Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 29 września 2017, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Ja w sumie też nic nie sprawdzałam, bardziej na spokojnie. Jedyne co robiłam i polecam to testy owulacyjne. Do tej pory byłam pewna, że przy 28 dc owu przypada na 14 dzień a dzięki testom okazało się, że dopiero na 17. -)

    U mnie było dokładnie tak samo. Obstawialam ovu w 14-15 dniu. Testy owulacyjne wyznaczyły na 17 dc. To byl mój pierwszy cykl z testami i się udało :)

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1715 578

    Wysłany: 29 września 2017, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcicie aby kupić te testy :D Muszę to przemyśleć, mam jeszcze pare dni bo @ trwa.. :)
    Dzięki za rady!
    Kasia - jak mi nie dadzą żadnych skierować, to wtedy zrobię chociaż te podstawy, widziałam że a ALAB laboratoria jest pakiet badań właśnie hormonalnych ( kobiecych ) i tam są te wszystkie badania o których tu zawsze dziewczyny piszą - a chyba wychodzi całkiem korzystnie cenowo, jak na tyle parametrów.

    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 września 2017, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ niestety :-(

  • missb Debiutantka
    Postów: 15 1

    Wysłany: 29 września 2017, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    to ja mam podobnie ani @ ani II.dzis 15dpo a 30 dc.jak do soboty rano nie przyjdzie @ to może skocze na bete tylko musze zadzwonic do labo kiedy byly by wyniki czy daloby rade sobota czy dopiero pon


    U mnie 36 dc, przy cyklach 28 dni. Brak @ i brak II. Dziś byłam na becie, po 12 wyniki... STRESUJE SIĘ STRASZNIE!!

  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 29 września 2017, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    missb trzymam kciuki za betę!

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 948 1084

    Wysłany: 29 września 2017, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missb kciuki

  • missb Debiutantka
    Postów: 15 1

    Wysłany: 29 września 2017, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    missb trzymam kciuki za betę!
    \
    Dzięki HA.
    moniśka dzieki...

    Bardzo liczę na pozytywny wynik... W pierwszej ciąży test sikany pokazał mi II praktycznie od razu, więc szanse są małe, skoro teraz w 35 dc z rana wyszedł negatywny.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 08:53

  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 29 września 2017, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tezbyłam na becie i o 11 mam wyniki...



  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 29 września 2017, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    U mnie @ niestety :-(
    Bardzo mi przykro :( kiepsko zaczęłyśmy ten październik...

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 29 września 2017, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Korcicie aby kupić te testy :D Muszę to przemyśleć, mam jeszcze pare dni bo @ trwa.. :)
    Dzięki za rady!
    Kasia - jak mi nie dadzą żadnych skierować, to wtedy zrobię chociaż te podstawy, widziałam że a ALAB laboratoria jest pakiet badań właśnie hormonalnych ( kobiecych ) i tam są te wszystkie badania o których tu zawsze dziewczyny piszą - a chyba wychodzi całkiem korzystnie cenowo, jak na tyle parametrów.
    Jejku, Paulina, jak mi pomogłaś!!! Znalazłam ten ALAB i mają punkt w Opolu. No to decyzja podjęta :) Poświęcę te niecałe 200 zł i zrobię rozszerzony pakiet hormonów. Dziękuję bardzo :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 29 września 2017, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ja chyba bym poszła najpierw do lekarza zapytała o skierowanie i kiedy należy zrobić badania, bo praktycznie każdy hormon bada się inaczej(tzn że w każdym dniu cyklu może oznaczać coś innego) a nie wiem czy już byłaś u lekarza i robiłaś usg pod tym kątem?

    Ja już ze swojego doświadczenia wiem że nie czekałabym na cud, podjęliście decyzję o ciąży więc wizyta u gin, hormony a poza tym jak będzie ok to będziesz miała głowę spokojną, a jak wyniki nie będą w normie to przynajmniej nie będziesz traciła czasu tak jak ja ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 10:33

    ScarlettKate lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1715 578

    Wysłany: 29 września 2017, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że pomogłam.
    Ja własnie też o tym pakiecie myślałam żeby go zrobić jeśli ten cykl też się nie uda. Ale własnie nie wiem w jakim dniu cyklu to się powinno zrobić, może Panie w laboratorium informują o tym, może wiedzą kiedy taki pakiet jest sensownie zrobić?

    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 września 2017, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam w 4-5dc taki pakiet hormonow. Mialam prolaktyne, progesteron, estradiol, lh i fsh. Wyszla za wysoka prolaktyna. Dostalam Bromka i w 2cyku brania sie udalo ;) to byl nasz wlasciwie 4cykl staran o pierwsze dzidzi. Badania robilam na wlasna reke.

    Paulinaaa, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 29 września 2017, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się bałam, że jak zrobię na własną rękę i okaże się że nie w tym dniu zrobiłam to pieniądze wywalę w błotko ;p

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 29 września 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponizej 1 :( wszystkim pozostałym gratuluje i przechodze pewnie na listopad ;/



  • mriabelka Przyjaciółka
    Postów: 84 35

    Wysłany: 29 września 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie martwcie się
    w październiku uśmiechnie się do Was szczęście

    mriabelka
  • ScarlettKate Autorytet
    Postów: 477 375

    Wysłany: 29 września 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja MI. Ja tez przed syniem chciałam sama robic ale poszła najpierw do Gina i zrobiłam wszystko za darmo na skierowanie :D i we własciwe dni

    atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png






  • ScarlettKate Autorytet
    Postów: 477 375

    Wysłany: 29 września 2017, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ok h i bedzie wynik drugiej bety.. o matko jak sie stresuje...

    atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png






  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 29 września 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Kasiulka ja chyba bym poszła najpierw do lekarza zapytała o skierowanie i kiedy należy zrobić badania, bo praktycznie każdy hormon bada się inaczej(tzn że w każdym dniu cyklu może oznaczać coś innego) a nie wiem czy już byłaś u lekarza i robiłaś usg pod tym kątem?

    Ja już ze swojego doświadczenia wiem że nie czekałabym na cud, podjęliście decyzję o ciąży więc wizyta u gin, hormony a poza tym jak będzie ok to będziesz miała głowę spokojną, a jak wyniki nie będą w normie to przynajmniej nie będziesz traciła czasu tak jak ja ;)
    Ja zamierzałam najpierw spytać o poradę lekarza, ale to skomplikowana historia :D Do jednego chodziłam przez 2 lata po tabletki anty - on mi robił regularnie cytologię co 3 miesiące (serio :/), średnio co rok usg dopochwowe i wszystko było "śliczne". Ale kiedy mu powiedziałam, że chciałabym za 3 miesiące odstawić i zacząć się starać o ciążę i co mam w związku z tym zrobić (jakie witaminy, badania itp.), to mi powiedział, że nic. Dlatego przestałam do niego chodzić i przerzuciłam się na poleconą od koleżanki panią ginekolog. Ona kazała mi brać jedynie kwas foliowy i wit. D3. Opisywałam jej swój problem z nieregularnymi cyklami, ale nie wzięła tego na poważnie. Ogólnie chodzę póki co na nfz i do niej czeka się ponad miesiąc. Więc jeśli teraz, 16 października do niej pójdę, jeśli mi zleci badania, to znowu minie kolejny miesiąc i pewnie dopiero pod koniec roku rozpoczęłabym leczenie. A jak pewnie każda z nas tutaj chciałabym być w ciąży już, jak najszybciej :) Po co to odkładać, skoro jesteśmy gotowi, mamy dobre warunki i tęsknimy za powiększeniem rodziny :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1715 578

    Wysłany: 29 września 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja robilam w 4-5dc taki pakiet hormonow. Mialam prolaktyne, progesteron, estradiol, lh i fsh. Wyszla za wysoka prolaktyna. Dostalam Bromka i w 2cyku brania sie udalo ;) to byl nasz wlasciwie 4cykl staran o pierwsze dzidzi. Badania robilam na wlasna reke.

    Ważna informacja dla Nas, dzięki :)

    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego