Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewiwi mam jeszcze takie pytanie odnośnie tych zwolnień . Mam teraz do pt kolejnego zwolnienie i wtedy kończy mi się wypowirdzenie . Q czwartek mam lekarza bo tylko pon i czwartki przyjmuje i teraz jakbym chciała przedłużyć żeby przejść na ZUS to jak to zrobić? Nie mogą się najść zwolnienia na siebie ?05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
nick nieaktualnyOlunia.wu wrote:Dopiero zaczynam, ale jak coś mi już nie psuje i tu trafiłam to myślę, że zostanę tu na dłużej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 15:13
-
Niaha, NaszCud - no właśnie obie się z Ewiwi zgłosiłyśmy. Jak dla mnie też szkoda, że nie ma opcji prowadzenia wątku we dwójkę
Co do nazwy - wciąż spływają odpowiedzi w ankiecie, więc chciałabym ją zostawić chociaż do poniedziałku.
dracaena, jest jakaś szansa na l4 ciążowe? Taka ilość stresu przy Twoich reakcjach na stres może się nieprzyszłużyć kropkowi.
paprotka, Zosis niech pozytywna energia na Was w końcu spłynie i coś się wykluje. :>
Kil, dokładnie. To Twoje prawo wziąć L4 jak się źle czujesz, nie jesteś niewolnikiem. Jak robiłam jeszcze w banku to się dziwiłam tym babom, które przyłaziły chore do roboty (pomijam fakt, że zarażały inne oraz klientów), byleby tylko posiedzieć ten dzień w oddziale w nadziei, że punkty do wyrobienia planu wpadną. Kosmos. Uroczo jest być obsługiwaną przez co chwile smarkającą babkę. Rzuć im L4 ciążowe jak najszybciej!
Olunia wprowadź poranne mierzenie temperatury, myślę że pomoże zweryfikować, czy owulacja zachodzi oraz kiedy.
Mart ty się śmiej, ale to dobry plan. Ja dzisiaj siedzę sobie zdalnie na ważnym spotkaniu na którym podejmowana jest decyzja, czy koordynowane przeze mnie projekty zostaną wdrożone i... w domu babcia z teściem zaczęli się kłócić, na spotkani dostawcy z dyrektorami zaczęli się kłócić. Z wrażenia się zestresowałam i znalazłam w stanie przedatakowopanikowym. Uznałam, że jak tak dalej pójdzie, to chyba wybiorę się po większą dawkę antydepresantów. Albo wczoraj prowadzę sobie kulturalnie szkolenie, a babka mi bez pardonu wjeżdża do pokoju z przesyłką, bo nie może jej przecież leżeć w kuchni/przedpokoju i wadzić wzroku. Zastanawiam się, co ta babka zrobi jak się wyprowadzimy w końcu i będzie musiała odbierać listy, przesyłki. JAk będzie odsyłać listonoszy do "domu obok" (czyli do mnie) to będę chyba udawać, że mnie nie ma i nie będę otwierać. Poszłabym sobie na jakieś L4 od psychiatry, gdyby nie to, że potrzebujemy pieniędzy i dostawanie 80% pensji robi nam różnicę.paprotka17, dracaena, Agn1000, Kil lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualnysiesiepy wrote:Niaha, NaszCud - no właśnie obie się z Ewiwi zgłosiłyśmy. Jak dla mnie też szkoda, że nie ma opcji prowadzenia wątku we dwójkę
Co do nazwy - wciąż spływają odpowiedzi w ankiecie, więc chciałabym ją zostawić chociaż do poniedziałku.
dracaena, jest jakaś szansa na l4 ciążowe? Taka ilość stresu przy Twoich reakcjach na stres może się nieprzyszłużyć kropkowi.
paprotka, Zosis niech pozytywna energia na Was w końcu spłynie i coś się wykluje. :>
Kil, dokładnie. To Twoje prawo wziąć L4 jak się źle czujesz, nie jesteś niewolnikiem. Jak robiłam jeszcze w banku to się dziwiłam tym babom, które przyłaziły chore do roboty (pomijam fakt, że zarażały inne oraz klientów), byleby tylko posiedzieć ten dzień w oddziale w nadziei, że punkty do wyrobienia planu wpadną. Kosmos. Uroczo jest być obsługiwaną przez co chwile smarkającą babkę. Rzuć im L4 ciążowe jak najszybciej!
Olunia wprowadź poranne mierzenie temperatury, myślę że pomoże zweryfikować, czy owulacja zachodzi oraz kiedy.
Mart ty się śmiej, ale to dobry plan. Ja dzisiaj siedzę sobie zdalnie na ważnym spotkaniu na którym podejmowana jest decyzja, czy koordynowane przeze mnie projekty zostaną wdrożone i... w domu babcia z teściem zaczęli się kłócić, na spotkani dostawcy z dyrektorami zaczęli się kłócić. Z wrażenia się zestresowałam i znalazłam w stanie przedatakowopanikowym. Uznałam, że jak tak dalej pójdzie, to chyba wybiorę się po większą dawkę antydepresantów. Albo wczoraj prowadzę sobie kulturalnie szkolenie, a babka mi bez pardonu wjeżdża do pokoju z przesyłką, bo nie może jej przecież leżeć w kuchni/przedpokoju i wadzić wzroku. Zastanawiam się, co ta babka zrobi jak się wyprowadzimy w końcu i będzie musiała odbierać listy, przesyłki. JAk będzie odsyłać listonoszy do "domu obok" (czyli do mnie) to będę chyba udawać, że mnie nie ma i nie będę otwierać. Poszłabym sobie na jakieś L4 od psychiatry, gdyby nie to, że potrzebujemy pieniędzy i dostawanie 80% pensji robi nam różnicę.
W jakiej perspektywie czasowej się będziecie wyprowadzać? Ja już tyle lat nie mieszkam w domu rodzinnym że chyba bym oszalala jakbym wrocila xDsiesiepy, dominikawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlunia.wu wrote:Okropne tylko to czekanie. Jak jeden cykl nieudany to kolejny miesiąc w plecy 👿
A Wy długo się staracie ? Na forum już jest troszkę stron i ciężko sie ogarnąćsiesiepy lubi tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Widzę siesiepy coś napisała, mysle - będzie co czytać 🙃 Podziwiam za te wielkie odpowiedzi!
W jakiej perspektywie czasowej się będziecie wyprowadzać? Ja już tyle lat nie mieszkam w domu rodzinnym że chyba bym oszalala jakbym wrocila xD
W przeciągu miesiąca - dwóch. Które będą trudne bo znowu teściowa pedantka wraca z Niemiec. 😶 Rok temu mówiłam że nie wytrzymam tu kolejny rok... I mieliśmy wyprowadzać się w maju. No widać jak wyszło.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
Olunia.wu wrote:Okropne tylko to czekanie. Jak jeden cykl nieudany to kolejny miesiąc w plecy 👿
A Wy długo się staracie ? Na forum już jest troszkę stron i ciężko sie ogarnąć
Trzeba się inaczej nastawiać i ja wiem że łatwo się mówi. Sama próbuje pocieszyć się tym, że chociaż badania wykonam a i może zabieg uda się zrobić jak będzie po co. I że napije się drinka w knajpie we Wrocławiu. 🥴walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
siesiepy wrote:Trzeba się inaczej nastawiać i ja wiem że łatwo się mówi. Sama próbuje pocieszyć się tym, że chociaż badania wykonam a i może zabieg uda się zrobić jak będzie po co. I że napije się drinka w knajpie we Wrocławiu. 🥴
Mnie męczą te monitoringi, ahh. Jechać specjalnie kilkadziesiąt km na 5 minut .
Na szczęście moja ginekolog robi to za darmo .
Jedna wizyta prywatna a monitoringi już ma za darmo.
Otrzymałam dzisiaj z cytologii wyniki- jest Ok .dracaena, paprotka17 lubią tę wiadomość
27.12- II ❤️❤️ -
Olunia.wu wrote:Mnie męczą te monitoringi, ahh. Jechać specjalnie kilkadziesiąt km na 5 minut .
Na szczęście moja ginekolog robi to za darmo .
Jedna wizyta prywatna a monitoringi już ma za darmo.
Otrzymałam dzisiaj z cytologii wyniki- jest Ok .
Fakt, jechać tak daleko to kosmos. Ja mam bliżej, ale jednak USG płatne, choć nie tak dużo jak tu co niektóre dziewczyny płacą. Jednak dużo mniejsze miasto. :o
Ale badania i endokrynolog na enelmed i tu ujeżdżam busami ostatnio minimum raz w tygodniu do wojewódzkiego miasta, same podróże to 4h z głowy.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
Siesiepy szansa na l4 ciążowe jak najbardziej jest i ten stres jest pewnie głównym, dużym czynnikiem, ale niestety istotnym - duze decyzje, duzo pracy pod presja.
Tylko też nie chce brać jak jeszcze to takie świeże - pewnie po I trym będę się za to zabierać jak wszystko bedzie ok. No i na pewno samo powiedzenie trochę spuści z pary i ułatwi mi zycie - generalnie firma przyjmuje, że ciąże to naturalna kolej rzeczy i ze ciezarne maja swoje ograniczenia i duzo dziewczyn pracuje do wysokiej nawet ciazy (ale fakt, tu juz roznie sobie ludzie radza ze stresem - mamy lzejsze i goretsze okresy, niestety jesien jest najbardziej intensywna), wiec zobaczymy. 😅 Ale no jak powiem to muszą szukać kogoś na zastępstwo- więc też chcę mowic jak będę wiedzieć, że jest ok.
Dodatkowo, będę chciała wracać, więc muszę to też fair rozegrać. 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 16:03
siesiepy, Czytoto, paprotka17 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
dracaena wrote:Siesiepy szansa na l4 ciążowe jak najbardziej jest i ten stres jest pewnie głównym, dużym czynnikiem, ale niestety istotnym - duze decyzje, duzo pracy pod presja.
Tylko też nie chce brać jak jeszcze to takie świeże - pewnie po I trym będę się za to zabierać jak wszystko bedzie ok. No i na pewno samo powiedzenie trochę spuści z pary i ułatwi mi zycie - generalnie firma przyjmuje, że ciąże to naturalna kolej rzeczy i ze ciezarne maja swoje ograniczenia i duzo dziewczyn pracuje do wysokiej nawet ciazy (ale fakt, tu juz roznie sobie ludzie radza ze stresem - mamy lzejsze i goretsze okresy, niestety jesien jest najbardziej intensywna), wiec zobaczymy. 😅 Ale no jak powiem to muszą szukać kogoś na zastępstwo- więc też chcę mowic jak będę wiedzieć, że jest ok.
Dodatkowo, będę chciała wracać, więc muszę to też fair rozegrać. 👍
Powiem Ci tylko tyle, że życzę Ci faktycznie abyś mogła wytrzymać do 2 trymestru z L4. Przyjaciółka miała ten sam plan i zamiar, ale larwiszon tak jej dał popalić, że zmusił do szybszego wzięcia L4. Nie była w stanie usiedzieć bez zasypiania o 15, dostała rozmiękczenia móżgu, biegała co 1h do kibla na siku i potem doszły jeszcze wizyty w WC z powodu mdłości. Pełen pakiet. 1 trymestr dopiero zakończyła, albo mało jej brakuje, ale już od miesiąca na L4. Zazdroszczę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 16:06
dracaena lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
W mnie dzisiaj 🐵 zawitała w końcu, także zaczynam nowy cykl, mam nadzieje ze ten szczęśliwy💪
dracaena, taki stres w ciąży to nie jest dobra rzecz, może poproś o przesunięcie tych terminów? I wiesz jak tylko zaczniesz się gorzej czuć to do lekarza i l4😘
Olunia.wu, niestety starania o dziecko przez dłuższy czas to niestety często są i wyrzeczenia i kasa… trzymam kciuki żeby szybko zaskoczyło ☺️
Siesiepy, no weź do poniedziałku??? Zdradź chociaż czy jest jakiś faworyt 😃
Czarneniebo, o której wizytujesz? 🤞🤞🤞czarneniebo, dracaena lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny o 17 wizyta, zaraz wyjeżdżam. Trzymajcie kciuki. Boje sie😥
ANGELIKA, paprotka17, Emka06, oloska, Cotakoza, Agn1000, Namisa, Madziq6, okejka lubią tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Dziewczyny o 17 wizyta, zaraz wyjeżdżam. Trzymajcie kciuki. Boje sie😥
Z całych sił ✊✊✊czarneniebo, Zosis lubią tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Dziewczyny o 17 wizyta, zaraz wyjeżdżam. Trzymajcie kciuki. Boje sie😥
Trzymam🤞🤞🍀czarneniebo lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
Czytoto jest. 😏 Ale zaczęło drugie miejsce go gonić. 😆czarneniebo lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
czarneniebo trzymamy kciuki 🤞🤞 i czekamy na wieści!
Dzięki dziewczyny 😘 Już poprosiłam i trochę w ciągu dnia się rozpogodziły mi chmurki nad głową, mam schematy, które mi ułatwiają się uporać z nawałem (typu odhaczenie mniejszych zadan żeby mieć poczucie, że jestem mniej w dupiu 🤣).
Jasne, wiadomo ze bywa różnie, podejrzewam, że wymiotującej pozwoliliby mi pracowac z domu. 😅 Wiadomo, że moje zdrowie ważniejsze niż praca. 👍siesiepy, czarneniebo, Czytoto, paprotka17 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023