Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
IlonaQ wrote:Lili to moze byc niezlosliwa zmiana, tym bardziej, że pojawię się i znika.
Mialam robioną drożność przy okazji laparoskopi. Lekarz mowil, ze byly zatkane i je udroznil (choć nie wiemy czy były aż tak zapchane, ze nie było możliwości ruchu komórki jajowej). Myslalam, że po takiej ingerencji i poprawie uda się zajsc w ciaze, ale mija już 9 cykl starań po operacji i nic.
Trzymam kciuki, żeby w końcu się udało!
Trzymam kciuki aby wam szybciutko się udało 🙏
Dziękuję ❤️ -
Nie wiem czy przypadkiem nie wraca mi płodność...
Z dwa dni temu pojawił się rozciągliwy śluz, trochę pobolewał jajnik, więc postanowiłam sprawdzić, czy organizm robi mnie w konia, czy jednak coś się zaczyna dziać. Wczoraj test owu pokazał dwie kreski prawie tego samego koloru, ale dziś ta kreska testowa jest aż bordowa, czyli pozytyw - czyżbym miała pik i pierwszą owulację? 😲
-
edka85 wrote:Nie wiem czy przypadkiem nie wraca mi płodność...
Z dwa dni temu pojawił się rozciągliwy śluz, trochę pobolewał jajnik, więc postanowiłam sprawdzić, czy organizm robi mnie w konia, czy jednak coś się zaczyna dziać. Wczoraj test owu pokazał dwie kreski prawie tego samego koloru, ale dziś ta kreska testowa jest aż bordowa, czyli pozytyw - czyżbym miała pik i pierwszą owulację? 😲
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
My po wczorajszej wizycie u napro, w sumie musimy zlikwidować pasożyty,bo nam wyszły pojedyncze jaja glisty ludzkiej,poza tym witamine D3 muszę podnieść do 50, a B12,mam około 500,a powinniśmy mieć bliżej 700, no i prolaktynę obniżyć,więc dostalismy oboje po pół dostinex raz na tydzień,pomimo,że mam własne owulki,no może dzięki temu będą lepsze ☺️natomiast u męża mogą wpływać na produkcję plemników,więc lepiej ją obniżyć ☺️Mąż dostał zalecenie przyjmowania z grupy B,koenzym Q10, kwas,którego nie jestem w stanie powtórzyć 😁 😅
I za 6 tygodni mamy iść na pobranie krwi i sprawdzić jak nasze parametry czy poprawiły się ,jeżeli tak, to zobaczymy czy Mąż nie zacznie stymulacji,ale jeśli obniżenie prolaktyny pomoże to nie ma sensu...no zobaczymy ☺️
Ana moje mutacje,przede wszystkim pai 1, powiedział, że acard nie jest potrzebny i żebym sprawdziła jaki mam poziom kwasu omega3😉
Trzcina piękne zdjęcie 🌺😍🌷💕😘
Zagadko,podczytuje czasem na weterankach i mocno Wam kibicuję 💕mogę podać nazwisko sowiego naprotechnologa,wiem że przyjmuje w Warszawie i w Katowicach ☺️Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Trochę się wetnę do rozmowy, ale nawiazując do Twojego wpisu Gwiazdeczko - dziewczyny, jakich specjalistów polecacie w IR w Wwie?
My korzystaliśmy na razie tylko z dr M., ale chcemy szukać dalej. Próbowaliśmy w ostatnich dniach zapisać się na próbę do dr Natalii S., ale okazuje się to na razie niemożliwe - zapisy prowadzone pod nr telefony są tylko dla „stałych” pacjentów; nie chciano Nas zapisać jako świeżaków 😔
Możecie kogoś polecić?
Dodam, że nasienie Męża wyprowadziliśmy już na prostą, moje jajowody oba drożne, z krwi poza podwyższona prolaktyna (która bez problemu udaje się zbić Dostinexem) nic nie wychodzi. Ładne cykle, 27-29 dni. W tym cyklu progesteron ponad 15 w 22dpo. Powinno być dobrze, a jednak kończymy już 19cs… -
Gwiazdeczko dziękuję, poszukuję kogoś z Wrocławia
A u Ciebie to brzmi jak dobry plan i bycie w dobrych rękaw, mocno trzymam kciuki:*
-
Edka na to wygląda 🙃
Wiara Nadzieja Miłość ja polecam dr Maksyma, jest baardzo specyficzny,ale specjalista z niego dobry,my byliśmy u niego te 9 miesięcy starań w napro i później prowadziliśmy ciążę u niego
U dr Suszczewicz byłam na usg,ale ciężko się dostaćWiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Edka na to wygląda 🙃
Wiara Nadzieja Miłość ja polecam dr Maksyma, jest baardzo specyficzny,ale specjalista z niego dobry,my byliśmy u niego te 9 miesięcy starań w napro i później prowadziliśmy ciążę u niego
U dr Suszczewicz byłam na usg,ale ciężko się dostać
A ja nie polecam dr Maksyma. Dobrzy znajomi chodzili do niego ze 2 lata i fundował im dziwne leczenie. Ale nie dlatego nie polecam. Ci znajomi poszli do naszego naprotechnologa, który zrobił podstawowe badania i juz po badaniu tarczycy i cytologii wyszlo w czym rzecz. Doktor właczyl lek i antybiotyk i kolezanka zaszla w ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 21:57
Starania od Września 2018❤️🩹 -
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Trochę się wetnę do rozmowy, ale nawiazując do Twojego wpisu Gwiazdeczko - dziewczyny, jakich specjalistów polecacie w IR w Wwie?
My korzystaliśmy na razie tylko z dr M., ale chcemy szukać dalej. Próbowaliśmy w ostatnich dniach zapisać się na próbę do dr Natalii S., ale okazuje się to na razie niemożliwe - zapisy prowadzone pod nr telefony są tylko dla „stałych” pacjentów; nie chciano Nas zapisać jako świeżaków 😔
Możecie kogoś polecić?
Dodam, że nasienie Męża wyprowadziliśmy już na prostą, moje jajowody oba drożne, z krwi poza podwyższona prolaktyna (która bez problemu udaje się zbić Dostinexem) nic nie wychodzi. Ładne cykle, 27-29 dni. W tym cyklu progesteron ponad 15 w 22dpo. Powinno być dobrze, a jednak kończymy już 19cs…
Niestety w Warszawie nie znam nikogo, ale polecam Białystok i dr WasilewskiegoWiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość
Starania od Września 2018❤️🩹 -
Gwiazdeczka 93 wrote:My po wczorajszej wizycie u napro, w sumie musimy zlikwidować pasożyty,bo nam wyszły pojedyncze jaja glisty ludzkiej,poza tym witamine D3 muszę podnieść do 50, a B12,mam około 500,a powinniśmy mieć bliżej 700, no i prolaktynę obniżyć,więc dostalismy oboje po pół dostinex raz na tydzień,pomimo,że mam własne owulki,no może dzięki temu będą lepsze ☺️natomiast u męża mogą wpływać na produkcję plemników,więc lepiej ją obniżyć ☺️Mąż dostał zalecenie przyjmowania z grupy B,koenzym Q10, kwas,którego nie jestem w stanie powtórzyć 😁 😅
I za 6 tygodni mamy iść na pobranie krwi i sprawdzić jak nasze parametry czy poprawiły się ,jeżeli tak, to zobaczymy czy Mąż nie zacznie stymulacji,ale jeśli obniżenie prolaktyny pomoże to nie ma sensu...no zobaczymy ☺️
Ana moje mutacje,przede wszystkim pai 1, powiedział, że acard nie jest potrzebny i żebym sprawdziła jaki mam poziom kwasu omega3😉
Zagadko,podczytuje czasem na weterankach i mocno Wam kibicuję 💕mogę podać nazwisko sowiego naprotechnologa,wiem że przyjmuje w Warszawie i w Katowicach ☺️
Gwiazdeczko, super! Moze po wyprostowaniu poziomu tych witamin i oczyszczeniu się z jaj glisty uda wam sie zajsc w ciaze trzymam kciuki!Starania od Września 2018❤️🩹 -
Zagadka919 wrote:Gwiazdeczko dziękuję, poszukuję kogoś z Wrocławia
A u Ciebie to brzmi jak dobry plan i bycie w dobrych rękaw, mocno trzymam kciuki:*Zagadka919 lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka 93 wrote:My po wczorajszej wizycie u napro, w sumie musimy zlikwidować pasożyty,bo nam wyszły pojedyncze jaja glisty ludzkiej,poza tym witamine D3 muszę podnieść do 50, a B12,mam około 500,a powinniśmy mieć bliżej 700, no i prolaktynę obniżyć,więc dostalismy oboje po pół dostinex raz na tydzień,pomimo,że mam własne owulki,no może dzięki temu będą lepsze ☺️natomiast u męża mogą wpływać na produkcję plemników,więc lepiej ją obniżyć ☺️Mąż dostał zalecenie przyjmowania z grupy B,koenzym Q10, kwas,którego nie jestem w stanie powtórzyć 😁 😅
Zagadko,podczytuje czasem na weterankach i mocno Wam kibicuję 💕mogę podać nazwisko sowiego naprotechnologa,wiem że przyjmuje w Warszawie i w Katowicach ☺️
Gwiazdeczko jakie to badanie dokładnie na glistę cudzka? 😊
Czuje ze jesteście w dobrych rękach, widać że porządnie sprawdza was lekarz 🤗 trzymam kciuki ❤️ -
Wiara Nadzieja miłość, kojarzę,że też do Młodożeńca chodziliscie i nie pomógł Wam? 😢 my jesteśmy po dowch wizytach,za 6 tygodni mamy mieć następna by sprawdzić czy doszło do poprawy wyników i jeśli tak...to oznaczymy co dalej 😉 u nas już 20cykli...i trochę dołuje mnie,że jak mieliśmy w zeszłym roku słabe wyniki tak nadal są marne ..ale liczę,że do końca roku dojdzie do poprawy i może spróbujemy z IUI😉
Badanie na pasożyty,próbki kału były wysyłane do laboratorium parazytologicznego kału w Łodzi -podobno jest to bardzo dobre laboratorium 😉jeśli chodzi o pasożyty 😉
Pamiętam Zagadko,że też mieliście ostatnio podchodzić do IUI kiedy planujecie? W następnym cyklu? ☺️
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
My chcieliśmy się dostać do doktor Jankowskiej,która jest guru od niepłodności szczególnie męskiej,ale tak jak piszesz Wiara nadzieja miłość,doktor póki co przyjmuje tylko stałych klientów...😶ale może uda się Wam do niej dostać, spróbujcie 😘 ja póki co zobaczę jak doktorowi M uda się wyprostować nasze wyniki ☺️Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Gwiazdeczka 93 wrote:Pamiętam Zagadko,że też mieliście ostatnio podchodzić do IUI kiedy planujecie? W następnym cyklu? ☺️
Dziękuję Lili za polecenie napro, będę zgłębiać temat więc może właśnie do niego się wybierzemy 😊 -
Bardzo mocno trzymam Zagadko za Was kciuki 🌺🌷✊✊Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
My chodzimy do doktor Aleksandry Baryły. Nie chce jeszcze oceniać, i nie mam rezultatów w postaci ciąży na razie więc nie wiem czy pilecac. Ale podoba mi się że po pierwszej stracie zleciła badania. Również byłam z nią w kontakcie mailowym i w razie konieczności po wysyłanych wynikach badań wystawiała receptę (bez konieczności kolejnej płatności za wizytę).
Ale na owoc leczenia jeszcze czekamy. -
Gwiazdeczka 93 wrote:Bardzo mocno trzymam Zagadko za Was kciuki 🌺🌷✊✊
-
Hej Dziewczyny, co u Was? Jak Wasze samopoczucie?
Cicho tu ostatnio
Ja wracam dziś w nocy z wakacji do domu i zacznie się rzeczywistość, a w niej oczekiwanie na wizytę. Mam nadzieje, że będzie już serduszko. Wg lekarki musi, ostatnio był sam pęcherzyk 4.4 mm bez zarodka wprawdzie, ale chociaż umiejscowiony w macicy czyli tam gdzie trzeba. -
Hej, hej!
U nas dni mijają szybko, trochę za szybko w sumie 😅. Malutka jest wspaniała, ładnie rośnie i daje nam dużo radości ❤️.
Walczę z niedokrwistością, więc czasem sił brakuje ale wtedy przypominam sobie jakie cuda są moim udziałem i ile trzeba było czekać na to, żeby się nie wysypiać i w kółko karmić piersią 😅.
Szafirku, trzymam kciuki za wizytę! Będzie dobrze ❤️.
A jak reszta dziewczyn? Co u Was?
Uściski 🤗Gwiazdeczka 93, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość