Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Hej dziewczyny 🤗
    Jestem na innym wątku ale chciałam się udzielić.
    Słyszeliście o Świętym Charbelu?Jeśli nie to poczytajcie...
    Słyszałam

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Ignacy - patron kobiet w ciąży i szczęśliwych rozwiązań 😊 nasz syn nosi takie imię...a woda św. IGNACEGO jest pomocna ....Moja koleżanka piła 😇
    Gdzie można pojechać po wodę? 😊 To imię chcemy dać dziecku jeśli będę w ciąży i będzie chłopiec 😊

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Pozdrawiam was z Matemblewa - Gdańska. Pomodliłam się wczoraj za Was. Byliśmy na mszy... Miejsce bajeczne.. Ksiądz powiedział że za rok przyjedziemy z dzieckiem 🙏 Dostalismt błogosławieństwo i kupiliśmy figurkę, od razu ksiadz nam poświęcił ❤️ pojedziemy na wzgórze w któryś dzień do Matenki 😊
    Czujemy się teraz spokojniej. Korzystamy z pogody bo jest pięknie ❤️
    Odmawiamy nowennę do św. ANNY 🙏

Wszystkiego dobrego dla was ❤️

szafirek, Trzcina, dominikawa, A-6, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy tutaj drugi raz ❤️ teraz inne odczucia mamy 😊

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili my byliśmy w Matblewie 2 lata temu, pięknie tam i taki spokój bije❤️ Wierzę, że słowa księdza się sprawdza i pojawi się ciąża u Was.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj wieczora mam kryzys, ciągle płacze i mam łzy w oczach.
    Rano zrobiłam test i wyszedł negatywny. To był 41 cykl starań. Może zrobiłam tylko 3 testy ciążowe w tym czasie, ale dziś zrobiłam bo mam bardzo ładny wykres, zmyliły mnie wysokie temperatury, pomimo tego, że objawów ciąży nie mam. Głowa jednak miała inne myśli. Niestety nie udało się, także kończę z lekami, wizytami czy badaniami. Składam wypowiedzenie za 2 tygodnie i... nie wiem co dalej z moim życiem, gdzie mnie poniesie... Póki co nie mam chęci ani siły na nic. Dziś nie odmówiłam już Nowenny Pompejańskiej. Pierwszy raz przerwę, ale nie dam rady modlić się dalej w intencji poczęcia. To już 5 odmawiana w tej intencji, a oprocz tego dziesiątki, jak nie setki innych Nowenn i modlitw. Czuję jakby moje prośby nic nie znaczyły. Pewnie jak kryzys minie to wrócę do Nowenny z inną intencja, ale póki co nie kończę.

Jutro rocznica ślubu. Tak bardzo chciałam mieć dla męża prezent w postaci pozytywnego testu...😥 Jak widać mogę sobie tylko marzyć, bo wszelkie pragnienia się nie realizują.

Wybaczcie moje smutki, ale jest mi niesamowicie ciężko.
    Nie potrzebuję i nie chce pocieszenia. Ból z czasem będzie mniejszy, ale już teraz wiem, że ja bez dziecka nigdy nie będę w pełni szczęśliwa.

Z racji tego, że starań takich oficjalnych nie będzie, nie będę się skupiać na cyklu itd to na pewno też ogrnicze mocno forum, ale będę miała was często w myślach czy modlitwie i od czasu do czasu będę zaglądała do was. Dziękuję za Wasze wsparcie ❤️ Jesteście wspaniałymi kobietami ❤️

Lili❤️ lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Gdzie można pojechać po wodę? 😊 To imię chcemy dać dziecku jeśli będę w ciąży i będzie chłopiec 😊

Woda św. IGNACEGO jest tam gdzie placówki Jezuitow. Tam można otrzymać 😊

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Rano zrobiłam test i wyszedł negatywny. To był 41 cykl starań. Może zrobiłam tylko 3 testy ciążowe w tym czasie, ale dziś zrobiłam bo mam bardzo ładny wykres, zmyliły mnie wysokie temperatury, pomimo tego, że objawów ciąży nie mam. Głowa jednak miała inne myśli. Niestety nie udało się, także kończę z lekami, wizytami czy badaniami. Składam wypowiedzenie za 2 tygodnie i... nie wiem co dalej z moim życiem, gdzie mnie poniesie... Póki co nie mam chęci ani siły na nic. Dziś nie odmówiłam już Nowenny Pompejańskiej. Pierwszy raz przerwę, ale nie dam rady modlić się dalej w intencji poczęcia. To już 5 odmawiana w tej intencji, a oprocz tego dziesiątki, jak nie setki innych Nowenn i modlitw. Czuję jakby moje prośby nic nie znaczyły. Pewnie jak kryzys minie to wrócę do Nowenny z inną intencja, ale póki co nie kończę.

Jutro rocznica ślubu. Tak bardzo chciałam mieć dla męża prezent w postaci pozytywnego testu...😥 Jak widać mogę sobie tylko marzyć, bo wszelkie pragnienia się nie realizują.

Nie potrzebuję i nie chce pocieszenia. Ból z czasem będzie mniejszy, ale już teraz wiem, że ja bez dziecka nigdy nie będę w pełni szczęśliwa.

Z racji tego, że starań takich oficjalnych nie będzie, nie będę się skupiać na cyklu itd to na pewno też ogrnicze mocno forum, ale będę miała was często w myślach czy modlitwie i od czasu do czasu będę zaglądała do was. Dziękuję za Wasze wsparcie ❤️ Jesteście wspaniałymi kobietami ❤️
    Trzymaj się dzielnie Hannah! Mocno Ci kibicuję, odezwij się czasem jak Cię życie prowadzi. Tulę w smutku 😘.

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziewczyny Pozdrawiam was z Matemblewa - Gdańska. Pomodliłam się wczoraj za Was. Byliśmy na mszy... Miejsce bajeczne.. Ksiądz powiedział że za rok przyjedziemy z dzieckiem 🙏

Ja też w to wierzę 😘.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:

Kochana polubiłam przypadkowo

Trzymaj się.. Wiem że jest Ci ciężko.. Zobaczysz że będziesz mama.. Pan ma swój plan dla każdego z nas. Nie którym daje dłuższy czas oczekiwania.. Nie ustawaj w wierze w Pana Boga. Wierz do końca..Tak jak mocno pragniesz dziecka, tak mocno uwierz w Boga.. " Niech będzie wola twoja"
    Ja będąc w Matemblewie usłyszałam właśnie te słowa.. Wierzę że Pan obdarzy dzieckiem nas i każdego kto bardzo prosi 🙏
    Kochana mocno ci kibicuje! Teraz zacznie się coś lepszego w twoim życiu.. Nowa praca i otoczenie pomoże ci postawić się na nogi.
    Może uda się gdzieś wyjechać na odpoczynek?bardxo polecam odciąć się na chwilę i wyluzowac😘

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Woda św. IGNACEGO jest tam gdzie placówki Jezuitow. Tam można otrzymać 😊
    A możesz mi napisać gdzie są te placówki? 😊

• A-6 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Moja jest z Jastrzębiej góry, "najdalej wysuniętego na północ punktu" jak to jest napisane na buteleczce ;) smakuje trochę jak woda z zamrażarki, nie wiem czy to normalne, ale z mężem nie narzekamy :D

Lili❤️ lubi tę wiadomość

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Moja jest z Jastrzębiej góry, "najdalej wysuniętego na północ punktu" jak to jest napisane na buteleczce ;) smakuje trochę jak woda z zamrażarki, nie wiem czy to normalne, ale z mężem nie narzekamy :D
    Dziękuję za informację 😊 akurat jesteśmy w Gdańsku. Może uda się tam podjechać.. A to dokładnie jest woda dostępna w jakimś kiosku? Czy kościele? Czy gdzie szukać? 😊

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:

Hannah Pan Bóg obdarza nas takimi doświadczeniami jakie jesteśmy w stanie unieść. A każde cierpienie to krok do wieczności. Im bardziej jest źle tym mocniej zaufaj. Polecam Ci do przeczytania świadectwo Alicji Lenczewskiej

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Na pewno Poznań, Warszawa. Resztę poczytaj w internecie. Dostępne w klasztorach/kościołach jezuitow 😊

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Na pewno Poznań, Warszawa. Resztę poczytaj w internecie. Dostępne w klasztorach/kościołach jezuitow 😊
    Już znalazłam 😊 jestesmy w Gdańsku .. To blisko mamy do Gdyni i pojedziemy w sobotę 😊 tą wodę się pije tak?

• JJ. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Już znalazłam 😊 jestesmy w Gdańsku .. To blisko mamy do Gdyni i pojedziemy w sobotę 😊 tą wodę się pije tak?
    Tak. I odmawia odpowiednie modlitwy. Wszystko będzie napisane.
    Fajnie, że uda Wam się dostać wodę. Wiara czyni ogromne cuda ☺️

Lili❤️ lubi tę wiadomość

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• A-6 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziękuję za informację 😊 akurat jesteśmy w Gdańsku. Może uda się tam podjechać.. A to dokładnie jest woda dostępna w jakimś kiosku? Czy kościele? Czy gdzie szukać? 😊
    Kościół, a dokładnie na Piastowskiej 14 w Jastrzębiej Górze ☺️

Lili❤️ lubi tę wiadomość

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Tak. I odmawia odpowiednie modlitwy. Wszystko będzie napisane.
    Fajnie, że uda Wam się dostać wodę. Wiara czyni ogromne cuda ☺️
    Ja mam w sobie dużo wiary 😊

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Kościół, a dokładnie na Piastowskiej 14 w Jastrzębiej Górze ☺️
    Rok temu byliśmy w Jastrzębiej Górze, jakbym wiedziała o wodzie to już rok temu napewno bym ją wypiła 😊

A-6, dominikawa lubią tę wiadomość

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ