X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie teraz w ten weekend jedziemy do Jastrzębiej, może i ja też się wybiorę do tego kościoła po wodę :)

A-6, Lili❤️, Trzcina lubią tę wiadomość

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Rok temu byliśmy w Jastrzębiej Górze, jakbym wiedziała o wodzie to już rok temu napewno bym ją wypiła 😊
    Dostaliśmy też w gratisie obrazek z modlitwą do św. Ignacego, chyba to jest w sumie w tym najważniejsze, zawierzenie, że tak jak jest tak być musi, a woda to tylko symbol 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 22:35

dominikawa lubi tę wiadomość

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, bo faktycznie zabrzmiało to u mnie jakby woda była najważniejsza :)

A-6 lubi tę wiadomość

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • natala Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Czy macie może do polecenia jakieś ciekawe książki o cudach? Takie podnoszące na duchu i pokrzepiające, a jednocześnie związane z wiarą?

Ze swojej strony mogę polecić "Cuda nasze powszednie" oraz całą serię książkę Reginy Brett.
    Szukam czegoś w podobnej tematyce 🙂

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala wrote:
    Kochane,

Czy macie może do polecenia jakieś ciekawe książki o cudach? Takie podnoszące na duchu i pokrzepiające, a jednocześnie związane z wiarą?

Ze swojej strony mogę polecić "Cuda nasze powszednie" oraz całą serię książkę Reginy Brett.

Ja lubię czytać cuda opisywane na stronie internerowej nowenny pompejanskiej 😊

natala lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala wrote:
    Kochane,

Cześć :) ja najbardziej lubię czytać żywoty świętych. Wyznania św. Augustyna to jest mój faworyt. Jak Bóg uświęca to, co słabe i jak bardzo ludzcy są Ci, których nazywamy świętymi- a nawet Doktorami Kościoła! :) Dzienniczek Faustyny też jest piękny, choć już w innym duchu, ale łączy te dwie pozycje pełne uwielbienie dla Boga, w pięknych słowach 💚.

A my się jeszcze kulamy, mamy już 38+1 i targają mną różne emocje związane z tym napięciem czekania... Wspomnicie proszę o mnie w modlitwie. Uściski, jeszcze w dwupaku :).

natala lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina trzymam za was kciuki 🙏❤️ pomodlę się za Was 😚

My wracamy do zdrowia, chorowaliśmy we trójkę na kowida...

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Trzcina trzymam za was kciuki 🙏❤️ pomodlę się za Was 😚

My wracamy do zdrowia, chorowaliśmy we trójkę na kowida...
    Dziękuję, kochana 🙏💚.
    Jak przeszliście tę chorobę? Jak mały Tadzio ją znosił? Cieszę się, że wracacie do zdrowia, też za Wami wspomnę w modlitwie 😘🙏.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy wszyscy covid na koniec maja (najmłodszy miał wtedy miesiąc). Dzieciaki katar i kaszel, nic specjalnego. A my dorośli trochę ciężej - gorączka, ale bez kaszlu. Mialam jednak straszne zawroty głowy, uderzenia gorąca, w jednej chwili było mi bardzo ciepło, a za moment dostawałam dreszczy z zimna - a nie miało to w ogóle związku ze wzrostem temp. Ogólnie bardzo dziwna sprawa, nigdy żadnej choroby tak nie przechodziłam.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 17 sierpnia 2022, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Dziękuję, kochana 🙏💚.
    Jak przeszliście tę chorobę? Jak mały Tadzio ją znosił? Cieszę się, że wracacie do zdrowia, też za Wami wspomnę w modlitwie 😘🙏.
    Dziękuję 😚💙
    My to przeszliśmy jak grypę.. najpierw ok 3 dni wysokiej gorączki, później dochodzi ból gardła,lekki katar,kaszel
    Mnie trzymają jeszcze trochę zatkane zatoki,ale jest lepiej
    Tadzio przeszedł podobnie jak my, najpierw gorączka, później kaszel -robilismy nebulizacje i ładnie przeszło

Ojej Edka to też mieliście co dobrego,w dodatku z takim maluszkiem

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w szpitalu, trzymajcie kciuki na różańcu 🙏❤️.

JJ., Zagadka919, szafirek, hannah_92, Kasiastaraczka, Natalciaaaaaaa, Gwiazdeczka 93, Lili❤️ lubią tę wiadomość

• JJ. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:

Czekamy na wieści! Jesteśmy z Tobą!

Trzcina lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcę tylko zameldować, że daliśmy radę - po 9 dniach drogi ukończyliśmy z Mężem pielgrzymkę. Dziękuję za wszystkie kciuki, modlitwy i dobre słowa. To było coś WIELKIEGO, dosłownie i w przenośni. Bardzo polecam wszystkim z Was, które o tym myślą 😊

W każdym razie doszliśmy i złożyłam Wasze prośby przed tronem Naszej kochanej Mamy 🙏❤

JJ., hannah_92, Kasiastaraczka, IlonaQ, Gwiazdeczka 93, Lili❤️, Trzcina, natala, edka85 lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Aaa Kochana trzymam kciuki 🙏❤️🥰😚

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina, właśnie bede zaczynała rózaniec, dołączę intencje!

Wiara Nadzieja Miłosc, gratuluje i ciesze sie, bo widzę, że masz dobre samopoczucie :) dziekuje tez za modlitwę.

A ja dziewczyny, po drobnym kryzysie psychicznym związanym oczywiście że staraniami. Jestem w takim momencie, ze mysle o zmianach. Mysle, ze nie ma co czekać ze zmianą pracy, którą odkładałam, bo może jeszcze chwila, kilka miesięcy i zajde w ciaze. Co prawda nie składam jeszcze wypowiedzenia, ale zacznę sie modlić o swiatlo w tej intencji. Mysle tez, ze powinnam odpuścić skupianie sie na staraniach. Znaleźć jakieś zajęcia, odkryć na nowo oasje i w cos sie zaangażować. Mysle, ze juz czas naprawdę zaufac Panu Bogu i dać sie poprowadzic tam gdzie On chce. Musze sobie zorganizować taki czas rozeznawania ze Słowem Bozym i przy pomocy Bozej poszukać odpowiedzi na różne pytania.
    Nie mogę już żyć tak jak teraz, ciągle smucąc sie i przezywając, że nie mamy dzieci. Mam nadzieje, ze moje emocje w tym względzie sie nie zmienia za kilka dni.

Gwiazdeczka 93, Lili❤️, Minevra Mg., Trzcina lubią tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Trzcina cudownie 🥰 oczywiście dołączam intencje za Was 🤩 czekamy z niecierpliwością na wiadomości! 🥳🥳🥳

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Trzcina, właśnie bede zaczynała rózaniec, dołączę intencje!

Wiara Nadzieja Miłosc, gratuluje i ciesze sie, bo widzę, że masz dobre samopoczucie :) dziekuje tez za modlitwę.

A ja dziewczyny, po drobnym kryzysie psychicznym związanym oczywiście że staraniami. Jestem w takim momencie, ze mysle o zmianach. Mysle, ze nie ma co czekać ze zmianą pracy, którą odkładałam, bo może jeszcze chwila, kilka miesięcy i zajde w ciaze. Co prawda nie składam jeszcze wypowiedzenia, ale zacznę sie modlić o swiatlo w tej intencji. Mysle tez, ze powinnam odpuścić skupianie sie na staraniach. Znaleźć jakieś zajęcia, odkryć na nowo oasje i w cos sie zaangażować. Mysle, ze juz czas naprawdę zaufac Panu Bogu i dać sie poprowadzic tam gdzie On chce. Musze sobie zorganizować taki czas rozeznawania ze Słowem Bozym i przy pomocy Bozej poszukać odpowiedzi na różne pytania.
    Nie mogę już żyć tak jak teraz, ciągle smucąc sie i przezywając, że nie mamy dzieci. Mam nadzieje, ze moje emocje w tym względzie sie nie zmienia za kilka dni.

Bardzo dobre podejście! Życzę aby udało Ci się tak mocno oddać Panu Bogu..
    Ja mam tak, że oddaje wszystko Panu Bogu i za chwilę znowu myślę jak myślałam..i wracam do zmartwień ci jeśli... I wgl że się nie uda.. Zaraz modlę się i mocno powierzam się Bogu.. Nie wiem czy to normalne jest.. Ale mam wachania.. Ostatnio byliśmy w Matemblewie i przywieźliśmy poświęcona figurkę Matki Bożej brzemiennej i dostaliśmy błogosławieństwo.. Czuję się lepiej ❤️ gdy zasypiam to z tą figurka i z różańcem w ręku ❤️ ale mimo to mam zwątpienie i jest to silniejsze idę mnie...
    Z tą pracą to jeśli czujesz potrzeby zmiany to zmień ja.. Ja zmieniłam o czułam się przez to lepiej.. Choć w nowej pracy też mam stres..

Życzę Ci powodzenia i dużo siły. Jesteś podobna do mnie.. Więc wiem że masz też chwilę takie jak ja

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Dziewczyny, chcę tylko zameldować, że daliśmy radę - po 9 dniach drogi ukończyliśmy z Mężem pielgrzymkę. Dziękuję za wszystkie kciuki, modlitwy i dobre słowa. To było coś WIELKIEGO, dosłownie i w przenośni. Bardzo polecam wszystkim z Was, które o tym myślą 😊

W każdym razie doszliśmy i złożyłam Wasze prośby przed tronem Naszej kochanej Mamy 🙏❤
    Dziękuję za zaniesione proźby do naszej Mamy ❤️
    Podziwiam was i gratuje wam że daliście radę! Jakby inaczej ❤️
    Napewno to piękne chwilę i emocje.. Też kiedyś się wybierzemy na pielgrzymkę 🙏

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny! Mamy już od piątku córkę po drugiej stronie brzuszka. Dziś wychodzimy ze szpitala. Jestem bardzo zmęczona, ale też bardzo szczęśliwa. Mała jest zdrowa i wspaniała :). Dziękuję za modlitwę i życzliwość 💗😘🙏

Kasiastaraczka, eRKow., Wiara Nadzieja Miłość, Lili❤️, Zagadka919, szafirek, Natalciaaaaaaa, hannah_92, IlonaQ, JJ., Żonkil, natala, Gwiazdeczka 93, edka85 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Hej, dziewczyny! Mamy już od piątku córkę po drugiej stronie brzuszka. Dziś wychodzimy ze szpitala. Jestem bardzo zmęczona, ale też bardzo szczęśliwa. Mała jest zdrowa i wspaniała :). Dziękuję za modlitwę i życzliwość 💗😘🙏
    Chwała Panu 🙏❤️

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ