WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Naacia, to korzystaj Pogoda sprzyjająca spaniu;)
-
HopeandFaith wrote:Dziewczyny owulacja mnie zaskoczyla. Pojawila sie dwa dni wczesniej.I mam do Was pytanie: sluz rozciagliwy zobaczlam 12 dc ( gdzies ok 11 przed poludniem) a seks byl dopiero o 22. Wczesniej w tym cyklu nie bylo współżycia ( pierwszy byl w 12dc o 22). Czy zakladajac ze owu byla w poludnie ten seks byl za pozno?
Zadni lekarze nie rekomendują serduszkowania tylko w dniu owulacji, bo wlasnie mozna ją przegapić. Mnie wszyscy mowili, lekarze, starsze kolezanki z pracy itp, zeby po prostu sie kochac po okresie, co 2-3 dni. Nawet jesli przegapisz owulacje (i nie bedzie wtedy serduszka), to plemniki zostaja w tobie i mogą po prostu czekac na jajeczkoMałaMi90, Magda - mbc, Sung lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, jak tam poniedziałek?
U mnie dziś fajna pogoda - świeci słońce i nie pada. Po pracy skocze sobie z psem na długi spacer Mój pies (na szczęście ) nie lubi spacerować w deszczu
Ja dziś dostałam @ więc po miesiączce działam, tak jak pisze edwarda, serduszkowanie co drugi dzień
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
U mnie pada. Wracam właśnie od lekarza. Czekam na autobus i do domu na drzemkę. Coś słabo się ostatnio czuję
-
Możecie zerknąć na moj wykres ? myslicie ze jest szansa , że mogło sie udac ? ja na moje obserwacje to owu wystapiła dzień później nic wskazuje wykres , ale kto wie .. chyba zwariuje od tej niepewnosci .starania od 07.2017 ,
5 lat cykle bezowulacyjne,
hiperprolaktynemia, bromergon,
podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
badanie nasienia 1.02
21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️ -
Grzybek, ja się wykresami już nie sugeruje szansa jest zawsze ale tak wcześnie ciężko stwierdzić Kiedy masz termin@ ?
-
Grzybek, niestety teraz najgorsze czekanie, trzeba uzbroić się w cierpliwość :-*
-
Hej Dziewczęta, mam pytanie z innej beczki - odnośnie testów owulacyjnych. Wiemy, że nawet jeśli wyjdą dwie kreski to nie ma pewności że była owulacja. Był tylko wyrzut LH. I jeśli nie będzie w cyklu wogóle tych dwóch kresek mam pewność że cykl był bezowulacyjny?
Inna sprawa - czy któraś z Was robiła badania mutacji MTHFR? Czy wystarczy zrobić te badania ze śliny ze strony testdna.pl? Mój lekarz ginekolog sugerował, że dobrze bym te badania zrobiła, ale żeby je zrobić kazał mi najpierw iść do hematologa, że on nie wie jakie te badania MTHFR robić, on tylko interpretuje uzyskane wyniki.21-07-2017 [*] 9 tc -
MamaNl wrote:Dziewczyny jaki powinien byc wynik progesteronu w 5/7 dpo zalezy czy wdl lekarza (7dpo) czy tutaj programu (5dpo) ?????
Jeśli lekarz stwierdził owulacje wczesniej raczej bym jego zdaniem sie zasugerowała. Program moze sie pomylić. A poziom progesteronu powinien byc powyżej 10/15 (rozne opinie) zeby była mowa o owulacji a Ty jaki masz wynik?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Grzybek, to teraz duuużo cierpliwości i spokoju, bo jeżeli się udało, to spokój jest jak najbardziej wskazany my zaczynamy dzisiaj drugi cykl starań i jak pisały dziewczyny wcześniej - nie będziemy czekać na owulkę, tylko co dwa dni serduszkowanie
Magda - mbc, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
MamaNl wrote:z tamtego dnia mam 16
dzis tez robilam wynik sprawdze w srode i wtedy tez zrobie raz jeszcze
Jeśli masz 16 to na pewno była owulka jak zrobisz potrójny wynik to bedziesz widziała jaka tendencje ma czy wzrasta czy spadahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
nick nieaktualny
-
Marya wrote:pokazuje mi wykres dzień przypuszczalnie płodny, a testy owulacyjne negatywne
Wiesz co do końca nie można ufać ani wykresowi ani testom. Oba mogą okazać się wadliwe. Jeśli program wyznacza przypuszczalnie dni płodne to nie znaczy ze musi byc owulacja. Owulacja moze byc chwile pozniej a dni płodne ja poprzedzają bardziej sugeruj sie śluzem i szyjką one Cię nie powinny okłamać no i jak pewnie tutaj zdążyłaś przeczytać na forum, nie ma co czekać typowo na owulacje zeby współżyć, warto regularnie, wtedy nie ominie się tego dniahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Angie38 wrote:Hej Dziewczęta, mam pytanie z innej beczki - odnośnie testów owulacyjnych. Wiemy, że nawet jeśli wyjdą dwie kreski to nie ma pewności że była owulacja. Był tylko wyrzut LH. I jeśli nie będzie w cyklu wogóle tych dwóch kresek mam pewność że cykl był bezowulacyjny?
Inna sprawa - czy któraś z Was robiła badania mutacji MTHFR? Czy wystarczy zrobić te badania ze śliny ze strony testdna.pl? Mój lekarz ginekolog sugerował, że dobrze bym te badania zrobiła, ale żeby je zrobić kazał mi najpierw iść do hematologa, że on nie wie jakie te badania MTHFR robić, on tylko interpretuje uzyskane wyniki.
Dziewczyny z wątku "Dziewczyny z rocznika 86 o pierwsze dziecko" robily na pewno te badania i na biezaco o tym rozmawiaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 12:15