Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka 93 wrote:Hannah,tak jak dziewczyny piszą,może jak spotkacie się z tym lekarzem na żywo to też będzie inaczej i do tego czasu stowrsy dla Was nowy plan działania 🤞🌷🌺❤️🥰💖
Mocno w to wierzę 💖🌺❤️🌷
Ja z kolei zaczęłam w tym cyklu pić zioła ojca sroki,zobaczymy jak wpłyną na moją owulację ☺️w poniedziałek idę na monitoring, będzie to mój 12dc.☺️🤞
Gwiazdeczko kciuki za owulację ✊❤️ koniecznie daj znać, jak po wizycie!
Wierzę, że coś się zrodzi w głowie doktora po wizycie 😊 jak nie to ja już będę się tylko modliła i starała się po prostu o siebie dbać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 13:36
Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Dziewczyny milo się Was czyta. Nie udzielam się na wątku bo ciągle brakuje mi większej ilości czasu na pisanie. Macie racje, tak czy siak wszystko zależne jest od Boga,jednak on kieruje naszym życiem i wskazuje gdzie mamy iść. Któraś z Was pytała co na poprawę endometrium...ja piłam wytrawne wino czerwone, jadłam migdały i grejpfruty...plus orzechy oczywiście. Podpowiedzi od lekarza. U mnie problem był głębszy i pomogły mi domaciczne wlewy z accofilu. Efekt był zaskakujący. A olej z wiesiołka zwiększa ilość śluzu. U mnie na śluz właśnie fajnie działały Zioła Ojca Sroki.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Im wcześniej owulacja Ty lepiej. Najlepiej aby pęcherzyk miał 18-22mm. Im większy tym starszy i gorsza jakość (info od mojego lekarza). Zarówno pierwsza ciąża , jak i ciąża z Ignasiem była w cyklu z szybką owulacja (6-9dc). Jednak każdy organizm jest inny i nie można wszystkiego mierzyć jedną kategoria 😉
hannah_92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Kasiastaraczka wrote:Na endometrium można też resweratrol
Pomocny przy endometriozie, to też dobry antyoksydantKasiastaraczka lubi tę wiadomość
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
Oo tak, faktycznie resweratrol to świetny suplement. Mój mąż kiedyś brał, jest bardzo dobry na HBA i ogolnie na nasienie.
JJ dzięki za info odnoście pęcherzyków ❤️ kiedyś też coś takiego słyszałam. Dlatego wkurzyłam się, jak lekarz dał mi letrozol i mój pęcherzyk w 9 DC miał już prawie 30mm, bo to było zdecydowanie za dużo.
Ja ostatnio mam szybko te owulacje bo w 11 DC, ale przez to że moje f.lutealne mają zawsze równo 12 dni to krótkie te cykle wychodzą, ale niby norma jest do 21 dni także póki co się nie przejmuje. Najkrótszy u mnie ma 23 dni.
Mnie dziś cały dzień jajniki bolą plus widzę już rozciągliwy śluz, taki lepko-rozciagliwy w zasadzie. Zrobiłam test owualcyjny z ciekawości (mam kilka sztuk w domu) i wiecie co- totalny negatyw, taki naprawdę mocny negatyw!😳 Aż się zdziwiłam. U mnie te owulaki się chyba jednak nie sprawdzają😔"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Kasiastaraczka wrote:Edka jak udaje Ci się mierzyć temperaturę przy bobasie? Bo u nas pobudki różnie i wstawanie rano też...
Hannah, to u mnie właśnie najbardziej sprawdzają się testy. Już bywało tak, że miałam rozciągliwy śluz, a test był negatywny. A jak był już pozytywny, to bez względu na jakość śluzu ta owulka naprawdę była. Ale to że masz dziś negatyw nie oznacza, ze jutro nie ściemnieje -
Dziś tempka 36,2. Czyli u mnie jednak tendencja do niskich temperatur. W ogóle wykupiłam sobie abonament na ovu i zaczęłam prowadzić wykres. Zobaczymy co tam się narysuje
hannah_92 lubi tę wiadomość
-
Też prowadziłam wykresy w ovu. U mnie fajnie się to sprawdziło...miałam wszystko czysto na bialym. Moje temperatury też były niskie...a po owulacji zazwyczaj dochodziły do 36.7 - 36.8. Byłam właśnie takim typem 😋JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
IlonaQ wrote:Lili, cieszę się, że widać pęcherzyk! a mierzysz tenperature dodatkowo? Ona tez mniej więcej wskazuje moment owulacji.
Ty tez masz kawalek do tego Naprotechnologa. Mowilas, ze jesteś z okolic Kalisza a do Wrocławia jest kawalek.
Mam nadzieje, ze sytyacja z tym facetem juz sie nie powtórzy..
Lili, ja mam Encorton. To nasz 1wszy krok w stronę immunologi. Chyba.
Ja biorę kwas foliowy ActiFolin, Benfogamme, kwas alfaliponowy, Wit C, Koenzym Q10, wit D, calperos i naltrexone ale jak widać nic to nie zmienia.
Wiesiołek poprawia jakość sluzu, czy go zwiększa?
Hannah, znam parę u której lekarz po 4 latach leczenia powiedzial, ze zrobili juz wszystko co mogli i teraz czas juz tylko zwrócić się do Boga. Oni nadal co jakiś czas jeździli do lekarza, brali leki etc. W pewnym momencie posranowili, że kończą starania, mieli jechac do lekarza po zaświadczenie do adopcji. Kupili dom. Kolezanka kończyła leki zeby nie wyrzucać, nie prowadziła juz diety i zaszka w ciaze... powiem Ci tak, czy jest jakaś fizyczna przyczyna czy jej nie ma to i tak dar poczęcia jest od Boga i on daje kiedy chce.
Ładnie pisałyście z Lili, ze kiedyś bedziemy mamami. Naprawdę w to wierzę.
Edka, niesamowita historia. I przecież nie raz juz slyszalam, że jak sie wszystko odpuscilo to się wtedy udalo. Ale tak trudno jest odpuścić...
U mnie 9dc i temperatura 36,10. Tez macie takie niskie przed owulacją?
Tak mam kawałek bo ponad 100km mam w jedną stronę i jestem z Ostrowa wlkp 🤗 jest co jechać bo 1h30min ale różnie to bywa 😁 cieszę się również że jest pęcherzyk! Teraz idę w poniedziałek więc zobaczymy 🥰
Śluz już zaczął się pojawiać!
Jaka masz dawkę Encortonu? Ja mam 10mg i od owulacji i też pierwszy raz 🙏 trzymam za nas kciuki by leki pomogły! 🥰😍
Wiesiołek ogólnie działa na śluz.. Bardziej aby było go więcej chyba 🤗
Wczoraj jeszcze ząb mi się ukryszyl i w poniedziałek wizyta.. Myślicie ze znieczulenie może źle wpływać na owulacje? 🤔
Mamy 17 tydzień duchowej adopcji dziecka poczętego ❤️ codziennie wyobrażam sobie ze jestem mamą 🙏😍
Gwiazdeczko trzymam kciuki za owulacje 😍
Szafirku daj znać co u ciebie 😍
Gwiazdeczka 93, edka85 lubią tę wiadomość
-
JJ. wrote:Dziewczyny milo się Was czyta. Nie udzielam się na wątku bo ciągle brakuje mi większej ilości czasu na pisanie. Macie racje, tak czy siak wszystko zależne jest od Boga,jednak on kieruje naszym życiem i wskazuje gdzie mamy iść. Któraś z Was pytała co na poprawę endometrium...ja piłam wytrawne wino czerwone, jadłam migdały i grejpfruty...plus orzechy oczywiście. Podpowiedzi od lekarza. U mnie problem był głębszy i pomogły mi domaciczne wlewy z accofilu. Efekt był zaskakujący. A olej z wiesiołka zwiększa ilość śluzu. U mnie na śluz właśnie fajnie działały Zioła Ojca Sroki.
Dziękuję za polecenie ci działa na endometrium🤗 Orzechy i migdały właśnie jem i pije sok z Granata 100% ponoć też działa 😊
Też mam acoffil ale nie wlew..
Cieszę Sie ze u ciebie się udało!
PS. Jeśli u nas będzie syn to też będzie Ignaś🥰Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
-
Lili❤️ wrote:Dziękuję za polecenie ci działa na endometrium🤗 Orzechy i migdały właśnie jem i pije sok z Granata 100% ponoć też działa 😊
Też mam acoffil ale nie wlew..
Cieszę Sie ze u ciebie się udało!
PS. Jeśli u nas będzie syn to też będzie Ignaś🥰
Ignacy-wielki święty kościoła:) w takim razie moj Ignas czeka na imiennika a po owulacji...ananas -ma rawdopodobnie dobry wpływ na zagnieżdżanie.JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
JJ. wrote:Ignacy-wielki święty kościoła:) w takim razie moj Ignas czeka na imiennika a po owulacji...ananas -ma rawdopodobnie dobry wpływ na zagnieżdżanie.
Buziaki dla Ignasia! Może nie będzie czekał długo na imiennika 🙏😊 -
Ananas ? Hm....na ile ma się ochotę. Po parę kostek dziennie 😍 ja tak właśnie wcinałam...a że uwielbiam ananasa nie było z tym problemu.
Czekamy z Ignasiem na forumowych kolegów i koleżanki 😊JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
A u mnie 11 dzien i temp. 36,03. Tez nisko.
Lili, mam dawkę encortonu 2,5mg.
Trzymam kciuki za jutro!
My mamy wizytę juz w najbliższy piątek.
Niestety nie wiem czy znieczulenie moze mieć wpływ na owulacje..
U mnie 14 tydzien duchowej adopcji ale niesamowite jest to, ze patrze sobie któregoś dnia na to dzieciątko z aplikacji i myślę- bedziesz się nazywał Ignaś chyba sw.Ignacy przewodzi nam w wątku 😀JJ., Lili❤️ lubią tę wiadomość
Starania od Września 2018❤️🩹 -
Ignacy- bardzo śliczne imię😊😊
Lili daj znać jak po wizycie u lekarza❤️
Ja mam dziś 13 dzień cyklu, już od paru dni mam bardzo rozciągliwy śluz. W sobotę myślałam nawet, że dzień owulacji jest bo bardzo mnie jajniki bolały, teraz już mniej bolą, ale temp. jeszcze nie podskoczyła no i śluz nadal jest, co w sumie mnie cieszy, bo nie chciałam owulacji w 10-11 dc, za szybko.
Powiem wam dziewczyny, że jestem załamana pogodą( ja jestem ciepłolubna kocham lato i ciepłe dni, a tu ciągle pada, jest zimno i pochmurno. Rano przyszłam do biura a tu tylko 18 stopni było. Dobrze, że mamy grzejniki to się ogrzałam trochę. Już swetry grube zakładam i botki wyciągnęłam. Jakoś nie mogę się przestawić. Na blokach jeszcze nie grzeją i też już czuć chłodem w domu. Jeszcze nie wiadomo jak to będzie z tym ogrzewaniem na blokach... Czy czegoś nie wymyślą, żeby zaoszczędzić.
Mam nadzieję, że u Was dobrze❤️❤️"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
U mnie w bloku już palą. Ale fakt, ten wrzesień nie za fajny jest, zimno jak chol.era.
No widzisz Hannah, teraz już wiesz czemu ten poprzedni test był negatywny. Po prostu zrobiłaś go za wcześnie
Ja też zaczęłam robić testy owu, 12 dc i na razie negatyw. -
edka85 wrote:U mnie w bloku już palą. Ale fakt, ten wrzesień nie za fajny jest, zimno jak chol.era.
No widzisz Hannah, teraz już wiesz czemu ten poprzedni test był negatywny. Po prostu zrobiłaś go za wcześnie
Ja też zaczęłam robić testy owu, 12 dc i na razie negatyw.
Na to wygląda:) ale od tego czasu nie zrobiłam kolejnego:D Może dziś, jak wrócę z racy to sprawdzę czy coś wyjdzie."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Już pewnie pisałam jak to u nas było z wyborem imienia dla syna....nie zaszkodzi jak powtórzę ☺️mieliśmy tak wstępnie wybrane trzy imienia (w tym Ignacy). Będąc w kościele i modląc się po Komuni Świętej prosiłam o natchnienie/znak w wyborze imienia i wyobraźcie sobie na końcu mszy świętej ksiądz mowi: Święty Ignacy módl się za nami. Zdebialam...odebrałam to jako znak, a w domu sprawdziłam w internecie informacje na temat Ignacego ....patron kobiet w ciąży i dobrych rozwiązań 😇
hannah_92, edka85, Gwiazdeczka 93, IlonaQ, Lili❤️ lubią tę wiadomość
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...