Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 6 września 2017, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś cmi @ może tym razem będzie szybciej niż 32 dni a może to stres za dużo na głowie ...

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • juna Autorytet
    Postów: 1374 679

    Wysłany: 6 września 2017, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) pozwolę sobie dołączyć. U mnie spodziewany okres wypada 17 września. Miałam dzisiaj sen, że jestem w ciąży ale niestety dostałam krwawienia i skończyło się to smutno:(
    Dziewczyny, powiedzcie mi czy warto badać prolaktynę po obciążeniu? Żaden ginekolog nie zlecił mi tego badania, nawet obecna- specjalistka od niepłodności. Tylko zwykła prolaktyna (była w normie). Zastanawiam się czy warto to jednak sprawdzić?

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 6 września 2017, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. u mnie 3dpo i znowu dopada mnie smutek, gniew i niecierpliwość. Pomocy ! :D jeszcze pogoda zajebista... grr

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 6 września 2017, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna, witaj:) A pytałaś lekarzy czy dostaniesz na to skierowanie?

    Inaa, pracujesz? Czy masz możliwość drzemki?;) Bo pogoda sprzyja;)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 6 września 2017, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez padało teraz pochmurnie odebrałam 2 wynik progesteronu z teoretycznie z 9/11 dpo i zrobiło się 8,8 Wiec sporo spadł jednak ten pierwszy wskazuje ze owu była koniec badań Heheh 12.09 mam wizytę pewnie zaś będzie chciała badać mojego a ten nadal pracuje całymi dniami i prawie nocami chyba pora zdać się na los i nie stresować się wszelkimi badaniami

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • juna Autorytet
    Postów: 1374 679

    Wysłany: 6 września 2017, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Juna, witaj:) A pytałaś lekarzy czy dostaniesz na to skierowanie?
    Pytałam poprzednią ginekolog to mówiła, że nie ma potrzeby. Z obecną nawet o tym nie rozmawiałam. Dostałam tylko kartkę co w którym dniu zbadać. Na liście jest też prolaktyna ale bez obciążenia. W sobotę idę na badanie progesteronu i przy okazji prolaktyna do zrobienia.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 6 września 2017, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może obecną ginkę też pomęcz. Jeśli powie że nie ma potrzeby to może zdaj się na nią? W końcu lekarka, chyba wie co robi ;)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1837 585

    Wysłany: 6 września 2017, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nowej bym się zapytała :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 września 2017, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badań 4dc

    Prl 17,6 wow zawsze była ponad normę!
    TSH 2,12
    LH 5,2
    FSH 6,3
    Estradiol 43,76
    Glukoza 101 norma 99

    Także chyba jest dobrze bo w normach Ale wiem że się jakoś stosunek lh do fsh chyba liczy? I tsh chyba powinnam mieć poniżej 2 przy staraniach? Jak to obniżyć?

  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 6 września 2017, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicole, Tsh idealne to 1-1,5. Najlepiej do endo iść, ale gin też chyba może coś podpowiedzieć:) W każdym razie tragicznego nie masz ;)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1837 585

    Wysłany: 6 września 2017, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosunek LH do FSH powinien być ok 1, ja mam 1,33 i gin powiedziała że jest ok :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 września 2017, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dlatego się prawie udalo bo.prl spadła hurra bez bromergonu itp :-) dobrze że wrocilam do starego gina bo on mi dał orgametril na 3cykle i się uregulowalo

    Wyslalam mu wyniki na fb bo taki zajebisty gosc ze z nim mogę pisacsię zawsze

    Ellka lubi tę wiadomość

  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 6 września 2017, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:

    Inaa, pracujesz? Czy masz możliwość drzemki?;) Bo pogoda sprzyja;)

    Hej tak , ale nie na etacie. Dzisiaj mam troche luzui jestem teraz w domu. Idę spać jak tylko tata przyjedzie i się przebierze ( pracuje na budowie obok).

    Oczywiście też płaczliwa teraz jestem.. ten dziad progesteron znowu na mnie działa. Nie cierpie drugiej fazy cyklu agrrrrrrrrrrr

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 10:31

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • juna Autorytet
    Postów: 1374 679

    Wysłany: 6 września 2017, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zazdroszczę takiego dobrego kontaktu z ginekologiem. Stosunek lh do fsh masz w normie (najlepszy to w okolicach 1). Mój np. jest 0,5 czyli bardzo słaby.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 6 września 2017, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, ja "gryzłam" od samej owulacji. Mężowi się dostało kilka razy za nic. Chyba nikt nie lubi tej fazy. Te hormony, czekanie itd

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 września 2017, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Kurcze, zazdroszczę takiego dobrego kontaktu z ginekologiem. Stosunek lh do fsh masz w normie (najlepszy to w okolicach 1). Mój np. jest 0,5 czyli bardzo słaby.

    A mi wyszło 0,82jak.Dobrze liczę?

    Pisalam z ginem i twierdzi że teraz jest problem z glukoza żeby zrobić obciazenie i koniecznie metformax brać dalej reszta cacy

  • juna Autorytet
    Postów: 1374 679

    Wysłany: 6 września 2017, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Czyli jest ok. Najgorzej to od 0,5 w dół. Moja poprzednia ginekolog twierdziła, że tsh 2,2 jest ok. Obecna mówi ze max 1,5 także co lekarz to opinia.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 września 2017, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Tak. Czyli jest ok. Najgorzej to od 0,5 w dół. Moja poprzednia ginekolog twierdziła, że tsh 2,2 jest ok. Obecna mówi ze max 1,5 także co lekarz to opinia.

    A czy da się obniżyć tsh bez lekow? Może to ma związek z glukoza podwyższona? Za tydz mlodego już do pkola dam to pojde na krzywą cukrowa i może bym powtórzyła tsh przy okazji z ciekawosci jeżeli glukoza spadnie przez tydzień metformaxu to czy tak sie zmieni

  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 6 września 2017, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Inaa, ja "gryzłam" od samej owulacji. Mężowi się dostało kilka razy za nic. Chyba nikt nie lubi tej fazy. Te hormony, czekanie itd

    Kurczę dziewczyny to ja jestem jakaś dziwna? W 2 fazie mam dużo energii, nie jestem jakaś burzliwa ani nic z tych rzeczy :) a wszędzie słyszę ze progesteron właśnie takie działanie ma drażniąco-osłabiające...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:21

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6211 2262

    Wysłany: 6 września 2017, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicole tsh jest bardzo czule i skacze np jak sie denerwujesz, jak sa stresy czy jestes zmeczona. Mysle ze moze miec to tez zwiazek z glukozą. Ale bez stresu, nie jest zle, w razie czego dotaniesz lek (pewnie polowe najnizszej dawki) i od razu spadnie.

    dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego