Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co czasem cos wezme do reki i mi wypadnie ale ostatnio boli mnie ramie i nie mam sily nic podniesc ciezszego.. kiedys pracowalam bardzo fizycznie duzo dzwigajac ale po wypadku w pracy siedze juz 8 miesiecy w domu i moze miesnie sie rozleniwily, ale kiedys mialam przemrozone dlonie i stawy wiec moze to byc reumatyczne. Zobaczymy co wyjdzie w badaniach.

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Wiesz co czasem cos wezme do reki i mi wypadnie ale ostatnio boli mnie ramie i nie mam sily nic podniesc ciezszego.. kiedys pracowalam bardzo fizycznie duzo dzwigajac ale po wypadku w pracy siedze juz 8 miesiecy w domu i moze miesnie sie rozleniwily, ale kiedys mialam przemrozone dlonie i stawy wiec moze to byc reumatyczne. Zobaczymy co wyjdzie w badaniach.

miałam podobnie z tym wypadaniem, najgorzej jak czajnik mi 2 razy poleciał z wrzątkiem :(
    ale Ty masz widzę poważną historię choroby, tak czy siak pewnie jakieś ćwiczenia rozciągające Ci nie zaszkodzą, także jeśli masz możliwość to Ci polecam, u mnie bardzi pomogły :)
    3 mam kciuki za badania, daj znać jak wyniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 11:08

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszelkie rady mi dziś lekarka powiedziała ze jak chce wrócić do pracy to pomału 1-2 dni w tygodniu a w mojej poprzedniej pracy to 6dni w tygodniu także niby zgłosiłam ze chce wrócić do pracy ale poczekam na wyniki

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Almond Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ale ja czuje, że okres idzie ;) także może za drugim razem się powiedzie.
    A w którym cyklu udało Ci się stworzyć pierwszą dzidzię i ile miałaś lat? :)
    Moja mama ze mną zaszła w 1cs a z moją siostrą po 3 latach starań. Mnie się w 1 nie udało, ale mam nadzieję, że 3 lat nie będę musiała czekać :P

1 ciąże udało mi się zajść w 1 cyklu:-) sama byłam zaskoczona bo nawet nie żebyśmy się starali, tylko po prostu postanowiliśmy przestać się zabezpieczać i poczekać co z tego wyniknie:-)! Wtedy bylam chyba bardziej wyluzowana i się tak nie nakręcałam jak teraz. Mialam 27 lat

Ale tez mam taka nadzieje, ze za dlugo fasolka mi nie karze na siebie czekać:-)

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    1 ciąże udało mi się zajść w 1 cyklu:-) sama byłam zaskoczona bo nawet nie żebyśmy się starali, tylko po prostu postanowiliśmy przestać się zabezpieczać i poczekać co z tego wyniknie:-)! Wtedy bylam chyba bardziej wyluzowana i się tak nie nakręcałam jak teraz. Mialam 27 lat

Ale tez mam taka nadzieje, ze za dlugo fasolka mi nie karze na siebie czekać:-)

Kurde coś z tym wyluzowaniem jest, bo moja mama ze mną zaszła jak po prostu przestała się zabezpieczać, a brała tabsy antykoncepcyjne, a moją siostrę chciała tak świadomie no i 3 lata. Dlatego między nami jest 6 lat różnicy.

Ale ja mam wrażenie, że u nas to było takie wydarzenia, ta decyzja o staraniu się o dziecko, że tak ciężko zrobić z tego: "będzie co będzie". :P

Także Almond, 1 dziecko 1cs, 2 dziecko 2cs, mówię Ci ;)
    a Ty za mnie trzymaj kciuki na 1dz-2cs :D

Almond lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Anuś1988 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja tak mialam, od 3 dpo do w sumie teraz :) Masz jeszcze jakies inne objawy?

Codziennie boli mnie głowa i dziwny ból w dole brzucha, ale tym się nie sugeruje bo już takie uczucie miałam w kilku cyklach ;)

Początek starań o maleństwo 2015r.
    AMH 4,94
    25.11.2019r. Decyzja o IVF. Pierwszy termin w klinice.
    28.01.2020r.Biopsja Męża (TESE) -wyniki dobre ;)
    24.04.2020r.Zaczynamy działać!!!
    11.05.2020r.1Stymulacja
    16.05.2020r. Transfer-nieudany.
    9.08.2020r. 2Stymulacja-Transfer odwołany.
    19.10.2020r. 2Transfer(crio)-cb
    4.12.2020r. Histeroskopia usunięcie polipa.
    16.01.2021r. 3Stymulacja(Punkcja)
    15.02.2021r.3Transfer(crio)nieudany.
    22.06.2021r.IUI😢
    20.07.2021r. IUI 😢
    28.11.2022r. Transfer AZ 🥰 🍀🤞
    8 dpt beta 84,5
    10dpt beta 172
    15dpt beta 1456
    Adaś jest już z nami 🥰 16.08.23r.
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Kirkat, Madzia dopoki nie ma @, nadzieja jest:-)! Mi w 1-szej ciazy testy pozytywne zaczely wychodzic tydzien po okresie, a beta pamietam dzien przed @ byla negatywna, po prostu owulka sie mocno spoznila, wiec kazdy przypadek jest inny:-)

Ja mam dzis 22dc, do wrednej @. 6 dni albo 9! Choc jeszcze cień nadzieji jest :D. Ale nie mam kompletnie żadnych objawow, poza mega uciazliwym bolem piersi. I tez zauwazylam ze cos bialego ze mnie wulatuje, ale pewnie wczesniej tez tak bylo tylko uwagi nie zwracałam :D
    Zreszta jak to mowicie, czerwiec jest pieknym miesiacem :-) musi Nam sie udać! :D
    Almond, to teraz zasiałaś we mnie trochę nadziei :D a ja już się wybieram do lekarza, bo od czterech dni mnie mdli i mdli a wcześniej nigdy tak nie miałam. Po kawie mdli, po serze żółtym mdli i w sumie żywię się tylko pomidorówką :) I się obawiam czy to nie jakieś problemy z żołądkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:25

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się :)

ja chyba zatestuję w niedzielę :D mam 3 testy 10mlu a termin @ na 7 ale tak mnie korci... nawet myślałam o becie dzisiaj rano ale coś mnie powstrzymało... może jutro zrobię hmmm... pomyślę. Wczoraj wieczorem przed snem tak mnie naparzał brzuch na dole że zastanawiałam się czy właśnie @ nie przyszła ale nic z tego dalej nie ma... więc w sumie chyba dobrze :)
    Dziewczyny wierzymy do końca :D nadzieją matką głupich :D ale każda matka kocha swoje dzieci :D

Akceptacja!
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z forum korzystam od niedawna, staram się nadążać ale jeszcze nie mogę Was wszystkich zapamiętać, stąd ciężko mi odpisywać, odnosić się bo nie kojarzę jeszcze "historii każdej z Was" ale czytam, śledzę i za Wszystkie trzymam kciuki !!

Ja mam dziwną sytuację, od 4 dni mam plamienia ( brązowe ), okres powinien być od wczoraj, dwa dni prze okresem robiłam test ( negatyw). Dziwne, czuje się jak na @, objawy jak na @ ale zamiast niej ( a mam zawsze mocno obfitą ) są plamienia...
    Nie łudzę się nawet że to ciąża ( no może troszeczkę :P ) ... zastanawia mnie tylko czy skoro trwają tak długo, to czy obliczając dni płodne na pewno mam ich nie wliczać jako @ ? Nie śledzę póki co temp itp, cykle w miarę regularne więc liczę z kalendarzykiem dni. I skoro dziś 4 dzień plamień to jest to już duża różnica i nie wiem jak obliczać tym razem płodne... no i co jeśli w ogóle nie będzie normalnego okresu, tylko plamienia
    Dziwna sytuacja. Macie duże doświadczenie i widzę dużą świadomość własnego ciała, jeśli któraś z Was ma info które może być dla mnie pomocne,to będę wdzięczna :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana, myślałam że w tym cyklu się może uda, bo z serduszkowaniem trafilismy idealnie z (przewidzianą) owulacją, a tu dosłownie dupa blada.. temperatura nie pokazała że owulka mogla być bo cały czas jest niska. A że na początku tygodnia przyszły mi testy owaulacyjne i zaczęłam je robic. Dziś mi się pojawiła kreska ale nie tak intensywna jak ta testowa. Więc wychodzi na to że zbliża mi się dopiero teraz owu a co za tym idzie - cykl mi się wydluzy. Wiec chyba bede musiała zmienić date testowania..

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naacia wrote:
    Jestem załamana, myślałam że w tym cyklu się może uda, bo z serduszkowaniem trafilismy idealnie z (przewidzianą) owulacją, a tu dosłownie dupa blada.. temperatura nie pokazała że owulka mogla być bo cały czas jest niska. A że na początku tygodnia przyszły mi testy owaulacyjne i zaczęłam je robic. Dziś mi się pojawiła kreska ale nie tak intensywna jak ta testowa. Więc wychodzi na to że zbliża mi się dopiero teraz owu a co za tym idzie - cykl mi się wydluzy. Wiec chyba bede musiała zmienić date testowania..

skoro jest kresa, to owu nadchodzi! ;) dawaj serduszkowania :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    skoro jest kresa, to owu nadchodzi! ;) dawaj serduszkowania :)
    Właśnie mam zamiar teraz brać się za mojego R. Nowe łóżko jest to trzeba ochrzcić :D

Paulinaaa, Ellka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naacia wrote:
    Właśnie mam zamiar teraz brać się za mojego R. Nowe łóżko jest to trzeba ochrzcić :D

podwójna okazja :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • KAL Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naacia to działaj <3 i czekamy na II

Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naacia wrote:

Nacia, zaprosiłam Cię do przyjaciółek, zaakceptujesz? Chce napisać do Ciebie pw :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie klade sie na chwile boli mnie ten brzuch nadal wzielam nospe mam nadzieje ze bedzie ok ;) Sluz gesty nadal podbarwiony przy szyjce wrrr pierwszy raz tak mam ,,,

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Almond, to teraz zasiałaś we mnie trochę nadziei :D a ja już się wybieram do lekarza, bo od czterech dni mnie mdli i mdli a wcześniej nigdy tak nie miałam. Po kawie mdli, po serze żółtym mdli i w sumie żywię się tylko pomidorówką :) I się obawiam czy to nie jakieś problemy z żołądkiem.

Kitkat, może z brzuchem, na ciążę ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-mbc dokładnie tak :D

KAL będę działać będę :)

W sumie widząc tą drugą kreche dostałam jakiegoś kopa motywacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Nacia, zaprosiłam Cię do przyjaciółek, zaakceptujesz? Chce napisać do Ciebie pw :)
    Juz zaakceptowałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    A ja wlasnie klade sie na chwile boli mnie ten brzuch nadal wzielam nospe mam nadzieje ze bedzie ok ;) Sluz gesty nadal podbarwiony przy szyjce wrrr pierwszy raz tak mam ,,,
    Mam nadzieję że to fasolka daje oznaki że jest w brzuszku :)

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ