Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 27 września 2017, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate mam do Ciebie pytanie, na Twoim wykresie widziałam że zaznaczałaś że karmisz piersią. Karmisz nadal czy już odstawiłaś? Pytam bo ja moją córeczkę wciąż karmię i choć okres wrócił mi w kwietniu (po 8 miesiacach od porodu) to wciaz jest nieregularny i podejrzewam że nadal nie mam owulacji bo już 2 cykl nic się nie udało :(

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 27 września 2017, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, dziękuję :-*

    mi88 lubi tę wiadomość

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1729 584

    Wysłany: 28 września 2017, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi możecie wpisać na liście @, zatem wędruję na październik..

    Dziewczynom gratuluję ! :)

    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020
  • amica Autorytet
    Postów: 2599 1699

    Wysłany: 28 września 2017, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mni w niestety też @ i to wcześniej niż się spodziewałam. Jednak cykl urlopowy nie był tym szczęśliwym...

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 28 września 2017, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa mierzysz temperaturę? Jeśli możesz, to pokaż wykres :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1729 584

    Wysłany: 28 września 2017, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierzę. Ani temp, ani szyjki, śluzu, ani testów ovu.
    Chciałam pierwsze pół roku próbować bez żadnych pomiarów, bo wiem że będzie mnie to dodatkowo stresowało :)

    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 28 września 2017, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ja już po wizycie. Wszystko dobrze

    Sanka, Paulinaaa, mi88, Tynka 89, Kasiulka90, Angie38 lubią tę wiadomość

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 28 września 2017, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Dzień dobry :-)
    Ja już po wizycie. Wszystko dobrze


    To super ! :)

    Ellka lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 949 1084

    Wysłany: 28 września 2017, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Elka, podgladalas dzidzie? Ja mam wizyte we wtorek ale usg nie bede miala

  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 28 września 2017, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, tak :) Popatrzałam jak fika;) Dlaczego beż usg?:( jak to tak:(

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 28 września 2017, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka, super!!:)

    Ellka lubi tę wiadomość

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 28 września 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na 13,15 idę na wizytę dowiem się jak tam moja glukoza i insulina, i mam nadzieje że Pni gin powie mi że to nic groźnego że plamiłam po lekach. Stresuję się. Ciekawa jestem jak długo jeszcze będziemy się musieli starać?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 949 1084

    Wysłany: 28 września 2017, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usg sa tylko wtedy kiedy jest potrzeba, jest dodatkowo platne. Takze bede miala na kolejnej wizycie genetyczne a pozniej polowkowe.

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 28 września 2017, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Nie mierzę. Ani temp, ani szyjki, śluzu, ani testów ovu.
    Chciałam pierwsze pół roku próbować bez żadnych pomiarów, bo wiem że będzie mnie to dodatkowo stresowało :)
    Paulina, ja też nie chciałam się stresować, więc też nie robiłam żadnych testów owulacyjnych, nie badałam szyjki, nie przyglądałam się śluzowi jakoś szczególnie - byle nie ogłupieć ;) Ale gdybym nie mierzyła w ogóle temperatury, żyłabym w tej chwili w nieświadomości. Miałabym kilka miesięcy straconych, a młodsza już nie będę. Spójrz na mój wykres... Różni się od wszystkich typowych i normalnych wykresów. Dzięki temu wiem, że nie mam się co starać i czekać i łudzić - muszę się zbadać i skonsultować z lekarzem wcześniej niż za rok czy nawet pół roku starań.

    mi88 lubi tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 28 września 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, a chodzisz prywatnie?
    Ja w pierwszej ciąży na każdej wizycie miałam usg. Ale widać co lekarz to inne podejście;)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • ScarlettKate Autorytet
    Postów: 477 375

    Wysłany: 28 września 2017, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    ScarlettKate mam do Ciebie pytanie, na Twoim wykresie widziałam że zaznaczałaś że karmisz piersią. Karmisz nadal czy już odstawiłaś? Pytam bo ja moją córeczkę wciąż karmię i choć okres wrócił mi w kwietniu (po 8 miesiacach od porodu) to wciaz jest nieregularny i podejrzewam że nadal nie mam owulacji bo już 2 cykl nic się nie udało :(

    odstawiłam ALanka 24 sierpnia i teraz mialam owu i sie udało:)

    Byłam u gina. oczywiscie za wczesnie by bylo cos widac ale macica jednorodna czyli typowo ciażowa. Jutro druga beta i jak bedzie przysrost piekny nast wizyta ok 10 pażdzirnika :D

    paulen, Helenka_mała lubią tę wiadomość

    atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png






  • paulen Przyjaciółka
    Postów: 104 93

    Wysłany: 28 września 2017, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    odstawiłam ALanka 24 sierpnia i teraz mialam owu i sie udało:)

    Byłam u gina. oczywiscie za wczesnie by bylo cos widac ale macica jednorodna czyli typowo ciażowa. Jutro druga beta i jak bedzie przysrost piekny nast wizyta ok 10 pażdzirnika :D

    Ja mam na 12:20 wizyte wtedy a Ty? <3

    Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

    20170805580122.png
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 949 1084

    Wysłany: 28 września 2017, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prywatnie chodzę

  • Tynka 89 Koleżanka
    Postów: 58 27

    Wysłany: 28 września 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki Beta HCG

    26.09: 47.22
    28.09: 132.70

    Myślę że jest ok? Mam 27 dc :)

    Ellka, Kasiulka90, mi88 lubią tę wiadomość

    7b5da9f492d80ba9da03c533717c0bc5.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 28 września 2017, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka super wyniki :-* gratulacje :-D

    Tynka 89 lubi tę wiadomość

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego