Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez bede ogladała transmisję, daje mi ta msza dużo wewnętrznego spokoju i ogólnego wyciszenia...jest tak pięknie prowadzona..

Ja pasek św. Dominika też mam, nosiłam pewnien czas, a teraz leży w szafce.. czasami odmówię modlitwę, ale już nie tak często jak kiedyś, teraz skupiam się bardziej na rozmowie z Bogiem i Mateńką swoimi słowami..

Kasiastaraczka, Lili❤️ lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larita. Ja do poniedziałku mam nowennę a dziś już mam okres. Choć ja się tego spodziewałam.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Larita wybieracie się na te rekolekcje podlinkowane?

Izi ja w środę mam połówkowe,kiedy to zleciało?!?
    Czekam na wieści środowe w takim razie 😚

Nulka a Ty jak się czujesz?

Ja podczas starań też w kilku cyklach nosiłam pasek sw. Dominika. Teraz go nie noszę,bo czuję,że za dużo tych modlitw i chcę się skupić na nowennie. Czasami też odmawiam modlitwę matki w oczekiwaniu na dziecko

Miłego weekendu dla wszystkich 😚

Kasiastarczaka, ze mną ciąża obchodzi się bardzo łagodnie! Mały już kopie i uwielbiam to uczucie :) śmieje się że najaktywniejszy jest w czasie Mszy 😂

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Kasiastarczaka, ze mną ciąża obchodzi się bardzo łagodnie! Mały już kopie i uwielbiam to uczucie :) śmieje się że najaktywniejszy jest w czasie Mszy 😂
    Super 🥰
    Mnie boli trochę pośladek,ale chodzę do fizjoterapeutki urogin. i ćwiczę, ostatnio dostałam też ćwiczenia na mięśnie dna miednicy

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad wybraniem do fizjo ale jakoś mnie to stresuje. Ogólnie jestem na etapie że w ciąży mi dobrze i wole nie myśleć o porodzie 🙈 wiem że powinnam już zacząć fizyczne przygotowania do niego ale zaraz sobie myślę że tyle lat kobiety rodziły bez tego i jakoś się wycofuje... Zaczęłam za to więcej spacerować póki jest jeszcze pogoda :)

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larita wrote:
    Podsyłam link do warsztatów, może któraś z Was chciałaby skorzystać :)

https://jednymsercem.pl/malzenstwa/
    Super sprawa, żałuję że dopiero dziś zajrzałam na wątek. Do Warszawy mamy z 400 km ale może następnym razem się uda.

Przy okazji mam pytanie do Was dziewczyny, u kilku z Was widziałam w stopce, że macie w za sobą inseminację, a dużo czytałam że absolutnie Kościół jest temu przeciwny 😭 Jakie macie doświadczenia z tym związane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 13:00

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wypowiem. Tonący brzytwy się chwyta. Mimo obaw i swoich przekonań chciałam spróbować. Żadna się nie udała. Na in vitro się nie decydujemy. Na kolejne iui też już nie.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    To ja się wypowiem. Tonący brzytwy się chwyta. Mimo obaw i swoich przekonań chciałam spróbować. Żadna się nie udała. Na in vitro się nie decydujemy. Na kolejne iui też już nie.
    Rozumiem, jesteś bardzo dzielna i silna naprawdę :*
    My już podjęliśmy decyzję, a nie doszła do skutku z uwagi na za słabe parametry u męża i oczywiscie zaczęłam się zastanawiać czy to nie znak 😰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 13:01

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jestem taka dzielna 😉

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔

Wysłany: 11 października 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ja się zastanawiałam nad wybraniem do fizjo ale jakoś mnie to stresuje. Ogólnie jestem na etapie że w ciąży mi dobrze i wole nie myśleć o porodzie 🙈 wiem że powinnam już zacząć fizyczne przygotowania do niego ale zaraz sobie myślę że tyle lat kobiety rodziły bez tego i jakoś się wycofuje... Zaczęłam za to więcej spacerować póki jest jeszcze pogoda :)
    A ja polecam fizjoterapię,nie ma co się wstydzić, później będzie lżej przy porodzie
    Jasne, kiedyś i bez tego kobiety rodziły,ale kiedyś też kobiety rodziły tylko na leżąco
    :)

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 13 października 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja już po połowkowych
    Będziemy mieć synka, wszystko dobrze, prawie 400 g miłości 🥰
    A to nasz Tadzio 💙
    https://zapodaj.net/7b9ad58905640.jpg.html

Lili❤️, Pszczolka36l, nulka_23, Maciejka🌸, edka85, AnnWer, Zagadka919 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ja już po połowkowych
    Będziemy mieć synka, wszystko dobrze, prawie 400 g miłości 🥰
    A to nasz Tadzio 💙
    https://zapodaj.net/7b9ad58905640.jpg.html
    Gratulacje 😊piękny chłopczyk 😊

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pasek św. Dominika nosicie cały dzień i noc? Jak to u was wygląda? 🤔Pytam bo ja zakładam tylko na noc. Nie noszę w dzień bo widać go przez bluzkę..

Jakie polecacie testy owulacyjne? 😊

Jestem przed @ powinna być na dniach i mierze pierwszy cykl temperaturę, a ta zamiast malec to wzrosła 🤔 czy tak powinno być? Ciąża wykluczona

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka Gratuluję chłopczyka 😍❤️🎉

Lili ja nie noszę cały czas paska. Ale też nie jestem znawczynia 😉
    Temperatura w 2 fazie cyklu zawsze jest wyżej. U mnie kiedyś jak mierzyłam spadała dopiero w dniu @. Testy owulacyjne obecnie mam w koszyku domowego laboratorium. Ale jak to ja, nie mogę się zdecydować żeby kupić. U mnie działa to tak, że jak widzę pik na teście bardzo się nakręcam. I Wpadam we frustrację kiedy moj nie ma ochoty.I odkąd nie robię jestem spokojniejsza pod tym względem.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔

Wysłany: 13 października 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja nosiłam cały czas, ścigałam do mycia się

Dziękuję dziewczyny 😚

Izi a jak u Ciebie dziś?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółka ja myślałam ze po owulacji temperatura tylko maleje🙈 pozostaje mi czekać na @.dzis 33 dc i mam nadzieję, że jutro dostane. Ah jak nigdy czekam na @bo od następnego cyklu starania 😊
    Dziś właśnie wpadłam na pomysł z testami.. Ale chociaż może ich lepiej nie kupować biorąc przykład z ciebie. Ja też szybko się denerwuje i nakręcam 🙄

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Lili ja nosiłam cały czas, ścigałam do mycia się

Dziękuję dziewczyny 😚

Izi a jak u Ciebie dziś?

Ja tak modlę się i mam nadzieje, ze to że noszę na noc to też modlitwa będzie wysłuchana. 🙏

• edka85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja od początku czułam, że będzie u ciebie chłopak :) Sama nie wiem dlaczego :)

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 13 października 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Kasia, ja od początku czułam, że będzie u ciebie chłopak :) Sama nie wiem dlaczego :)
    O widzisz 💙
    A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Miałaś usg prenatalne?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Pszczółka ja myślałam ze po owulacji temperatura tylko maleje🙈 pozostaje mi czekać na @.dzis 33 dc i mam nadzieję, że jutro dostane. Ah jak nigdy czekam na @bo od następnego cyklu starania 😊
    Dziś właśnie wpadłam na pomysł z testami.. Ale chociaż może ich lepiej nie kupować biorąc przykład z ciebie. Ja też szybko się denerwuje i nakręcam 🙄
    Możesz spróbować i zobaczysz czy Ci pomagają itp. My staramy się od ponad 3 lat. W czerwcu 3 lata minęły. I na początku tylko ekscytacja. Z czasem i mój mąż zaczął się wycofywać. Więc jak był pik to on zero ochoty. Przestałam mu mówić ale mimo wszystko wiedział, że to teraz. Ja wiedząc, że jest pik byłam nakręcona, że to dziś musi być seks, jak jemu się nie chciało to mi było przykro. Zaczęła się pętla. A nie o to przecież chodzi. U Ciebie może być inaczej. Raz, że dopiero zaczynasz więc to dobry sposób poznać organizm. Jak się ma pik do śluzu, odczuć ciała, bólów jajników etc.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ