Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:*

Lili super, że się odezwałaś❤️ Licheń- bardzo pragnę tam pojechać, ale ze Śląska jest kawałek drogi, ale mam nadzieję, że w końcu tam trafimy z mężem:) Jeśli chodzi o accofil, to dzień po wzięciu strasznie bolą mnie plecy, zwłaszcza odcinek lędźwiowo - krzyżowy. Ogólnie bolą mnie mięśnie i stawy, ale na szczęście po dwóch dniach mija. Do tego takie ogólne osłabienie, katar, lekki ból gardła. Ten lek może dawać objawy grypy, wzrastają przy braniu leukocyty i ogólnie cała morfologia to galimatias:D nie jest najgorzej ,ale generalnie wolałabym tego nie brać.

Trzcina wierzę, że wszystko będzie dobrze, malutka się odkręci z tej pępowiny i poród będzie udany❤️ Czekamy na Twoje maleństwo:*
    Co do Nowenny to sama jestem w szoku, że to juz 14:d czasem nie dowierzam, że dałam radę. Pierwszą odmawiałam w 2017 roku w intencji zdania prawa jazdy, bo miałam z tym problem i wiecie co... zdałam bez problemu:D w ten dzień czułam, że Maryja jest ze mną i tak było. Ofert pracy jeszcze nie przeglądam, mam 3 miesiące okresu wypowiedzenia więc sporo. Pracodawcy za bardzo nie chcą na nikogo czekać 3 miesiące, zacznę szukać we wrześniu a w tym czasie jeszcze postaram się rozeznać co chciałabym robić. Chociaż plany jedno, a życie to potem weryfikuje. Za Twoją radą poproszę o pomoc Ducha Świętego:)

Lili❤️ lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala obserwuję twój wykres, faktycznie wygląda na bezowulacyjny:( ale kochana, głowa do góry! Bierzesz fertistim, twój organizm widocznie potrzebuje czasu:)

Ilona tak, miałam robione badanie KIR, które wykazało brak dwóch ważnych kirów implantacyjnych. Nie wiem na i le to badanie rzeczywiście wpływa na zajście w ciąże, bo przecież normalnie nikt tego badania nie robi, ni wierze że kazy ma idealne wyniki. Jestem na grupie Paśnika na fb i tam każda która robi to badanie nie ma min jednego ważnego KIRa, a immunolodzy nie zawsze zlecają accofil, zwłaszcza przy typie Bx, ja mam właśnie BX. Ponoć AA gorszy, ale ja to traktuję z przymrużeniem oka.
    Faktycznie masz wysoki ten progesteron, al też nie na tyle, żeby się martwić. Masz bardzo ładny stosunek estradiol/progesteron. Często wysoki progesteron idzie w parze z torebielami, ale jeśli nie masz takich problemów to nic tylko się cieszyć, że masz dobry poziom progesteronu:)
    Mam nadzieję, że miło spędzimy czas w rocznicę ślubu❤️

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość życzę owocnej pielgrzymki, zanieś te wszystkie prośby i błagania do Naszej Kochanej Matki❤️dużo wytrwałości życzę, bo to nie lada wyzwanie. Od nas to nie jest daleko, a ja jeszcze nigdy nie byłam. Musze się w końcu przełamać i pójść. Sierpień to taki cudowny, maryjny czas❤️ Zawsze kojarzy mi się też z objawieniami w Fatimie.

Gwiazdeczka 93, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka faktycznie taka wiadomość daje nadzieję i pokrzepienie. 5 lat to naprawdę dużo czasu! Wyobrażam sobie ich radość i szczęście, coś niesamowitego!❤️

7 to także piękny wynik kochana. Wiadomo, że modlę się o to aby modlitwa była wysłuchana, ale stwierdziłam, że nawet jeśli się tak nie stanie to i tak chce ją odmawiać. Zawsze mam przy sobie różaniec. Ta modlitwa wiele mi w życiu pomogła.
    Wierzę, że wyniki Twojego męża sie poprawią. W razie czego macie z tyłu głowy inseminację czy IVF?

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółko i u nas zaraz 4 lata miną. Ale ja tak spokojnie jak Ty nie czekam.. chociaż mam takie doświadczenie, ze na wiele dobrych rzeczy w życiu musialam czekać.. na wyjście z moich uzależnień, na wyjście mamy z choroby, na Meza. Moze to kolejny etap czekania. Moze oczyszczenia?

Hannah ciekawa jestem czy nasz lekarz tez pójdzie w takie badania.. na razie, na ostatniej wizycie przepisal mi encorton 2,5mg.

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Pszczółko i u nas zaraz 4 lata miną. Ale ja tak spokojnie jak Ty nie czekam.. chociaż mam takie doświadczenie, ze na wiele dobrych rzeczy w życiu musialam czekać.. na wyjście z moich uzależnień, na wyjście mamy z choroby, na Meza. Moze to kolejny etap czekania. Moze oczyszczenia?

Hannah ciekawa jestem czy nasz lekarz tez pójdzie w takie badania.. na razie, na ostatniej wizycie przepisal mi encorton 2,5mg.

Często lekarze już po tak długim czasie starań idą w tę immunologię. Tych badań jest bardzo dużo, są bardzo drogie. Leków mnóstwo, a i tak nie zawsze kończy sie to sukcesem. To wszystko jest tak zagmatwane, nie wiadomo już gdzie szukać. KIRy to w zasadzie genetyka, z immunologii to bardziej badania takie jak alloMLR, cross-match, cytokiny i inne cuda wianki:d
    A ten encorton to na co? Kojarze tlyko nazwy encorton, intralipid, ale pojęcia nie wiem na co to jest.

• szafirek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 19dc. Wg apki owulacja w 16dc, wtedy był jeden jedyny dzień, gdzie miałam w toalecie "wiszący" aż śluz, ale na kilka dni przed szyjka była tak wysoko, że nie byłam w stanie jej dosięgnąć palcem. Od 17dc wieczorem (bo wieczorami badam szyjkę) dalej jest wysoko, ale już potrafię palcem dosięgnąć i zbadać śluz jaki się w niej znajduje. Dziś rano z ciekawości zbadałam i podobnie jak wczoraj - konsystencja i kolor kremu nieva :P taki lepiący bardziej, niż rozciągliwy. Nie wiem, czy np jajeczko pękło jeśli była owulacja, nigdy tego nie badałam. Staram się myśleć pozytywnie. Od wczoraj zauważyłam, że moje piersi są bardziej wrażliwe na dotyk. Tak jak we wcześniejszych dniach jakieś pieszczoty piersi były dla mnie bardzo przyjemne, tak teraz są drażniące. Więc coś tam się zmienia... zapewne wchodzę albo już jestem w 2 fazie cyklu. Nie wiem jedynie czy wszystko przebiegło dobrze, tzn czy jajeczko pękło, czy nie.. ten cykl chyba jest najlepiej wykorzystany przez nas jak do tej pory, gdzieś w środku tli się nadzieja, ale jednak moje nastawienie przez większość czasu jest na "nie", że na pewno nie wyszło i że po prostu czekam cierpliwie na miesiączkę.

Podziwiam Waszą wiarę, ja na razie walczę ze sobą, żeby się modlić, choć przez większość czasu moje modlitwy to przepraszanie za to, że źle myślałam o Bogu itp. Odmówiłam chyba 5 Nowenn Pompejańskich i to niezwykły czas był :) Normalnie nie miałam czasu na nic, a w czasie nowenny nie dość że był czas na 3 różańce dziennie to jeszcze widziałam ile mam ogólnie czasu w ciągu dnia na pozostałe sprawy.
    Macie może doświadczenie z ziołami ojca Sroki? Piłam je do 14dc, wiem że na opakowaniu pisze że można przez cały cykl na poprawę 2 fazy, ale co w przypadku gdyby jednak była ciąża? One nie zaszkodzą?

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • natala Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    natala obserwuję twój wykres, faktycznie wygląda na bezowulacyjny:( ale kochana, głowa do góry! Bierzesz fertistim, twój organizm widocznie potrzebuje czasu:)

Ilona tak, miałam robione badanie KIR, które wykazało brak dwóch ważnych kirów implantacyjnych. Nie wiem na i le to badanie rzeczywiście wpływa na zajście w ciąże, bo przecież normalnie nikt tego badania nie robi, ni wierze że kazy ma idealne wyniki. Jestem na grupie Paśnika na fb i tam każda która robi to badanie nie ma min jednego ważnego KIRa, a immunolodzy nie zawsze zlecają accofil, zwłaszcza przy typie Bx, ja mam właśnie BX. Ponoć AA gorszy, ale ja to traktuję z przymrużeniem oka.
    Faktycznie masz wysoki ten progesteron, al też nie na tyle, żeby się martwić. Masz bardzo ładny stosunek estradiol/progesteron. Często wysoki progesteron idzie w parze z torebielami, ale jeśli nie masz takich problemów to nic tylko się cieszyć, że masz dobry poziom progesteronu:)
    Mam nadzieję, że miło spędzimy czas w rocznicę ślubu❤️

Dziękuję że na niego spojrzałaś. Staram się nie załamywać, ale to trudne... nie myślałam że będę mieć takie komplikacje. Chyba żadna z nas nie myślała 😔

Wiara Nadzieja Miłość, udanej i owocnej pielgrzymki 🌼

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wszystkie objawy o których piszesz wyglądają na typową faze lutelaną. Ja bardzo dobrze znam swój organizm i np u mnie już dzień po owulacji śluz jest zupełnie inny, a 2 dpo to juz w ogóle jest albo lepki albo kremowy, czasem kłaczkowaty a czasem właśnie a'la krem Nivea:d także myślę, że jesteś po owu kochana:)

Ja mam dziś 7dpo, trochę żałuję, że nie poszłam zbadać progesteronu. Wrzuciłam wykres, więc możecie zerknąć. Niby wykres wygląda ładnie, ale żadnych objawów ciąży. Piersi nie bolą, śluz taki jak zawsze, wszystkie objawy jak w normalnych cyklach także już nadziei za bardzo nie mam na ten cykl... Taki wykres już miałam nie raz:(

• szafirek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    szafirek wszystkie objawy o których piszesz wyglądają na typową faze lutelaną. Ja bardzo dobrze znam swój organizm i np u mnie już dzień po owulacji śluz jest zupełnie inny, a 2 dpo to juz w ogóle jest albo lepki albo kremowy, czasem kłaczkowaty a czasem właśnie a'la krem Nivea:d także myślę, że jesteś po owu kochana:)

Ja mam dziś 7dpo, trochę żałuję, że nie poszłam zbadać progesteronu. Wrzuciłam wykres, więc możecie zerknąć. Niby wykres wygląda ładnie, ale żadnych objawów ciąży. Piersi nie bolą, śluz taki jak zawsze, wszystkie objawy jak w normalnych cyklach także już nadziei za bardzo nie mam na ten cykl... Taki wykres już miałam nie raz:(

Hannah, głowa do góry. Ja już nie szukam u siebie innych objawów niż mam zwykle, bo na wielu wątkach tutaj dziewczyny były w ciąży a objawów żadnych, jak na miesiączkę. Sama wiem po sobie, w maju mój organizm mnie tak strasznie oszukał, że płakałam jak bóbr gdy dostałam miesiączkę. Piersi nigdy w życiu mnie nie bolały jak wtedy, białego śluzu ogrom, byłam pewna na 1000%, że to ciąża. Nawet miesiączka sie spóźniła wtedy. Od tamtej pory nie szukam już objawów, bo to nie ma sensu. Nakręcam się niepotrzebnie, a prawda jest taka, że co mogłam z mężem zdziałać to podziałałam, a w 2 fazie cyklu nie mam już wpływu na to jak się wszystko potoczy. Stres na pewno temu nie sprzyja, mi stres tak zrujnował cykle, że od marca do czerwca miałam cykle ponad 40 dni, zupełnie nic nie dało się przewidzieć, po kilka skoków temp i nagłe spadki. Przytulam Cię mocno z całego serca. Wiem, że ciężko nie mieć tej huśtawki nastrojów, że raz myśli się pozytywnie, a kilka godzin później rozpacz bo przyszło przeczucie, że nici z tego cyklu. Sama to przechodzę. Próbuję się wtedy czymś zająć. Praca, spacery, serial, gotowanie..

Jeśli by wierzyć temu, że tego 16dc, gdzie był ten "wiszący" śluz rzeczywiście była owulacja, a tego dnia wieczorem współżyliśmy z mężem..no i jeśli pęcherzyk pęknął.. to może coś wyjdzie? Znowu się nakręcam, wybaczcie.

Ja nie mogę zobaczyć niestety Twojego wykresu :( Nie wiem dlaczego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 10:48

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • natala Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:

Na razie chyba że wcześnie żeby się nastawiać na tak albo na nie. Najlepiej podejść do tego spokojnie i co ma być to będzie 💛 Czesto jest tak że widzi się objawy które mogą wskazywać na ciążę czegoś się dopatrujemy, a później jest rozczarowanie, ile już razy takie coś przeżyłam 😞
    Na razie jesteś 7 dpo, więc warto poczekać na spokojnie, cały czas trzymam za Ciebie kciuki 🤗

U mnie dalej susza. Obawiam się że przez brak owulacji może zrobić mi się torbiel...
    Chociaż po cichu liczę jeszcze na jakąś późną owulację, o takich przypadkach też już słyszałam, czy miałyście kiedyś tak?

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, już kompletnie na nic nie mam wpływu, co ma byc to będzie, ale ta głowa jest głupia😞😞

Ojj to nie wiem czemu nie można zobaczyćc wykresu, udostępnię jeszcze raz na tablicy wykresów, więc możecie zerknąć.

natala nie słyszałam o czymś takim, żeby torbiele robiły się przez brak owulacji... Oczywiście są przypadki późnych owulacji, więc jeszcze jest nadzieja, aczkolwiek kiedyś słyszałam że takie późne owulacje nie rokują dobrze.

• szafirek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala wrote:
    Na razie chyba że wcześnie żeby się nastawiać na tak albo na nie. Najlepiej podejść do tego spokojnie i co ma być to będzie 💛 Czesto jest tak że widzi się objawy które mogą wskazywać na ciążę czegoś się dopatrujemy, a później jest rozczarowanie, ile już razy takie coś przeżyłam 😞
    Na razie jesteś 7 dpo, więc warto poczekać na spokojnie, cały czas trzymam za Ciebie kciuki 🤗

U mnie dalej susza. Obawiam się że przez brak owulacji może zrobić mi się torbiel...
    Chociaż po cichu liczę jeszcze na jakąś późną owulację, o takich przypadkach też już słyszałam, czy miałyście kiedyś tak?

Natala, jeśli wierzyć wykresom temp, to miałam takie cykle, gdzie te "właściwe" skoki (poprzedzone kilkoma podejściami do owu) były nawet 24dc. Wtedy niestety faza lutealna była krótka dość, bo cykle 33 dniowe, góra 35 dniowe miałam w takich późnych skokach temp

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, nie ma czegoś takiego jak zbyt wysoki prog. Wartości powyżej 20ng są bardzo podążane w drugiej fazie. To świadczy o bardzo dobrze przygotowanym endo do przyjęcia zarodka. Wynik 27ng w 22dpo jest super. Mając taki, ja bym już zatestowala :)

Natala, bierzesz jakiś inozotyl (miositogyn, ovarin)? On bardzo ładnie reguluje owulacje. Wprawdzie ma tendencje do wydłużania cykli, ale naprawdę działa.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah, wykres bardzo ładny 😘❤🖐💋🙏
    tak mamy takie myśli 😊 bardzo pragniemy mieć dzieci 😊ale liczymy po cichu,że Pan doktor pomoże poprawić męża wyniki😊 bo Lh i prolaktynę ma powyżej normy, także jest nad czym pracować.

Wiara Nadzieja miłość moim marzeniem jest pójść na pielgrzymkę, mam nadzieję, że uda mi się w końcu na nią pójść 💝💗🙏
    UUdanej wędrówki w modlitwie i radości Sam życzę 💗💝💗💝💗🥰😘💋

Natala mojej koleżance bardzo pomogło branie inozytolu,po trzech miesiącach brania odzyskala owulacje i zaczęły jej się regulować miesiączki z 50-60dni na 30-35 😉także bardzo duża zmiana 😊
    Mam nadzieję, że u Ciebie sprawnie owulacje wrócą przy dobrej suplemetacji 💋😘❤

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ilona, nie ma czegoś takiego jak zbyt wysoki prog. Wartości powyżej 20ng są bardzo podążane w drugiej fazie. To świadczy o bardzo dobrze przygotowanym endo do przyjęcia zarodka. Wynik 27ng w 22dpo jest super. Mając taki, ja bym już zatestowala :)

Natala, bierzesz jakiś inozotyl (miositogyn, ovarin)? On bardzo ładnie reguluje owulacje. Wprawdzie ma tendencje do wydłużania cykli, ale naprawdę działa.

przepraszam edka, ale nie zgodzę się 😊 można mieć za wysoki progesteron, który może świadczyć o torbielach, PCOS, raku jajnika czy innych chorób, ale myślę że wtedy on jest w okolicy 40 lub więcej. Te 27 od Ilony to wcale jeszcze wysoki nie jest, wręcz bardzo ładny 😊 mój lekarz zawsze mi mówił, że super jak jest w okolicy 20 lub ciut więcej wlasnie.

• szafirek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    przepraszam edka, ale nie zgodzę się 😊 można mieć za wysoki progesteron, który może świadczyć o torbielach, PCOS, raku jajnika czy innych chorób, ale myślę że wtedy on jest w okolicy 40 lub więcej. Te 27 od Ilony to wcale jeszcze wysoki nie jest, wręcz bardzo ładny 😊 mój lekarz zawsze mi mówił, że super jak jest w okolicy 20 lub ciut więcej wlasnie.

Ja swój najwyższy prog w życiu jaki miałam (badałam może ze 3-4 razy w przedziale ok 5 lat) i najwyżej miałam niecałe 9. I wszyscy lekarze mówią, że okej. Raz jak miałam 5, to mi dali luteinę. Ale jak widzę że niektóre z Was mają po 15 i więcej to jestem pod wrażeniem :D

Teraz patrzę, że ten wynik 9 to było rok temu w sierpniu w 5 dniu wyższych temperatur.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 14:24

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirku ja np mam zawsze w granicach 17-18, zdarzyło się i 21 jak badałam pierwszy raz 3 lata temu. Mój gin już jak widział wynik ok 17 chciał mi dawać luteinę 🙈 olałam go i nie brałam jej,bo nie widziałam potrzeby. Teraz w tym cyklu biorę, bo miałam wcześniej owu i chce sobie choć o jeden/dwa wydłużyć cyklu.
    Jednak nie zmienia to faktu, że progesteron min 10 powinien być. Warto zadbać o progesteron! Dobry wynik świadczy o dobrej jakości owulacji. Progesteron to złoto dla nas w II fazie cyklu. Na wartość progesteronu wpływa zarówno dieta, jak i stres czy brak snu. Suplementacja też nie jest bez znaczenia, bo niedobory mogą wpływać na jego wartość. Wynik ok 9 niby nie jest zły, ale warto popracować 😊

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że dziś jest święto Matki Boskiej Śnieżnej - patronki kobiet oczekujących poczęcia?

szafirek, Wiara Nadzieja Miłość, natala, hannah_92, Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93, KiniuśiKinio lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • szafirek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Szafirku ja np mam zawsze w granicach 17-18, zdarzyło się i 21 jak badałam pierwszy raz 3 lata temu. Mój gin już jak widział wynik ok 17 chciał mi dawać luteinę 🙈 olałam go i nie brałam jej,bo nie widziałam potrzeby. Teraz w tym cyklu biorę, bo miałam wcześniej owu i chce sobie choć o jeden/dwa wydłużyć cyklu.
    Jednak nie zmienia to faktu, że progesteron min 10 powinien być. Warto zadbać o progesteron! Dobry wynik świadczy o dobrej jakości owulacji. Progesteron to złoto dla nas w II fazie cyklu. Na wartość progesteronu wpływa zarówno dieta, jak i stres czy brak snu. Suplementacja też nie jest bez znaczenia, bo niedobory mogą wpływać na jego wartość. Wynik ok 9 niby nie jest zły, ale warto popracować 😊

Nie wiem jaki teraz mam poziom, bo to było rok temu. Ale mam jeszcze w domu jedno opakowanie duphastonu, tyle ze nie wiem kiedy zacząć je brać skoro nie mierze już temperatury. Ale może suple coś pomogły i jest lepiej :) bo już jakiś czas je biorę. Można jakoś naturalnie wspomóc progesteron?

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ