WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ScarlettKate wrote:A mnie wczoraj cmilo w podbrzuszu a dzis już się ból rozkręcil... I jajniki tez bolą. A to dopiero 5 dpo. Jeszcze 9 dni do testowania
klaudiaaa93 lubi tę wiadomość
-
Pati88 wrote:własnie wiem ale jak przekonać M do badania nasienia. Już widzę jak sie obraża
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka dokładnie to samo stwierdził mój że jeszcze nie i że próbujemy dalej:) Co się dziwić jak 12 lat człowiek starał się nie zajść a teraz nagle chce już teraz natychmiast hihi. Organizm świruje07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Pati88 wrote:Ineczka dokładnie to samo stwierdził mój że jeszcze nie i że próbujemy dalej:) Co się dziwić jak 12 lat człowiek starał się nie zajść a teraz nagle chce już teraz natychmiast hihi. Organizm świruje
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
mój M natomiast stwierdził ze on zrobi "jak trzeba to trzeba " ale od tej deklaracji minęło 2 miesiące i nic się nie dzieje w tym kierunkuPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
My jak stwierdzimy że się przebadamy to na drugi dzień na badania i już a oni ehhhPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
Ineczka wrote:Myśle, ze musimy dac im czas w przypadku mojego męża wiem, ze im bardziej naciskam tym nic z tego nie wyjdzie.A jak już sam doszedł ostatnio do wniosku, ze nie będzie dodatkowo płacił za jakieś jałowe prezerwatywy, żeby w domu to ogarnąć tylko woli na miejscu to znak, ze jednak o tym myśli
Dziewczyny jak słyszę takie cos to aż mnie boli. Same sobie tego dziecka nie robicie. Ty i partner wiec dlaczego ma się obrazić i fochac? My możemy cierpieć a oni nie mogą zrobic sobie przyjemnie do pojemnika? Uważam ze należy sprawdzić nasienie bo jesli okaże sie ze jest slabo to jego ewentualna regeneracja zajmuje min. 3 mce. Wy sie teraz stresujecie martwicie badanie avto moze być ich wina. Ja ryzykowałam - zaczelam starania w wieku 31 lat. Ja byłam przebadana i układ byl taki ze po 2 nieudanych próbach mąż idzie sie zbadać. Nie ma żadnego nie żadnych fochów. Albo nam obojgu zalezy albo nie. Tskze jesli mnie by chlop powiedzial nie lub strzelił focha to jak boga kocham byloby z nim cienko ;p na szczęście u mnie udalo się w 2 cs. Ale kolejna kwestia- gdybym wczesniej trafila na to forum i zobaczyla ile kobiet i mężczyzn ma problemy... Pewnie zaczelabym wczesniej. Nie zdawałam sobie z tego sprawy...Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Dziewczyny jak słyszę takie cos to aż mnie boli. Same sobie tego dziecka nie robicie. Ty i partner wiec dlaczego ma się obrazić i fochac? My możemy cierpieć a oni nie mogą zrobic sobie przyjemnie do pojemnika? Uważam ze należy sprawdzić nasienie bo jesli okaże sie ze jest slabo to jego ewentualna regeneracja zajmuje min. 3 mce. Wy sie teraz stresujecie martwicie badanie avto moze być ich wina. Ja ryzykowałam - zaczelam starania w wieku 31 lat. Ja byłam przebadana i układ byl taki ze po 2 nieudanych próbach mąż idzie sie zbadać. Nie ma żadnego nie żadnych fochów. Albo nam obojgu zalezy albo nie. Tskze jesli mnie by chlop powiedzial nie lub strzelił focha to jak boga kocham byloby z nim cienko ;p na szczęście u mnie udalo się w 2 cs. Ale kolejna kwestia- gdybym wczesniej trafila na to forum i zobaczyla ile kobiet i mężczyzn ma problemy... Pewnie zaczelabym wczesniej. Nie zdawałam sobie z tego sprawy...
Masz w zupełności rację. u mnie było podobnie -też nie zdawałam sobie sprawy jakie mogą być problemy.
Pokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
nick nieaktualny
-
Co do badań, mój robił bez narzekania. Z tym że ja się dowiedziałam gdzie i kiedy można zrobić, dałam mu na kartce numer telefonu i niech się umawiać Kiedy pasuje
-
Ja teraz czekam grzecznie na @, chociaż oczywiście mam nadzieję, że nie przyjdzie.
U nas starania były w 12,14,15,16 i 18 dniu cyklu i powiem Wam szczerze, że ani ja ani mój mąż nie mamy ochoty na kolejne stosunki :p W tygodniu, pracując po 10 i więcej godzin jesteśmy na maksa zmęczeni, ten 14-16 dzień cyklu to weekend. Weekend są siły i chęci, ale w tygodniu lipa, i wiemy, że pewnie powinno się częściej i tak jak dziewczyny pisały co 2 dni przez ok 2 tygodnie, ale jak na moje...to ( mówie o swoim odczuciu ) żadna przyjemność, tylko kolejna ciężka robota :p
Chyba, że my dziwni jesteśmy, ale przyzwyczajeni jestesmy do stosunków w weekend, bo wtedy sprawia nam to przyjemność. w tygodniu zmęczenie zbyt duże... także ja nie wiem jak te nasze starania będą wyglądały :p :p
Magda - mbc lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
edwarda20 wrote:Dziewczyny jak słyszę takie cos to aż mnie boli. Same sobie tego dziecka nie robicie. Ty i partner wiec dlaczego ma się obrazić i fochac? My możemy cierpieć a oni nie mogą zrobic sobie przyjemnie do pojemnika? Uważam ze należy sprawdzić nasienie bo jesli okaże sie ze jest slabo to jego ewentualna regeneracja zajmuje min. 3 mce. Wy sie teraz stresujecie martwicie badanie avto moze być ich wina. Ja ryzykowałam - zaczelam starania w wieku 31 lat. Ja byłam przebadana i układ byl taki ze po 2 nieudanych próbach mąż idzie sie zbadać. Nie ma żadnego nie żadnych fochów. Albo nam obojgu zalezy albo nie. Tskze jesli mnie by chlop powiedzial nie lub strzelił focha to jak boga kocham byloby z nim cienko ;p na szczęście u mnie udalo się w 2 cs. Ale kolejna kwestia- gdybym wczesniej trafila na to forum i zobaczyla ile kobiet i mężczyzn ma problemy... Pewnie zaczelabym wczesniej. Nie zdawałam sobie z tego sprawy...
Paulinaaa wrote:Ja teraz czekam grzecznie na @, chociaż oczywiście mam nadzieję, że nie przyjdzie.
U nas starania były w 12,14,15,16 i 18 dniu cyklu i powiem Wam szczerze, że ani ja ani mój mąż nie mamy ochoty na kolejne stosunki :p W tygodniu, pracując po 10 i więcej godzin jesteśmy na maksa zmęczeni, ten 14-16 dzień cyklu to weekend. Weekend są siły i chęci, ale w tygodniu lipa, i wiemy, że pewnie powinno się częściej i tak jak dziewczyny pisały co 2 dni przez ok 2 tygodnie, ale jak na moje...to ( mówie o swoim odczuciu ) żadna przyjemność, tylko kolejna ciężka robota :p
Chyba, że my dziwni jesteśmy, ale przyzwyczajeni jestesmy do stosunków w weekend, bo wtedy sprawia nam to przyjemność. w tygodniu zmęczenie zbyt duże... także ja nie wiem jak te nasze starania będą wyglądały :p :p
lamka wrote:Ha - co Ci się działo od 3dpo?
lamka lubi tę wiadomość
-
Ha wrote:Ja w tym cyklu miałam objawy ze coś zaczyna się dziać od 3dpo. Trzymam kciuki i życzę cierpliwości. Chociaż wiem jak to trudno
Oj ciężko czekać grunt to znaleźć sobie zajecie przy 10 miseczniaku to nie problem ale o 20 jak już pójdzie spać to wtedy się zaczyna myślenie i niecierpliwość
A jak dziewczęta samopoczucie??
U mnie typowo jesiennie za oknem. OD dzisiaj zaczęłam brać luteinę jak w pierwszej ciąży . Powiedzcie jak ona szybko zaczyna działać? Jutro objawy już mogą być po niej jutro objawy i wyższa temp też??
-
Paulinaaa wrote:Ja teraz czekam grzecznie na @, chociaż oczywiście mam nadzieję, że nie przyjdzie.
Dokładnie jest jak mówisz, oboje wracamy z pracy, mąż jeszcze często pracuje w domu. Pies, obowiązki, jakieś zakupy, coś wyskoczy i nagle jest 22 a my wiemy, że jest jeszcze jeden obowiązek do spełnienia i serduszkujemy nie dla fanu i ochoty, ale dlatego, że wiemy, że chcemy mieć dziecko i dziś wypada dzień serduszka. Oczywiście w trakcie jest fajnie, ale potem padamy jak muchy W weekendy albo luźniejsze dni, inna sprawa, czasem nawet parę razy dziennie
Dziś dzień przerwy, jutro piątek, może będzie fajnie. Potem jeszcze niedziela i odliczanie do testu, haha Super planMałaMi90, Paulinaaa, Pati88 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Dokładnie jest jak mówisz, oboje wracamy z pracy, mąż jeszcze często pracuje w domu. Pies, obowiązki, jakieś zakupy, coś wyskoczy i nagle jest 22 a my wiemy, że jest jeszcze jeden obowiązek do spełnienia i serduszkujemy nie dla fanu i ochoty, ale dlatego, że wiemy, że chcemy mieć dziecko i dziś wypada dzień serduszka. Oczywiście w trakcie jest fajnie, ale potem padamy jak muchy W weekendy albo luźniejsze dni, inna sprawa, czasem nawet parę razy dziennie
Dziś dzień przerwy, jutro piątek, może będzie fajnie. Potem jeszcze niedziela i odliczanie do testu, haha Super plan
a myślałam że tylko my mamy takie odczucie. no bonjak się serduszkować co drugi dzień i nie myśleć o tym że tak wypada i tak trzeba. Uważam że i tak podświadomie się wie że to jest schemat. Oczywiście kest genialnie jak zawsze bo sie staramy raczej o nastrój zero kłotni i wzmacnianie relacji. Jednak ostatnio moj M powiedział ze kurcze czuje sie jakby miał w grafiku wbite ze co drugi dzień jest ta chwila mimo zmęczenia. A czasem tygodnie w pracy są wyczerpujące niestety:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 11:46
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)