Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Hannah w takim razie trzymam kciuki za rozmowę wstępną! Ciekawi mnie co to za osoba, wierząca, nie jest ginekologiem, ale może wykonywać usg, ale nie dopytuje. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje, ze pomoże.

Rozumiem Cię, rozumiem ten stres i strach, lęk przed oceną.. ale może jesli będą to stanowiska, które Cie ciekawią to łatwiej będzie podejść do takiej rozmowy?
    Przepraszam, pewnie już mówilas w jakiej branży szukasz, przypomnisz?

Czy miałaś wskazania do zrobienia krzywej? Czy to na własną rękę czy lekarz to zlecił?
    Na czym polega zajecie się tym tematem?

Wspominałam wam o diecie, o moich odczuciach i braku motywacji. Poza tym mam jakieś poczucie, nie wiem czy właściwe, ze powinnam ją zostawic, zdać się na Boga, zaufac Mu. Ze moze dieta pokazuje brak zaufania? Ale tak też myślę o moim Mężu... widzę, że ma problemy, bo też ma nietolerancje a dodatkowo ja regularnie nie gotuje i często na obiad on kupuje sobie jakieś gotowe rzeczy i myślę, że choćby dla niego powinnam sie zatroszczyć o naszą dietę..

Stosuj diete. Chodzi o to by dac sie Panu Jezusowi prowadzic poprzez zalecenia lekarzy, zdrowe zycie itp. Nie w tym rzecz, ze masz tylko ufac i nic nie robic. Przeciez wyraznie jest napisane: pracuj i modl sie! Bez pracy nad dieta, zdrowiem, bez badan nic z nieba samo nie spadnoe, bo nie bierzesz reki Boga, ktora on Ci wyjmuje by Ci dac cud zycia, gdy rezygnujesz z diety itp.

Ufanie to nie lezenie i pachnienie tylko droga sciezka ktora nas prowadzi Bog ku naszym marzeniom i celom.

dominikawa, hannah_92, Lili❤️, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo mądrze opisałaś, dziękuję ci.bo dało mi to dużo do zrozumienia. Też olewałam teraz dietę i chciałam wyluzowac... Jednak wezmę się za siebie 💪

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko a masz jakiś link do tej nowenny? Zacznę od Jutra 🙏
    Jutro mam monitoring oby owulacja była.. Dziewczyny proszę o modlitwę 🙏

Hannam kochana pomodliłam się za Ciebie.. Znam tą niepewność siebie i straszny lęk..tez podobnie miałam kiedyś.. Ale powiedziałam sobie.. Ze życie ma się jedno i trzeba korzystać codziennie z każdego dnia. Że nic nie dzieje się bez powodu. Zmiana pracy to jest dobra zmiana i poznawanie nowych ludzi.. Ja teraz w nowej pracy poznałam super koleżankę.. Trzymamy się razem i przez to chce mi się do tej pracy chodzić. Wychodzimy na wspólne spacery czy na kawę. Super to wpływa zwłaszcza gdy ma się problemy osobiste.
    Zobaczysz że nowa praca będzie dla ciebie czymś fajnym. Życzę Ci tego. I samoakceptacji.. Pamiętaj akceptuj siebue taką jaką jesteś. Wtedy inni i ciebie zaakceptują. Zawalcz o siebie. Nikt życia za ciebie nie przeżyje. Jesteś dobrą osobą! Piękna kobieta! Przyszłą mamą! Zrób coś dla siebie i nikt pamiętaj nie będzie miał wpływu na ciebie. Rób to co kochasz i żyj każdym dniem.
    Mi pomogło takie nastawienie i książka " jak przestać się martwić i zacząć żyć" polecam ❤️ ściskam cie mocno kochana 🥰❤️💪

hannah_92 lubi tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 13 września 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, np tu: https://m.youtube.com/watch?v=ch3_CZIqK5g

Super, ciesze sie! :)

Magda, to mi napisałaś ;) mocno, ale ok, przemyślę.

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Lili, np tu: https://m.youtube.com/watch?v=ch3_CZIqK5g

Super, ciesze sie! :)

Magda, to mi napisałaś ;) mocno, ale ok, przemyślę.

Dziękuję! ❤️

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah koniecznie daj znać jak się odezwie ten lekarz 💞💗💖
    Nie dziwię Ci się,że stresują Cię rozmowy o pracę,też tak Mam,ale jeżeli chcesz to przezwyciężyć to zacznij od mniejszych kroków 😘🌺😍💞💗💖
    Na spokojnie zacznij przeglądać ogłoszenia. Jak poczujesz,że to ten moment by zacząć wysyłać -to zacznij 💌✉️💖💗😍😘
    Jak zaczną się odzywać telefonicznie to sama poczujesz czy warto pójść na rozmowę czy nie 😘☺️a nawet jeśli pójdziesz i wypadniesz nie najlepiej i Cię nie wybiorą,to przecież nic się nie stanie. Masz czas, czekałaś bardzo długo by zrobić ten wielki krok i zrezygnować z poprzedniego stanowiska 😘💗 tak że jesteś już dalej niż byłaś 😘

Uwierz w siebie Hannah,pomodlę się by strach i lęk mniej Tobą kierował 💗🥰💓💝

Lili💖kciuki za wizytę 💝🥰😘

IlonaQ świetny pomysł z nowenna,ja również zacznę odmawiać nowennę od października,jeszcze nie wiem na którą się zdecyduję 😁🥰

Edka jak Twój synek już podrósł 😍☺️🥰rośnie jak na drożdżach ☺️💗✨🌺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 15:53

hannah_92, edka85, Lili❤️ lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😚
    Ilona wyjazd udany i nad morze i w Toruniu było super
    Byliśmy u siostry męża,więc w domu zjedliśmy obiad,a na mieście byliśmy na spacerze i kawce ❤️
    To prawda co do Marie Zelie,ja też już tam nie kupuje,bo strach... ewentualnie na olx czy vinted
    Myśl,że dobra motywacją jest zadbanie o dietę Was obojga

Edka cudny jest widok Synka ze stopą w buzi ❤️
    Mój Tadzik też uwielbia 😁
    He he aż wczoraj próbowałam sięgnąć stopą do ust i udało mi się 🤣

Hanah czy to doktor Kuźnik?
    Pomodlę się za Ciebie 🙏💙

Lili trzymam kciuki za monitoring 🙏💙

Ja mam jakiś problem z tarczycą, prawdopodobnie pociazowe zapalenie tarczycy...TSH mam 0,005... Na USG niby ok. Jutro wizyta u endokrynologa. Pomódlcie się za mnie

edka85, Lili❤️ lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, Gwiazdeczko 💓💓💓 bardzo się wzruszyłam czytając wasze wiadomości. Z całego serducha Wam dziękuję 💓🙏
    Ja także pamiętam o Was w modlitwie! Cieszę się, że mogę tu wpaść i zawsze otrzymam od Was słowa pocieszenia, jesteście kochane😘

Lili, mam książkę Carnegiego w domu!! Ale czytałam chyba z 5 lat temu, czas do niej wrócić!

Gwiazdeczko, masz rację, małymi kroczkami do przodu 💓

Lili❤️ lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 mocne są Twoje słowa, ale zgadzam się z nimi. To tak samo jak z pracą, modlę się aby znaleźć nową pracę itd ale jeśli nie będę wysyłać CV i nie ruszę palcem to nic się nie stanie, tu potrzebne też jest nasze działanie.

Dlatego muszę też powalczyć z tą IO. Chodzi o to, aby nie podjadać słodyczy, jeść dobrze zbilansowane posiłki, wprowadzić aktywność fizyczna. Krok po kroku i można wszystko unormować. Ale skąd brać chęci? To jest właśnie najgorsze, głowa i lenistwo!

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, tak to dr Kuźnik 💓 jutro rozmowa z nim przez telefon. Dziękuję za modlitwę, będę wdzięczna 🙏🙏

Toruń bardzo ładne miasto😊 super, że udał wam się wyjazd 😊

Jeśli chodzi o tarczycę, to bardzo bardzo możliwe, że to poporodowe zapalenie. Jak się czujesz, masz jakieś objawy? Ja rok temu wpadłam w nadczynność na kilka miesiecy, moje TSH bliskie 0, to była katastrofa. Czułam się fatalnie, a na USG było wszystko ok. Dostałam Thyrozol na dwa tygodnie i potem samo się wszystko unormowało ale zajęło to +/- 3 miesiące. Z tym, że wpadłam w nadczynność przez branie Niepokalanka. U ciebie powód jest inny, więc nie wiadomo ile u ciebie to potrwa, ale oby szybko minęło 🙏 molziwe, że też dostaniesz leki. Pomodlę się 💓

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko, krzywą robiłam na własną rękę. Umówiłam się tylko wcześniej na termin. Krzywa ponoć bardzo ważna przy płodności i jej wyniki. Insulina ma wpływ na jakośc komórek jajowych.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanah to w takim razie trzymam mocno kciuki za wizytę u niego ❤️
    Ja też z nim rozmawiałam telefonicznie i mailowo i mieliśmy wstępnie umówioną wizytę na luty2022,ale w międzyczasie udało się zajść w ciążę i urodzić Tadzika
    Czytałam na grupie o napro wiele dobrych opinii o dr, jestem dobrej myśli ❤️

Dziękuję 😚 czuję się zmęczona i schudłam dość mocno,ale wiązałam te wszystkie objawy z macierzyństwem i restrykcyjną dietą związaną z alergiami Tadzia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 15:15

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hanah to w takim razie trzymam mocno kciuki za wizytę u niego ❤️
    Ja też z nim rozmawiałam telefonicznie i mailowo i mieliśmy wstępnie umówioną wizytę na luty2022,ale w międzyczasie udało się zajść w ciążę i urodzić Tadzika
    Czytałam na grupie o napro wiele dobrych opinii o dr, jestem dobrej myśli ❤️

Dziękuję 😚 czuję się zmęczona i schudłam dość mocno,ale wiązałam te wszystkie objawy z macierzyństwem i restrykcyjną dietą związaną z alergiami Tadzia

Oby opieka u tego dr była owocna💓 ojj tak, ja też wtedy mocno schudłam, byłam zmęczona też bardzo mocno, serce biło mi jak szalone, miałam ogromne bóle głowy, jakieś poty mnie nachodziły i nie mogłam w ogóle spać w nocy. To był straszny okres😩 bałam się, że w szpitalu wyląduje bo tak fatalnie się czułam. Jeszcze okres to nie był okres, tylko plamienia 2 dniowe.
    Oby endokrynolog ci pomogła🙏

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 14 września 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze wam na szybko napisze, że 23.09. jest kolejna rocznica narodzin dla Nieba Sw.Ojca Pio. Od dzis mozna zacząć nowenne :) ja zaczelam w intencji mojego małżeństwa.

Hannah trzymam kciuki za jutro!

Kasiastaraczka, edka85, Lili❤️, hannah_92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na monitoringu dziś 13dc i nie widać pęcherzyka aby rósł 😒 ostatnio cykl mi się skraca i myślałam że już będzie widać owulacje.. Teraz okres miałam na 31 dc.. Normalnie dostawałam na 34-36 dc.. Ehh już nie wiem czy wystąpi u mnie owulacja czy nie. Jutro znowu mam przyjść. Już wykończona jestem ciągłymi problemami i badaniami..
    Dzis ciężki dzień mam. Miałam nockę i nocka była straszna.. Byłam na recepcji i gość hotelowy proponował mi sex. (dzwonił na telefon recepcyjny) masakra nigdy nie miałam takiego przypadku i wpadłam w panikę i w strachu do rana siedziałam.. 😱 Nigdy więcej takiego czegoś 🥺

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Lili, Gwiazdeczko 💓💓💓 bardzo się wzruszyłam czytając wasze wiadomości. Z całego serducha Wam dziękuję 💓🙏
    Ja także pamiętam o Was w modlitwie! Cieszę się, że mogę tu wpaść i zawsze otrzymam od Was słowa pocieszenia, jesteście kochane😘

Lili, mam książkę Carnegiego w domu!! Ale czytałam chyba z 5 lat temu, czas do niej wrócić!

Gwiazdeczko, masz rację, małymi kroczkami do przodu 💓

Moja ulubiona Książka 😍 dużo pomogła mi zrozumieć życie w sensie zmartwień 😊
    Trzymam kciuki za Ciebie i dziękuję za modlitwę 💕🤩🥰🙏🙏🙏🙏

• edka85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka, to Gabryś 😊 W ciążę zaszłam trzy lata po ślubie. Wiem, że są tu dziewczyny, które starają się naprawdę długo i mój przypadek nie jest najlepszym przykładem, ale wierz mi - każdy nieudany cykl to był dla mnie cios i powód do rozpaczy. Czułam wręcz, że nie zostanę nigdy matką, jeśli Bóg nie okaże mi miłosierdzia. Modliłam się, modliłam i jeszcze raz modliłam. Początkowo - gdy prośby nie były wysłuchiwane - traciłam nadzieję, ale im dłużej odmawiałam modlitwy, tym miałam w sobie więcej spokoju. Do tego stopnia, że powiedziałam Bogu, że naprawdę wierzę w to, że mnie wysłucha i będę cierpliwie czekać. Było to bardzo szczere z mojej strony. Czekałam na to miłosierdzie i się doczekałam. 27 października 2017 r. byłam wraz z mężem i moją mamą na mszy uzdrowieniowej u o. Witko. Na tej mszy pod wpływem natchnienia o. Witko stojąc przed Najświętszym Sakramentem powiedział, że jest tu kobieta, która modli się o potomstwo dla pewnego małżeństwa i dodał, że Bóg okazuje temu małżeństwu miłosierdzie i obdarza ich darem nowego życia. Od razu poczułam, że chodzi o moje małżeństwo, zwłaszcza że moja mama na tej mszy modliła się właśnie w tej intencji. Trzy miesiące później bylam w ciąży. Bóg dotrzymał słowa.

Ilonka, dziękuję za informację o nowennie. Kompletnie o tym zapomniałam, mimo że o. Pio jest mi naprawdę bliski sercu (wiele za jego pośrednictwem wymodliłam) i zaraz zaczynam nowennę. Mam ku temu intencję ;)

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ilona za przypomnienie, odmówiłam wiele Nowenn do św. Pio, dziś też zacznę💓

Lili tak mi przykro, co z tą owulacją?:( Pijesz może Fertistim, może pomógłby wyregulować cykl... Czy byłaś może stymulowana? Wiesz, czy jest w ogóle jakiś dominujący pęcherzyk i ile ma mm?

Co za straszna historia z tym gościem!!!! Jeju, skąd tacy ludzie się biorą:( Współczuję ci kochana, oby nigdy więcej takich sytuacji! To mocno stresujące. Nigdy nie wiadomo co taki człowiek może zrobić!

• edka85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, jeszcze nic straconego, rób testy owu. Ja tak kiedyś miałam, że dopiero w 27dc pojawiła się owu mimo że moje cykle dotychczas nie przekraczały 30 dni! Bierzesz teraz jakieś leki? Że swojej strony mogę polecić ovarin.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 15 września 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili... mam nadzieje, ze owulacja wystąpi. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę! Sciskam Cie mocno 😘

A sytuacja straszna :( moze warto powiedzieć o tym w pracy i przygotowac jakies rozwiązanie awaryjne na takie sytuacje?

Edka dla mnie 3 lata to długo, chociaż faktycznie są małzeństwa, które czekają dużo dłużej, ale to nie zmienia intensywności uczuć i emocji jakie sie przezywa. Ładna historia, niesamowita. A czy w ciągu tych 3 lat liczyliście się? Mieliscie postawioną diagnozę?
    Ja wczoraj na Mszy, po Komunii Sw.chyba 1wszy raz podziękowałam Bogu za nieplodnosc, tak spontanicznie pojawiła się ta mysl..

Hannah poczytałam sobie na znanym lekarzu opinie o tym dr i są naprawdę dobre. Niesamowie są te komentarze, gdzie ludzie piszą, że starali się o dziecko kilka lat a tu po kilku miesiącach zachodzą w ciąże. Gdzie przyjmuje ten lekarz?

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ