Wysoka Prolaktyna - wyniki
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem tu nowa. Od pół roku staramy się o dziecko. Póki co bezskutecznie. Mam niedoczynność tarczycy, ale unormowaną (tsh okolice 1). Dziś 7dpo zrobiłam prolaktynę i progesteron. Progesteron 15.7 (dla normy do 23) i prolaktyna aż 675.
Prowadzę pomiary temperatury i robię testy owulacyjne i wydaje się że do owulacji dochodzi. Czy te wyniki powinny mnie niepokoić? Czy przy takiej prolaktynie trzeba ją jakoś zbić? -
Czytalam jeszcze ze duze dawki witaminy b6 obnizaja prolaktyne.. Tez stosuje - 500 mg dziennie, a niepokalanka 800mg dziennie. Pluc cynk, magnez I wit c. Codziennie pije soki wyciskanie z zielonych warzyw. Zero slodyczy I fast foodow.. Codziennie Co najmniej 30 minut biegania. Naprawde jest znaczna poprawa. Do tego joga na odstresowanie. Powodzenia
-
Hej ! Właśnie dowiedziałam się że moja prolaktyna wynosi 49 a norma to 25. Szukam wszędzie w internecie co dokładnie "psuje" prolaktyna ale nie mogę znaleźć. Jestem w 17 DC i od wczoraj biorę Bromergon 1 tabletkę na noc. Owulacja potwierdzona z lewego jajnika 15-16 DC. Boje się że przez tą prolaktyne nie doszło do zapłodnienia. Miałam Hsg tydzień temu.
-
nick nieaktualnyDziewczyny jeśli normalnie owuulujecie macie w miare regularne miesiaczki to nic się nie robi z prolaktyna ! Wiem to po swoim przykładzie!!!
O ile wynik nie jest w wartościach setnych ( mowa o jednostce ng) i Owulacje są normalne to wysoka prolaktyna nie ma się co przejmować. Ewentualnie za jakiś czas powtorzyc badania -
Anna1983! wrote:Mi dr powiedział że Dostinexu nie wolno przy staraniach
Spróbuję raz jeszcze wrócić do Bromka. -
Anetka32 wrote:Dziewczyny jeśli normalnie owuulujecie macie w miare regularne miesiaczki to nic się nie robi z prolaktyna ! Wiem to po swoim przykładzie!!!
O ile wynik nie jest w wartościach setnych ( mowa o jednostce ng) i Owulacje są normalne to wysoka prolaktyna nie ma się co przejmować. Ewentualnie za jakiś czas powtorzyc badania -
Anetka32 wrote:Dziewczyny jeśli normalnie owuulujecie macie w miare regularne miesiaczki to nic się nie robi z prolaktyna ! Wiem to po swoim przykładzie!!!
O ile wynik nie jest w wartościach setnych ( mowa o jednostce ng) i Owulacje są normalne to wysoka prolaktyna nie ma się co przejmować. Ewentualnie za jakiś czas powtorzyc badania
Co mam o tym myśleć? Jak szybko bromek zbija prolaktyne? Od drugiego dnia przyjmowania leku temperatura poranna jest w granicach 36,98 a nigdy tak nie było.. zawsze max 36,7 -
Niestety przy wysokiej prolaktynie bardzo dużo włosów wypada, mówię to po sobie. Ja miałam wysoką prolaktyne akurat z tego względu, że długo karmiłam piersią córkę. Wanna zatykała mi się średnio 4 razy podczas mycia. Musisz koniecznie zbić ilość prolaktyny i zrobić dodatkowe badania. Dobrze będzie również zadbać o cebulki włosowe. Najlepiej regularnie wcierając wcierkę w skore glowy. Poczytaj sobie o kosmetykach Delpos https://delpos.pl/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 11:17
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie. Prolaktyna niska, ale pecherzyk pęka majac ok 3cm. W tym miesiącu jeszcze nie pekl, a już ma 4.
Zastanawiam się nad zrobieniem prolaktyny z obciążeniem. Czy której z Was wyszło coś dopiero z prolaktyny z obciążeniem i w jaki sposób wtedy działalyscie? -
LuśkaDośka wrote:Dziewczyny czy ma któraś z was na sprzedaż Bromocorn albo Bromergon?(
Posiadam:
Cyclogest 400 mg całe opakowanie (zamknięte)(10/2026);
Cyclogest 400 mg 12 szt. (10/2026);
Latrozole Bluefish 2,5 mg, 20 szt. (05/2025);
Progesteron Besins 100 mg, 22 szt. (03/2025);
Duphaston 18 szt. (07/2026);
Clexane 4000 j.m. 7 szt.(08/2026)
Luteina 50 mg pod język 19 szt. (08/2026);
Ovarin 19 szt. (12/2024);
Bromocorn 2,5 mg całe opakowanie (02/2025);
Acard 150 mg, 53 szt.(08.2025)
Acard 75 mg całe opakowanie (01.2026).
Zapraszam
[email protected] -
Może,ale nie musi... Ja miałam prolaktynę 78ng/mL, po pół roku już 118ng/mL i w Rezonansie przysadki wyszedł Mikro gruczolak 5mmx4x5.
A miałaś test z Metoklopramidem?
Jeżeli wyjdzie ci mały wzrost,lub wogole,to na 99% masz guza
Bynajmniej tak było w moim przypadkuStarania z mikrogruczomikrogruczol lubi tę wiadomość
-
LuśkaDośka wrote:Może,ale nie musi... Ja miałam prolaktynę 78ng/mL, po pół roku już 118ng/mL i w Rezonansie przysadki wyszedł Mikro gruczolak 5mmx4x5.
Bynajmniej tak było w moim przypadku
Jeszcze nie miałam dopiero w poniedziałek endokrynolog... I się martwię .. -
LuśkaDośka wrote:Może,ale nie musi... Ja miałam prolaktynę 78ng/mL, po pół roku już 118ng/mL i w Rezonansie przysadki wyszedł Mikro gruczolak 5mmx4x5.
Bynajmniej tak było w moim przypadku
A udało Ci się zajść w ciążę z tym guzem? -
Zapewne endokrynolog zleci ci to badanie.. wiesz co, ja mam już 2 dzieci, więcej nie planuje,więc nie wiem jak to wygląda od tej strony. Mogę cię pocieszyć,że czytałam setki forum o mikro gruczolakach przysadki, gdzie dziewczyny po leczeniu zachodziły w ciążę i rodziły zdrowe dzieci.
Nie martw się na zapas, będzie dobrze