WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:Ja robilam w 4-5dc taki pakiet hormonow. Mialam prolaktyne, progesteron, estradiol, lh i fsh. Wyszla za wysoka prolaktyna. Dostalam Bromka i w 2cyku brania sie udalo to byl nasz wlasciwie 4cykl staran o pierwsze dzidzi. Badania robilam na wlasna reke.
Pewnie dlatego nie chcę tego przeciągać i chcę zrobić badania, żeby je od razu pokazać pani doktor. -
casteam wrote:Ja robilam w 4-5dc taki pakiet hormonow. Mialam prolaktyne, progesteron, estradiol, lh i fsh. Wyszla za wysoka prolaktyna. Dostalam Bromka i w 2cyku brania sie udalo to byl nasz wlasciwie 4cykl staran o pierwsze dzidzi. Badania robilam na wlasna reke.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualnyW zwiazku z tym ze mieszkam za granica to nie mialam mozliwosci zrobic tych badan na skierowanie. Korzystajac z okazji ze bylam w Polsce to poczytalam neta i to forum i poszlam do Diagnostyki i tam zrobilam badania. Z gotowymi poszlam do lekarza. Lekarz upieral sie ze prolaktyna jest okej ale ja wiedzialam ze jest ciut za wysoka. Gorna granica normy. Zaczelam brac Bromka i Castagnus. Bromka raczej co kilka dni bo zle go znosilam a Castagnus codziennie. Jak mialam owu to bolaly mnie jajniki mocno a test owu wyszedl tak pozytywny jak nigdy ) pomeczylam partnera i 2tyg pozniej ujrzalam 2 kreski - i tak to byla niespodzianka poprzednie testy owu tez niby byly pozytywne ale jednak nic sie nie dzialo. Monitoringu nie mialam.
W tym zestawie badan byla jeszcze oczywiscie tarczyca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 11:38
-
Kasiulka90 wrote:Jejku, jak miło coś takiego widzieć A ja tydzień temu się upłakałam, bo wyczytałam, że mam zespół policystycznych jajników. Możecie mnie zbesztać, że jestem głupia Powiedziałam mężowi, że ma mi zabrać cały Internet
Pewnie dlatego nie chcę tego przeciągać i chcę zrobić badania, żeby je od razu pokazać pani doktor.
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
ScarlettKate wrote:Jeeest Beta
27.09- 19,45
29.09- 78,46
ScarlettKate lubi tę wiadomość
Hehe, bliźniaki
Super dziewczyny, bardzo dobre wiadomości !
Kasiulka - właśnie chyba większość lekarzy z tego co widzę po znajomych nawet mówią że na początku zero badań, tylko działać, mój też tak powiedział (prywatnie chodzę od 10 lat).
Wiadomo że jesteśmy gotowe, więc liczymy że październik się uda Ja tylko waham się czy kupić te testy ovu, ale chyba postaram się ostatni cykl jeszcze bez niczego, na niby luzie :p
Wizytę na nfz mam też za miesiąc, jak nie da skierować to idę prywatnie zrobię w tym ALAB ten pakiet i potem do mojego lekarza.
W ogóle dziś przy piwku poruuszyłam z mężem temat badania nasienia, to on mówi że w ogóle nie widzi problemu jakby miał robić, więc pozytywnie mnie zaskoczył. Chociaż i tak mu powiedziałam że zdecydujemy się na to jak już to w kolejnym roku, czyli po pół roku starań. Póki co będziemy działać Młodzi,zdrowi... uda się w końcu musi
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs