WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika, prowadzisz obserwacje? Wiesz kiedy miałaś owu?
Tutaj chyba mało która ma tyle cierpliwości żeby czekać do @ i jak coś jest na rzeczy to przeważnie beta pokazuje;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 15:15
-
Ostatni okres przyszedł 21.08 owu miałam 2.09 okres powinien przyjść według obserwacji 19.09 Mam cierpliwość bo za dużo razy myślałam że się udało a potem rozczarowanie więc chyba wole mylśeć że się nie udało i być mile zaskoczona niż cały czas o tym myśleć i tak myślę ale juz bez aż tak dużej nadziei. Rozczarowania bolą najbardziej. W zeszłym miesiącu okres spóźnił mi się tydzień mimo że zawsze był regularny i jak przyszła @ to ledwo się pozbierałam do kupy. Właśnie wtedy robiłam bete w piątek i cały weekend czekałam na wynik a w poniedziałek przed obiorem juz miałam @ . Ale te objawy które mam trzymają mnie przy życiu kilka razy dziennie sprawdzam czy ból sutków się nie zmniejszył i śluz którego jest sporo co chwile sprawdzam czy to nie @.
Monika -
a u mnie chuba juz po zawodach . nie ma sie co łudzic .. kolejny test i negatywny .. do @ 2 dni , szyjka niżej , lekko miekka i lekko otwarta , czyli szykuje sie @ .. do tego lepki śluz ale w normalnych ilosciach .. ehwczoraj jak testowalam to wydawalo mi sie ze cos pod swiatlo widze , ale dzis tylko biel vizira .. oszalec mozna . Planowana wizyta u gin.29.09 po kolejnej dawce clo .starania od 07.2017 ,
5 lat cykle bezowulacyjne,
hiperprolaktynemia, bromergon,
podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
badanie nasienia 1.02
21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️ -
Monika, kciuki żeby wreszcie się udało:)
Grzybek, a robiłaś test tej samej firmy? -
temperatura nadal 36,9 ( niestety mam tylko zwykly termometr ) , ale pewnie spadnie przed sama @ tak jak w poprzednim cyklustarania od 07.2017 ,
5 lat cykle bezowulacyjne,
hiperprolaktynemia, bromergon,
podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
badanie nasienia 1.02
21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️ -
nick nieaktualnyEllka my mamy akwarium, ale ja od razu jak powstał pomysł o nim, to powiedziałam mojemu że jeśli chce to niech zakłada, ale ja ręki nie przyłoże do opieki nad nim. To nie dla mnie. Ja to wolę właśnie psiaka, kota, itp. One przyjda do Ciebie poprzymilaja sie i wgl
Sanka ja znalazlam ogłoszenie, że są kociaki do oddania. Z info wynika, że matka to kot brytyjski a ojciec nieznany. Zdjęcia to potwierdzają i w sobotę jedziemy będzie już z nami. Co do tego czy będzie rasowy czy nie to dla mnie nie ma znaczenia w sumie nigdy nie miałam rasowego zwierzęcia i szczerze były i są świetnymi towarzyszami może i tym razem tak będzie -
monika16332 wrote:Ostatni okres przyszedł 21.08 owu miałam 2.09 okres powinien przyjść według obserwacji 19.09 Mam cierpliwość bo za dużo razy myślałam że się udało a potem rozczarowanie więc chyba wole mylśeć że się nie udało i być mile zaskoczona niż cały czas o tym myśleć i tak myślę ale juz bez aż tak dużej nadziei. Rozczarowania bolą najbardziej. W zeszłym miesiącu okres spóźnił mi się tydzień mimo że zawsze był regularny i jak przyszła @ to ledwo się pozbierałam do kupy. Właśnie wtedy robiłam bete w piątek i cały weekend czekałam na wynik a w poniedziałek przed obiorem juz miałam @ . Ale te objawy które mam trzymają mnie przy życiu kilka razy dziennie sprawdzam czy ból sutków się nie zmniejszył i śluz którego jest sporo co chwile sprawdzam czy to nie @.
Jak byla mini kreseczka i okres sie spoznil to mogla byc ciaza biochemiczna. Wiele kobiet nawet nie wie, ze ona byla.
Zrob jutro test, a w poniedzialek powtorzysz lub pojdziesz na bete. Na spokojnie.
-
Cześć dziewczyny, musze się Wam dziś wygadać bo miałam ciężki dzień w pracy. Jestem instrumentariuszką na bloku. Nie dość, że dziś mnóstwo zabiegów to na koniec doszło cięcie u Pani w 28 tyg ciąży urodziła sie maluteńka dziewczynka, ale raczej nie ma szans, żeby przeżyć a jej mama trafiła na oiom ze zmianami w mózgu przewróciła sie i uderzyła głową. I od tego się zaczęło. Dostała padaczki i rzucawki. Ciężko jest po takim dniu
-
Chyba marnie wyszły wyniki nasienia meza.
Np.plemniki prawidłowe 1%
plemniki patologiczne 99%.
Patologia główki 99%.
Nieprawidłowa wakuolizacja 87%
Ciągliwość lepkość - nieprawidłowa
Ruch postępowy 21% w tym szybki 3% a powinno byc >32%
Ruch całkowity 38% a powinno byc >40%
Żywotność czyli plemniki żywe 57% a powinno byc >58%
Jeszcze sa inne wyniki bo mieliśmy pakiet rozszerzony ale te mnie niepokoją..jest dla nas szansa? -
A swoja drogą dziś rano robiłam test drugi. Tylko o mniejszej czułości, bo nie było tego co robiłam ostatnio. Troszke ta kreska wyraźniejsza, ale szału nie ma. Jutro druga beta. https://zapodaj.net/ea4298d3df5de.jpg.html
SylwiaLu lubi tę wiadomość
-
Naacia, no tak tak, do rybki ciężko się przytulić niestety;) Zwłaszcza że ja się wychowałam na wsi, gdzie zawsze w domu albo pies albo kot;) A teraz nawet ryboli nie mamy
-
edwarda20 wrote:Jak byla mini kreseczka i okres sie spoznil to mogla byc ciaza biochemiczna. Wiele kobiet nawet nie wie, ze ona byla.
Zrob jutro test, a w poniedzialek powtorzysz lub pojdziesz na bete. Na spokojnie.
Chyba masz rację jutro się zaopatrzę i zrobię w sobotę rano a w we worek jak @ nie przyjdzie to zrobię bete
Fajnie że są takie kobietki jak Wy, wiem że nie jestem sama Dzięki za radyMonika -
nick nieaktualny
-
monika16332 wrote:Chyba masz rację jutro się zaopatrzę i zrobię w sobotę rano a w we worek jak @ nie przyjdzie to zrobię bete
Fajnie że są takie kobietki jak Wy, wiem że nie jestem sama Dzięki za rady
edwarda20 może mieć rację, mi też do głowy przyszła biochemiczna. Trzymam mocno kciuki, bo będziesz moją nadzieją, jeśli teraz Ci się uda
Cola - masakra, współczuję mężowi tej kobiety...
Ewi - ten 1% jest nieciekawy, ale jest na forum dużo informacji o tym, że udało się to podnieść np. po suplementach dla mężczyzn Ktoś chyba nawet do 12% podniósł, a to już bardzo ładny wynik.
Ellka - mam prośbę, wypiszesz tutaj, jak rosła Twoja beta? Cały czas za mną chodzi widmo małej bety i chciałabym zobaczyć, jak wygląda prawidłowy przyrost przy takich wartościach
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Hej dziewczyny mam pytanie do Was odnośnie mierzenia temp powiedzcie mi gdzie mierzycie bo kupiłam termometr owulacyjny i napisane jest że można w ustach w odbucie i w pochwie i do odbytu i ust jest podana instrukcja jak to robić a przy pochwie napisane jest by skonsultować z lekarzem no bez jaj serio? a druga sparawa chciałam kupić zioła o. sroki te numer 3 bo się tu naczytałam, że są pomocne przy regulacji cykli alenigdzie w sklepie zielarskim w Krk nie mogę dostać ostatnio któraś z dziewczyn pisała ze może się podzielić... to ja bym chętnie przygarnęła tylko czy można je brac od 6dc? da to coś?
Cola87 ale dramat współczuję takiego dnia ja bym nie dała rady No i gratuluję dwóch kreseeczek ja mam nadzieję doczekać się w najblizszym cykluAkceptacja! -
nick nieaktualnyKAL wrote:Hej dziewczyny mam pytanie do Was odnośnie mierzenia temp powiedzcie mi gdzie mierzycie bo kupiłam termometr owulacyjny i napisane jest że można w ustach w odbucie i w pochwie i do odbytu i ust jest podana instrukcja jak to robić a przy pochwie napisane jest by skonsultować z lekarzem no bez jaj serio? a druga sparawa chciałam kupić zioła o. sroki te numer 3 bo się tu naczytałam, że są pomocne przy regulacji cykli alenigdzie w sklepie zielarskim w Krk nie mogę dostać ostatnio któraś z dziewczyn pisała ze może się podzielić... to ja bym chętnie przygarnęła tylko czy można je brac od 6dc? da to coś?
Cola87 ale dramat współczuję takiego dnia ja bym nie dała rady No i gratuluję dwóch kreseeczek ja mam nadzieję doczekać się w najblizszym cyklu
Ja mierze w pochwie i nic z lekarzem nie konsultowałam -
Mi, oczywiście:)
10 dpo - 14,45
12 dpo - 65,33.
Więcej nie robiłam, bo jednak dużo nerwów mnie to oczekiwanie na wynik kosztowałomi88 lubi tę wiadomość
-
Kal, ja też w pochwie mierzyłam i nie spotkałam się z radą żeby skonsultować z lekarzem.
A co do mieszanki, to patrzyłaś po sklepach zielarskich? Bo można kupić osobno składniki i wymieszać tylko oczywiście w odpowiednich proporcjach:)