Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 21 września 2017, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sobie radzicie z koleżankami które dziwią się że jeszcze się nam nie udało. Cholerka bardzo mnie to denerwuje i widzę że moj mąż też się tym denerwuje. To że komuś uda się za pierwszym jak to mówią strzałem nie znaczy że inni są już jacyś niepełnosprawni:/ eh co za świat :)

    lamka lubi tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • marcela123 Autorytet
    Postów: 1218 657

    Wysłany: 21 września 2017, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko teraz nie wiem co robić bo biorę leki : bronergon co drugi dzień po pół tabletki i niepokalanek i nie wiem czy mam to od razu odstawic a nie mogę do mojej gin się dodzwonic

    Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

    3i49hdgew2fq6tag.png
  • Aneta90 Przyjaciółka
    Postów: 104 53

    Wysłany: 21 września 2017, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela123 gratulacje :)

    Aneta90
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6601 5014

    Wysłany: 21 września 2017, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    a jak sobie radzicie z koleżankami które dziwią się że jeszcze się nam nie udało. Cholerka bardzo mnie to denerwuje i widzę że moj mąż też się tym denerwuje. To że komuś uda się za pierwszym jak to mówią strzałem nie znaczy że inni są już jacyś niepełnosprawni:/ eh co za świat :)

    My nikomu nie mówiliśmy, że się staramy więc problemu nie ma. Tak jest chyba najłatwiej.

    Jesteśmy 3 lata po ślubie i też raczej nikt ze znajomych ani rodziny nie dopytuje czemu nie mamy dzieci.

    Może raz na jakiś czas rodzice coś tam pomarudzą, ale my na to nie reagujemy, albo się z nich śmiejemy, że swoich mogli zrobić więcej jak im tak na dzidziusiach zależy - więc szybko im się buzie zamykają :P

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • Tini Autorytet
    Postów: 561 475

    Wysłany: 21 września 2017, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :-) ja dziś zrobiłam jeszcze jeden test, tym razem z porannego moczu. Niby jest druga kreska ale ciągle słabsza niż kontrolna. Mam nadzieję, że jeszcze jest trochę wcześnie i sciemnieje. W końcu dopiero jutro mam termin @

    ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 21 września 2017, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a u nas każdy się dopytuje. Szczególnie jeśli ktoś już ma dziecko i daje swoje rady jak to zrobić zeby to zrobić...

    Albo znajomi pytają "a wy jak tam kiedy coś planujecie? Macie jakieś problemy? No bo wy juz tak długo razem" itd itp heh

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 21 września 2017, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście nie było takich pytań o dzieci:) A o staraniach też praktycznie nikt z rodziny nie wiedział:) Znaczy wiadomo było że chcemy mieć kiedyś dzieci ale bez konkretów;)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 21 września 2017, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka82 wrote:
    aea19e1e5f18f76835d5aa71a01c5d35]aea19e1e5f18f76835d5aa71a01c5d35.png[/url]

    Witam dziewczyny co myślicie o moim wykresie. Owu wyznaczył mi druga!!!! owulacjie najpierw była wcześniej???? O co chodzi czy w takim cyklu miało szansę dojść do czegokolwiek.. Bo teraz to nawet nie wiem kiedy się @ spodziewać ( tzn kiedy testować bo @ wolałabym żeby nie przyszła) bo normalnie cykle miałam 30 dni ale zakładając że ten drugi skok to owu to teraz nie wiem??? Dodam że test z wczoraj negatywny
    Średnio widać wklej proszę całego linka

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6601 5014

    Wysłany: 21 września 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    no a u nas każdy się dopytuje. Szczególnie jeśli ktoś już ma dziecko i daje swoje rady jak to zrobić zeby to zrobić...

    Albo znajomi pytają "a wy jak tam kiedy coś planujecie? Macie jakieś problemy? No bo wy juz tak długo razem" itd itp heh

    Ja bym powiedziała wprost, że takie pytania nie są na miejscu i że to jest Wasza sprawa kiedy i czy planujecie.
    Wiadomo, że różnie to bywa, dlatego uważam, że takich pytań, nawet gdy idzie za tym dobra intencja nie powinno się zadawać w ogóle i nikomu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 15:13

    Pati88 lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2044 658

    Wysłany: 21 września 2017, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

    Byłam na wizycie otóż

    tarczyca-3,52 a powiedziała ze powinno być mniej niż 1,5
    zawyżone amh mam 7,7 a max jest 7 .
    Mam zrobić jeszcze glukozę i insulinę
    Dała mi jakieś leki na wyregulowanie, powiedziała ze mam za dużo męskich hormonów. Jest 10 dzień cyklu i nie widać pęcherzyka dominującego :( a i będziemy symulować pęknięcie

    za tydzień kolejna wizyta.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 21 września 2017, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela123 gratulacje :)

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 21 września 2017, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, tarczyca faktycznie za wysoko, ale to się szybko zbija:) Grunt dobrać odpowiednią dawkę:)
    A mialaś już jakieś pęcherzyki? U mnie w 12dc nie było dominującego a mimo braku wspomagaczy owu była:)
    Ogarniesz z lekarką i będzie dobrze:*

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2044 658

    Wysłany: 21 września 2017, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziała że pęcherzyk 9 mm- dała mi wspomagacz na ovu lametta przez 5 dni mam brać. no i lek na wyregulowanie tarczycy ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 15:21

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 21 września 2017, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teraz tydzień czekania. A co z tsh? Dała jakieś leki?

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 947 1084

    Wysłany: 21 września 2017, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    no a u nas każdy się dopytuje. Szczególnie jeśli ktoś już ma dziecko i daje swoje rady jak to zrobić zeby to zrobić...

    Albo znajomi pytają "a wy jak tam kiedy coś planujecie? Macie jakieś problemy? No bo wy juz tak długo razem" itd itp heh
    U nas nikt tak nie mówił, ale większość miała problemy z zajściem więc może dlatego

  • ScarlettKate Autorytet
    Postów: 477 375

    Wysłany: 21 września 2017, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela123 i MArya Gratki :)

    Własnie tak to jest z TYmi ludmi. Najpierw wypytuja i pierwse dziecko potem o drugie i pewnie potem o 3 beda pytać. Taka jest juz niestety niektórych natura wpychania nosa w czyjeś życie :D

    atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png






  • ScarlettKate Autorytet
    Postów: 477 375

    Wysłany: 21 września 2017, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje objawy sie nasilają...
    jeszcze 9 dni :D

    atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png






  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 21 września 2017, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, tyle do testowania? Dluuugo ;-) ile dzisiaj dpo jesteś? :-)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 147

    Wysłany: 21 września 2017, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas tez znajomi dopytuja kiedy dzieci, czy juz dzialamy, kiedy brzuch zobacza. Zaczyna mnie to denerwowac i obiecalam sobie ze bede zwracac im uwage ze to nie na miejscu. Obawiam sie tylko stwierdzenia pt "aha znaczy sie ze maja problem" albo cos w tym guscie. A wtedy ja sie zaczne mocno martwic i denerwowac :)

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2044 658

    Wysłany: 21 września 2017, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Czyli teraz tydzień czekania. A co z tsh? Dała jakieś leki?


    tak przepisała euthyrox ,
    jutro pojade zrobić insulinę i cukrzyce bo tez mi zalecila.
    ale ten lek lametta jest drogi ;/ musiałam kupic cale opakowanie za 66 zł a potrzebuje jeden listek :o

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego