Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Lili bardzo współczuję tylu strat... w jakim czasie miało to miejsce? Lekarze cos podejrzewają? Kierowali Cie na jakieś badania?

Nigdy nie byłam w ciąży. Lekarz przebadal wszystko. Wyniki u mnie i u Meza byly dobre, dlatego dostalismy skierowanie na te zabiegi.

Moja endometrioza tez byla I stopnia i nie dawała objawow chyba. Ale jakoś w maju lekarz odkrył ze ogniska sa tez na szyjce i robiliśmy krioterapie. Dlatego mialam plamienia przed okresem.

Ja przez 3,5 roku miałam dwa puste jaja i 4 biochem.. Jestem po dużej już diagnostyce. Przebadałam immunologie.. Miałam szczepienia limfocytami męża które nic nie dały.. Na pullowane się nie zdecydowaliśmy.. W tym roku oddałam do badań immunologicznych moje szkiełko z pierwszego poronienia i wyszło że mam Stany zapalne, wysokie komórki NK, Limfocyty T, i mam zlecony teraz od owulacji acoffil , Encorton, oprócz tego mam glupophage, acard, cleksane 0.6, witaminy..
    Jestem po dwóch histeroskopiach, usunęłam migdałki w tym roku bo rozdziewaja bakterie i stany zapalne..
    Mieliśmy Teraz 8 miesiecy przerwy i w szoku jestem że lekarz pomyślał o tych wszystkich rzeczach.. No i już myślę czy podczas tej histeroskopi wszystko dobrze mi zobaczyli..

A wy robiliście jakie badania? Ehh przykro mi ze nie udało wam się jeszcze zajść w ciążę..
    A jak długo się staracie? 😚

Hannah pomyliłam się z tą endometriozą.. 🤦‍♀️
    Bardzo ciężko było po kazdej stracie, a najbardziej po dwóch pierwszych..
    Tak poszłam za późno. Myślałam że owulacja będzie 20dc bo miesiąc temu byłam i tak przypadała.. Ale wtedy nie mogliśmy się starać..
    Teraz wychodzi na to że była 18dc bo czułam to jak iść nie mogłam bo mnie kłuł jajnik i potem dużo śluzu..
    Ogólnie przyczyn jest u nas wiele.. Ehh oby teraz się udało.. Czasami nie wierzę już w to że mogę być mama 😣

Gwiazdeczko co stosowałaś na żelazo i ferrytyne? Ja mam niska ferrytyne bo 36 i żelazo 170 🤯

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Ilona mam podobnie. Cieszą mnie tylko krótkie momenty z życia, a tak to pustka, totalna pustka! Ciężko mi ufać już Bogu;( mam mały kryzys.
    Nigdy nie modliłam się w ten sposób o którym wspomniałaś.
    Jeśli czujesz potrzebę pójścia do psychologa to idź, nie zwlekaj. Uważam, że mogą dużo pomóc.
    Ja zakupiłam wczoraj książkę o. Szustaka. Bardzo lubię jego książki.

Lili wspominałaś o refkleksjologii. Korzystam już od października zeszłego roku 😊 najpierw miałam 20 sesji w krótkim czasie, potem dwa razy w miesiącu a teraz już tylko raz. Głównie ze względów finansowych, ale uwielbiam to. Choć zauważyłam że ostatnio znowu mnie boli w tych samych miejscach. Super sprawa ta refleksjologia! Uważam, że pomogła mi na drożność jajowodów. Akurat dziś mam wizytę 😊 ja mam genialna opcje, bo przyjeżdża mi do domu i mam aż 1,5h. Zasypiam przy tym. Bardzo polecam!

Ja mam to samo ze cieszą mnie tylko chwilę krótkie.. Mam również kryzys czy Bóg jest przy mnie i czy dobrze Sie modlę i jak zrobić by bardziej ufać 🥺

Ja mam od dwóch miesięcy raz w tygodniu taki masaż.. No cudowne uczucie i zaraz inaczej się czuję. Nawet codziennie sobie masuje te miejsca 😚
    No w domku jak masz to o jejku.. Możesz odpływac 😍 mi czasem też chce się spać ale nie zasnęłam nigdy bo wyszłabym rozwalona całkiem 🤣
    A skąd jesteś? Ile płacisz za sesje?
    Ja płacę 60 zł za godzinkę i chyba to jest dużo moim zdaniem 😊 i to Pan w wielu 82 lata

• JJ. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    JJ.jakie to są badania immunologiczne?
    My chyba zaczynamy isc w tym kierunku. Na ostatniej wizycie dostalam encorton. Kolejna wizyta w połowie września.

Powiesz cos więcej o tych terapiach?

Widzę że staralisie sie 5 lat.. czy po prostu zaszlas w ciaze czy coś pomoglo?

Tak na poważnie zaczęliśmy się starać w 2015 roku, po 2,5 roku intensywnych starań, badan, lekarzy, zaszłam w ciążę. Poronienie zatrzymane miało miejsce w 13tc. Kolejnie staraliśmy się 4 lata i udało się. Mamy ziemskiego syna. Badania z immunologii zlecił mi lekarz prowadzący. Na początek kiry, komórki nk i jeszcze coś ale zapomniałam. Kolejnie wyniki skonsultował immunolg i przepisał mi accofil, intralipid, encorton, zatrzyki z heparyny, acard. Między czasie korzystałam z usług fizjoterapeuty - pijawki i masaż wisceralny. Masaż podobnyny jest do refleksologi stóp tyle tylko, ze ba brzuchu, placach i szyi uciska się i masuje odpowiednie punkty. My bardzo pomógł...a pijawki zdziałały cuda w organizmie.

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Ja przez 3,5 roku miałam dwa puste jaja i 4 biochem.. Jestem po dużej już diagnostyce. Przebadałam immunologie.. Miałam szczepienia limfocytami męża które nic nie dały.. Na pullowane się nie zdecydowaliśmy.. W tym roku oddałam do badań immunologicznych moje szkiełko z pierwszego poronienia i wyszło że mam Stany zapalne, wysokie komórki NK, Limfocyty T, i mam zlecony teraz od owulacji acoffil , Encorton, oprócz tego mam glupophage, acard, cleksane 0.6, witaminy..
    Jestem po dwóch histeroskopiach, usunęłam migdałki w tym roku bo rozdziewaja bakterie i stany zapalne..
    Mieliśmy Teraz 8 miesiecy przerwy i w szoku jestem że lekarz pomyślał o tych wszystkich rzeczach.. No i już myślę czy podczas tej histeroskopi wszystko dobrze mi zobaczyli..

A wy robiliście jakie badania? Ehh przykro mi ze nie udało wam się jeszcze zajść w ciążę..

Tak poszłam za późno. Myślałam że owulacja będzie 20dc bo miesiąc temu byłam i tak przypadała.. Ale wtedy nie mogliśmy się starać..
    Teraz wychodzi na to że była 18dc bo czułam to jak iść nie mogłam bo mnie kłuł jajnik i potem dużo śluzu..
    Ogólnie przyczyn jest u nas wiele.. Ehh oby teraz się udało.. Czasami nie wierzę już w to że mogę być mama 😣

Gwiazdeczko co stosowałaś na żelazo i ferrytyne? Ja mam niska ferrytyne bo 36 i żelazo 170 🤯
    Na wysokie komórki nk nie dostałaś intralipidu?ja mialam przy wyniku 20. Super obniża ich poziom. Komórki nk atakują zarodek traktując go jako ciało obce.

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Na wysokie komórki nk nie dostałaś intralipidu?ja mialam przy wyniku 20. Super obniża ich poziom. Komórki nk atakują zarodek traktując go jako ciało obce.
    Dostałam Encorton 10mg. Właśnie nie dał mi Paśnik intralipidu choć czytałam że bardzo pomaga..

Jakie zalecenia miałaś z immunologii? I u jakiego lekarza byłaś?

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio zauważyłam że boli mnie przy dotyku jedna pierś lewa od owulacji do okresu i wyczuwam zgrubienie.. Po okresie znika zgrubienie i ból. I też boli mnie brzuch jak na okres po owulacji do okresu..
    Zrobiłam się albo przewrażliwiona i wymyślam.. Albo faktycznie coś nie tak 🙄

• JJ. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dostałam Encorton 10mg. Właśnie nie dał mi Paśnik intralipidu choć czytałam że bardzo pomaga..

Jakie zalecenia miałaś z immunologii? I u jakiego lekarza byłaś?

Miałam konsultacje u dr Sydora. Przepisał mi intralipid - 4 wlewy. Od pozytywnego testu ciążowego miałam brać accofil oraz encorton. Mój lekarz prowadzący podał mi jeszcze accofil domacicznie zanim zaszłam w ciążę.

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Miałam konsultacje u dr Sydora. Przepisał mi intralipid - 4 wlewy. Od pozytywnego testu ciążowego miałam brać accofil oraz encorton. Mój lekarz prowadzący podał mi jeszcze accofil domacicznie zanim zaszłam w ciążę.
    A miałaś nk wysokie domaciczne?
    Bo mi z krwi wyszły ładne.. Jedynie te z poronienia wyszły wysokie..
    Ehh mam nadzieję że Encorton u mnie zadziała 🤔

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:

Lili, faktycznie duzo mieliście tych badań. Ale przynajmniej wiesz, że musi być przyczyna utraty Twoich cìąż. Natomiast trudne jest to, ze do tej pory nikt nie był w stanie zapewnić Ci odpowiedniego leczenia, aby dzieci przeżyły. Mam nadzirje, że tym razem się uda. Czemu mieliście kilkumiesięczną przerwę od starań?

U nas we wrzesniu będą 4 lata. Mieliśmy takie standardowe badania- z krwi, hormony, wymazy, bakterie, nasienie i ta moja operacja z zeszlego roku.

Ostatnio sie nawet dziwiłam jak to jest ze zdrowa kobieta przez 4 lata ani razu nie była w ciazy. Czy to znak ze jeszcze lekarz czegos nie wykrył? Czy po prostu Pan Bog jeszcze z tym czeka..

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Tak na poważnie zaczęliśmy się starać w 2015 roku, po 2,5 roku intensywnych starań, badan, lekarzy, zaszłam w ciążę. Poronienie zatrzymane miało miejsce w 13tc. Kolejnie staraliśmy się 4 lata i udało się. Mamy ziemskiego syna. Badania z immunologii zlecił mi lekarz prowadzący. Na początek kiry, komórki nk i jeszcze coś ale zapomniałam. Kolejnie wyniki skonsultował immunolg i przepisał mi accofil, intralipid, encorton, zatrzyki z heparyny, acard. Między czasie korzystałam z usług fizjoterapeuty - pijawki i masaż wisceralny. Masaż podobnyny jest do refleksologi stóp tyle tylko, ze ba brzuchu, placach i szyi uciska się i masuje odpowiednie punkty. My bardzo pomógł...a pijawki zdziałały cuda w organizmie.

JJ.myslisz ze po tych lekach od immunologa się udalo?

Jakie cuda zdziałały pijawki?:)

Gratuluje wam cierpliwości i wytrwałości w staraniach. Na pewno dużo przeszliscie. Jak sie czulas, kiedy się dowiedziałaś o ciazy? Oraz wtedy gdy urodziłaś?

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziewczyny ostatnio zauważyłam że boli mnie przy dotyku jedna pierś lewa od owulacji do okresu i wyczuwam zgrubienie.. Po okresie znika zgrubienie i ból. I też boli mnie brzuch jak na okres po owulacji do okresu..
    Zrobiłam się albo przewrażliwiona i wymyślam.. Albo faktycznie coś nie tak 🙄

Lili to moze zrób usg w drugiej połowie cyklu? Mysle, ze warto to sprawdzić.

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/61fc50e9367d.jpg.html

Takie cuda 💛. Buziaki, dziewczyny. Nie poddawajcie się, Miłość Was znajdzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 12:43

IlonaQ, JJ., Lili❤️, edka85, Gwiazdeczka 93, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Lili, faktycznie duzo mieliście tych badań. Ale przynajmniej wiesz, że musi być przyczyna utraty Twoich cìąż. Natomiast trudne jest to, ze do tej pory nikt nie był w stanie zapewnić Ci odpowiedniego leczenia, aby dzieci przeżyły. Mam nadzirje, że tym razem się uda. Czemu mieliście kilkumiesięczną przerwę od starań?

U nas we wrzesniu będą 4 lata. Mieliśmy takie standardowe badania- z krwi, hormony, wymazy, bakterie, nasienie i ta moja operacja z zeszlego roku.

Ostatnio sie nawet dziwiłam jak to jest ze zdrowa kobieta przez 4 lata ani razu nie była w ciazy. Czy to znak ze jeszcze lekarz czegos nie wykrył? Czy po prostu Pan Bog jeszcze z tym czeka..

Tak to prawda, trafiałam na złych lekarzy. Żaden nigdy nie szukał przyczyn. Dopiero od roku jestem u naprotechnologa we Wrocławiu i to on szuka przyczyn. Przez to nie każe się starać i jest ta przerwa bo też on mnie wysłał do Paśnika..
    Właśnie wszystkie te badania immunologiczne przede wszystkim to zasługa nowego lekarza..
    Wierze ze jak pomógł tyłu kobietom to i mi pomorze 🙏
    Ja odrzucam zarodek i nie mam przeciwciał blokujących na dziecko 😔 oraz inne problemy..

No to rzeczywiście 4 lata bez ciąży to niż spory czas.. A miałaś robioną drożność?

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Lili to moze zrób usg w drugiej połowie cyklu? Mysle, ze warto to sprawdzić.
    Chyba to jest konieczne. Więc umowie się do lekarza. Już stracha mam🥺 4 lata temu byłam na usg i było wszystko dobrze

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili to moze byc niezlosliwa zmiana, tym bardziej, że pojawię się i znika.

Mialam robioną drożność przy okazji laparoskopi. Lekarz mowil, ze byly zatkane i je udroznil (choć nie wiemy czy były aż tak zapchane, ze nie było możliwości ruchu komórki jajowej). Myslalam, że po takiej ingerencji i poprawie uda się zajsc w ciaze, ale mija już 9 cykl starań po operacji i nic.

Trzymam kciuki, żeby w końcu się udało!

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• JJ. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/61fc50e9367d.jpg.html

Takie cuda 💛. Buziaki, dziewczyny. Nie poddawajcie się, Miłość Was znajdzie!

Cudnie ! Też takie zdjęcie mam zamiar zrobić ...całe pudelko strzykawek leży w szafie 😍 Bóg jest wielki !

Trzcina lubi tę wiadomość

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam wam jakiś czas temu o wysokim wyniku progesteronu. Napisalam maila do Pani Laury Grześkowiak (naprotechnolog w Poznaniu), bo trafilam na jej stronę, w której podaje, że jego poziom w P+7 powinien wynosić 20-25.
    Zapytalam, czy istnieje problem zbyt wysokich jego wyników gdy nie jest sie w ciazy. Dostalam taka odpowiedz "taki wynik może świadczyć o bardzo dobrych parametrach, ale też czasami może świadczyć o poczęciu i próbie implantacji dziecka".

Czy prowadzicie jakąś dietę? Czy macie takue zalecenie od lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 14:48

• JJ. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    A miałaś nk wysokie domaciczne?
    Bo mi z krwi wyszły ładne.. Jedynie te z poronienia wyszły wysokie..
    Ehh mam nadzieję że Encorton u mnie zadziała 🤔

Mi z krwi wyszły wysokie więc pewnie jeszcze wyższe w endometrium. Nie zdazylam ich przebadac ... Ja encorton miałam w dawce 7.5mg.

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• JJ. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    JJ.myslisz ze po tych lekach od immunologa się udalo?

Jakie cuda zdziałały pijawki?:)

Gratuluje wam cierpliwości i wytrwałości w staraniach. Na pewno dużo przeszliscie. Jak sie czulas, kiedy się dowiedziałaś o ciazy? Oraz wtedy gdy urodziłaś?

Myślę, że dużo leki pomogły. Na pierwszym miejscu jest reka Boza 🙂Najśmieszniejsze jest to, że zaszłam w ciążę w cyklu w którym bardzo byłam chora (przeziębienie). Niby organizm skupił się na walce z chorobą a nie atakowaniu zarodka.
    Pijawki bardzo wzmocniły mój organizm, zredukowały stany zapalne endometrium, pozbyłam się raz na zawsze powracających cyst/torbieli/i innego dziadostwa a żadne leki od lekarza nie pomagały. A co do ciąży? Jak zobaczyłam dwie kreski na teście wypowiedziałem słowa: Dziękuję Ci Matko Najświętsza...przez tydzień robiłam testy i nie wierzyłam....wmawialam sobie, że są wadliwe...tak bardzo bałam się cieszyć. Jednak poronienie w 13tc odbiło się głęboko w mojej psychice. Do 5 miesiąca nawet z mężem nie rozmawialiśmy za bardzo w tym temacie, obydwoje baliśmy się zapeszać,? Nawet nie wiem jak to nazwać... a po porodzie kamień spadł z serca, wielka ulga....Jednak w miejsce poprzedniego stresu wkradł się nowy lęk. Lęk o maleństwo, jego zdrowie i życie 🥰 i tak już zostanie.

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, często Was podczytuje, chociaż już bardzo rzadko udzielam się na tym wątku.
    Trzcina wielkie gratulacje z okazji narodzin córeczki 🤗🤗

Lili, nie miałam pojęcia że jesteś po tylu stratach, jesteś bardzo dzielna w tym co przeszłaś 🥺🥺🥺 podziwiam takie silne kobiety! Chciałabyś napisać nazwisko tego naprotechnologa do którego chodzisz? Może być w wiadomości prywatnej oczywiście.

Podziwiam Was wszystkie że takie jesteście mocne i ufające w Waszej wierze, to godne naśladowania ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2022, 11:45

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ