X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naacia wrote:
    Dziewczyny, chyba zrezygnuję z testowania w tym cyklu. Do tej pory na testach owu miałam drugą kreskę, ale nie była ani takiej samej barwy jak ta kontrolna ani bardziej intensywna. A dziś już nie ma śladu po kresce. Totalna biel vizira..

Hmm u mnie w sumie zawsze cos tam widac dziwne...

z tego foto co dalas to jedynie 23dc wyglada na pozytywny

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też jak na moje oko to jedynie ten z 23dnia wyglada na pozytywny. Jeszcze ten śluz, rękę dałabym sibie obciąć że od kilku dni jest plodny. Wczoraj na papierze znalazlo sie go troche wiecej i doslownie taki rozciagliwy byl, ze trzymając papier sluzem do doly to tak się baaardzo ciągnął. Ehh masakra, juz nie wiem co robic.

Myślałam, że dzięki tym testom będzie łatwiej a w sumie mam wrażenie że jest gorzej. Jeszcze te temperatury które w ogóle nie wskazują że owu mogła być. A jeśli faktycznie w tym cyklu się nie uda to odpuszczę. Nie będę mierzyć temp, sprawdzać śluzu itd. Ponowie może wtedy starania w listopadzie, grudniu.

• Aife Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny dziś miałam monitoring cyklu i mam dwa pęcherzyki 16 mm..w niedzielę mam zrobić zastrzyk z ovitrelle i serduszkowac od poniedziałku do środy... trzymajcie za mnie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 15:59

SylwiaLu lubi tę wiadomość

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife, to działajcie! Trzymam kciuki! :*

• Aife Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naacia wrote:
    Właśnie też jak na moje oko to jedynie ten z 23dnia wyglada na pozytywny. Jeszcze ten śluz, rękę dałabym sibie obciąć że od kilku dni jest plodny. Wczoraj na papierze znalazlo sie go troche wiecej i doslownie taki rozciagliwy byl, ze trzymając papier sluzem do doly to tak się baaardzo ciągnął. Ehh masakra, juz nie wiem co robic.

Myślałam, że dzięki tym testom będzie łatwiej a w sumie mam wrażenie że jest gorzej. Jeszcze te temperatury które w ogóle nie wskazują że owu mogła być. A jeśli faktycznie w tym cyklu się nie uda to odpuszczę. Nie będę mierzyć temp, sprawdzać śluzu itd. Ponowie może wtedy starania w listopadzie, grudniu.
    Głowa do góry..testy mają pomagać a nie decydować o tym czy owu była... czasem jest tak że mogłaś przegapić moment kiedy były dwie mocne kreski... pamiętam cykle gdzie kreska była pozytywna dwa dni...a też takie kiedy kreska była mocna o godzinie np 16 a o 20 już słabsza dużo ( tak wiem jestem wariatka robiąc testy kilka razy dziennie...;) )

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfie wcale nie wariatka. Ja pierwszy raz w tym miesiącu wychwyciłam pozytywny robiąc kilka razy dziennie. Dopiero wczoraj wieczorem pozytywny i dziś też. Dodatkowo ból owulacyjny. A co... 30 sobie kupiłam w zestawie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 17:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Głowa do góry..testy mają pomagać a nie decydować o tym czy owu była... czasem jest tak że mogłaś przegapić moment kiedy były dwie mocne kreski... pamiętam cykle gdzie kreska była pozytywna dwa dni...a też takie kiedy kreska była mocna o godzinie np 16 a o 20 już słabsza dużo ( tak wiem jestem wariatka robiąc testy kilka razy dziennie...;) )
    Nie jesteś wariatką, też tak robiłam :) potrafię zrobić rano popoludniu i wieczorem :)

Aife lubi tę wiadomość

• malinek 91 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

U mnie też dzisiaj już dzisiaj bladzioch na teście był, wczoraj piękna krecha wyszła chwileczkę po zamoczeniu testu :) Ale! mój mężczyzna chyba się przystesował wczoraj z powodu tego testu, bo w trakcie serduszkowania niestety stracił wzwód :( smutny jak nie wiem, nie odzywał się prawie..masakra :( myślicie, żejeśli udało się dzień rzed pozytywnym testem to może wystarczyć? i jeśli sprobujemy jeszcze dziś, dzień po pozytywnym teście? :(

Kiedyś będziemy mamami :)
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, na moim teście owulacyjnym pisało że robić między 10-22. Najlepiej wieczorem (w przeciwieństwie do ciazowych) bo stężenie jest wtedy największe. Szkoda marnować testów kilka razy dziennie ;) aha i chyba 2 godziny przed nie wolno pić by nie rozzedzac moczu :) mam nadzieję ze pomoglam

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 7 września 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinek owulacja jest 24-48h Po pozytywnym tescie. Działajcie dziś ;) ale nic biedakowi nie mów ;)

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 7 września 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraW wrote:
    Malinek owulacja jest 24-48h Po pozytywnym tescie. Działajcie dziś ;) ale nic biedakowi nie mów ;)

Nooo ani słówka. aż mi szkoda chłopaka było :P

Aife lubi tę wiadomość

• Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj trochę temperatura spadła, mam nadzieję że jeszcze odbije w górę. Ogólnie to cały dzień bardzo źle się czuję. Wszystko mnie boli, w pracy to katastrofa, nie miałam siły do niczego. Wracając do domu kupiłam po drodze drugi test i go zaraz po wejściu do domu zrobiłam. Mym oczom ukazał się znowu piękny bladzioszek

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy któras z was zna sie może na obliczeniach do swiadczen socjalnych

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png

Wysłany: 7 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1981 wrote:
    Dzisiaj trochę temperatura spadła, mam nadzieję że jeszcze odbije w górę. Ogólnie to cały dzień bardzo źle się czuję. Wszystko mnie boli, w pracy to katastrofa, nie miałam siły do niczego. Wracając do domu kupiłam po drodze drugi test i go zaraz po wejściu do domu zrobiłam. Mym oczom ukazał się znowu piękny bladzioszek

Kochana, myślę, że jeśli kolejny jest pozytywny, to śmiało można Ci gratulować!! jutro z rana leć na betę :D

• Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinek 91 nie mam możliwości, nie mieszkam w Polsce.

xnw4vfxm5eizkx16.png

Wysłany: 7 września 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet prywatnie? to nie powinny być duże pieniążki

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trzymam za was kciuki u mnie 9dc wiec nic się nie dzieje 15 września idę na hsg i w związku z tym mam pytanie czy po zabiegu można się starać zdania są podzielone ze promieniowanie itp a ja mam późno owulke wiec albo będę wtedy w trakcie albo przed i nie wiem co zrobić zapytam jeszcze mojej gin ale jestem ciekawa jak u was było kto miał hsg?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinek91 podejrzewam, że nawet prywatnie nie ma możliwości. Jutro dzwonię do gina i może uda się zrobić termin na przyszły tydzień

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naacia wrote:

Tez mam testy z allegro w zeszłym miesiącu owulke potwierdziła mi gin pokryło się to ze śluzem i skokiem temp.Tylko u mnie te testy działają tak ze nigdy nie mam drugiej kreski mocniejszej od testowej myślałam ze nie ma owu ale okazuje się ze w moim przypadku wystarczy ze się pojawi kreska normalnie kilka dni nie ma nic i nie musi być wcale mocniejsza od testowej po pozytywnym teście na drugi dzień rano miałam spadek temp śluz płodny w trzecim dniu temp poszła w górę może to coś pomoże :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, pokażesz? :)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ