Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Lili to moze byc niezlosliwa zmiana, tym bardziej, że pojawię się i znika.

Mialam robioną drożność przy okazji laparoskopi. Lekarz mowil, ze byly zatkane i je udroznil (choć nie wiemy czy były aż tak zapchane, ze nie było możliwości ruchu komórki jajowej). Myslalam, że po takiej ingerencji i poprawie uda się zajsc w ciaze, ale mija już 9 cykl starań po operacji i nic.

Trzymam kciuki, żeby w końcu się udało!
    Przeczytałam że to normalne gdy pierś się zmienia przed okresem.. Zobaczymy..

Trzymam kciuki aby wam szybciutko się udało 🙏

Dziękuję ❤️

• edka85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy przypadkiem nie wraca mi płodność...
    Z dwa dni temu pojawił się rozciągliwy śluz, trochę pobolewał jajnik, więc postanowiłam sprawdzić, czy organizm robi mnie w konia, czy jednak coś się zaczyna dziać. Wczoraj test owu pokazał dwie kreski prawie tego samego koloru, ale dziś ta kreska testowa jest aż bordowa, czyli pozytyw - czyżbym miała pik i pierwszą owulację? 😲
    f0ffa4c236b4.jpg

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Nie wiem czy przypadkiem nie wraca mi płodność...
    Z dwa dni temu pojawił się rozciągliwy śluz, trochę pobolewał jajnik, więc postanowiłam sprawdzić, czy organizm robi mnie w konia, czy jednak coś się zaczyna dziać. Wczoraj test owu pokazał dwie kreski prawie tego samego koloru, ale dziś ta kreska testowa jest aż bordowa, czyli pozytyw - czyżbym miała pik i pierwszą owulację? 😲
    f0ffa4c236b4.jpg
    Wow na to wygląda ☺️

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wczorajszej wizycie u napro, w sumie musimy zlikwidować pasożyty,bo nam wyszły pojedyncze jaja glisty ludzkiej,poza tym witamine D3 muszę podnieść do 50, a B12,mam około 500,a powinniśmy mieć bliżej 700, no i prolaktynę obniżyć,więc dostalismy oboje po pół dostinex raz na tydzień,pomimo,że mam własne owulki,no może dzięki temu będą lepsze ☺️natomiast u męża mogą wpływać na produkcję plemników,więc lepiej ją obniżyć ☺️Mąż dostał zalecenie przyjmowania z grupy B,koenzym Q10, kwas,którego nie jestem w stanie powtórzyć 😁 😅
    I za 6 tygodni mamy iść na pobranie krwi i sprawdzić jak nasze parametry czy poprawiły się ,jeżeli tak, to zobaczymy czy Mąż nie zacznie stymulacji,ale jeśli obniżenie prolaktyny pomoże to nie ma sensu...no zobaczymy ☺️
    Ana moje mutacje,przede wszystkim pai 1, powiedział, że acard nie jest potrzebny i żebym sprawdziła jaki mam poziom kwasu omega3😉

Trzcina piękne zdjęcie 🌺😍🌷💕😘

Zagadko,podczytuje czasem na weterankach i mocno Wam kibicuję 💕mogę podać nazwisko sowiego naprotechnologa,wiem że przyjmuje w Warszawie i w Katowicach ☺️

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się wetnę do rozmowy, ale nawiazując do Twojego wpisu Gwiazdeczko - dziewczyny, jakich specjalistów polecacie w IR w Wwie?
    My korzystaliśmy na razie tylko z dr M., ale chcemy szukać dalej. Próbowaliśmy w ostatnich dniach zapisać się na próbę do dr Natalii S., ale okazuje się to na razie niemożliwe - zapisy prowadzone pod nr telefony są tylko dla „stałych” pacjentów; nie chciano Nas zapisać jako świeżaków 😔
    Możecie kogoś polecić?
    Dodam, że nasienie Męża wyprowadziliśmy już na prostą, moje jajowody oba drożne, z krwi poza podwyższona prolaktyna (która bez problemu udaje się zbić Dostinexem) nic nie wychodzi. Ładne cykle, 27-29 dni. W tym cyklu progesteron ponad 15 w 22dpo. Powinno być dobrze, a jednak kończymy już 19cs…

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko dziękuję, poszukuję kogoś z Wrocławia :)
    A u Ciebie to brzmi jak dobry plan i bycie w dobrych rękaw, mocno trzymam kciuki:*

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka na to wygląda 🙃

Wiara Nadzieja Miłość ja polecam dr Maksyma, jest baardzo specyficzny,ale specjalista z niego dobry,my byliśmy u niego te 9 miesięcy starań w napro i później prowadziliśmy ciążę u niego
    U dr Suszczewicz byłam na usg,ale ciężko się dostać

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Edka na to wygląda 🙃

Wiara Nadzieja Miłość ja polecam dr Maksyma, jest baardzo specyficzny,ale specjalista z niego dobry,my byliśmy u niego te 9 miesięcy starań w napro i później prowadziliśmy ciążę u niego
    U dr Suszczewicz byłam na usg,ale ciężko się dostać

A ja nie polecam dr Maksyma. Dobrzy znajomi chodzili do niego ze 2 lata i fundował im dziwne leczenie. Ale nie dlatego nie polecam. Ci znajomi poszli do naszego naprotechnologa, który zrobił podstawowe badania i juz po badaniu tarczycy i cytologii wyszlo w czym rzecz. Doktor właczyl lek i antybiotyk i kolezanka zaszla w ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 21:57

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Trochę się wetnę do rozmowy, ale nawiazując do Twojego wpisu Gwiazdeczko - dziewczyny, jakich specjalistów polecacie w IR w Wwie?
    My korzystaliśmy na razie tylko z dr M., ale chcemy szukać dalej. Próbowaliśmy w ostatnich dniach zapisać się na próbę do dr Natalii S., ale okazuje się to na razie niemożliwe - zapisy prowadzone pod nr telefony są tylko dla „stałych” pacjentów; nie chciano Nas zapisać jako świeżaków 😔
    Możecie kogoś polecić?
    Dodam, że nasienie Męża wyprowadziliśmy już na prostą, moje jajowody oba drożne, z krwi poza podwyższona prolaktyna (która bez problemu udaje się zbić Dostinexem) nic nie wychodzi. Ładne cykle, 27-29 dni. W tym cyklu progesteron ponad 15 w 22dpo. Powinno być dobrze, a jednak kończymy już 19cs…

Niestety w Warszawie nie znam nikogo, ale polecam Białystok i dr Wasilewskiego :)

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    My po wczorajszej wizycie u napro, w sumie musimy zlikwidować pasożyty,bo nam wyszły pojedyncze jaja glisty ludzkiej,poza tym witamine D3 muszę podnieść do 50, a B12,mam około 500,a powinniśmy mieć bliżej 700, no i prolaktynę obniżyć,więc dostalismy oboje po pół dostinex raz na tydzień,pomimo,że mam własne owulki,no może dzięki temu będą lepsze ☺️natomiast u męża mogą wpływać na produkcję plemników,więc lepiej ją obniżyć ☺️Mąż dostał zalecenie przyjmowania z grupy B,koenzym Q10, kwas,którego nie jestem w stanie powtórzyć 😁 😅
    I za 6 tygodni mamy iść na pobranie krwi i sprawdzić jak nasze parametry czy poprawiły się ,jeżeli tak, to zobaczymy czy Mąż nie zacznie stymulacji,ale jeśli obniżenie prolaktyny pomoże to nie ma sensu...no zobaczymy ☺️
    Ana moje mutacje,przede wszystkim pai 1, powiedział, że acard nie jest potrzebny i żebym sprawdziła jaki mam poziom kwasu omega3😉

Zagadko,podczytuje czasem na weterankach i mocno Wam kibicuję 💕mogę podać nazwisko sowiego naprotechnologa,wiem że przyjmuje w Warszawie i w Katowicach ☺️

Gwiazdeczko, super! Moze po wyprostowaniu poziomu tych witamin i oczyszczeniu się z jaj glisty uda wam sie zajsc w ciaze :) trzymam kciuki!

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Gwiazdeczko dziękuję, poszukuję kogoś z Wrocławia :)
    A u Ciebie to brzmi jak dobry plan i bycie w dobrych rękaw, mocno trzymam kciuki:*
    Przepraszam że się wtrącę 🤗 jakiego lekarza szukasz? Jeśli naprotechnologa to polecam Andrzeja Banacha 😊 ja do niego chodzę 😁

Zagadka919 lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:

Gwiazdeczko jakie to badanie dokładnie na glistę cudzka? 😊

Czuje ze jesteście w dobrych rękach, widać że porządnie sprawdza was lekarz 🤗 trzymam kciuki ❤️

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja miłość, kojarzę,że też do Młodożeńca chodziliscie i nie pomógł Wam? 😢 my jesteśmy po dowch wizytach,za 6 tygodni mamy mieć następna by sprawdzić czy doszło do poprawy wyników i jeśli tak...to oznaczymy co dalej 😉 u nas już 20cykli...i trochę dołuje mnie,że jak mieliśmy w zeszłym roku słabe wyniki tak nadal są marne ..ale liczę,że do końca roku dojdzie do poprawy i może spróbujemy z IUI😉

Badanie na pasożyty,próbki kału były wysyłane do laboratorium parazytologicznego kału w Łodzi -podobno jest to bardzo dobre laboratorium 😉jeśli chodzi o pasożyty 😉

Pamiętam Zagadko,że też mieliście ostatnio podchodzić do IUI kiedy planujecie? W następnym cyklu? ☺️

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcieliśmy się dostać do doktor Jankowskiej,która jest guru od niepłodności szczególnie męskiej,ale tak jak piszesz Wiara nadzieja miłość,doktor póki co przyjmuje tylko stałych klientów...😶ale może uda się Wam do niej dostać, spróbujcie 😘 ja póki co zobaczę jak doktorowi M uda się wyprostować nasze wyniki ☺️

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Pamiętam Zagadko,że też mieliście ostatnio podchodzić do IUI kiedy planujecie? W następnym cyklu? ☺️
    Hej, wstępnie planujemy we wrześniu, ale zobaczymy co z tym moim cyklem będzie i przede wszystkim czy nasienie się poprawi, ale tego to się dowiemy w dzień planowanej iui. Też planowaliśmy do dr Jankowskiej, nawet mieliśmy wizytę na marzec ale nie mieliśmy kompletu badań i odwołaliśmy, bo jednak dla nas wycieczka do Warszawy na 1 dzień to tysiąc zł. Nie sądziłam że teraz tak trudno się dostać do niej 😭

Dziękuję Lili za polecenie napro, będę zgłębiać temat więc może właśnie do niego się wybierzemy 😊

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mocno trzymam Zagadko za Was kciuki 🌺🌷✊✊

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy do doktor Aleksandry Baryły. Nie chce jeszcze oceniać, i nie mam rezultatów w postaci ciąży na razie więc nie wiem czy pilecac. Ale podoba mi się że po pierwszej stracie zleciła badania. Również byłam z nią w kontakcie mailowym i w razie konieczności po wysyłanych wynikach badań wystawiała receptę (bez konieczności kolejnej płatności za wizytę).
    Ale na owoc leczenia jeszcze czekamy.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Bardzo mocno trzymam Zagadko za Was kciuki 🌺🌷✊✊
    Dziękuję i wzajemnie ❤️❤️ Mam pytanko o usuwanie żylaków u Twojego męża, wiesz może jaka metodą?

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • szafirek Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, co u Was? Jak Wasze samopoczucie?
    Cicho tu ostatnio :)

Ja wracam dziś w nocy z wakacji do domu i zacznie się rzeczywistość, a w niej oczekiwanie na wizytę. Mam nadzieje, że będzie już serduszko. Wg lekarki musi, ostatnio był sam pęcherzyk 4.4 mm :) bez zarodka wprawdzie, ale chociaż umiejscowiony w macicy czyli tam gdzie trzeba.

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! :)
    U nas dni mijają szybko, trochę za szybko w sumie 😅. Malutka jest wspaniała, ładnie rośnie i daje nam dużo radości ❤️.
    Walczę z niedokrwistością, więc czasem sił brakuje ale wtedy przypominam sobie jakie cuda są moim udziałem i ile trzeba było czekać na to, żeby się nie wysypiać i w kółko karmić piersią 😅.
    Szafirku, trzymam kciuki za wizytę! Będzie dobrze ❤️.
    A jak reszta dziewczyn? Co u Was?
    Uściski 🤗

Gwiazdeczka 93, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ