Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah cieszę się,że pozostawiałas na sowim i wreczylas wypowiedzenie 😘🌷🌺
    Zobaczysz, za chwilę odnajdziesz swoją drogę zawodową 😘💕

Szafirku gratulację 😘🌺 tak jak radzą dziewczyny nie ma coś się stresować 😘 Tylko się cieszyć,na tym etapie nie masz już na nic wpływu 🌺💕zobaczysz wszystko będzie dobrze, jestem z Tobą w modlitwie 😊❤️

Trzcinko 😘to rzeczywiście, co za pech,że wszystko w jednym dniu się stało,ale Ważne,że mała już jest z Tobą 😘🌺💕 a jakie imię wybraliście?? Przepraszam,jeśli mi umknęło 😘 współczuję,że Cię przewiało..na pewno poród Cię wyczerpał,ale jaka rekompensata 😘🌺

U nas dalej badania i badania...pieniądze idą jak woda... wszystko jest bardzo kosztowne niestety, w sumie zrobiliśmy wszystko z listy naprotechnologa - androloga klinicznego...
    U Męża wyszło kilka parametrów podwyższonych, u mnie na szczęście TSH spadło do 1,3, natomiast witamina D3 za nisko... tak że zacznę ja suplementowac,może doktor da zaproponuje coś mocniejszego, by szybko podrosła 😊
    A wizytę mamy już w przyszły poniedziałek 😊 liczę,że w końcu zaczniemy leczenie 😊 bo ta diagnostyka po mału mnie męczy...
    Wynik Kariotypu mój i Męża będziemy mieć w pierwszej połowie września,tak że dostarczymy go już mailowo 😊

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Cześć :) my już w domku, mała jest wspaniała i taka spokojna... Laktacja już rozkręcona, chociaż nie bez bólu :). W ogóle wszystko boli, bo miałam wywoływany poród i mimo skurczów takich, że chodziłam po ścianach rozwarcie nie postępowało i finalnie wylądowałam na stole operacyjnym. Jeszcze mnie przewiało w szpitalu i całe plecy mnie bolą 🙈. Ale jak patrzę na malutką to nic nie czuję poza miłością i wdzięcznością, jest cudowna 💗🙆. Oczywiście, jak to bywa gdy cuda są Twoim udziałem, zły zaczyna mieszać i tak zepsuła nam się pralka, auto i mąż dostał gorączki- wszystko wczoraj rano 😅. Aż się wierzyć nie chce 😅🙈. Ale się nie dajemy złym myślom, Bóg nas zawsze wspiera i z tymi drobnostkami się uporamy :).

Szafirku, gratuluję serdecznie!! Ja w ciąży też się z tym zmagałam, w zasadzie całą. Lekarz mi zapisywał lactulose, forlax i inne specyfiki ale nie czułam się po nich dobrze. Nawet było mi niedobrze. Urofizjoginekolog poleciła mi babkę jajowatą. W aptece kupiłam chyba z cykorią i to przypomina siemię lniane, pije się rano i wieczorem jedną łyżeczkę z wodą i naprawdę rewelacja! Lekarz też mówił, że to bezpieczne i dobre, więc z serca polecam, bo znam te męki i prędzej się hemoroidów nabawisz niż to wyregulujesz dietą. A babka jajowata jest naturalna i lepiej działa niż te syntetyki.

Dziewczyny, dziękuję Wam za życzliwość i miłe słowa! Trzymam kciuki za każdą z Was.
    Lili, kiedy testujesz? 😁 Będę się mocno modliła.
    Hannah- jak z pracą?
    Ilonqa- lubię Twoją mądrość. Jest bardzo zasadna i jeśli tylko pójdziesz nią desperacko do końca, to czekają Cię piękne rzeczy :).
    Kasiastaraczka, Edka- ściskam Was i moc serdeczności slę!
    Pszczółko, jak to czytasz to też Cię ściskam :)
    Gwiazdeczko- a jak Wy się macie?
    Wiara Nadzieja Miłość- gratuluję wytrwałości i trudu! To na pewno był piękny duchowo, ale też niełatwy fizycznie czas. Dziękuję też za modlitwę! Była skuteczna 😁.
    Na pewno kogoś pominęłam, więc proszę się nie obrażać, tylko dajcie znać jak się macie :).
    Uściski 🤗😘 Bądźcie z Bogiem!

Trzcina dużo się wycierpiałaś przy porodzie i jeszcze w domku ból ci towarzyszy🥺 ale mam nadzieję że choć trochę już lepiej?
    Maleństwo wszystko wynagradza i dodaje sił ❤️ jak sobie radzicie? Wgl ile mała waży i ile ma cm? No i oczywiście jakie imię? 🤩 My tu ciotki ciekawe jesteśmy 😊
    Zły to się miesza akurat Teraz.. Jakby inaczej ale w was siła ogromna 😍

Ja narazie nie testuje. Teraz powinnam mieć owulacje, bo 20 dc.. Mam jutro monitoring pierwszy w tym cyklu i się okaże jak sprawa wygląda i czy możemy się starać 🙏 bardzo wdzięczna jestem za modlitwę! Ostatnio mi napisałaś że wymienimy się brzuszkami 🥺
    Dziś jedziemy wykupić leki.. Bryophyllum nawet mam kupiony! Słyszałyście o tym specyfiku? 🤔

Szafirku mocno trzymam kciuki za Was! 😍 Musi być dobrze i zobaczysz że tak będzie 😊 czekamy na wiadomości! 💚

Hannah nie stresuj się teraz tym że szukasz nowej pracy 😊 praca zawsze się znajdzie, zwłaszcza że masz ambitne plany i mocno ci w tym kibicuje! Napewno głowa odpocznie i zmienisz otoczenie co ma bardzo wpływ 😚

Ilona piękny cytat.. Daje do myślenia 😊 też właśnie ciągle mam takie myśli " Chce zaufać Bogu i chce mieć dzieci" rozmawiam z Bogiem, codziennie się modlę.. Choć mam zwątpienia.. Ale też mam myśli czy to prawidłowa wiara.. Czy powinnam mocniej wierzyć... Jesteśmy ludźmi. Odkąd mamy poronienia wiem że zbliżyłam się do Boga.. Jeździmy na msze o potomstwo.. Nowenny odmawiam.. Pasek św. Dominika nosiłam - przestałam... Modlimy się do różnych patronów..
    Mam nadzieję że nasze, wasze i każdej z osobna proźby zostaną wysłuchane 🙏

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Hannah cieszę się,że pozostawiałas na sowim i wreczylas wypowiedzenie 😘🌷🌺
    Zobaczysz, za chwilę odnajdziesz swoją drogę zawodową 😘💕

Szafirku gratulację 😘🌺 tak jak radzą dziewczyny nie ma coś się stresować 😘 Tylko się cieszyć,na tym etapie nie masz już na nic wpływu 🌺💕zobaczysz wszystko będzie dobrze, jestem z Tobą w modlitwie 😊❤️

Trzcinko 😘to rzeczywiście, co za pech,że wszystko w jednym dniu się stało,ale Ważne,że mała już jest z Tobą 😘🌺💕 a jakie imię wybraliście?? Przepraszam,jeśli mi umknęło 😘 współczuję,że Cię przewiało..na pewno poród Cię wyczerpał,ale jaka rekompensata 😘🌺

U nas dalej badania i badania...pieniądze idą jak woda... wszystko jest bardzo kosztowne niestety, w sumie zrobiliśmy wszystko z listy naprotechnologa - androloga klinicznego...
    U Męża wyszło kilka parametrów podwyższonych, u mnie na szczęście TSH spadło do 1,3, natomiast witamina D3 za nisko... tak że zacznę ja suplementowac,może doktor da zaproponuje coś mocniejszego, by szybko podrosła 😊
    A wizytę mamy już w przyszły poniedziałek 😊 liczę,że w końcu zaczniemy leczenie 😊 bo ta diagnostyka po mału mnie męczy...
    Wynik Kariotypu mój i Męża będziemy mieć w pierwszej połowie września,tak że dostarczymy go już mailowo 😊

Niestety na leki i badania i wizyty idą ogromne pieniądze i znam to bardzo dobrze... Zaraz jadę po leki za 1000zl 🙈Przygnębiające to jest.. Ale to jest nasza walka i zobaczysz że przyniosie to pozytywy 🥰
    A bierzesz w kroplach Wit. D? Polecam dr. Jacobsa 🤗
    Fajnie ze tsh ci spadło 🤗

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

• szafirek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. W macicy jest pęcherzyk o wielkości 4.4mm, ale nie widać zarodka, podobno za wcześnie.. pytałam czy może być puste jajo, lekarka powiedziała że to moze potwierdzić bądź wykluczyć tylko późniejsze usg. Kolejną wizytę mam 13.09, wtedy już wg lekarki musi być serduszko tez jeśli ciąża przebiega prawidłowo. Czyli w sumie nie wiem czy jest dzidzia czy nie bo zarodka nie widać :( moze rzeczywiście jest za wcześnie..bardzo chce w to wierzyć. Pobolewa mnie od soboty lewa strona, jakby jajnik. Na usg wyszło ze właśnie z lewego jajnika była owulacja, ze jest tam mała torbiel ale to normalne ponoć. I jeszcze się dowiedziałam ze to ze pęcherzyk jest w macicy nie wyklucza ciąży pozamacicznej, bo zdarzają się dwa pęcherzyki - jeden w macicy a drugi w jajowodzie. Także nie uspokoiłam się zbytnio po dzisiejszej wizycie 🙁

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    Jestem po wizycie. W macicy jest pęcherzyk o wielkości 4.4mm, ale nie widać zarodka, podobno za wcześnie.. pytałam czy może być puste jajo, lekarka powiedziała że to moze potwierdzić bądź wykluczyć tylko późniejsze usg. Kolejną wizytę mam 13.09, wtedy już wg lekarki musi być serduszko tez jeśli ciąża przebiega prawidłowo. Czyli w sumie nie wiem czy jest dzidzia czy nie bo zarodka nie widać :( moze rzeczywiście jest za wcześnie..bardzo chce w to wierzyć. Pobolewa mnie od soboty lewa strona, jakby jajnik. Na usg wyszło ze właśnie z lewego jajnika była owulacja, ze jest tam mała torbiel ale to normalne ponoć. I jeszcze się dowiedziałam ze to ze pęcherzyk jest w macicy nie wyklucza ciąży pozamacicznej, bo zdarzają się dwa pęcherzyki - jeden w macicy a drugi w jajowodzie. Także nie uspokoiłam się zbytnio po dzisiejszej wizycie 🙁

Tak szafirku, to za wcześnie na serduszko. Pojawia się około 5+5 a nawet później. Tak jak powiedziała pani doktor 13.09. już powinno serduszko być i będzie :)

Trzcinko - serdecznie gratulacje dla Was! Dużo sił dla Was :*

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • szafirek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Tak szafirku, to za wcześnie na serduszko. Pojawia się około 5+5 a nawet później. Tak jak powiedziała pani doktor 13.09. już powinno serduszko być i będzie :)

Trzcinko - serdecznie gratulacje dla Was! Dużo sił dla Was :*

Kochana mi nie chodzi o serduszko, a o zarodek. Na razie był sam pęcherzyk 0.44cm. Na serduszko dziś nie liczyłam bo wiem że to za szybko.

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, gdzie jeździcie do naprotechnologa? My u naszego juz 3 lata i nie mieliśmy badania kariotypu. Obliczyliśmy, że standardowa wizyta (co ok 3 mies), wynosi nas 1tys.zł. (koszt wizyty, witaminy, benzyna, obiad).
    Najdroższa rzecz jak do tej pory to była laparo i histero, 7 tys.

Lili mozesz prosić Pana Boga o większą wiarę :) pamietasz, jest taki fragment: proście, a bedzie wam dane, szukajcie a zjadziecie, kołaczcie a otworzą wam. Trzeba wytrwale prosić. Było kilka takich kobiet w Biblii, które długo czekały i długo prosiły i Pan je obdarował dzieckiem :)
    Ja ostatnio mialam imieniny i większość osób życzyła mi zaufania Panu Bogu, wiec moze to Duch Święty przemawiał przez te osoby? Moze Bóg tego chce.
    Ale tez mam takie doświadczenie w moim życiu czekania na rzeczy dobre. Dlugo modlilam sie o Męża. Przechodziłam przez różne uzależnienia, depresje swoją i Mamy i ze wszystkiego Pan Bóg mnie wyciągnął. Patrze na swoje życie i widzę, że było trudne i grzeszne. Teraz tez nie jest łatwe, ale widocznie tak chce Pan Bóg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 01:24

dominikawa, natala, Lili❤️, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirku, przytulam Cię. Nie zamartwiaj się, ciesz się, że na świecie jest juz wasze dziecko :)

szafirek, dominikawa lubią tę wiadomość

• dominikawa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Gwiazdeczko, gdzie jeździcie do naprotechnologa? My u naszego juz 3 lata i nie mieliśmy badania kariotypu. Obliczyliśmy, że standardowa wizyta (co ok 3 mies), wynosi nas 1tys.zł. (koszt wizyty, witaminy, benzyna, obiad).

Lili mozesz prosić Pana Boga o większą wiarę :) pamietasz, jest taki fragment: proście, a bedzie wam dane, szukajcie a zjadziecie, kołaczcie a otworzą wam. Trzeba wytrwale prosić. Było kilka takich kobiet w Biblii, które długo czekały i długo prosiły i Pan je obdarował dzieckiem :)
    Ja ostatnio mialam imieniny i większość osób życzyła mi zaufania Panu Bogu, wiec moze to Duch Święty przemawiał przez te osoby? Moze Bóg tego chce.
    Ale tez mam takie doświadczenie w moim życiu czekania na rzeczy dobre. Dlugo modlilam sie o Męża. Przechodziłam przez różne uzależnienia, depresje swoją i Mamy i ze wszystkiego Pan Bóg mnie wyciągnął. Patrze na swoje życie i widzę, że było trudne i grzeszne. Teraz tez nie jest łatwe, ale widocznie tak chce Pan Bóg.

Bardzo pięknie powiedziane 😊

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • natala Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:

IlonaQ, piękne słowa 🙂
    Lili, czasem jest tak że nie widzimy wielu rzeczy. Dopiero szerszy kontekst naświetla nam różne sprawy, które są dla Pana Boga są oczywiste.

Ostatnio podczas spowiedzi powiedziałam, że nie czuję takiego żaru wiary i zaufania Panu Bogu, doradził mi żeby zacząć od małych systematycznych kroków. Regularna spowiedź, modlitwa, adoracje. Wiem, że robisz wiele rzeczy w tym kierunku. Dlatego jestem pewna że Pan przyniesie Ci szczęście o które prosisz i zostaniesz wysłuchana 🥰

U mnie dzisiaj 39 dc, miesiączki dalej nie ma, beta w piątek poniżej 0,1. Spodziewam się że miałam późną owulację, bo w piątek progesteron wyszedł ponad 10, tylko nie wiem kiedy dokładnie nastąpiła.
    W piątek wizyta u mojej gin, żeby skontrolować sytuację.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    Kochana mi nie chodzi o serduszko, a o zarodek. Na razie był sam pęcherzyk 0.44cm. Na serduszko dziś nie liczyłam bo wiem że to za szybko.

Aaa..źle przeczytam 😊 ale na zarodek też za wcześnie. Wiem z swojego doświadczenia 😉 we wrześniu wszystko będzie okey ma wizycie.

szafirek lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina, napisz mi proszę, jaki lekarz pomógł wam zajsc w ciaze? Przeczytalam na jakimś wątku Twoją historie :)

Musze się czymś zająć, znaleźć jakiś cel.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 🥺 byłam na wizycie dziś i lipa totalna.. Nici z tego cyklu.. Lekarz mówi że nie ma owulacji.. Tak myślałam że za późno do niego poszłam.. Ale co mnie martwi najbardziej.. To że mówił coś o laparoskopii.. O endometrioze.. O macicy dwu rożnej.. Mówi że to jego przepuszczenia są.. Narazie mam się nie martwić i przyjść w następnym cyklu szybciej na monitoring..
    Ehh mam mieszane uczucia co to będzie dalej 😔

• edka85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    Przy 4mm nie ma szans, żebys zobaczyła coś jeszcze poza pęcherzykiem. Mówię to z doświadczenia. Zarodek widać dopiero przy pęcherzyku powyżej 10mm.
    I nie nakręcaj się tym jajnikiem. Mnie w każdej ciąży na początku bolał ten z którego była owu. A sytuacja z podwójną owu i powstaniem dwóch pęcherzyków (jeden w macicy a drugi w jajowodzie), to ekstremalnie rzadkie zjawisko.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziewczyny 🥺 byłam na wizycie dziś i lipa totalna.. Nici z tego cyklu.. Lekarz mówi że nie ma owulacji.. Tak myślałam że za późno do niego poszłam.. Ale co mnie martwi najbardziej.. To że mówił coś o laparoskopii.. O endometrioze.. O macicy dwu rożnej.. Mówi że to jego przepuszczenia są.. Narazie mam się nie martwić i przyjść w następnym cyklu szybciej na monitoring..
    Ehh mam mieszane uczucia co to będzie dalej 😔

Lili, u mnie nie było żadnych przypuszczeń, ale dlugi czas starań spowodował, że lekarz skierował nas na laparoskopie i histeroskopie diagnostyczną i tam wyszła endometrioza I stopnia, zapchane jajowody (odetkane), mięsniak przy jajniku (zabezpieczony), zrosty w macicy (usunięte). Pisze Ci to, żeby pokazać po 1. ze ja zdrowa, bez żadnych podejrzeń, po 2 latach leczenia u naprotechnologa, mialam tyle rzeczy w środku, 2. wszystkie te rzeczy u mnie udalo sie poprawić w czasie jednej operacji. Oczywiście do was należy rozeznanie. My się zastanawialiśmy prawie rok.
    Ściskam i nie martw się tym :)

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do owulacji to nie podpowiem, bo nie mam takiego doświadczenia. Slyszalam od dziewczyn z Akademii Plodnosci, ze dietą da się je naturalnie przywrócić.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• szafirek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Przy 4mm nie ma szans, żebys zobaczyła coś jeszcze poza pęcherzykiem. Mówię to z doświadczenia. Zarodek widać dopiero przy pęcherzyku powyżej 10mm.
    I nie nakręcaj się tym jajnikiem. Mnie w każdej ciąży na początku bolał ten z którego była owu. A sytuacja z podwójną owu i powstaniem dwóch pęcherzyków (jeden w macicy a drugi w jajowodzie), to ekstremalnie rzadkie zjawisko.

Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź. A czy normalne jest że objawy ciąży mijają? Tydzień przed terminem miesiączki bolały mnie bardzo sutki przy dotyku, byłam zmęczona bardziej niż zwykle. Przy dwóch kreskach na teście podobnie. A potem zaczelo to słabnąć a dziś już w ogóle nie czuje jakbym była w ciąży gdyby nie lekkie zaparcia i wczorajszy pęcherzyk na usg. Beta wtedy tez przyrosła, potem nie wiem bo nie badałam już. Pozostały mi tylko powiększone piersi tak jak w 2 fazie cyklu 😀 ale nie wiem czy to nie wina progesteronu który przyjmuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 22:39

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirku niepotrzebnie cię ta lekarka stresuje, że zarodek w macicy nie musi świadczyć o tym, że nie ma ciąży pozamacicznej🤦 zero empatii!
    Za bardzo się wszystkim przejmujesz! Nie byłam i nie jestem w ciąży, więc może łatwo mi mówić, ale doszukiwanie się wszędzie problemu nie wyjdzie ci na dobre, będziesz się tylko stresowała, a gdzie tam do porodu. Wrzuć na luz! Poszłas do lekarza za wcześnie, żeby cokolwiek było widać. Ja czytałam że nawet dobrze iść dopiero w okolicach 8 tygodnia, żeby było serduszko i USG lepsze. Objawy ciąży raz są, raz nie. To raczej nie jest tak że codziennie coś odczuwasz. Można zwariować od ciągłych myśli o tym. Spróbuj się jakoś zrelaksować i odciągnąć myśli. Będzie dobrze 🙏❤️

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, kochana! Bardzo mi przykro, że nie było owulacji;( mam nadzieję, że to jednorazowa sytuacja i w kolejnym cyklu będzie piękna owulacja. Czy zdarzały ci się już cykle bezowulacyjne? Bierzesz jakieś leki które mogły to zaburzyć? Pijesz może Fertistim? On jest bardzo dobry na uregulowanie cyklu i wpływa na owulację. Może spróbuj jeśli jeszcze nie bierzesz 😊
    Co do endometriozy, zrob sobie badanie Ca-125, przy endometriozie bardzo często jest mocno podwyższony. To może już da jakiś ogląd. Koszt to może 30-40zl. Ja robiłam gto badanie w tym roku. Histeroskopia to jest bardzo łatwy i krótki zabieg, u mnie trwało to max 15 min, a dużo taki zabieg daje także się go nie bój. Nawet warto iść i sprawdzić czy jest wszystko w porządku czy też może występują jakieś nieprawidłowości. Znieczulenie jest krótkotrwałe. Co do laparoskopii, to przeżyłam to, nie jest to przyjemne ale jeśli faktycznie miałabyś potwierdzona endometriozie to warto taki zabieg wykonać.
    Polecam specjalistę w zakresie endometriozy dr Janowiec z Krakowa. Sama myślę o tym żeby się do niego wybrać. Ponoć jest jednym z najlepszych! Jeśli faktycznie masz tą endometriozie to on jest w stanie to potwierdzić na 100%.
    Co do macicy dwurowznej, też mialam takie podejrzenie... Nie wiedziałam co jest grane bo tyłu ginekologa mnie badało i nikt o tym nie mówił. Taką diagnozę postawiono po HSG, ale kolejne selektywne HSG w Lublinie to wykluczyło. Co do macicy dwurowznej to w Krakowie dobrym specjalista jest ponoć dr Ludwin. Warto wtedy wykonać USG 3D czy tam 4D lub RTG miednicy mniejszej, bardziej to wtedy widać niż na zwykłym USG. Na HSG jak widać też można to zdiagnozować.
    Trzymaj się kochana, będzie dobrze ❤️ podałem ci wszystkie informacje jakie znam. Wierzę jednak w to, że nie masz Endo i macicy dwurowznej 🙏❤️
    Jak z okresami u ciebie? Są bardzo obfite czy może skape? Warto mimo wszystko włączyć przeciwzapalna dietę.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja podobnie jak ty staram się już bardzo długo 😢 ponad 40 cykli (regularnych, owulacyjnych)w ciągu 3 lat to bardzo dużo. Za dużo na moją głowę;( też chciałabym znaleźć dobrego lekarza który pomógł by zajść w ciążę. Nie wiem gdzie już szukać przyczyny. Skupiam się teraz na nauce, na kursach które robię, ale z tyłu głowy i tak myślę o ciąży i dziecku. To nie przejdzie. Bardzo pragnę być mamą, czas tak szybko leci, czasu coraz mniej. Lata lecą, a to nie ułatwia. W rodzinie kolejne ciążę, a ja nadal po kilku latach od ślubu nie mam ani jednego. To bardzo boli;( Dlatego pomimo zmian zawodowych chciałabym kogoś jeszcze znaleźć, mieć jeszcze jakiś plan co można by zrobić za jakiś czas. Bo póki co odpuszczam lekarzy, ale za 3-4 miesiące może będę gotowa żeby znowu do kogoś pojechać i szukać przyczyn. Jakbyś kogoś znalazła to podziel się informacjami proszę 😘 Może Trzcina nam odpisze u kogo była. Aczkolwiek też ważna jest lokalizacja, bo w pewne miejsca nie dojade. Najbliżej mam do Krakowa.

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ