Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi bezpiecznie immunolog zapisał dawkę encortonu 7.5 mg 🙂

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Już pewnie pisałam jak to u nas było z wyborem imienia dla syna....nie zaszkodzi jak powtórzę ☺️mieliśmy tak wstępnie wybrane trzy imienia (w tym Ignacy). Będąc w kościele i modląc się po Komuni Świętej prosiłam o natchnienie/znak w wyborze imienia i wyobraźcie sobie na końcu mszy świętej ksiądz mowi: Święty Ignacy módl się za nami. Zdebialam...odebrałam to jako znak, a w domu sprawdziłam w internecie informacje na temat Ignacego ....patron kobiet w ciąży i dobrych rozwiązań 😇
    A to ja też miałam pewien znak z wyborem imienia. Pierwszego syna miałam nazwać Maciej, ale z czasem zaczęłam zastanawiać się nad Michałem. Nie mogłam się zdecydować i w końcu zapytałam się Boga jak chce, żebym nazwała syna. Zrobiłam to podczas adoracji przed Najświętszym Sakramentem. Może wydawać się to śmieszne, ale naprawdę chciałam zdać się na wolę Bożą, tym bardziej że jeszcze przed poczęciem złożyłam Bogu obietnice, że dziecko, którym mnie obdarzy ofiaruję Mu, aby mógł nim rozporządzać według swojej woli. I wyobraźcie sobie, że na drugi dzień po tej adoracji podeszła do mnie w pracy koleżanka i zapytała, czy mam już wybrane imię dla dziecka. Odpowiedziałam jej:"jeszcze nie, nie mogę się zdecydować..." Nie zdążyłam skończyć wypowiedzi, a on tak po prostu wypaliła: "nazwij go Michał". I poszła. A ja stałam jeszcze chwilę jak słup soli. Nadmieniam, że nigdy wcześniej nie rozmawiałam z nią na temat imion i nic nie sugerowałam. W ogóle nie wiedziała, że rozważam wybór tych dwóch...
    Tak więc syn dostał imię Michał - na część archanioła. I postanowiłam, że jeśli będę miała trzech synów, to nazwę ich imionami archaniołów. Michała i Gabriela już mam. Brakuje mi jeszcze Rafała 😁

hannah_92, JJ., Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ten test owualcyjny, dawno nie robiłam, ostatnio chyba z 2 lata temu. Już prawie pozytyw, także myślę że jutro, max do dwóch dni będzie owulacja😊 nie liczę na nic, ale tak po ludzku cieszę się, że ta owualcja jest, że jest płodny śluz i ja ta owulację nadchodzącą czuję 🙏 Powiem wam, że czuję dziś wdzięczność za to, że pomimo tego że mam ogromny problem z zajściem w ciążę i nie znam przyczyny niepowodzeń tak naprawdę, to mogę się chociaż owualcja cieszyć💓

Gwiazdeczka 93, IlonaQ, Zagadka919, Lili❤️, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Gwiazdeczko, ty masz dziś wizytę u lekarza😍😍 Czekam na informację:)
    Witajcie 💖😘❤️🌺
    Dziękuję,że pamiętasz 😁już melduję!
    Rano byłam na monitoringu pęcherzyk 19mm, ładny śluz, endometrium też bardzo ładne ,tak że w ciągu dwóch dni owu ☺️😄
    A jak u Was Dziewczyny??☺️🌺❤️😘

Btw Ignaś piękne imię ❤️❤️❤️

hannah_92, Zagadka919, Lili❤️ lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Witajcie 💖😘❤️🌺
    Dziękuję,że pamiętasz 😁już melduję!
    Rano byłam na monitoringu pęcherzyk 19mm, ładny śluz, endometrium też bardzo ładne ,tak że w ciągu dwóch dni owu ☺️😄
    A jak u Was Dziewczyny??☺️🌺❤️😘

Btw Ignaś piękne imię ❤️❤️❤️

Cudowna wiadomość!💓💓 To teraz działać 💪 i niech będzie z tego bobasek😍

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu, Gwiazdeczka, to będzie się działo ;) Zresztą jak u hannah, bo ona też przed pęknięciem jajka🥚😁 No właśnie - hannah - możliwość odbycia owu to jest powód do radości. Bo w ten sposób żyje też w tobie nadzieja, że któryś cykl okaże się tym właściwym i zakończy się tak po ludzku szczęśliwie.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😘

No właśnie u mnie dziwne rzeczy się dzieją:D wczoraj o 17:00 owulak prawie pozytywny, ale jednak nie pozytyw, a dziś o 07:00 rano negatyw, kreska mniej intensywna nawet niż wczoraj. Także nie wyłapałam piku, zresztą jak zawsze. U mnie to jakoś trudno to wyłapać. Nie wiem czy owulacja nie była w nocy, bo mi temp skoczyła o 0,2 na 36,71, więc obstawiam, że jajeczko już pękło, bo takie temp to mam po owulacji. Dziś od rana pobolewa trochę jajnik, ale to może być też z pęknięcia pęcherzyka. Tak czy siak, temp mi dużo mówi, więc jak jutro wzrośnie, to będę pewna, że owulacja była:)

Dobrego dnia dla Was❤️

• edka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah, może tak być, że ten prawie pozytyw właśnie wskazywał pik. U niektórych dziewczyn tak jest, a mimo to owu się odbywa. Teraz na spokojnie czekaj do terminu testowania. Razem z o. Pio trzymamy kciuki 😊

hannah_92 lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 20 września 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Moja wizyta znów przelozona, na wtorek.

Hannah, nie wyłapałaś, trudno, ale pewnie się staracie i to najważniejsze:)
    Ja tez kiedyś, przez 3 mies, robilam te testy i nigdy nie wyłapałam i tylko się wkurzałam, że zmarnowałam czas.

Wczoraj dostalam zdjecie nowego dziecka w naszej rodzinie. Bylam na Adoracji w tym czasie i na szczęście pojawiła się wdzięczność Panu Bogu za ten cud i dar, a nie zazdrosc, ze ktoś ma a ja nie..

U mnie dzis 13 dzien i temp nadal nisko 36,15. Wiec jestem jeszcze przed owulacją. Śluzu tez malo w tym cyklu.

A jutro idę do fryzjera :)

hannah_92 lubi tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko, może owulacja będzie później więc śluz zdąży się pojawić. ja często mam tak, że śluzu jako tako nie widzę przy ujściu, dopiero po wypróżnieniu lub parciu ten śluz wypływa i widzę, że on jest.

Tez ostatnio byłam u fryzjera:) podcinasz końcówki czy robisz jakieś większe cięcie? Czy może jakaś koloryzacja? Ja byłam ostatnio u fryzjera to pani się zdziwiła, że mam niefarbowane włosy😁

edka zaczęłam Nowennę do o.Pio i przerwałam:( w natłoku sobotniego dnia i Nowenny Pompejańskiej zapomniałam się pomodlić i tak się stało, że przerwałam, ale zacznę na nowo:)

edka85 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah, zawsze można zacząć od nowa i to postanowienie jest więcej warte niż tysiąc nowenn :)

Ilona, idziemy równo, u mnie również 13dc i wszystko tożsame 😁 Ale ja się zbyt szybkiej owu nie spodziewam. Bo to pierwszy cykl po powrocie @,więc ma prawo być zaburzony.

IlonaQ lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😍
    Wczoraj pęcherzyk miał 19mm i endometrium ładne lecz nie ma zbyt dużo śluzu. Choć lekarz mówi że to wszystko naprawdę dobrze wygląda. Mamy współżyć codziennie i jutro wizyta czy pęcherzyk pękł 🙏
    Hannah i Gwiazdeczka trzymam za Was kciuki mocne.. 🥰

Ilonko ja mam Encorton 10mg 🤗 od owulacji

Gwiazdeczka 93, IlonaQ, dominikawa, hannah_92 lubią tę wiadomość

• dominikawa Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii to piękna wiadomość 😍 ja Was dziewczyny tutaj cały czas podczytuje, ale ciężko mi się wbić, bo trochę chyba już się tutaj znacie, ale czekam na dobre wiadomości od wszystkich :)
    A Lilli czy możesz mi powiedzieć do jakiego lekarza chodzisz? Czy ja dobrze widziałam, że jesteś z Wrocławia? :)

Lili❤️, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również za was trzymam kciuki ❤️💓💗🌷

Miłego dnia 💝💖

IlonaQ lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 20 września 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah ja miałam cykle z dużą ilością śluzu, a ten taki kiepawy.. tylko nie zwrocilam uwagi czy to pierwszy taki cykl, czy juz kolejny..

Wlasnie nie wiem co zrobie 🤪 albo podetne tylko końcówki, albo jakoś krócej, zobaczymy co Pani fryzjerka doradzi. Ja tez juz dawno dawno nie farbowałam. Kolor jest spoko, nie nam jeszcze siwych, więc korzystam po wielu latach farbowania wlosow.
    Jaki masz kolor włosów?

Chcialam wam powiedzieć, że dziś zaczyna się Nowenna do Michała Archanioła, kto chętny? ☺

Edka a jak Ci pokazuje aplikacja, kiedy owu?

Lili, super! to czekamy 🙏
    Ja mam encorton od 7 dnia cyklu do wystąpienia miesiączki.

dominikawa, Lili❤️ lubią tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 20 września 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikawa zapraszamy 😊

Ja tez niedawno dołączyłam 😉

• dominikawa Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 🥰 Jak Was czytam, to pomimo w wielu przypadkach tak trudnych przeżyć, to bije taki spokój, dlatego z chęcią przysiądę, te piękne świadectwa są dla mnie niesamowite :)
    Ja jestem na początku tej drogi takich już konkretnych starań, bo jakoś przez 3 lata małżeństwa, a właściwie za chwilę już 4 nie zostaliśmy obdarzeni tą łaską :)
    W sumie już od dłuższego czasu przymierzałam się do Nowenny, więc może dzisiaj jest dobry moment, szczególnie, że ten tydzień jest dla mnie bardzo trudny

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    Lilii to piękna wiadomość 😍 ja Was dziewczyny tutaj cały czas podczytuje, ale ciężko mi się wbić, bo trochę chyba już się tutaj znacie, ale czekam na dobre wiadomości od wszystkich :)
    A Lilli czy możesz mi powiedzieć do jakiego lekarza chodzisz? Czy ja dobrze widziałam, że jesteś z Wrocławia? :)

Zapraszamy cie serdecznie, rozgość się🤗
    Ja chodzę do Naprotechnologa Andrzeja Banacha i przyjmuje we Wrocławiu .. I dojeżdżam do niego ponad 100km 🤗 jestem z Ostrowa Wielkopolskiego.

Martwi mnie ten sluz że mam go mało 😏
    Ale zobaczymy oby pecherzyk pękł 🙏

Ilonko trzymam kciuki 😊❤️

Milego dnia dla was kochane 🥰💚

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 20 września 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, 4 lata to wcale nie mało.. u nas właśnie mija 4 lata.
    Czy jakoś się leczycie?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, super 😍😍 niech jajeczko ładnie pęka!

dominikawa zapraszamy🥰💓 wszyscy są tu mile widziani😊 my staramy się już ponad 3 lata, licząc w cyklach to już praktycznie 4😔 według mnie to bardzo bardzo długi okres czasu. Napisz nam co już miałaś robione, czy weszłaś może w immunologię?

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ