WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
paulen wrote:Nie wiem czy patrzą na tydzień zapłodnienia czy ogólnie od pierwszego dnia miesiączki.
Od pierwszego dnia miesiączki wychodzi 4 tydzień i 3 dzień.
Owulacje miałam 10/11 września.
To nie jest zły wynik. Do zagnieżdżenia może dojść miedzy 6 a 10 dniem od owulacji. I dopiero wtedy beta rusza.
Ja miałam 16dpo 55, a 18dpo 83 - i to była ciąża biochemiczna, ale lekarze i tak dawali mi nadzieję!
Ty masz 100 już 14dpo, więc spokojnie, wyglada to bardzo dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 14:54
Ellka lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
A żeby Cię uspokoić, że to dobry wynik:
https://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
Wpisz swój wynik, 14dpo. Drugi wynik zmyśl.
Zobaczysz, że Twoje 100 plasuje się wręcz w górnej granicy 14dpo
A na przyszłość sprawdzaj sobie wcześniej, ile powinnaś się spodziewać, żeby się niepotrzebnie nie stresować!!! Bo Twoje 100 to naprawdę dobry wynik na ten moment.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 14:59
paulen lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:A żeby Cię uspokoić, że to dobry wynik:
https://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
Wpisz swój wynik, 14dpo. Drugi wynik zmyśl.
Zobaczysz, że Twoje 100 plasuje się wręcz w górnej granicy 14dpo
A na przyszłość sprawdzaj sobie wcześniej, ile powinnaś się spodziewać, żeby się niepotrzebnie nie stresować!!! Bo Twoje 100 to naprawdę dobry wynik na ten moment.
Dziękuje uspokoiłaś mnie tym. Zaraz będę wchodzić do ginekologa. Zaraz moja kolej :oPierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
Gratulacje kochane:*
-
paulen wrote:Na usg dopochwowym nie wykryto nawet pęcherzyka jeżeli beta będzie rosła a za 3 tygodnie nie będzie widac na Usg to będzie ciaza pozamaciczna siedzę w samochodzie i wyje jak wilk....
W 4 tyg to chyba za wczesnie zeby bylo cokolwiek widac Nawet sie nie zdazylo dobrze zagniezdzic przeciez.
Po co tak wczesnie lekarz? Ja poszlam dopiero w 6 bo wiedzialam, że nawet czasami w 5 nic nie widac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 15:37
-
edwarda20 wrote:W 4 tyg to chyba za wczesnie zeby bylo cokolwiek widac Nawet sie nie zdazylo dobrze zagniezdzic przeciez.
Po co tak wczesnie lekarz? Ja poszlam dopiero w 6 bo wiedzialam, że nawet czasami w 5 nic nie widac...
Miałam zwykła wizytę a ze się ciaza napotoczyła to inna bajka.Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
Paulen ale to normalne, że nie wykryto pęcherzyka - na super hiper sprzętach pęcherzyk widać od bety ponad 1000. Na mniej czułych nawet powyżej 2500. Ginekolog powinna Ci to powiedzieć.
mi88 lubi tę wiadomość
PCOS, io, hashimoto
17 cykl starań - szczęśliwy (Gonal F)
-
paulen wrote:Miałam zwykła wizytę a ze się ciaza napotoczyła to inna bajka.
To w takim razie nie panikuj tylko mysl rozsądnie. Jest za wczesnie zeby bylo cokolwiek widac. I nie rycz bo hormony stresu bardzo zle wplywaja na dziecko. Umow sie za 2 tyg na usg. Powinno byc widac kropeczke, a moze nawet i serduszko.
-
paulen wrote:Na usg dopochwowym nie wykryto nawet pęcherzyka jeżeli beta będzie rosła a za 3 tygodnie nie będzie widac na Usg to będzie ciaza pozamaciczna siedzę w samochodzie i wyje jak wilk....
Nie ma szans aby na tym etapie było cokolwiek widać na USG. Ja byłam u lekarza w zeszły czwartek bo miałam wcześniej umówiona wizyte. Na usg nie bylo widać zupełnie nic ale lekarz uprzedził ze to stanowczo za szybko. Kazał przyjść za 2 tygodnie. Jestem spokojna bo w poprzedniej ciąży sytuacja była identyczna a dzisiaj mam zdrowa córeczkę. Głowa do góry - będzie dobrze!
jagodowa super wynik! Gratuluję -
edwarda20 wrote:To w takim razie nie panikuj tylko mysl rozsądnie. Jest za wczesnie zeby bylo cokolwiek widac. I nie rycz bo hormony stresu bardzo zle wplywaja na dziecko. Umow sie za 2 tyg na usg. Powinno byc widac kropeczke, a moze nawet i serduszko.
Mam umówioną wizytę na za 3 tygodnie. 16 października a bete mam powtórzyć 10 października lub 11.
Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
edwarda20 wrote:To w takim razie nie panikuj tylko mysl rozsądnie. Jest za wczesnie zeby bylo cokolwiek widac. I nie rycz bo hormony stresu bardzo zle wplywaja na dziecko. Umow sie za 2 tyg na usg. Powinno byc widac kropeczke, a moze nawet i serduszko.
Mam umówioną wizytę na za 3 tygodnie. 16 października a bete mam powtórzyć 10 października lub 11.
Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
Paulen, głupi ginekolog. Przy takiej becie nigdy nic nie widać i już. Na razie masz zdrowo rozwijającą się ciążę, która wygląda na USG tak, jak powinna wyglądać.
Gdyby coś było na USG, to byłby powód do zastanowienia, a nie to, że nie ma.
Za dużo stresu sobie dziś fundujesz bez żadnej potrzeby
Ja bym odpuściła tego ginekologa i znalazła innego.
A straszenie ciążą pozamaciczną to już w ogóle dramat - przecież to jest rzadkość. Oczywiście, jeśli przez kilka tygodnie nie miałabyś @, beta słabo rosła, i nic nie byłoby na USG, to potrzeba by dodatkowych badań, ale bez przesady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 15:56
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo