Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirku, również mam nadzieję, że zobaczysz już serduszko :)

Trzcina, bardzo sie cieszę, że jesteście szczęśliwymi rodzicami :) sama czasem mam takie momenty, ze mysle jak wspaniale byłoby obudzić się rano i mieć przy sobie takiego niemowlaka. Widziec jak sie uśmiecha, rusza rączkami i nóżkami..Na pewno czujecie teraz duzo radości.

Ja się nie odzywam, bo nie wiem co pisać. Bylam ostatnio w Kaliszu i prosiłam Sw.Jozefa o cud poczecia. Zamówiliśmy tez ostatnio 3 Msze Sw. w tej intencji i dostalam blogoslawienstwo od Ksiedza. Jednak mysle, o czym juz pisałam, że muszę pogodzić się z tym, że nie wiem, kiedy ten dar otrzymamy, że mogą to być jeszcze lata, a zatem musze zwrócić uwagę gdzieś indziej, wlac nowe pragnienia do serca. Nie mogę żyć tylko staraniami.. Znam ludzi, którzy czekali na 1wsze dziecko 14 lat, inni 9 lat, jeszcze inni 5. Ile nam przyjdzie czekać?
    Trzcina, chyba to Ty napisałaś, że po cos Pan Bog wlewa w serce takie pragnienia, wiec wierze, ze kiedyś zostaniemy rodzicami. Nie mam motywacji do trzymania sie diety na nietolerancje pokarmowe, które zalecił mi lekarz. To zalecenia dostalam juz chyba 3 lata temu. Trzymałam sie na początku, ale od roku idzie różnie. Powiem to lekarzowi. Zapytam się w ogóle co mysli robic z nami dalej. Czy ma jakieś przeczucia, intuicję...

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny 😚

U mnie teraz okres przyszedł szybciej i władnie się kończy, za chwilę monitoring i się wszystko okaże.. Proszę was o modlitwę by tym razem było wszystko wporzadku... 🙏

Szafirku fajnie ze byliście na urlopie przynajmniej czas się dla was zatrzymał i głowa nabrała oddechu.. 🤗 Trzymam kciuki za serduszko! Pomodlę się mocno za Was ❤️

Trzcina kochana teraz macie już wszystko co można w życiu mieć najpiękniejsze! Pełną cudowna rodzinkę 😚 tak jak Ilona często wyobrażam sobie jakby cudownie bylo mieć maleństwo w domku...ahh marzenie ❤️

Ilonka byłaś w moich stronach 😍 skąd jesteś?
    Teraz w Kaliszu jest msza 8 września.. Od dar poczęcia.. Powiązana z Matemblewem..
    A u św. Józefa jeszcze nie byłam.. Muszę koniecznie pojechać..

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 7 września 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, mam ogromną nadzieję, że teraz się uda! ;*

Ogólnie pochodzę spod Warszawy a teraz mieszkam w Niepokalanowie na ziemi Św.Maksymiliana :) jedz koniecznie, bo to narodowe Sanktuarium i u Św. Józefa można wiele wyprosić:)

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 7 września 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 31 dzien cyklu, ale od wczoraj brązowe plamienie i temperatura spada, więc niestety nic z tego nie bedzie, chociaż jeszcze kilka dni temu mialam nadzieję...

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Dziękuję i wzajemnie ❤️❤️ Mam pytanko o usuwanie żylaków u Twojego męża, wiesz może jaka metodą?
    Mąż miał embolizację żylaków powrózka nasiennego. Czekał na zabieg około 3 miesięcy ( bo wskoczył na czyjeś miejsce) i najszybciej było w Krakowie ☺️ przez dwa tygodnie dyskomfort przy długiego siedzenia,jazdy samochodem,a później naprawdę nic nie odczuwał☺️☺️💙❤️Zagadko u Twojego Męża też są też są żylaki wymagające operacji??😔❤️

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcinko 🥰😻pomimo zmęczenie z Twojej wiadomości czuć pełne szczęście 🥰❤️
    Mam nadzieję,ze szybko uda się poprawić Twoje wyniki, bys miała jeszcze więcej sił i energii ❤️🥰🧡💛💕 buziaki od cioci ❤️💛❤️💛

Lili ❤️ modlitwę masz jak W banku 💕🌷🌺
    Mam nadzieję,ze szybko minie aci czas do monitoringu 🥰🌷😘

IloonaQ to jest ciężki czas, bo nie wiesz kiedy przyjdzie ten moment II kresek na teście, wizyty serduszkowej, prenatalnych itd. 💙🧡💛💙🧡 mam nadzieję,że ten czas przyjdzie do Ciebie niebawem 🌺🌷po prostu wierz, że się w końcu uda 😘❤️
    Ja również przestałam ,myśleć,że ok,zaraz poprawia się wyniki to zajdę w ciążę...nie wiem kiedy dojdzie do poprawy,ale liczę,że bliżej niż dalej mamy do upragnionego celu ❤️❤️❤️❤️

Szafirku, na pewno przy najbliższej wizycie ujrzycie już serduszko na USG❤️🌺💕

Trzcina, Magda25, Lili❤️ lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 7 września 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, jak miło się czyta Twoje wiadomości. Wydajesz się być tak pozytywnie nastawiona. A u mnie wygląda to tak, ze w weekendy, kiedy jestem zawalona różnymi zadaniami to jakoś funkcjonuje, bez większych emocji, a w tygodniu, co kilka dni mam doły. Czuje się bezsilna, smutna, czuje pustkę, brak sensu, brak celu. Nic mnie nie interesuje. Jak czytam, ze ludzie np. jak już nie mogą mieć dzieci to realizują swoje pasje, wyjeżdżają etc. to do mnie nie trafia takie rozwiązanie. Nie emocjonują mnie wyjazdy, kina, imprezy etc. Moze to depresja w lekkiej formie? Macie tez tak?
    Szkoda mi mojego Męża, bo nie dość, że jemu tez jest trudno z powodu braku dzieci to na na głowie jeszcze żonę, której nie umie pomoc..

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Lili, mam ogromną nadzieję, że teraz się uda! ;*

Ogólnie pochodzę spod Warszawy a teraz mieszkam w Niepokalanowie na ziemi Św.Maksymiliana :) jedz koniecznie, bo to narodowe Sanktuarium i u Św. Józefa można wiele wyprosić:)

Oj to kawał drogi mieliście do przejechania 🤗

Tak blisko mieszkam że z pewnością pojadę.. Może i nawet jutro ❤️

A to specjalnie do Kalisza jechaliście? Czy przejazdem? 😚

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko dziękuję 💕 ja również mocno trzymam za Was kciuki i będę się modlić 🙏
    Wszystko w rękach Boga ❤️ "Nech będzie wola twoja" 🙏

Ilona kochana droga do macierzyństwa jest kręta i trudna.. gdy nam się wydaje że to nie możliwe.. Wtedy staje się możliwe.. Więc głowa do góry.. Mimo że jest Ci ciężko 🥺❤️
    Znam to uczucie nastawienia i ciagłego czekania czy to już.. Kiedy się uda?! Teraz idzie jesień i niestety będzie nas dopadać kryzys.. Jeśli czujesz że to nie pokojące u ciebie to myślę że powinnaś skorzystać z terapeuty... Ja chodziłam kiedyś i brałam leki. Mam nerwice lękową przez straty.. Jest podleczona choć wraca czasami ..
    Ściskam cie mocno.. Pamiętaj pisz tutaj śmiało.. Z chęcią cie będziemy wspierać ❤️🥰
    Dziewczyny są tutaj kochane.. Mi bardzo pomogły 💕💕💕

Ja teraz zaczynam kurs dla dorosłych jako Florysta na weekendy by zająć głowę.. Bo też nie wiem kiedy tak naprawdę się uda..

Dziś mijają dwa miesiące jak mój brat zmarł 🥺 w tym miesiącu ma urodziny 21 września 🥺 szok że to już tak przeleciało 🖤🤍

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    My jesteśmy na wakacjach w Mechelinkach nad polskim morzem i powiem Wam,że jesteśmy pozytywnie zaskoczeni. Tu plaża jest malutka,ale dziś się opalaliśmy, tzn.mąż,a ja z Tadziem leżeliśmy sobie pod parasolem,a później Tadzik spał prawie 1,5 h. Morze, taki wielki szumiś 😁
    Wczoraj byliśmy na Helu, bardzo nam się podobało
    Odwiedziliśmy też Rewe,a jutro planujemy Puck.
    Mamy piękną pogodę, niestety w piątek ma padać,ale będziemy się już pakować,bo w sobotę wyjeżdżamy.

Trzcina cieszę się,że jesteście szczęśliwą rodzinką 💙mam nadzieję,że szybko pokonasz niedokrwistość
    My walczymy z Tadziem,bo miał baardzo niskie żelazo...

Szafirku czekamy na Waszą wizytę i serduszko ❤️

Ilona a jakie masz zalecenia dot.wykluczen?
    Ja wykluczyłam gluten. Na zlecenie lekarza robiłam badanie genetyczne z krwi.
    Ogólnie gluten robi stany zapalne w organizmie,a przy chorobach autoimmunologicznych, endometriozie to niewskazane
    Ja cały czas trzymam dietę, chce jeszcze zajść w ciążę
    Co prawda teraz w ostatnim miesiącu zdarzyło mi się zgrzeszyć glutenem 🙃

Lili pomodlę się za Ciebie 🙏❤️
    Wow super,ze zaczynasz taki kurs 🥰 ja sama robiłam sobie bukiety na ślub i dekoracje stołu weselnego
    Kurcze,ale leci ten czas... przytulam Cię 😙🙏

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, jechaliśmy specjalnie :)

Zastanawiałam się nad terapeutą ale myślę tez, ze Pan Bóg jest najlepszym lekarzem i pójdę w stronę częstszych Adoracji i medytacji Slowa.
    Ja się modle o pomoc, o zapełnienie pustki, bo już trochę nie radzę sobie z emocjami, a mój Mąż powiedzial mi wczoraj, ze może lepiej modlić się o przyjęcie tych emocji, zaakceptowanie ich. Na pewno do zastanowienia i przemodlenia.

Lili, fajny ten kurs wybrałaś:) drogo Cie wyszlo?

Bardzo mi przykro z powodu brata.. dzis uroczystość Niepokalanego Poczęcia, urodziny Maryji, pomodl sie za brata, moze Maryja dzis jeszcze bardziej wysłucha modlitwy i się za niego wstawi u tronu Bożego.

Rozpoczął mi się okres, po 2óch dniach plamień. Nie podobają mi się te plamienie, bo po krioterapii juz ich nie bylo. Czyżby znowu ogniska endometriozy na szyjce? Ale aplikacja zrobila mi psikusa w tym mies. Pokazywala okres na 03.09., wiec jak okres sie spóźniał to była nadzieja.

Wizyta u napro przesunięta o tydzien. Bedzie w dzien naszej 4 rocznicy ślubu.

Kasiastaraczka, ciesze sie, ze macie udane wakacje :) chociaż dziwie sie ze macie taka ladną pogodę, bo w Warszawie jest średnio:)

Ja miałam badania z krwi (z palca) i wyszła mi nietolerancja mleka (wiec również wszystko inne- maslo, sery, słodycze gotowe, w ogóle w wielu rzeczach jest jest tez mleko w proszku). Poza tym jeszcze jajka i drozdze (chleby, alkohol, wszystko co na occie). Sporo tego. Cały czas mam dylemat czy sie trzymać tego czy nie. Na razie wychodzi średnio.
    A no i nie jadam żadnych strączków, śliwek, siemienia i kawy, bo czuje, że podrażniają mi żołądek. Czasem mysle, ze mam jakiś wrażliwy żołądek i oprócz tych nietolerancji to przydałaby się jeszcze dieta kekkostrawna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 11:24

• edka85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nosa... Ostatnio pisałam, że chyba mam pierwszą owu, bo test wyszedł pozytywnie, no i się nie pomyliłam, bo dziś przyszła pierwsza @ - akurat w święto Narodzenia NMP 😆 Zdecydowaliśmy, że będziemy się starać, ale decyzję o tym, czy się uda pozostawimy Bogu.

IlonaQ, Kasiastaraczka, Zagadka919, Trzcina, Gwiazdeczka 93, Izi lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka życzę wam udanych wakacji! I napewno są bo jest pogoda, korzystajcie ❤️

Czas strasznie ucieka, 22 września mamy czwartą rocznicę ślubu 🤗

No to skoro masz dryg do robienia bukietow i strojenia to koniecznie pomysł i takim kursie w przyszłości 🤩

Ilonko ten kurs jest bezpłatny 🙂 w weekendy będę chodzić i normalnie to jest jak w szkole 😊rok trwa nauka i w czerwcu egzamin 😁

Dziś takie piękne święto, mam różaniec w rękach i Sie modlę.. Napewno mateńka wstawi Sie za bratem 🙏 dziś również modlitwa o potomstwo jest 🙂 jak zdążymy to pojedziemy do Kalisza na msze do sióstr albo będziemy oglądać transmisję z Matemblewa ❤️

Jest wrzesień i czuje siłę w sobie.. Mój brat ma urodziny i czuje jego obecność ❤️❤️

Kasiastaraczka, Trzcina, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, gratuluję!!! Niech Pan Bóg wam pobłogosławi!

Lili, u nas 23 września również 4 rocznica ślubu ;) zastanawiam się nad jakimś upominkiem dla Męża 😊

Super z tym kursem! Tez bym na taki poszła, gdybym znalazła za darmo :)

Ja dziś tez na Mszę idę i tez poproszę Mamę o wstawiennictwo i pomoc :)
    W ogóle myślę zeby rozpocząć Nowennę Pompejańską. Dzis byłoby pięknie rozpocząć 🙂

Wysłany: 8 września 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona tu dziś dość mocno wiało,ale było słońce i nie padało i to było najważniejsze 😁 raczej w wwa było dziś cieplej niż tu 🙃
    Ojej to sporo tych wykluczeń z diety. Może warto porozmawiać z lekarzem o diecie

Edka no pięknie!
    Cieszę się, że się zdecydowaliście, pomodlę się za Was 🙏

Lili dziękuję 😚
    A my 21 września mamy 3 rocznicę ślubu ❤️
    Może kiedyś się przebranżowie 😁
    Na pewno Twój brat opiekuje się Tobą 💙

My jutro mamy ostatni dzień pobytu,a w sobotę ok10-11 wyjeżdżamy
    Niestety jutro ma padać, więc spędzimy dzień w apartamencie. Liczę na jakieś okienko,by wyskoczyć do knajpy na rybę

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, z ludzkiego punktu widzenia mało kto by się szarpnął świadomie na taki krok. Każdy ma obawy o przyszłość, finanse, zdrowie. Ale jeden madry ksiądz mi kiedyś powiedział:"rób swoje, a resztą zajmie się Bóg". No to robię :)

Kasiastaraczka, Trzcina lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 8 września 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka nieustannie podziwiam 🥰 dziś widzieliśmy taką rodzinę nad morzem w kawiarni na gofrach -mama,tata ,2 córki,2 synków. Super widok i podziw 💪😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 9 września 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zawsze marzyła 4 dzieci. Jestem jedynaczką. Nawet jako dziecko myślałam o adopcji 1 dziecka. Ciekawe..

Zaczelam wczoraj Nowenne Pompejańską :)

W Warszawie ponuro i deszczowo...

Lili byłaś u Sw. Józefa?

Jakie macie plany na weekend?
    Czy macie do polecenia jakies strony z sukienkami?

• szafirek Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że dajecie znać co u Was :) bardzo lubię Was czytać, choć niewiele się udzielam.
    Wczoraj byłam zbadać bete, mocz i inne ciążowe badania i beta wyszła 99tys, w moczu liczne szczwiany wapnia i tsh sprzed ciąży było 1,13 a teraz 2,65 i mam zwiększoną dawkę letroxu do 125. Ciekawa jestem tej wizyty we wtorek, dni w domu bardzo mi się dłużą szczegolnie ze większość przesypiam bo kiepsko się czuje. No i w poniedziałek powrót do pracy po urlopie 🫣
    Niezmiennie pamietam o Was w modlitwie 🙏

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka trzymam kciuki 🤗

Ilonko nie byliśmy wczoraj bo późno mąż wrócił.. Ale jedziemy w niedzielę na 18 na msze 🤗
    A co do prezentu hmm no to ja doradzę chyba ci. bo my zazwyczaj wspólnie razem planujemy jakąś przyjemność dla siebie 😊
    No wiadomo że najlepszym prezentem byłaby ciąża ❤️🙏
    Ja weekend w pracy jestem i mam kursy 😬
    A sklep z sukienkami to vinted polecam, butik lalala, illuminate, lola, lou, Wasyl, butik caramel 😊

Kasiastaraczka warto pomyśleć 🤗 🥰 może akurat biznes będzie się kręcił 😁
    Oj dużo nas ma we wrześniu rocznicę 🥰

Szafirku piękny przyrost bety.. Napewno będzie piękne serduszko ❤️🤗

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ