Partner
merytoryczny

Akcja społeczna - endometrioza

Dumnie wspieramy Akcję!

Wiele niespodzianek w drodze:

POBIERZ W MARCU ZA DARMO
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Ja w sumie też nic nie sprawdzałam, bardziej na spokojnie. Jedyne co robiłam i polecam to testy owulacyjne. Do tej pory byłam pewna, że przy 28 dc owu przypada na 14 dzień a dzięki testom okazało się, że dopiero na 17. -)

U mnie było dokładnie tak samo. Obstawialam ovu w 14-15 dniu. Testy owulacyjne wyznaczyły na 17 dc. To byl mój pierwszy cykl z testami i się udało :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcicie aby kupić te testy :D Muszę to przemyśleć, mam jeszcze pare dni bo @ trwa.. :)
    Dzięki za rady!
    Kasia - jak mi nie dadzą żadnych skierować, to wtedy zrobię chociaż te podstawy, widziałam że a ALAB laboratoria jest pakiet badań właśnie hormonalnych ( kobiecych ) i tam są te wszystkie badania o których tu zawsze dziewczyny piszą - a chyba wychodzi całkiem korzystnie cenowo, jak na tyle parametrów.

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ niestety :-(

• missb Debiutantka

Wysłany: 29 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    to ja mam podobnie ani @ ani II.dzis 15dpo a 30 dc.jak do soboty rano nie przyjdzie @ to może skocze na bete tylko musze zadzwonic do labo kiedy byly by wyniki czy daloby rade sobota czy dopiero pon

U mnie 36 dc, przy cyklach 28 dni. Brak @ i brak II. Dziś byłam na becie, po 12 wyniki... STRESUJE SIĘ STRASZNIE!!

• Ha Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missb trzymam kciuki za betę!

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missb kciuki

• missb Debiutantka

Wysłany: 29 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    missb trzymam kciuki za betę!
    \
    Dzięki HA.
    moniśka dzieki...

Bardzo liczę na pozytywny wynik... W pierwszej ciąży test sikany pokazał mi II praktycznie od razu, więc szanse są małe, skoro teraz w 35 dc z rana wyszedł negatywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 08:53

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tezbyłam na becie i o 11 mam wyniki...

• Sanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    U mnie @ niestety :-(
    Bardzo mi przykro :( kiepsko zaczęłyśmy ten październik...

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Korcicie aby kupić te testy :D Muszę to przemyśleć, mam jeszcze pare dni bo @ trwa.. :)
    Dzięki za rady!
    Kasia - jak mi nie dadzą żadnych skierować, to wtedy zrobię chociaż te podstawy, widziałam że a ALAB laboratoria jest pakiet badań właśnie hormonalnych ( kobiecych ) i tam są te wszystkie badania o których tu zawsze dziewczyny piszą - a chyba wychodzi całkiem korzystnie cenowo, jak na tyle parametrów.
    Jejku, Paulina, jak mi pomogłaś!!! Znalazłam ten ALAB i mają punkt w Opolu. No to decyzja podjęta :) Poświęcę te niecałe 200 zł i zrobię rozszerzony pakiet hormonów. Dziękuję bardzo :)

MałaMi90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ja chyba bym poszła najpierw do lekarza zapytała o skierowanie i kiedy należy zrobić badania, bo praktycznie każdy hormon bada się inaczej(tzn że w każdym dniu cyklu może oznaczać coś innego) a nie wiem czy już byłaś u lekarza i robiłaś usg pod tym kątem?

Ja już ze swojego doświadczenia wiem że nie czekałabym na cud, podjęliście decyzję o ciąży więc wizyta u gin, hormony a poza tym jak będzie ok to będziesz miała głowę spokojną, a jak wyniki nie będą w normie to przynajmniej nie będziesz traciła czasu tak jak ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 10:33

ScarlettKate lubi tę wiadomość

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    czekamy na wyniki embrance
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że pomogłam.
    Ja własnie też o tym pakiecie myślałam żeby go zrobić jeśli ten cykl też się nie uda. Ale własnie nie wiem w jakim dniu cyklu to się powinno zrobić, może Panie w laboratorium informują o tym, może wiedzą kiedy taki pakiet jest sensownie zrobić?

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam w 4-5dc taki pakiet hormonow. Mialam prolaktyne, progesteron, estradiol, lh i fsh. Wyszla za wysoka prolaktyna. Dostalam Bromka i w 2cyku brania sie udalo ;) to byl nasz wlasciwie 4cykl staran o pierwsze dzidzi. Badania robilam na wlasna reke.

Paulinaaa, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się bałam, że jak zrobię na własną rękę i okaże się że nie w tym dniu zrobiłam to pieniądze wywalę w błotko ;p

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    czekamy na wyniki embrance
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponizej 1 :( wszystkim pozostałym gratuluje i przechodze pewnie na listopad ;/

• mriabelka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie martwcie się
    w październiku uśmiechnie się do Was szczęście

mriabelka
  • ScarlettKate Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja MI. Ja tez przed syniem chciałam sama robic ale poszła najpierw do Gina i zrobiłam wszystko za darmo na skierowanie :D i we własciwe dni

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ok h i bedzie wynik drugiej bety.. o matko jak sie stresuje...

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Kasiulka ja chyba bym poszła najpierw do lekarza zapytała o skierowanie i kiedy należy zrobić badania, bo praktycznie każdy hormon bada się inaczej(tzn że w każdym dniu cyklu może oznaczać coś innego) a nie wiem czy już byłaś u lekarza i robiłaś usg pod tym kątem?

Ja już ze swojego doświadczenia wiem że nie czekałabym na cud, podjęliście decyzję o ciąży więc wizyta u gin, hormony a poza tym jak będzie ok to będziesz miała głowę spokojną, a jak wyniki nie będą w normie to przynajmniej nie będziesz traciła czasu tak jak ja ;)
    Ja zamierzałam najpierw spytać o poradę lekarza, ale to skomplikowana historia :D Do jednego chodziłam przez 2 lata po tabletki anty - on mi robił regularnie cytologię co 3 miesiące (serio :/), średnio co rok usg dopochwowe i wszystko było "śliczne". Ale kiedy mu powiedziałam, że chciałabym za 3 miesiące odstawić i zacząć się starać o ciążę i co mam w związku z tym zrobić (jakie witaminy, badania itp.), to mi powiedział, że nic. Dlatego przestałam do niego chodzić i przerzuciłam się na poleconą od koleżanki panią ginekolog. Ona kazała mi brać jedynie kwas foliowy i wit. D3. Opisywałam jej swój problem z nieregularnymi cyklami, ale nie wzięła tego na poważnie. Ogólnie chodzę póki co na nfz i do niej czeka się ponad miesiąc. Więc jeśli teraz, 16 października do niej pójdę, jeśli mi zleci badania, to znowu minie kolejny miesiąc i pewnie dopiero pod koniec roku rozpoczęłabym leczenie. A jak pewnie każda z nas tutaj chciałabym być w ciąży już, jak najszybciej :) Po co to odkładać, skoro jesteśmy gotowi, mamy dobre warunki i tęsknimy za powiększeniem rodziny :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja robilam w 4-5dc taki pakiet hormonow. Mialam prolaktyne, progesteron, estradiol, lh i fsh. Wyszla za wysoka prolaktyna. Dostalam Bromka i w 2cyku brania sie udalo ;) to byl nasz wlasciwie 4cykl staran o pierwsze dzidzi. Badania robilam na wlasna reke.

Ważna informacja dla Nas, dzięki :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ