Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1758 537

    Wysłany: 1 września 2017, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)Muszę się Was poradzić :) po raz pierwszy zrobiłam test owulacyjny :) i w instrukcji jest napisane że ta kreska nie może być jaśniejsza od kontrolnej. U mnie jest. W rzeczywistości jest troche mocniejsza niż na zdjęciu. Uznałybyście że będzie ovu czy jednak nie?

    https://zapodaj.net/8f03b510df570.jpg.html

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Kitkat Autorytet
    Postów: 328 189

    Wysłany: 1 września 2017, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się już całkiem pogubiłam. @ przyszła i to w 24 dc, gdzie zawsze trwają przynajmniej trzydzieści dni.

    oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • Rene Autorytet
    Postów: 3900 1753

    Wysłany: 1 września 2017, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny :)Muszę się Was poradzić :) po raz pierwszy zrobiłam test owulacyjny :) i w instrukcji jest napisane że ta kreska nie może być jaśniejsza od kontrolnej. U mnie jest. W rzeczywistości jest troche mocniejsza niż na zdjęciu. Uznałybyście że będzie ovu czy jednak nie?

    https://zapodaj.net/8f03b510df570.jpg.html
    jak dla mnie test jest jeszcze negatywny,a w którym dniu cyklu jesteś?

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 937 1067

    Wysłany: 1 września 2017, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami test negatywny, mi te pokazywaly troche mocniejsza kreske w momencie gdy inne wychodziy pozytywne. takze tak naprawde dopiero z obserwacji w tym cyklu bedziesz w stanie wylapac jak dane testy dzialaja u Ciebie

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1758 537

    Wysłany: 1 września 2017, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    jak dla mnie test jest jeszcze negatywny,a w którym dniu cyklu jesteś?


    17 dc, cykle zwykle 30 dniowe choć teraz cos się pokopało z moim cyklem, tydzień temu byłam na monitoringu gin powiedziala ze ovu sie przesunie mialam miec kolejna w czwartek jednak ze odwolala tą wizytę .

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1758 537

    Wysłany: 1 września 2017, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie zrobie jeszcze jutro i zobaczę ;) jajnik boli jak na ovu piersi tez staly sie bardziej wrazliwe , hmm no zobaczymy ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1758 537

    Wysłany: 1 września 2017, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pomoc ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 1 września 2017, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny :)Muszę się Was poradzić :) po raz pierwszy zrobiłam test owulacyjny :) i w instrukcji jest napisane że ta kreska nie może być jaśniejsza od kontrolnej. U mnie jest. W rzeczywistości jest troche mocniejsza niż na zdjęciu. Uznałybyście że będzie ovu czy jednak nie?

    https://zapodaj.net/8f03b510df570.jpg.html

    Popatrz pod koniec wątku sierpniowego wrzuciłam foty negatywnych i pozytywnego

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • Poczekalnia Autorytet
    Postów: 958 831

    Wysłany: 1 września 2017, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Z forum korzystam od niedawna, staram się nadążać ale jeszcze nie mogę Was wszystkich zapamiętać, stąd ciężko mi odpisywać, odnosić się bo nie kojarzę jeszcze "historii każdej z Was" ale czytam, śledzę i za Wszystkie trzymam kciuki !!

    Ja mam dziwną sytuację, od 4 dni mam plamienia ( brązowe ), okres powinien być od wczoraj, dwa dni prze okresem robiłam test ( negatyw). Dziwne, czuje się jak na @, objawy jak na @ ale zamiast niej ( a mam zawsze mocno obfitą ) są plamienia...
    Nie łudzę się nawet że to ciąża ( no może troszeczkę :P ) ... zastanawia mnie tylko czy skoro trwają tak długo, to czy obliczając dni płodne na pewno mam ich nie wliczać jako @ ? Nie śledzę póki co temp itp, cykle w miarę regularne więc liczę z kalendarzykiem dni. I skoro dziś 4 dzień plamień to jest to już duża różnica i nie wiem jak obliczać tym razem płodne... no i co jeśli w ogóle nie będzie normalnego okresu, tylko plamienia
    Dziwna sytuacja. Macie duże doświadczenie i widzę dużą świadomość własnego ciała, jeśli któraś z Was ma info które może być dla mnie pomocne,to będę wdzięczna :)

    Ja miałam takie 10 miesiecy, że przed każdym okresem miałam 4 dni plamienia i każdy ginekolog ( pytałam trzech ) powiedział, że tak może być i żeby się tym nie przejmować. Od 3 miesiecy mam takie plamienie na 2 dni przed planowana @ i chyba już się przyzwyczaiłam do tego :-) a co do liczenia to plamienia nie zaznaczasz jako okres. Nie da sie pomylić plamienia z krwawieniem. Lucz normalnie. Czyli jak dostaniesz krwawienie to zamkniesz poprzedni cykl i rozpoczniesz nowy.

    ON - morfologia 3 % JA - insulinooporność.
    28.02.2018 pierwsza IUI :-( 29.03.2018 druga IUI :-( 27.04.2018 trzecia IUI :-(
    26.06 cb 01.08 :-(
    19.10 :-(
    22.03 transfer 4.1.1. Beta 10 dpt 288 mIU/ml 😍
    Będę czekać, aż się doczekam.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2017, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sądzicie o moim wykresie?

  • Grzybek Koleżanka
    Postów: 100 13

    Wysłany: 1 września 2017, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u was słychać dziewczyny ? Ja mam paskudny dzień , kilka dni temu dowiedziałam siw ze mojej szefowej zmarło dziecko jeszcze w brzuchu .. Zaczynalaby 4msc i tak jakos niw moge dojść do siebie po tej wiadomości tym bardziej ze z szefowa jestem bardzo blisko . Do tego mój M. Kompletnie nie ma ochoty na serduszkowani , czyli kolejny cykl w plecy :(.

    starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • Poczekalnia Autorytet
    Postów: 958 831

    Wysłany: 1 września 2017, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    co sądzicie o moim wykresie?


    Wg mnie nic na razie sądzić nie można. A pytasz o cos konkretnego ?

    ON - morfologia 3 % JA - insulinooporność.
    28.02.2018 pierwsza IUI :-( 29.03.2018 druga IUI :-( 27.04.2018 trzecia IUI :-(
    26.06 cb 01.08 :-(
    19.10 :-(
    22.03 transfer 4.1.1. Beta 10 dpt 288 mIU/ml 😍
    Będę czekać, aż się doczekam.
  • Kitkat Autorytet
    Postów: 328 189

    Wysłany: 1 września 2017, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya, chyba jeszcze za prędko, żeby coś wywnioskować :) Temperatura zaczęła rosnąć, ale może jeszcze nie rośnie na owulację :)

    oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • Tini Autorytet
    Postów: 561 475

    Wysłany: 2 września 2017, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) możecie mnie wpisać na 22 września :-) mieliśmy sobie z M odpuścić ale jakoś tak wyszło, że jednak może coś z tego będzie :-) pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim staraczkom :-*

    ug37gu1r4avkpjo0.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 2 września 2017, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Dziewczyny, ja się już całkiem pogubiłam. @ przyszła i to w 24 dc, gdzie zawsze trwają przynajmniej trzydzieści dni.
    hej według mnie po prostu miałas predzej owulacje stad krótszy cykl.długosc 1 fazy cylu nie jest stała przez to owulacja może występowac w różnym czasie i od tego zależy długosc całego cyklu

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2017, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini już jestes wpisana. Trzymam kciuki za dwie kreski:*

    Tini lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2017, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny :)Muszę się Was poradzić :) po raz pierwszy zrobiłam test owulacyjny :) i w instrukcji jest napisane że ta kreska nie może być jaśniejsza od kontrolnej. U mnie jest. W rzeczywistości jest troche mocniejsza niż na zdjęciu. Uznałybyście że będzie ovu czy jednak nie?

    https://zapodaj.net/8f03b510df570.jpg.html

    Ja wczoraj miałam podobny, może ciut ciemniejsza kreska, jednak jaśniejsza od kontrolnej, dziś cień kreski testowej więc zaliczylam sobie wczorajszy jako pozytyw :)
    We wcześniejszych dniach brak drugiej kreski :)
    Zobaczymy czy dobrze zrobiłam :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 10:12

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

  • Tini Autorytet
    Postów: 561 475

    Wysłany: 2 września 2017, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    naacia wrote:
    Tini już jestes wpisana. Trzymam kciuki za dwie kreski:*
    Dziękuję :-*

    ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 2 września 2017, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu dziewczyny:-) powodzenia w testowaniach

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Fatalita Autorytet
    Postów: 1010 1369

    Wysłany: 2 września 2017, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranna beta 42,25:)
    W czwartek o 18 była beta 13. Nie za szybki przyrost? Ponad trzykrotny w niecałe 48 godzin. Chyba, że na początku tak szybko rośnie (?)

    l22npx9iaxtim23h.png

    Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego