LH do FSH jest bardzo niski :(

    Probowalam przekopywac internet ale niewiele mi to dalo, moze ktoras z Was moglaby mi pomoc jak wstawie wyniki?

    (Zaznaczam, ze wyniki nie na zlecenie lekarza, tylko sama dla siebie zrobilam zeby zobaczyc czy w normie. Dlatego nie biegne na konsultacje od razu. Dopiero 3 cs i moj ginekolog by mnie chyba „zlal” poki co :( )

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    11.2019 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - prawy jajowód drożny; cb 💔
    02-11.2020 stymulacja clo➡️ lametta➡️ Gonal
    11.2020 - histeroskopia: przewlekłe zapalenie endometrium, liczne mikropolipy

    11.2020 start klinika Parens

    👩🏻 24 lata
    LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4 w porządku ✅
    Wit. B12, D w normie ✅
    Homocysteina 4,90 µmol/l ✅
    Kwas foliowy w końcu w normie ✅ ➡️ metyle
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌➡️ dieta o niskim IG, staram sie 🤷🏻‍♀️
    MTHFR hetero i PAI homo ❌➡️ acard
    AMH - 3,14 ✅

    🧔🏻30 lat
    Badania 04.2020 ➡️ Morfologia 2%, całkowita liczba 119 mln, koncentracja 85 mln/ml, ruch postępowy 31%, plemniki żywe 71%
    Powtórka 11.2020 ➡️ Morfologia 2%, całkowita liczba 106 mln, koncentracja 106 mln/ml, ruch postępowy 32%, plemniki żywe 72%, test HBA 96%, fragmentacja DNA 21%, stres oksydacyjny ok
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 września 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    A testowałam?
    Wczoraj... I biel...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 września 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ciepła kąpiel sobie uzadzilam bo może @ przyjdzie, bo jeśli test negatywny tomusi przylezc... A wieczorem seks bo czasami pomaga na wywołanie @ ale też nie pomogło... Plamki jakieś były i to na tyle... Nawet brzuch mnie dziś nie boli.. Cycki tak ale brzuch walenie okresowy dziś... Nie wiem co jest... Macie jakies swoje sposoby na to zeby przyszła jak najszybciej??

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:23

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego