WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tini wrote:Ja w sumie też nic nie sprawdzałam, bardziej na spokojnie. Jedyne co robiłam i polecam to testy owulacyjne. Do tej pory byłam pewna, że przy 28 dc owu przypada na 14 dzień a dzięki testom okazało się, że dopiero na 17. -)
U mnie było dokładnie tak samo. Obstawialam ovu w 14-15 dniu. Testy owulacyjne wyznaczyły na 17 dc. To byl mój pierwszy cykl z testami i się udało
-
Korcicie aby kupić te testy
Muszę to przemyśleć, mam jeszcze pare dni bo @ trwa..
Dzięki za rady!
Kasia - jak mi nie dadzą żadnych skierować, to wtedy zrobię chociaż te podstawy, widziałam że a ALAB laboratoria jest pakiet badań właśnie hormonalnych ( kobiecych ) i tam są te wszystkie badania o których tu zawsze dziewczyny piszą - a chyba wychodzi całkiem korzystnie cenowo, jak na tyle parametrów.
wrzesień 2018 - córcia6cs
Teraz udało się w 10 csCzekamy !
Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450
-
nick nieaktualny
-
anusiak5 wrote:to ja mam podobnie ani @ ani II.dzis 15dpo a 30 dc.jak do soboty rano nie przyjdzie @ to może skocze na bete tylko musze zadzwonic do labo kiedy byly by wyniki czy daloby rade sobota czy dopiero pon
U mnie 36 dc, przy cyklach 28 dni. Brak @ i brak II. Dziś byłam na becie, po 12 wyniki... STRESUJE SIĘ STRASZNIE!! -
Ha wrote:missb trzymam kciuki za betę!
Dzięki HA.
moniśka dzieki...
Bardzo liczę na pozytywny wynik... W pierwszej ciąży test sikany pokazał mi II praktycznie od razu, więc szanse są małe, skoro teraz w 35 dc z rana wyszedł negatywny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 08:53
-
Paulinaaa wrote:Korcicie aby kupić te testy
Muszę to przemyśleć, mam jeszcze pare dni bo @ trwa..
Dzięki za rady!
Kasia - jak mi nie dadzą żadnych skierować, to wtedy zrobię chociaż te podstawy, widziałam że a ALAB laboratoria jest pakiet badań właśnie hormonalnych ( kobiecych ) i tam są te wszystkie badania o których tu zawsze dziewczyny piszą - a chyba wychodzi całkiem korzystnie cenowo, jak na tyle parametrów.Poświęcę te niecałe 200 zł i zrobię rozszerzony pakiet hormonów. Dziękuję bardzo
MałaMi90 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka ja chyba bym poszła najpierw do lekarza zapytała o skierowanie i kiedy należy zrobić badania, bo praktycznie każdy hormon bada się inaczej(tzn że w każdym dniu cyklu może oznaczać coś innego) a nie wiem czy już byłaś u lekarza i robiłaś usg pod tym kątem?
Ja już ze swojego doświadczenia wiem że nie czekałabym na cud, podjęliście decyzję o ciąży więc wizyta u gin, hormony a poza tym jak będzie ok to będziesz miała głowę spokojną, a jak wyniki nie będą w normie to przynajmniej nie będziesz traciła czasu tak jak jaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 10:33
ScarlettKate lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS
On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
czekamy na wyniki embrance -
Fajnie, że pomogłam.
Ja własnie też o tym pakiecie myślałam żeby go zrobić jeśli ten cykl też się nie uda. Ale własnie nie wiem w jakim dniu cyklu to się powinno zrobić, może Panie w laboratorium informują o tym, może wiedzą kiedy taki pakiet jest sensownie zrobić?
-
nick nieaktualnyJa robilam w 4-5dc taki pakiet hormonow. Mialam prolaktyne, progesteron, estradiol, lh i fsh. Wyszla za wysoka prolaktyna. Dostalam Bromka i w 2cyku brania sie udalo
to byl nasz wlasciwie 4cykl staran o pierwsze dzidzi. Badania robilam na wlasna reke.
Paulinaaa, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
ja się bałam, że jak zrobię na własną rękę i okaże się że nie w tym dniu zrobiłam to pieniądze wywalę w błotko ;pPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS
On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
czekamy na wyniki embrance -
MałaMi90 wrote:Kasiulka ja chyba bym poszła najpierw do lekarza zapytała o skierowanie i kiedy należy zrobić badania, bo praktycznie każdy hormon bada się inaczej(tzn że w każdym dniu cyklu może oznaczać coś innego) a nie wiem czy już byłaś u lekarza i robiłaś usg pod tym kątem?
Ja już ze swojego doświadczenia wiem że nie czekałabym na cud, podjęliście decyzję o ciąży więc wizyta u gin, hormony a poza tym jak będzie ok to będziesz miała głowę spokojną, a jak wyniki nie będą w normie to przynajmniej nie będziesz traciła czasu tak jak jaDo jednego chodziłam przez 2 lata po tabletki anty - on mi robił regularnie cytologię co 3 miesiące (serio
), średnio co rok usg dopochwowe i wszystko było "śliczne". Ale kiedy mu powiedziałam, że chciałabym za 3 miesiące odstawić i zacząć się starać o ciążę i co mam w związku z tym zrobić (jakie witaminy, badania itp.), to mi powiedział, że nic. Dlatego przestałam do niego chodzić i przerzuciłam się na poleconą od koleżanki panią ginekolog. Ona kazała mi brać jedynie kwas foliowy i wit. D3. Opisywałam jej swój problem z nieregularnymi cyklami, ale nie wzięła tego na poważnie. Ogólnie chodzę póki co na nfz i do niej czeka się ponad miesiąc. Więc jeśli teraz, 16 października do niej pójdę, jeśli mi zleci badania, to znowu minie kolejny miesiąc i pewnie dopiero pod koniec roku rozpoczęłabym leczenie. A jak pewnie każda z nas tutaj chciałabym być w ciąży już, jak najszybciej
Po co to odkładać, skoro jesteśmy gotowi, mamy dobre warunki i tęsknimy za powiększeniem rodziny
-
casteam wrote:Ja robilam w 4-5dc taki pakiet hormonow. Mialam prolaktyne, progesteron, estradiol, lh i fsh. Wyszla za wysoka prolaktyna. Dostalam Bromka i w 2cyku brania sie udalo
to byl nasz wlasciwie 4cykl staran o pierwsze dzidzi. Badania robilam na wlasna reke.
Ważna informacja dla Nas, dzięki